Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר שלי מחפש רכב ראשון בשבילו, התקציב מוגבל ל 15K.

הדרישות העיקריות הן, חסכוני,אוטומט,וכמובן כמה שיותר אמין לשנים האלו, ושיהיה ממודל כמה שיותר חדש.

עדיפות לרכב מיני אבל אם יש רכב שהוא מתאים לתנאים האלו והוא לא מיני גם בא בחשבון.

אני המלצתי לו על פולו 2001/2002, מה דעתכם ? ואילו עוד רכבים הייתם ממליצים לו ובמה להתמקד בקניה של רכב ישן ?

תודה ושבוע טוב !

פורסם

אני הבנתי שפיאט פונטו ספייס היא גם אחלה אפשרות אם מוצאים אחת שמורה,הוא יכול לקנות מודל 2003 בערך בסכום כזה,ובקשר לפולו אוטו טוב ואמין אבל טיפולים וחלפים יקרים,בכ זאת אוטו גרמני

פורסם

פיאט פונטו ספייס אכן יכולה להיות אופציה טובה בתקציב הזה.

ב 15K ניתן אפילו להגיע לשנתון 2004-5.

- לבדוק כי הרכב מטופל כראוי.

- לבדוק שמשתמשים בנוזל קירור איכותי (עם עדיפות לפראפלו כחול/אדום בהתאם לשנה),

במידה ומשתמשים במי ברז מומלץ להתרחק.

- לבדוק תקינות הגה CITY.

אם יהיה מוכן לרכב ידני, אמליץ על דגם ה 8v שאומנם מעט חלש יותר, אך זול יותר לתחזוקה ויש שאומרים

כי גם אמין יותר.

לזכור ברכבים בסדרי גודל של המחיר הזה להשאיר סכום מכובד ליישור קו.

בהצלחה!

פורסם

אני תמיד מנסה להגיד שקשה לעמוד בדרישות של הקונה בתקציב כזה, צריך להתגמש.

במידה לא הוציא רישיון רק לגיר אוטומט, מדוע לא לרכוש ידני?

אני פשוט מאוהב בגיר הזה. רק י-ד-נ-י- פשוט כך!

לעיתים קרובות יוצא לי גם לנהוג בגיר אוטומטי וזה נוח וזה כיף וזה שינוי מרענן מדי פעם אבל הגיר הידני

הוא תחושת הנהיגה, הוא אמין יותר וחסכוני יותר מבחינת דלק.

אני מצטר להמלצות על פונטו ספייס.

תמצא אחת שמורה ומטופלת, היא לא תאכזב אותך.

חיסכוני בדלק, זול לאחזקה, ובטיחותי.

העיצוב גם צעיר ומדליק, ואפשר למצוא בשנתון יותר מתקדם.

אם בכל זאת יש עדיפות על אוטומט (וחבל), אני הייתי מתרחק מהפולו. העלויות כאן יותר גבוהות.

הייתי בוחר בדייהטסו שרייד.

אמינות גבוהה, דיי חסכוני בדלק ועלויות אחזקה לא גבוהות.

שלומי.

פורסם

בלי לפגוע אבל אני כבר לא מסוגל לשמוע שבגיר ידני "מרגישים את הכביש\נסיעה".

איך בדיוק מרגישים אותה כי מעבירים הילוכים???

גיר ידני אמין יותר וצורך פחות דלק (בעיקר בשנתונים שהתקציב הזה מאפשר) אבל הגיר הידני מצריך המון ריכוז שמפריע לנהיגה. הוא לא תורם לתחושת הנהיגה אלא מפריע!!! מה שפוגם בעקיפין גם בבטיחות.

חצי מהרמזורים בישראל הם עלייה מה שהופך את היציאה מהרמזור בגיר ידני ב-50% מהזמן לעינוי.

לנהוג עם ידני בתוך העיר זה סיוט... כל 2 דקות צריך להעביר הילוך.

אם רוצים לבלום? צריך ללחוץ על הקלאצ'.

כל חווית ותחושת הנהיגה מתקלקלת בגלל העינוי הבלתי פוסק הזה.

באוטומט? התחושה היחידה שעלולה להפריע היא שרגל שמאל נוטה להירדם: )

פורסם
בלי לפגוע אבל אני כבר לא מסוגל לשמוע שבגיר ידני "מרגישים את הכביש\נסיעה".

איך בדיוק מרגישים אותה כי מעבירים הילוכים???

גיר ידני אמין יותר וצורך פחות דלק (בעיקר בשנתונים שהתקציב הזה מאפשר) אבל הגיר הידני מצריך המון ריכוז שמפריע לנהיגה. הוא לא תורם לתחושת הנהיגה אלא מפריע!!! מה שפוגם בעקיפין גם בבטיחות.

חצי מהרמזורים בישראל הם עלייה מה שהופך את היציאה מהרמזור בגיר ידני ב-50% מהזמן לעינוי.

