Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אובד עצות בעניין זה , מדובר על רכב חדש שרכשתי באולם תצוגה , בן 8 חודשים ,6 אלף קילומטר בלבד עד עתה , נהיגה שלי כנהג 30 שנה על הכביש היא נהיגה לא תזזיתית ובכל זאת תצרוכת הדלק במשולב (70% עירוני ) היא 1:10/11 ולא משנה עם מזגן בקיץ או בלי מזגן בחורף ולא משנה אם הייתי יותר מחוץ לעיר בטנק דלק הנתון ; תמיד אני מסתובב סביב תצרוכת זו , הלנתי בפני חב׳ פורד על כך שבנתונים שלהם טרום הרכישה הם מספרים לי על1:23 ( בקטלוג הרכב ) בין עירוני , ומשולב 1;17 ואמרתי להם שאני מצפה לקבל 1:14/15 וברור לי שלא אקבל כפי שרשום 1:17 .. אבל למה אני צריך לקבל 1:10 במשולב באוטו ידני עם נפח מנוע 1.25 ? בשביל זה רכשתי ידני ומנוע קטן וכל הסיפורים של חסכונית וכו׳??זה גם אני יכול לקבל במאזה 3 ולהשאיר את רגל שמאל שלי בתרדמת .. שלחו אותי למוסך מורשה שלהם לבדיקה על חשבונם ושם בדקו את הרכב במחשב ונאמר לי שהרכב מכוון ואין תקלה בייצור וצריך לחכות שיפתח המנוע וכו וכו ׳ . אני מאוד כועס על העניין . יש למישהו תשובה ,הצעה ,נסיון בעניין מסוג זה ,מאוד אשמח לדעת

פורסם

שמע , ההצעה שלי קצת קשה לביצוע אבל לטעמי לא תוכל למצוא דרך אחרת.

נסה למצוא מישהו שעובד איתם או מישהו שיוכל לנהוג ברכב את המסלול המשואר של טנק דלק וראה צריכה של נהג אחר.

אם יש לך עם מי להחליף רכב לשבוע זה עוד יותר טוב

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

רעיון נחמד תודה ,! הוא מוביל את העניין לפיתחי שלי וזה בסדר ויכול להיות אחשוב איך אני עושה זאת כי באמת קצת קשה ליישום ,עוד הצעות ? רעיונות ? דיעות ?

פורסם

סגנון הנהיגה ואופי הנסיעות משפיעים רבות על צריכת הדלק.

אם יש לך נסיעות קצרות רבות בתוך העיר זו הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה (ועם נתון של 6,000 ק"מ ב 8 חודשים כאשר להערכתך 70% מהנסיעות הן בתוך העיר כנראה שזה המצב).

בנוסף כדאי שתבדוק את הרגלי הנהיגה שלך, האם הם באמת חסכוניים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני שמעתי על אנשים שבאמת מדווחים על צריכת דלק של אחדד ל17 ואחד ל18, כשהלכתי לשטוף את הרכב בשטיפה ידנית היה שם נהג מונית עם JETTA ידנית דיזל, דיברתי איתו קצת והוא אמר שהרכב מ8 בבוקר עד 10 בלילה דולק, הוא לא מכבה אותו, צריכת הדלק שלו בערך אחד ל17-18 וכל הנסיעות (או 99 אחוז) הם בתוך העיר, לטענתו 150 שקל דלק מספיקים לו ליום עבודה שלם של מעל 12 שעות...

פורסם

אני נוסע נסיעה ״רכה״ כלומר מתנהג בהחלפת ההילוכים כפי שהאוטו מבקש ( יש נורית ירוקה ליד לוחות שדולקת אוטומטית בעת הצורך להחליף הילוך ) כך שאיני מושך הילוכים . בדר״כ נוסע בסלד״ים נמוכים 2-2.5).יש גרסא שטוענת שהרכב בעל נפח 1.25 מתאמץ יתר על המידה (יש לציין אני נוסע לרוב לבד או עם 3 ילדים בבוקר בלבד לבי״ס ל-15 דקות ) )

מה דעתכם? שמעתי גם שצריך לחכות שהמנוע יפתח - מה דעתכם?

פורסם
סגנון הנהיגה ואופי הנסיעות משפיעים רבות על צריכת הדלק.

אם יש לך נסיעות קצרות רבות בתוך העיר זו הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה (ועם נתון של 6,000 ק"מ ב 8 חודשים כאשר להערכתך 70% מהנסיעות הן בתוך העיר כנראה שזה המצב).

בנוסף כדאי שתבדוק את הרגלי הנהיגה שלך, האם הם באמת חסכוניים?

איתמר.

שלום איתמר,תודה על תשובתך ,מעניין אותי לדעת מדוע ציינת את 6,000 ק״מ שעשה הרכב עד עתה , האם זה קשור לצריכת הדלק? שאלה נוספת - אותה צריכת דלק ואותה התנהגות נהג שלי היתה באוטו הקודם שהיה מאזדה 3 1600 אוט׳2009 אז אני שואל -איפה בא לידי ביטוי יתרון של הידני ומנוע קטן בפיאסטה החדשה שלי ..?תודה !

