Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפיג'ו 407 2.2 ST

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מעל 10 שנים של רכבי ליסינג (מזדה 3 2.0 ל', מזדה 6, עוד מזדה 6 ולאחרונה פוקוס Tourer בגרסת 2.0 ל') החלטתי להחזיר את רכב הליסינג ולרכוש רכב פרטי. השיקול העיקרי הוא כלכלי - אני נוסע פחות מ-20K ק"מ בשנה והרכב לא משמש אותנו כרכב העיקרי במשפחה.

אז בחודש האחרון קראתי כאן לא מעט והתנדנדתי בין רכב קטן וחדש יותר לבין רכב גדול יותר אך ישן יותר, בכל זאת אני מסיע לעיתים 3 ילדים בסיבוב של גן-בי"ס-עבודה.

לא 'הסתובבתי' בשוק הפרטי פשוט כי אני לא מכיר את כל השטיקים של השוק (אחרי ניתוק כה ארוך).

ההחלטה נפלה לפני כשבוע על פיג'ו 407 שנת 2007 עם מנוע 2.2 ל' ובגרסת ה-ST (פרטי לגמרי).

כלל נתוני הרכב והמחיר שלו תאמו את רצונותי ויכולותיי.

אמסור פרטים נוספים בהקדם, לאחר שאסיים את כל תהליך יישור הקו.

מספר דברים שהיו ידועים דורשים כרגע יישור קו:

1. החלפת חיישני הרוורס.

2. בדיקת מערכת האזעקה.

3. בדיקה ואולי החלפה של הקודנית.

ישנם דברים נוספים אך הם ייבדקו באופן מדוקדק אחרי החג ואחליט איזה מענה הם דורשים.

אני לא בטוח שהדבר עומד בסטנדרטים של הפורום אך אשמח להמלצתכם למקום שיוכל לבצע את 3 הסעיפים שפירטתי למעלה.

אני מתגורר בשרון, כך שכל מקום בין הוד השרון, כפר סבא, רעננה, נתניה וחדרה יכול להתאים.

אודה לתגובתכם.

חג שמח,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

מדוע אתה רוצה להחליף את הרכיבים הנ"ל?

עם חשמלאות של פיג'ו כדאי שמישהו שמבין ייתעסק אחרת זה פשוט ייגמר רע.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בוקר טוב.

אחד מחיישני הרוורס פגום ונותן התראות שווא. הסיכום היה להחליפו ואולי את כל המערכת - מדובר בהתקנה מלפני 6 שנים.

הקודנית - כמעט ולא ניתן לראות את הספרות.

מערכת האזעקה - לצורך אישור סוג לביטוח.

כפי ששאלתי, מכיוון שאינני מכיר את המתקינים השונים והתמחויותיהם, אשמח להמלצת בעלי ניסיון.

תודה,

אלי

פורסם

לדעתי בדגם שקנית- הגיעו חיישנים גדולים יותר ומקוריים של פיג'ו.

לא ממליץ לך להיכנס לסתם מתקין, כפי שכתבו לך קודם, מדובר ברכב די רגיש לנושא חשמל.

ככלל, ככל שאכן מדובר בחיישן מקורי של פיג'ו- הייתי ממליץ לך לבדוק אפשרות להכניס במקומו חיישן מקורי.

קח בחשבון שאם אתה מחליף את כל סט החיישנים- בשוק ישנן כל מיני רמות של מערכות, החל מפשוטות וזולות שלדעתי לא עושות את העבודה ועד ליקרות יותר שהיבואנים בד"כ מציעים- שהם ברמה גבוהה ואמינות יחסית.

בהצלחה

פורסם

לא לפי נסיוני.

על חיישנים "מקוריים" חייבו אותי ב-1250 ש"ח אצל הייבואן כשקניתי חדש. לא היה שקט מהם,החליפו אותם (בחברה ישראלית,לא בדיוק מקורי מקנדה כמו האוטו, 200 מ' מהייבואן) באחריות ולאחריה(בתשלום) פעמים רבות.

עם קבלת הרכב התאהבנו ברעיון של החיישנים ושמנו אותם גם בכריזמה ישנה שהעברנו לבן. אם אינני טועה שילמתי אז 200 ש"ח כולל התקנה אצל סתם חשמלאי שעברתי ע"י שלט פרסומת שלו. עד היום עובדים בלי בעיות.

ז"א שלאדם מן היישוב אין כלים לדעת איכות בתחום חיישני הרברס, בטח לא לפי המחיר.

פורסם
לדעתי בדגם שקנית- הגיעו חיישנים גדולים יותר ומקוריים של פיג'ו.

לא ממליץ לך להיכנס לסתם מתקין, כפי שכתבו לך קודם, מדובר ברכב די רגיש לנושא חשמל.

ככלל, ככל שאכן מדובר בחיישן מקורי של פיג'ו- הייתי ממליץ לך לבדוק אפשרות להכניס במקומו חיישן מקורי.

קח בחשבון שאם אתה מחליף את כל סט החיישנים- בשוק ישנן כל מיני רמות של מערכות, החל מפשוטות וזולות שלדעתי לא עושות את העבודה ועד ליקרות יותר שהיבואנים בד"כ מציעים- שהם ברמה גבוהה ואמינות יחסית.

בהצלחה

אחלה רכישה, היה לי כזה מאד נהניתי ממנו.

תתחדש

פורסם
על ההזעקה אתה יכול לותר. כי היום כבר לא חוקי לשים הזעקה (חוקי סביבה (רעש).

הכוונה היא למערכת המותקנת ברכב - בדיקה זו נדרשת ע"י חברת הביטוח.

