Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

YKvoh.jpg

תיאור הבעיה:

טוב, אז הכל התחיל כמובן מזה שהאוטו נתקע ולא הניע.

הבעיה שנראתה מיד לעין היתה רצועת מנוע שלא יושבת במקומה. לאחר הוצאת הגלגל הימני - יכולתי לראות מיד שהבורג של הפולי שיושב על גל הארכובה היה משוחרר. הפולי יצאה ממקומה.

בסופו של דבר התקלה זהה לחלוטין לרצועת טיימינג קרועה. אין טיימינג – הבוכנות עולות ומעקמות את השסתומים שנמצאים מעליהן.

הרצועה שעשתה משהו כמו 100,000ק"מ נראתה ממש מצויין.

הבעיה קרתה, ככל הנראה, בגלל שמן מנוע שהתחיל לנזול ממכסה השסתומים. אני חושב שאחרי יותר מ300,000ק"מ שהמנוע עשה בהנאה רבה – הגיע הזמן לעשות בכל מקרה טיפול רציני. כך שבתכלס במקום להתבאס מיד ניגשתי למלאכה..

תמונה של משאבת מים ישנה:

WHPdp.jpg

פירוק:

פירוק ראש מנוע זו משימה לא מורכבת במיוחד. הבעיה היחידה עם האוטו הזה זו הצפיפות. הכל יושב דחוס. בקושי יש מקום לפתוח את המכסה של הטיימינג, אין מקום וגישה לברגים של סעפת היניקה....

היתרון היחיד שהיה לי – זה שלא הייתי צריך לדאוג בקשר לאיך אני פותח את הבורג של גל הארכובה בצד של הטיימינג. במכוניות עם הילוכים ידניים משלבים להילוך ראשון ולוחצים חזק על הברקס – אבל באוטומט – הדרך היחידה שאני מכיר לפתוח את הבורג הזה זה להוציא את החיישן של ה-TDC ולהכניס מברג שינעל את השיניים של גלגל ההנפה (flywheel).

את המרימים ההידאולים שמתי בתוך קופסה מלאה בשמן. סימנתי את גלגלי הזיזים. לא מצאתי שום סימון הגיוני של היצרן.

הדגש היחידי בפירוק של הראש – זה כמו בהרכבה – לאט לאט ובסדר ההפוך לסדר שבו סוגרים את הברגים. חשוב מאד גם כן שהמתכות יהיו קרות. כל זה על מנת שהראש לא ישבר או יסדק (אלומיניום זה חומר עדין...) בזמן שמוציאים אותו.

שיפוץ ראש:

מצאתי בתל אביב מקום נחמד (וידידותי) לשיפוץ של הראש. רוב השסתומים התעקמו והחלטתי כבר להחליף את כולם. בנוסף הם עשו שיפוץ ממש יפה, ניקו, סידרו, חרטו, יישרו. אני ממש מרוצה מהעבודה שלהם.

peWVF.jpg

הכנת הבלוק:

הרבה מאד שאריות קשות להסרה נותרו על הבלוק מהאטם הקודם. בתור "פולני" טוב (בלי שום כוונה לפגוע באף אחד) – מיד ניסיתי לגרד עם סקוטש ברייט (לא לנסות בבית!*) וגיליתי שכל השאריות נכנסות פנימה לתוך החריצים של השמן ושל המים בבלוק. אחרי שניקיתי את כל שאריות הסקוטש מהבלוק (שוב – לא לנסות בבית! – שאריות של סקוטש עלולות למצוא את דרכן אל חלקים כמו מיסבים וחלקים עדינים אחרים במנוע. ) והתייעצתי עם מומחה – שייפתי את הראש עם בד שמיר 60 גריט בתנועות סיבוביות והייתי מרוצה מהתוצאה. חשוב מאד שראש הבלוק יהיה סופר נקי וישר (מודדים עם סרגל) ושישארו בו החריצים שנוצרו על ידי המכונה שחתכה אותו – האטם “מתלבש” על החריצים האלו.

חשוב מאד גם לנקות את החורים של הברגים. אלו מלאים מהנוזלים שנשפכו כשהוצאתי את הראש. אם לא מוציאים את כל הנוזלים – אז הברגים החדשים ירגישו "התנגדות" מהלחץ ההידראולי שנוצר על ידי הנוזלים ולא באמת יינעלו.