לנהוג עם ידני בתוך העיר זה סיוט... כל 2 דקות צריך להעביר הילוך.

אם רוצים לבלום? צריך ללחוץ על הקלאצ'.

כל חווית ותחושת הנהיגה מתקלקלת בגלל העינוי הבלתי פוסק הזה.

באוטומט? התחושה היחידה שעלולה להפריע היא שרגל שמאל נוטה להירדם: )

אני חלילה לא מלזלזל בנהגים חדשים אבל צורת הדיבור שלך היא של ילד בגיל העשרה שעוד לא קיבל את הרישיון.

אני לא מנסה להתנשא או משהו חלילה פשוט זה נורא מתאים לילדים לומר דברים מהסוג הזה.

אתה ממש מגזים, מזל שלא אמרת שצריך לכבות את הרדיו ולסגור את החלונות שבטעות לא יצוץ לו איזה משהו שעלול להוציא

אותך מריכוז כי להעביר הילוכים זה ממש מסובך שאפילו את הלוקסוס של הדלקת רדיו אין לך.

''כל שתי דקות להעביר הילוך?'' ממש מייגע ומפרך. ומה תגיד על זה שצריך כל שתי שניות לשאוף אויר ולנשוף? כל שתי

שניות במשך כל החיים. לא נשמע לך יותר מדי עבודה, לעשות פעולה אחת בכל שנייה בסירקולציה עד סוף הדרך?

בוא תתן לי טיפה לחדש לך או לנבא לך את חייך כשתצבור עוד כמה זמן על הכביש:

הריכוז היחידי שצריך זה בנהיגה עצמה- להיות עירני לתנועה, להולכי הרגל, תמרורים ורמזורים וכיו''ב,

מעבר לזה אין שום צורך בריכוז מוחלט בהעברת הילוכים כי זה ממש כמו להקליד במקלדת- עם הזמן והניסיון הכל בא לך כבר אינטואיטיבית ואתה כבר לוחץ על הקלאץ' אינטואיטיבית, מעביר הילוכים אינטואיטיבית, יודע באיזה הילוך אתה אינטואיטיבית,

הכל הוא, כמו שכבר הבנת, נורא אינטואיטיבי- הכל בא לבד מתוך ניסיון והרגל.

בגיר ידני יש לך שליטה מלאה על הנסיעה, על המהירות (כן כן, אני מקווה שזה לא דבר חדש בשבילך) ועל ההילוך.

בקיצור אתה מתקשר עם המכונית בגיר ידני הרבה יותר טוב.

אז בחייאת, אל תהפוך את זה לתורה מסיני.

בגיר אוטומטי, אם תשים לב, כל אחד אומר לך שקשה נורא להרגיש את מהירות הנסיעה,

אתה לוחץ על הגז ופשוט לא מרגיש את המהירות וער קצת פחות לתנועה, אתה יכול לנסוע על 90 בכביש עירוני

בלי לשים לב למשהו חריג במיוחד. תנהג קצת יותר על ידני ותבין. נהנה ומברך כל שנייה על גיר ידני.

שלומי.

פורסם

אני בן 30

מעולם לא היה בבעלותי רכב, תמיד נהגתי על רכב של הורים\בן זוג.

אחרי שניפחו לי את המוח "רק לא אוטומט" ואחרי שנהגתי על הידני המון... פעם אחת על אקסנט אוט' ולא האמנתי להבדל.

אחרי שאתה נוהג שבוע על אוט', לא בא לך לראות ידני.

לגבי המהירות אני מסכים אם כי 90 בעירוני... אממממממממממ.... ואני מדבר כמו ילד?

אם אתה לא שם לב למהירות- יש מד מהירות.

לדעתי עדיף לאמץ הרגל-להביט במד מהירות עד שתלמד "לתקשר עם הרכב" האוטומטי שלך.

הרבה פחות מאמץ וריכוז מאשר העינוי של הקלאצ'.

לדעתי, אקסנט אוטומטית נוחה יותר לנהיגה מכל רכב ידני ושלא לדבר על אותו הרכב, אותו הדגם, אותו השנתון עם גיר שונה.

דרך אגב, רק נקודה קטנה לציון לגבי האמינות.

אני מניח שאם אנשים ינהגו ברכב בצורה שפויה ויתחזקו את הגיר האוטומט, הוא יאריך שנים.

אפילו בצרפתיות עם אוטומט, רוב האנשים שהגיר נדפק להם- היו דופקים גם ידני עם צורת הנהיגה שלהם.

פורסם

אה, ולמען הסר ספק וכדי שזה לא יגלוש ליותר מדי אישי.

נהגתי 6 שנים על ידני, שבוע אחד על אוטומט וכשעליתי על הידני שוב (קליאו) ואומנם הנהיגה על הידני הייתה לי אוטומטית (העברת הילוכים עוד לפני ששומעים את הרעש מהמנוע) אבל הקלאצ'... עינוי

• תוכן חדש...