פורסם

לפותח השרשור , צר לי לאכזב אותך , בעיר זה מה שתקבל! לאבא שלי עם משהו דומה , יונדאי I20 חדשה (אחרי מתיחת הפנים) , 1.2 ידנית , צריכת הדלק אינה שונה בהרבה משלך . 1/11 בתוך העיר , ואבי לא מסוג האנשים ש"קורעים" , נסיעה מנהלתית רגילה, - בתוך העיר בלבד (אבי כבר לא נוהג מחוץ לעיר לבד כמעט )

בנסיעה אחרונה שעשינו ביחד מחוץ לעיר (ירושלים - ים המלח ) 120 קמ' ת צריכת הדלק היתה קסומה 1/17 הלוך ושוב. (טוב בהלוך זה בעיקר ירידות 8))

אמנם מחשב הנסיעה שמעולם לא אופס מראה 5.4 ליטר ל 100 קמ' - אבל זה רחוק מהמציאות.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
לפותח השרשור , צר לי לאכזב אותך , בעיר זה מה שתקבל! לאבא שלי עם משהו דומה , יונדאי I20 חדשה (אחרי מתיחת הפנים) , 1.2 ידנית , צריכת הדלק אינה שונה בהרבה משלך . 1/11 בתוך העיר , ואבי לא מסוג האנשים ש"קורעים" , נסיעה מנהלתית רגילה, - בתוך העיר בלבד (אבי כבר לא נוהג מחוץ לעיר לבד כמעט )

בנסיעה אחרונה שעשינו ביחד מחוץ לעיר (ירושלים - ים המלח ) 120 קמ' ת צריכת הדלק היתה קסומה 1/17 הלוך ושוב. (טוב בהלוך זה בעיקר ירידות 8))

אמנם מחשב הנסיעה שמעולם לא אופס מראה 5.4 ליטר ל 100 קמ' - אבל זה רחוק מהמציאות.

אוקיי ofer , מודה לך ,אני לא לבד בעניין ( נחמת רבים...),

רק כדי לסגור את הפינה אשמח לקבל תשובה לגבי האם באמת צריכת דלק פוחתת עם ״ פתיחת מנוע״ אחרי כמה ק״מ זה קורה? וגם אשמח לקבל התייחסות מבעלי רכב דומה לסוגייה.תודה מראש׳

פורסם
אני נוסע נסיעה ״רכה״ כלומר מתנהג בהחלפת ההילוכים כפי שהאוטו מבקש ( יש נורית ירוקה ליד לוחות שדולקת אוטומטית בעת הצורך להחליף הילוך ) כך שאיני מושך הילוכים . בדר״כ נוסע בסלד״ים נמוכים 2-2.5).יש גרסא שטוענת שהרכב בעל נפח 1.25 מתאמץ יתר על המידה (יש לציין אני נוסע לרוב לבד או עם 3 ילדים בבוקר בלבד לבי״ס ל-15 דקות ) )

מה דעתכם? שמעתי גם שצריך לחכות שהמנוע יפתח - מה דעתכם?

תשמע,זה ברור שבהתחלה מנוע צורך הרבה יותר דלק מבהמשך.. אך לא במקרה שלך,6,000 ק"מ זה כבר קילמוטרז' מספיק כדי שהמנוע יצרוך באופן רגיל,ולא חריג.

פורסם
שלום איתמר,תודה על תשובתך ,מעניין אותי לדעת מדוע ציינת את 6,000 ק״מ שעשה הרכב עד עתה , האם זה קשור לצריכת הדלק? שאלה נוספת - אותה צריכת דלק ואותה התנהגות נהג שלי היתה באוטו הקודם שהיה מאזדה 3 1600 אוט׳2009 אז אני שואל -איפה בא לידי ביטוי יתרון של הידני ומנוע קטן בפיאסטה החדשה שלי ..?תודה !

עדיין לא ענית מהו סגנון נסיעותיך. מנוע קר ונסיעות קצרות לא מאפשרות למנוע וליתר המכלולים להגיע לטמפרטורת עבודה אידאלית וצריכת הדלק מורעת בהתאם. הקילומטרז' שלך נמוך יחסית ואתה בעצמך מעיד על כך ש 70% מנסיעותיך הן בתוך העיר. מכאן נובע שאופי השימוש שלך ברכב תואם את התיאור שרשמתי בתחילת תגובה זו ועל כן צריכת הדלק הגבוהה. בהחלט יתכן מצב שיהיה הבדל מזערי עד לא קיים בין מנוע קר של מאזדה 3 למנוע קר של פיאסטה חדשה. בנוסף הייתי מציע לך לבדוק צריכת דלק אמיתית לפי שיטת האיפוס הישנה והטובה ולא לפי מחשב הרכב.

לפני מספר חודשים כתבתי מדריך מפורט לכל הנוגע לצריכת דלק. תוכל למצוא אותו כאן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...