הנה הבלוק אחרי השיוף ועבודות הניקיון:

g7Lo.jpg

פרט חשוב נוסף – לא כדאי שהבוכנות יפגעו בשסומים החדשים. כל השסתומים כמובן סגורים כל עוד אין אין את גלגלי הזיזים שפותחים אותם. כשמלבישים את השסתומים ועליהם את גלגלי הזיזים רצוי שהם לא יגעו בטעות בבוכנות. על מנת להגיע למצב הזה – שמתי את גלגל הארכובה רבע סיבוב לפני TDC – שזה למעשה מצב שבו כל הבוכנות נמצאות באמצע הצילינדר.

x8bM7.jpg

הרכבה מחדש...

משאבת מים:

על הדרך אם הכל כבר מפורק החלפתי משאבת מים. לשים לב: יש הוראות יצרן לגבי הסדר של הסגירה.

חשוב מאד לנקות לפני את השאריות של האטם הקודם:

1Ln.jpg

אני לא רציתי לקחת סיכונים – ולמרות שעכשיו - לעומת העבר - המשאבה מגיעה עם אטם וגם אחרי שיחה עם מישהו מהמוסך החלטתי לשים גם חומר אטימה בנוסף לאטם. האמת - לא בא לי שיהיו נזילות מהמשאבה.

הנה כמה תמונות:

fDiUn.jpg

ראש שסתומים:

אויי רנו רנו... הם החליטו שמספיק פין אחד למירכוז של הראש. חשוב מאד שהראש ישב בצורה מדוייקת על האטם. הצלחתי למצוא דרכים למרכז את האטם על ידי סימון. את הראש מירכזתי באמצעות פנס מלמעלה – עברתי חור חור על החורים של ההברגה ומירכזתי בצורה הכי הכי מדויקת שאני יכול. מבחינתי – אין מקום לטעויות. (והיו.. היו מספיק טעויות!)

חשוב מאד לסגור את את הראש עם ברגים חדשים. סגירת הראש מתבצעת בשלבים ולפי הסדר (שוב – לפי הוראות יצרן):

1. סגירה ל-20 נויוטון מטר

2. ווידוא שכל הברגים באמת נעולים ב-20. זה גם שלב חשוב – זה לוקח זמן עד שעוברים על כל הברגים (לפי הסדר) שוב ושוב ומוודעים נעילה ל-20.

3. נעילה בסיבוב – 240 מעלות פלוס מינוס 6.

8RC4A.jpg

גלגלי זיזים + מכסה:

זה חלק דיי פשוט. את הליפטרים ההידאולים שהיו בתוך השמן כל הזמן הזה פשוט הכנסתי למקומם. מעליהם באו שני גלגלי הזיזים שנוקו מבעוד מועד.

למכסה של גלגלי הזיזים יש הפעם 4 פינים. כאן באמת חשוב דיוק כי גלגלי הזיזים נמצאים בתוך המבנה הזה בלי מיסבים. כרגיל - יש סדר לנעילת הברגים.

8Xe3B.jpg

לאחר מכן סוגרים את מחזיר השמן שמעל המכסה.

טיימינג:

יש המון הסברים ברשת איך עושים טיימינג ל-k4j/k4m. אז כבר הנחתי את הראש והיות שמבעוד מועד דאגתי לשים את כל הבוכנות בחצי הדרך (זה רק ליתר ביטחון – לדעתי - כדאי). אני יכול לסובב את גלגלי הזיזים למקומם בטיימינג ולנעול את גלגלי הזיזים עם כלי נעילה מיוחד:

ככה זה נראה:

Nw8PL.jpg

לאחר מכן צריך לכוון את גל הארכובה לנקודת הטיימינג שלו. כאמור – גל הארכובה היה ברבע סיבוב לפני TDC – כל מה שנותר לעשות זה לסובב אותו קדימה בעדינות *כמעט* עוד רבע סיבוב. לאחר מכן יש להכניס לבלוק בורג מיוחד שנועל את בוכנה מספר 1 בTDC ולסובב את גל הארכובה עד שהוא נוגע בקצה הבורג.