תודה,

אלי

פורסם

תודה לכל העונים והעוזרים.

כמו שציינתי בפתיחת השרשור, ובעקבות הערותייכם על ידע נדרש לעבודה על רכב זה, אשמח להמלצותיכם על מתקינים לבדיקת/אישור מערכת האזעקה המותקנת, על החלפת מערכת חיישני החניה ועל בדיקה/החלפה של הקודנית המותקנת.

האיזור המועדף הוא השרון, אך ניתן 'להרחיק' גם עד ת"א במידת הצורך.

אם יש מניעה לפרסם זאת כאן, אשמח להמלצות בפרטי.

תודה,

אלי

פורסם

אז חזרתי לעדכן, ואולי לעזור במעט לאלו שיבואו אחריי, ויחפשו תשובות לשאלות דומות.

חיפשתי מקום באיזור השרון שיכול לבצע בדיקה לצורך אישור לביטוח מקיף, יכול לבדוק ולהחליף במקרה הצורך את חיישני הרוורס ולבדוק את הקודנית.

בנוסף חיפשתי דיבורית BT לרכב.

לאחר לא מעט חיתוכים בחיפושים שונים בפורומים, קריאת המלצות ובירורים טלפוניים, מצאתי את המקום שייתן לי את המענה לכל אלו ולא ידרוש ממני לבקר בת"א.

ביום שישי בבוקר הייתי אצל רמי קראדי בהוד השרון.

רמי בדק את כל המערכות שציינתי והסביר מה, למה, למה לא וכמה...

כל העבודה בוצעה באדיבות, תוך התייחסות לדבריי, לשביעות רצוני ובתשלום הוגן.

עברתי צעד ראשון ביישור קו לרכב שקניתי.

אעדכן על הצעדים הבאים בהמשך.

תודה לכל המסייעים,

אלי

פורסם

סתם שאלה להשכלה כללית:

בסופו של דבר החלפת את אחד החיישנים?

אם כן, רציתי לדעת לאיזה סוג חיישן החלפת, כי בהחלט מישהו כתב למעלה באחת התגובות שבדגם שרכשת זה מגיע עם סט אוריגינלי שהחיישנים עצמם גדולים יותר מאלו שניתן לרכוש אצל המתקינים הפרטיים.

אודה לתשובתך

פורסם
סתם שאלה להשכלה כללית:

בסופו של דבר החלפת את אחד החיישנים?

אם כן, רציתי לדעת לאיזה סוג חיישן החלפת, כי בהחלט מישהו כתב למעלה באחת התגובות שבדגם שרכשת זה מגיע עם סט אוריגינלי שהחיישנים עצמם גדולים יותר מאלו שניתן לרכוש אצל המתקינים הפרטיים.

אודה לתשובתך

בשנת 2007 הרכב לא הגיע עם חיישנים מקוריים אלא עבר התקנה מקומית (הותקנה ע"י היבואן לפני 6 שנים).

עקב חיישן חסר ו-2 חיישנים אחרים פגומים, העדפתי בעלות נוספת קטנה להחליף את כל המערכת לחדשה ולקבל אחריות לשנתיים.

ערב טוב,

אלי

פורסם

למי שלא התייאש ממני, אני חוזר לעדכן שלאחר שלב א' (דיבורית, בדיקת קודנית, אישור אזעקה לחברת ביטוח והחלפת חיישני חנייה) ושלב ב' (החלפת 2 צמיגים קדמיים) הייתי היום בלובינסקי ושלב ג' עבר.

תזכורת/לידיעה - הרכב נרכש בלובינסקי טרייד ומכיוון שהייתי חסום בתאריך החזרת רכב הליסינג, לקחתי את הרכב ללא יישור קו מראש, אלא בידיעה שאצטרך לעשות זאת בעצמי אך כמובן (חלק מהדברים) בכיסוי של לובינסקי.

היום בבוקר הפקדתי את הרכב במוסך המרכזי בבני ברק לצורך בדיקת בלמים, החלפת נורה קדמית וטיפול דו-שנתי.

בפועל בטיפול בוצעו החלפת מסננים (שמן, דלק ומזגן), החלפת שמנים, החלפת נוריות קדמיות (בשני הפנסים), החלפת חיישן באחד הגלגלים (ישנה תקשורת בין הגלגלים למחשב המרכזי ולקונסולה של הנהג), החלפת דיסקים מלפנים, החלפת צנרת בלימה מלפנים והחלפת כל הרפידות הבלימה.

הרכב הוחזר לי נקי מבפנים ושטוף.

גילוי לב - חששתי שבגלל שהרכב כבר נקנה ובעצם למעט טיפול הם יכולים להתנער מהכל, לעשות את המינימום הנדרש, ואני עלול להוציא יותר כסף ממה שתכננתי ליישור הקו.

אך לא כך היה.

הטיפול היה מלא ללא התחשבנויות כאלו ואחרות ונתן לי תחושה טובה.

כבר בדרך חזרה הביתה הרגשתי שהרכב מתנהג אחרת (ואולי זה רק פסיכולוגי...).

ומה לגבי התשלום? 0 ש"ח.

בקרוב אספר על תהליך הרכישה בלובינסקי טרייד.

ערב טוב,

אלי

פורסם

גם לי יש ניסיון מעולה איתם

בגלל שהם היבואן החבאת ליסינג הטרייד אין והרשת מוסכים.

העלויות הכוללות שלהן נמוכות וזה מאפשר גמישות ויעילות והלקוח מרוצה.

• תוכן חדש...