Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבנות תיבה לסאב מקארבון, איך החומר מבחינת אקוסטיקה?

ראיתי מאמרים לטוב ולרע, אני לא יודע איפה האמת.

פורסם

העבודה עם קארבון זהה לעבודה עם עם פיבר, כשיותר נוח לעבוד עם פיבר.

מה שכן אתה יכול לעשות את הבנייה מפיבר, בלי לחסוך בשכבות שכן החומר עצמו זול מאד ביחס לקארבון, ואת הפיניש (שכבה אחרונה, חיצונית) לעשות מקארבון.

SCANSPEAK

פורסם

קארבון יוצקים לצורה הסופית שלו עם אפוקסי ולא עם פוליאסטר - זה מייקר את העבודה בצורה ניכרת.

מצד שני אפשר לעשות פחות שכבות של קרבון פיבר מאשר פיברגלס אבל עדיין - הקארבון מאוד יקר ועולה פי שלוש עד פי חמש פר מטר מאשר פיבר באותו העובי.

האפוקסי פחות מסריח מאשר הפוליאסטר וגם לא נפיץ במידה ומערבבים את החומרים בסדר לא נכון :-D

לעבודות קטנות אני מעדיף להשתמש באפוקסי, השאלה היא כמובן איזו כמות אתה צריך - בשביל לעשות תיבה לסאב, פוליאסטר, פיבר - תכין את הארנק.

ההמלצה שלי תהיה להשתמש בעץ איפה שניתן ורק לסגור עם פיבר את האזורים בהם לא ניתן להשתמש בעץ.

מבחינת אקוסטיקה, תדאג שיהיה נפח מספק לתיבה ועובי מספק של החומרים המרוכבים שתבחר להשתמש בהם.

ברגע שיש עובי מספק אתה לא תוכל ממש להבדיל מאיזה חומר עשויה התיבה - טיפ נוסף, חומר מילוי לתיבה או ציפוי כלשהו לדפנות שלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קארבון יוצקים לצורה הסופית שלו עם אפוקסי ולא עם פוליאסטר - זה מייקר את העבודה בצורה ניכרת.

מצד שני אפשר לעשות פחות שכבות של קרבון פיבר מאשר פיברגלס אבל עדיין - הקארבון מאוד יקר ועולה פי שלוש עד פי חמש פר מטר מאשר פיבר באותו העובי.

האפוקסי פחות מסריח מאשר הפוליאסטר וגם לא נפיץ במידה ומערבבים את החומרים בסדר לא נכון :-D

לעבודות קטנות אני מעדיף להשתמש באפוקסי, השאלה היא כמובן איזו כמות אתה צריך - בשביל לעשות תיבה לסאב, פוליאסטר, פיבר - תכין את הארנק.

ההמלצה שלי תהיה להשתמש בעץ איפה שניתן ורק לסגור עם פיבר את האזורים בהם לא ניתן להשתמש בעץ.

מבחינת אקוסטיקה, תדאג שיהיה נפח מספק לתיבה ועובי מספק של החומרים המרוכבים שתבחר להשתמש בהם.

ברגע שיש עובי מספק אתה לא תוכל ממש להבדיל מאיזה חומר עשויה התיבה - טיפ נוסף, חומר מילוי לתיבה או ציפוי כלשהו לדפנות שלה.

תודה על התשובה העניינית, במקרה שלי החומרים לא עולים לי שקל, אני בונה טמפלט מפיבר ובד רק לצורה, ועל בסיס זה בונה את הקארבון. בעבודה עבדתי עם קארבון הרבה, חומר מאוד נוח לעבודה, פיבר שביר וחלש, בין היתר כבד יותר... לסאב שיושב בבגז' עדיף חומר שיוכל לספוג כמה מכות ללא חשש.

כמה שכבות קארבון אתה ממליץ לסאב כמו KICKER L7?

למילוי הדפנות יש לי ספוג, אבל אני אעשה ניסוי עם צמר סלעים.

פורסם

מה כבר עובי שאתה יכול לעשות 5 מילימטר?

לתיבה בגודל 30 ליטר מינימום (אני מניח שיותר) צריך לעשות חיזוקים פנימים נוספים כדי למנוע ווברציות מיותרות.

אין לי נסיון אם קארבון... עד כמה הוא קשיח באמת? במידה ורמת הקשיחות גבוהה כמו מתכת אז כמה חיזוקים פנימים כמו קורות חיבור באמצע התיבה בין מרכזי הדפנות יספיקו.

פורסם
מה כבר עובי שאתה יכול לעשות 5 מילימטר?

לתיבה בגודל 30 ליטר מינימום (אני מניח שיותר) צריך לעשות חיזוקים פנימים נוספים כדי למנוע ווברציות מיותרות.

אין לי נסיון אם קארבון... עד כמה הוא קשיח באמת? במידה ורמת הקשיחות גבוהה כמו מתכת אז כמה חיזוקים פנימים כמו קורות חיבור באמצע התיבה בין מרכזי הדפנות יספיקו.

כמה שאני רוצה, 5 מיל נשמע יותר מדי לבוקסה, אני חושב להתחיל ב3-4 שכבות ולבחון את זה משם, חיזוק זה לא בעיה, סה"כ זה להדביק עם איפוסקי אז אפשר לעשות צלעות בפנים.

כבר יש לי טמפלט מבוקסה קיימת, מחר אני אתן לה קצת עגלגלה ומעניינת יותר ונתחיל להתנסות.

פורסם

פיבר לא שביר ולא נעליים, הוא פשוט לא חזק כמו סיבי קארבון. בשביל לקבל חוזק אתה חייב לעבוד במינ׳ שלוש שכבות בריבוד של 45 מעלות כי אחרת את מאבד הרבה מהחוזק היחסי של קרבון. יתרה על כך, אני צופה בעיות מכיוון שהחוזק הגבוה של קרבון נובע חלקית מהגמישות שלו. סיבי זכוכית בשילוב פוליאסטר נותנים גמישות גבוהה פחות גבוהה ואכן פחות חזקים, אבל פחות רגישים לתנודות, בטח כאשר מדובר על ריבוד גבוהה יותר.

בכל מקרה, כדי להשיג את החוזק הרצוי מקרבון צריך לעבוד ביריעות שלמות (ולא בחתיכות כמו שנהוג לפעמיםבסיבי זכוכית), לעבודה עם תנור וואקום ואפוקסי בשור גבוהה יחסית, אחרת האפוקסי לא יוכל להתמודד עם הגמישות של הקרבון ויסדק עם הזמן.

עריכה

כדי לקבל חוזק אופטימלי, תכנן את הצלעות חיזוק מראש ובנה עליהם, לא להיפך

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...