השלב הבא הוא לחבר את המותחן בצורה הכי רפויה שלו (היצרן דורש בכל עבודה עם הטיימינג להחליף את המותחן, את גלגל הסרק ואת הבורג של גל הארכובה) לחבר בחזרה את הגלגלת על גל הארכובה ולהניח את הרצועה. שוב – יש לנו את גלגלי הזיזים נעולים עם כלי מיוחד ואת גל הארכובה נעול עם בורג בתוך הבלוק (נעול רק לתנועה עם כיוון השעון מהצד של הטיימינג). רצוי לוודא שאכן אחרי כל הרכבת הרצועה – גל הארכובה עדיין נעול (הזזה של גלגל הארכובה לא ניתנת בכיוון השעון).

השלב הבא הוא למתוח את הרצועה למקסימום ולנעול את המותחן.

כשהכל נעול – יש לשים את הפולי של רצועת המנוע ובורג חדש ולנעול את הבורג חזק מאד מאד מאד נדמה לי ל-40 ניוטון וסיבוב של 180 מעלות).

אחרי נעילה יש להוציא את כלי הטיימינג ולסובב את המנוע שני סיבובים ולבדוק שוב את המתיחה על ידי נעילת טיימינג עם הבורג והכלי המיוחד.

זהו – יש טיימינג!

xp3fi.jpg

סעפות:

את החלק התחתון של סעפת היניקה חיברתי לראש לפני שהרכבתי אותו. הסיבה לזה היא שבפירוק ראיתי שלא תהיה לי גישה.

את סעפת הפליטה חיברתי בתוך האוטו. הטעות היחידה שלי היתה שמישום מה חשבתי להישתמש בשמן מנוע בהרכבה. זה עזר לי להחזיק את האטם במקום אבל לאחר מכן – כשהמנוע כבר עבד התחילו לעלות מהסעפת אדים – שברגע הראשון מאד הפחידו אותי.

0Lnqa.jpg

כל שאר החלקים:

על הדרך כדאי ורצוי להחליף גומיות ואטמים זו הזדמנות נהדרת שהמנוע פתוח ואפשר להגיע לכל מיני איזורים. גיליתי אטם של מים שגרם לנזילה שעד עכשיו לא הבנתי מאיפה היא וכולי וכולי.

את בית מעבר המים החלטתי להרכיב עם משחת אטימה למרות שהוא מגיע עם אטם משלו. זה נראה לי רעיון טוב – בגלל שהיה שם הרבה לכלוך שלא הצלחתי להסיר. מקווה שלא עשיתי טעות – only time will tell.

הנה כמה תמונות:

OUMzX.jpg

NCmqP.jpg

OoxEN.jpg

sZQcN.jpg

d9zGL.jpg

בחלק העליון של סעפת היניקה ישנן 5 גומיות. כל הגומיות היו יבשות לגמרי והרגישו יותר כמו פלסטיק מאשר גומיות. כששמעתי את המחיר של הגומיות במוסך התפחלצתי לגמרי – יותר מ300 שקל לגומיות. כרגע הפיתרון שלי הוא להישתמש בסיליקון מיוחד לאיטום. שוב – only time will tell.

התנעה ראשונה:

טוב, אז אחרי המון סגירות, סידורים, ניקיונות וכו' מיליתי מים ושמן ובדקתי שאין שום נזילות.

לא רציתי שהמנוע ישר יתחיל לעבוד – אז בתור שלב ביניים לא חיברתי את הפלאגים ונתתי כמה סטרטרים. זה עזר לי לבדוק לחץ דלק תקין ונראה לי גם הגיוני לעשות על מנת להזרים שמן ריאשוני לכל איזור השסומים וגלגלי הזיזים.

לאחר מכן חיברתי את הפלאגים. המנוע הניע הנעה ראשונה ומיד ניכבה. זה היה ה-icv שאחראי לווסת את האויר במהירות סרק. אני החלטתי לשחק איתו כשפירקתי את האוטו ולקח למחשב קצת זמן להיתכיל מחדש.

יש גם לזה הוראות באינטרנט במקרה שרוצים להחליף או לנקות: להפעיל את האוטו ל-30 שניות, לכבות ל-20 שניות ולהדליק שוב. זה מכייל את הicv – idle control valve מחדש.

