Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אתם מכבים את הרכב שלכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קצת מוזרה? לא בטוח:

כשלמדתי נהיגה, באמצע שנות ה- 80 של המאה הקודמת, לימדו אותי שמנוע מכבים אחרון. רק אחרי שהפנסים, מזגן, מערכות סאונד, וכל מיני דברים אחרים כבויים, וכמובן בלם יד משוך. היו לכך 2 יתרונות ברורים:

ראשית - שגרה. כך ידעתי שכאשר המנוע כבוי, הכל מאובטח ונמצא במצב המתאים.

שנית - "המצב המתאים" להנעה. כלומר: כאשר הכל כבוי, העומס על המצבר בעת ההנעה היה מינימלי.

אבל מאז זרמו הרבה אלקטרונים בהמון מצברים והמצב השתנה.

הרכב הנוכחי שלי הוא פיג'ו 3008. הכל בו חשמלי-אוטומטי. אפילו בלם היד.

ע"פ הנחיות היצרן, בסיום הנסיעה, כל מה שצריך הוא להחזיר את מוט ההילוכים למצב P, ולכבות את המנוע. ככה. כאשר הכל עדיין עובד.

אחרי שהמנוע נכבה, מתרחשת סדרה של פעולות אוטומטיות. בלם היד נמשך חשמלית, מסך ה- HUD נכנס בחזרה לכוך שלו, המזגן ומערכת הסאונד נכבים, והתאורה הראשית, אם דלקה, נותרת דולקת למשך כ- 15 שניות נוספות ולאחריהן היא נכבית. תאורות נוספות ברכב - תאורת פנים התא, תאורת בתחתית הדלתות וכדומה, נכבות גם הן בזמנן. הרכב פשוט מבצע Shutdown מסודר.

כדי להתחיל את הנסיעה, צריך רק לזכור להניע את המנוע ולשלב להילוך המתאים. כל השאר כבר יסתדר לבד. הפנסים הקדמיים נדלקים ע"פ הצורך, המזגן חוזר לעבודה במצבו הקודם, ואפילו בלם היד יודע להשתחרר לבד בחן עם תחילת הנסיעה, מבלי שיש צורך לגעת בו.

בתור מי שהתחיל את דרכו כנהג על סובארו אוטומטית שנת 1979, כל העניין הזה נראה לי קצת מוזר. האם הרכבים היום באמת מותאמים לקבל עומס גבוה מייד עם ההנעה שלהם? בתוך 10 שניות מרגע ההנעה, כל המכשירים ברכב כבר עובדים...

האמת היא, שהרכב לא מתלונן על כלום. אבל בכל זאת... מה דעתכם?

איך אתם בוחרים לכבות את הרכב שלכם? האם בשיטת "מנוע אחרון" כמו פעם, או בשיטת "כבה וצא" - כמו היום?

כל טוב

עמית דונסקי.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכבה הכל לפני כיבוי המנוע. (מה כבר יש לכבות בקוואליר בת 18? :-))

היום, ובכללי לפחות מידע אישי משנות ה90 ואילך, המצברים חזקים יותר.

היום בהרבה יפניות תמצא מצבר סטנדרטי שיושב בפנים, מה שפעם היה מצבר בגודל אולי חצי מהסטנדרט.

אם כבר הזכרת שיש לך רכב שהכל אוטומטי בו.

כל הגאדג'טים האלה אמינים?

מצד אחד אני אומר זה מתכון לבעיות, מצד שני בעשרה שנים האחרונות כל האלקטרוניקה השתפרה והכפילה את האמינות שלה.

פורסם

א. כיבוי מזגן.

ב. כיבוי אורות.

ג. כיבוי מערכת מולטימדיה.

ד. כיבוי מנוע.

ה. מוריד חגורה.

ו. מגן שמש לדשבורד.

ז. יציאה מהרכב.

ח. כיסוי הרכב. (אחרי עבודה בחניית הבית )

ט. נעילה.

י. מבט אחרון. :inlove:

יא. שיט שכחתי את הארנק ברכב...:brickwall:

זמין 8)

פורסם

מניסיון שלי עם 2 מכוניות עם אביזרים חשמליים רבים, המצברים שרדו כשנתיים.

במכונית בלי הרבה שטויות, המכונית הניעה אתמול במכה ראשונה לאחר 8 ימים שהמתינה לי (הייתי בחו"ל) עם מצבר בן 6 ו שלושה חודשים...

אבל רמת החיים במכוניות עם הפיצ'פקס, גבוהה יותר.

אני מכבה רדיו, תאורה ומיזוג לפני הדימום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תהייה,

בהרבה רכבים חדשים האורות נכבים ונדלקים עם הכנסה והוצאה של המפתח לסוויץ.

לא נוצר עומס מיותר על המצבר בגלל ההנעה עם אורות ?

אישית, אני מניע את האוטו קודם ואז מדליק אורות

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אני לא יודע לגבי המצברים היום אבל המצבר המקורי ברכב שלי שבק חיים 6 ימים לאחר שמלאו לו 4 שנים... לא חושב שיש דברים כאלו בשוק הישראלי

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בפונטו 99 ובלאנסר 09 כאחד, מכבה את כל המערכות לפני היציאה מהרכב פרט לרדיו. בלנסר הוא מקורי ונכבה לבד, אני מעדיף להשאיר ככה. בפונטו הוא מנותק מההצתה ויכול לפעול גם כאשר הרכב כבוי ולכן יש להקפיד לכבות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מה פשר העברת ההילוכים ?

האמת שזה הרגל בגלל הרכב הקודם שלי, אם הייתי מעביר ישר ל P ומכבה בפעם הבאה שהייתי מתניע את הרכב ומעביר הילוך היה בום כזה וקצת היה קשה יותר להעביר הילוך.

וגם נאמר לי שזה משחרר עומסים מתיבת ההילוכים.

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

מכבה מערכת (פועלת גם ללא סוויץ'), בד"כ בשלבים האחרונים של הנסיעה, מושך בלם-יד, מכבה מנוע. לא מוריד חגורת בטיחות בתנועה (וגם לא חוגר בתנועה, אלא עם הכניסה לרכב). בקיץ מכבה אורות, בחורף לא. בד"כ לא מכבה מזגן. ברכב שלי (156) אין צורך מיוחד לכבות צרכני חשמל (אורות, מזגן וכו'), שכן ברגע שמנסים להניע הרכב מכבה אותם לבד ומדליק מחדש לאחר ההתנעה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שם ניוטרל.

מוריד את הווליום ברדיו כדי לא לקבל התקף לב אחר כך מהמוזיקה.

מרים בלם יד.

מכבה מנוע.

גם לי יש 156 אז האוטו עושה את זה לבד.

המזגן (מדחס) למשל לא דולק כשמתניעים. צריך לעשות את זה ידנית.

המאווררים של המזגן בהשהייה. לוקח להם 10 שניות להדלק מהרגע שאתה מתניע.

פורסם

מוחא כף והכל נסגר אוטו'

כמו כולנו נראה לי...

מכבה מזגן(מישהו אולי מוכן להסביר למה לפני שמכבים את הרכב צריך לכבות מזגן?)

מעביר לP

אמברקס

פורסם

יוסי - הסלספיד מצפצף כשמכבים אותו שלא בהילוך, אצלך זה לא ככה? והמדחס חוזר לפעול כמו גדול אצלי, בלי בעיה. מפשיר אדים ופנסי ערפל לא (וטוב שכך), המדחס כן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...