לאחר מכן מהירות הסרק התיצבה.

בדיקות נוספות שעשיתי:

הפעלה של המנוע לשעה ולראות שאין נזילות.

בדיקת התחממות

בדיקת טרמוסטט.

בדיקת מחשב.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עבודה יפה, אבל את המשאבת מים יכלת גם לאטום עם החומר אטימה המקורי הכחול בלי שום אטם, ולבית טרמוסטט שמים אך ורק אטם פח חדש.

פורסם
עבודה יפה, אבל את המשאבת מים יכלת גם לאטום עם החומר אטימה המקורי הכחול בלי שום אטם, ולבית טרמוסטט שמים אך ורק אטם פח חדש.

תודה רבה.

אני מקווה שלא יהיו נזילות. so far so good.

מישהו יודע האם המשחה הכחולה של רנו היא בעצם hylomar universal blue?

יש לי את שתיהן ובמרקם ובצבע (לא ניסיתי לטעום) הן נראות זהות לחלוטין.

האם מומלץ להשתמש ב-gunk לרדיאטור כדי לנקות את המעברים של המים? (ראיתי הרבה לכלוך בבלוק)

האם יש צורך לעשות לאוטו הרצה? ואם כן - איזה הרצה עושים?

פורסם

עבודה חובבנית ביותר, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל .

60 גריט ??? WTF ?

סקוטש ?

בדקת בכלל מישוריות בסרגל מתאים? גובה סליבים ? אובליות ? משהו ?

לא אטמת את מעברי המיים והשמן בזמן הניקוי, לא אטמת את הרווח בין הבוכנות לדפנות.

ספרות טכנית ?

פורסם
עבודה חובבנית ביותר, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל .

60 גריט ??? WTF ?

סקוטש ?

בדקת בכלל מישוריות בסרגל מתאים? גובה סליבים ? אובליות ? משהו ?

לא אטמת את מעברי המיים והשמן בזמן הניקוי, לא אטמת את הרווח בין הבוכנות לדפנות.

ספרות טכנית ?

אני אנסה לקחת את הביקורת בצורה חיובית.

כנראה שהייתי צריך להתיעץ איתך קודם ובטוח שהיית אומר לי לקחת את זה למומחים.

אז סתם לידיעתך - כל המעברים והחריצים נוקו לאחר מכן בקפידה (ונעזרתי בהמון ספרות). 60 גריט זה לאחר התיעצות עם מישהו שמבין - אבל שוב - כנראה שהייתי צריך להתיעץ איתך. בדקתי את כל הגבהים עם סרגל בצורה הכי מדיוקת שאני יכול.

להיסתכל על נקודת כשל אחת ומזה להסיק על הכל - זה או מזילזול או מקינאה.

ממש בא לי פשוט למחוק את ההודעה ולא להתקרב לפורום הזה יותר.

פורסם

אפשר לדעת איך בדקת את הגבהים עם סרגל ובאיזה סרגל ?

האם השתמשת בפילר גיי'ג ?

בדקת את הבלוק (אובליות ואטימות) ? אין טעם להשקיע בראש לפני וידוא שמצב החלק התחתון טוב.

אין פה שום ביקורת אישית.

פורסם
אפשר לדעת איך בדקת את הגבהים עם סרגל ובאיזה סרגל ?

האם השתמשת בפילר גיי'ג ?

בדקת את הבלוק (אובליות ואטימות) ? אין טעם להשקיע בראש לפני וידוא שמצב החלק התחתון טוב.

אין פה שום ביקורת אישית.

כן. כמובן שבדקתי עם סרגל ועם פילר.

אני השקעתי בראש ורק אח"כ וידאתי שהבלוק ישר. אכן טעות שלי.

אני לא מוסכניק ולא מכונאי. אם זה היה הראש השני או השלישי שאני עושה אני מניח שהייתי לומד מהטעויות.

בכל מקרה אני מפרסם את זה בפורום כדי שאחרים יוכלו ללמוד - גם מהטעויות שעשיתי וגם מההצלחות.

תסביר מה זה אטימות? אל תשכח שמדובר בעיקום של השסתומים ולא בעיה של קומפרסיה שבגללה המנוע נפתח.

עכשיו כן בנימה אישית - אני מפרסם כאן משהו מכל הלב. יש כאן המון אינפורמציה שיכולה לעזור לאנשים אחרים. אם טעיתי - אני יותר מאשמח לדעת וללמוד. יותר מזה - אנשים אחרים יוכלו ללמוד. אני לא מוצא שום מקום להשמיץ במשפטים כמו "עבודה חובבנית". אני חובבן - זה נכון. אבל עבדתי מאד קשה והשקעתי המון בלמידה והכנה. מבחינתי כל מה שכתבתי למעלה זה בשביל כולם. אם אתה באמת חושב שזה לא נכון - אני אבקש להוריד את כל מה שכתבתי למעלה. להפך - כרגע אני מה זה מצטער ששיתפתי. עם תגובות כמו שלך - ממש לא בא לי שוב לשתף. אישית אני חושב שיחסית לפעם ראשונה ועם מנוע עובד בלי נזילות - עשיתי עבודה טובה.

פורסם

סרגל מתאים זה לא סרגל ב 15 ש"ח, ואין שום משמעות לבדיקה כזו עם סרגל פשוט.

אבל התעלמת מהשאלה.

רוצה ללמוד איך עושים את זה נכון ?

הנה 2 דוגמאות להתחיל מהן,

3C_y_kkPSBo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

5WHBskK_F3o דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
סרגל מתאים זה לא סרגל ב 15 ש"ח, ואום שום משמעות לבדיקה כזו.

אבל התעלמת מהשאלה.

רוצה ללמוד איך עושים את זה נכון ?

הנה 2 דוגמאות להתחיל מהן,

3C_y_kkPSBo דרך יוטיוב

5WHBskK_F3o דרך יוטיוב

במקרה ראיתי את שניהם. תודה בכל אופן :)

כנראה שהתנשאות זו מחלה.

פורסם

תמשיך לשמוע למומחה שייעץ לך לשייף משטח ראש/בלוק בנייר זכוכית 60, במקום לקבל ביקורת.

שיפוץ ראש זה לא עבודה לחובבן, אין מקום לרגשנות בנוסח הזה אלא רק ביקורת מקצועית שאתה לא מוכן להתמודד איתה.

אני סיימתי.

פורסם
תמשיך לשמוע למומחה שייעץ לך לשייף משטח ראש/בלוק בנייר זכוכית 60, במקום לקבל ביקורת.

שיפוץ ראש זה לא עבודה לחובבן, אין מקום לרגשנות בנוסח הזה אלא רק ביקורת מקצועית שאתה לא מוכן להתמודד איתה.

אני סיימתי.

תראה, אין לי שום בעיה עם ביקורת. טעיתי.

יש לי בעיה עם הדרך שלך.

מקווה שאיי שם למעלה אחד מהמנהלים של הפורום יראו את זה ואני מבקש ל-מ-ח-ו-ק- -א-ת- -ה-נ-ו-ש-א-.

לא מוכן לתגובות כאלו. אם היית כל כך טוב כמו הרוח שאתה עושה - אז היית שולח לי סרטונים שלך. היית מפרסם ומסביר, היית משתף.

מבקש למחוק את הנושא מהמנהלים של הפורום.

פורסם
כן. כמובן שבדקתי עם סרגל ועם פילר.

אני השקעתי בראש ורק אח"כ וידאתי שהבלוק ישר. אכן טעות שלי.

אני לא מוסכניק ולא מכונאי. אם זה היה הראש השני או השלישי שאני עושה אני מניח שהייתי לומד מהטעויות.

בכל מקרה אני מפרסם את זה בפורום כדי שאחרים יוכלו ללמוד - גם מהטעויות שעשיתי וגם מההצלחות.

תסביר מה זה אטימות? אל תשכח שמדובר בעיקום של השסתומים ולא בעיה של קומפרסיה שבגללה המנוע נפתח.

עכשיו כן בנימה אישית - אני מפרסם כאן משהו מכל הלב. יש כאן המון אינפורמציה שיכולה לעזור לאנשים אחרים. אם טעיתי - אני יותר מאשמח לדעת וללמוד. יותר מזה - אנשים אחרים יוכלו ללמוד. אני לא מוצא שום מקום להשמיץ במשפטים כמו "עבודה חובבנית". אני חובבן - זה נכון. אבל עבדתי מאד קשה והשקעתי המון בלמידה והכנה. מבחינתי כל מה שכתבתי למעלה זה בשביל כולם. אם אתה באמת חושב שזה לא נכון - אני אבקש להוריד את כל מה שכתבתי למעלה. להפך - כרגע אני מה זה מצטער ששיתפתי. עם תגובות כמו שלך - ממש לא בא לי שוב לשתף. אישית אני חושב שיחסית לפעם ראשונה ועם מנוע עובד בלי נזילות - עשיתי עבודה טובה.

אני פשוט נפעם, איך אנשים שאינם מכונאים ובעלי מוסך משקיעים זמן, מאמץ,למידת החומר ורכישת כלים ואביזרים על מנת לתקן את הרכב בעצמם ולא לשלם למוסך מקצועי.

זה באמת מעורר הערכה במיוחד בתיקונים גדולים ומורכבים כגון טיפול בראש מנוע ואיך שהם משתפים את המידע עם אנשים בפורום טורחים ומצלמים.

(אמיתי...ללא שמץ ציניות).

במקרה זה יש לא מעט אנשים בפורום מקצועיים ובעלי ניסיון שעובדים במכונאות רכב לפרנסתם וגם חובבים,תמיד תהיה ביקורת כזו או אחרת לגבי עבודות שאנשים משתפים כאן בפורום,במיקרה זה לא קיבלת ביקורת "פוגעת" במיוחד, כנראה שאינך מכיר את בני ל. ועוד לא יצא לך "להנות" מנחת לשונו,אם זה היה המצב אז ה"ביקורת" שקיבלת היתה נראית לך כמחמאה :-) .סה"כ מה שחשוב אלו התוצאות, ואם עבודתך הצליחה, אין לך אלא לשבח את עצמך על התוצאה המושלמת(הדרך פחות חשובה, או אם השתמשת בנייר שיוף כזה או אחר)

אתה כנראה בחור רגיש במיוחד.

פורסם
אני פשוט נפעם, איך אנשים שאינם מכונאים ובעלי מוסך משקיעים זמן, מאמץ,למידת החומר ורכישת כלים ואביזרים על מנת לתקן את הרכב בעצמם ולא לשלם למוסך מקצועי.

זה באמת מעורר הערכה במיוחד בתיקונים גדולים ומורכבים כגון טיפול בראש מנוע ואיך שהם משתפים את המידע עם אנשים בפורום טורחים ומצלמים.

(אמיתי...ללא שמץ ציניות).

במקרה זה יש לא מעט אנשים בפורום מקצועיים ובעלי ניסיון שעובדים במכונאות רכב לפרנסתם וגם חובבים,תמיד תהיה ביקורת כזו או אחרת לגבי עבודות שאנשים משתפים כאן בפורום,במיקרה זה לא קיבלת ביקורת "פוגעת" במיוחד, כנראה שאינך מכיר את בני ל. ועוד לא יצא לך "להנות" מנחת לשונו,אם זה היה המצב אז ה"ביקורת" שקיבלת היתה נראית לך כמחמאה :-) .סה"כ מה שחשוב אלו התוצאות, ואם עבודתך הצליחה, אין לך אלא לשבח את עצמך על התוצאה המושלמת(הדרך פחות חשובה, או אם השתמשת בנייר שיוף כזה או אחר)

אתה כנראה בחור רגיש במיוחד.

קודם תודה. אכן רגיש, כן.

אבל מבחינתי מישהו שאומר "ככה לא עושים את זה. למה? כי ככה". זה לא מומחה - זה רובוט. אני מצפה ממישהו שמבין שיסביר לי למה, מה המטרה, כמה זה נורא, מה החיסרון, מה עלול לקרות, מה הניסיון שלו.

זה שאיזה רובוט בא ואומר לי "את זה לא עושים ככה" ולא מסביר מה הבעיה עם זה ומה עלול לקרות זה לא נקרא מבחינתי מומחה אלא מישהו שבא ולהתנשא כדי להגיד "אני יותר טוב". אני לא בא להיתחרות באף בעל מקצוע.

אני חושב שצריך להיות מקום לאנשים חובבים שרוצים לעשות בשביל ההנאה.

• תוכן חדש...