Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין זה קל לכתוב את הדברים. אזרתי אומץ לבקש עזרה.

אני גרוש מזה כמה חודשים. בשנה האחרונה היתה שנה קשה בחיי. עברתי משבר לא קל.

נשארתי עם חרדות, דיכאון ומחשבות אובדניות. אני מטופל מבחינה נפשית אני ער לזה ישלי את כל התמיכה האפשרית.

יש לי בת זוג חדשה.

נשארתי עם חרדה מה יקרה אם לא אשלם מזונות שמא אלך לכלא. לא מדובר על חוסר רצון אלא על חוסר יכולת - אני עובד בשתי משרות. בכ"ז החרדה קיימת למרות שכרגע אני משלם. גרושתי מאיימת מדי פעם בפנייה להוצל"פ אפילו אם חסר לה 100 ש"ח במזונות ומאיימת בבית כלא.

מה קורה למי שמגיע למצב כזה? ועם בעיות נפשיות?

אשמח לעצה ממה שחווה או יודע.

יש לציין שאת הילדים אני רואה פעם בשבועיים ואת הטלפונים שלהם הם מסרבים לתת.

תודה

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב מאוד שאתה מודע למצבך ומטופל, וטוב שיש מישהי לידך שאפשר לדבר איתה.

לגבי המזונות כתבו לך בעבר, ואני מציין את זה שנית.

במידה ותשלומי המזונות אינם הגיוניים ביחס לכושר ההשתכרות שלך, עליך לבקש פתיחה של התיק ועדכון של דמי המזונות.

הנה לינק עם מידע ראשוני:

http://www.get.what2do.co.il/Page16931.asp

לאור הצורה בה גרושתך מדברת איתך, אני בספר שהיא תסכים וולונטרית לשינוי, אבל אתה מכיר אותה טוב מאיתנו ואולי פניה בנועם עשויה להשיג משהו.

מה גילם של הילדים? אם חלקם רחוקים שנים בודדות מגיל 18, אתה יכול לראות את זה כקרן אור, שכן אז התשלומים יהפכו לבחירה שלך, ולא חובה שאי עמידה בה תטיל עליך סנקציות קשות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
טוב מאוד שאתה מודע למצבך ומטופל, וטוב שיש מישהי לידך שאפשר לדבר איתה.

לגבי המזונות כתבו לך בעבר, ואני מציין את זה שנית.

במידה ותשלומי המזונות אינם הגיוניים ביחס לכושר ההשתכרות שלך, עליך לבקש פתיחה של התיק ועדכון של דמי המזונות.

הנה לינק עם מידע ראשוני:

http://www.get.what2do.co.il/Page16931.asp

לאור הצורה בה גרושתך מדברת איתך, אני בספר שהיא תסכים וולונטרית לשינוי, אבל אתה מכיר אותה טוב מאיתנו ואולי פניה בנועם עשויה להשיג משהו.

היא תסרב

מה גילם של הילדים? אם חלקם רחוקים שנים בודדות מגיל 18, אתה יכול לראות את זה כקרן אור, שכן אז התשלומים יהפכו לבחירה שלך, ולא חובה שאי עמידה בה תטיל עליך סנקציות קשות.

15,8,10

תודה

פורסם

הדרך ארוכה מ לא לשלם מזונות ועד ללכת לכלא

כנל להוצלפ

אני מכיר אדם בשנות ה 50 לחייו שבחיים שלו לא שילם ביטוח לאומי (פרילאנסר), לא שילם מזונות (15 שנים ל 3 ילדים),לא שילם דוחות עיריה-משטרה (עשרות אלפי שקלים),התעלם מ 2 פסקי דין (זה מה שאני יודע - יתכן ויותר) שהיה אמור לשלם פיצויים בתביעות אישיות נגדו (תאונות), לא התיצב לאף דיון בכל נושא (גירושים,משטרה וכו)

בינתיים הוא מקבל את כל הטיפול מהמדינה: יש לו רשיון נהיגה, מתראה עם ילדיו, מקבל דיור מעמידר, קופת חולים, רפואת שיניים (לא מזמן עשה שיקום פה בעשרות אלפי שקלים ע'ח המדינה)

כל עיקול או איסור יציאה מהארץ שהוטל עליו פקע תוקפו, מידי פעם התחדש ופקע שוב וכרגע אין עליו שום הגבלה או עיקול

למה?

כי אין לו יכולת פיננסית והוא לא מוטרד מכלום - לא התנגח בכל משפט\דוח\קנס\היטל שהיה עומד נגדו, חי את החיים באושר עם מה שיש

חיי נורמאלי לגמרי, משתכר עצמאית ב 2500-4000 לפעמים בלי בכלל, לפעמים יותר, לא חסר לו כלום חוץ ממכונית פאר

אם אין לך יכולת - אף אחד לא יפריד אותך מילדיך ולא יזרוק אותך מהבית או יכניס אותך לכלא

מה שאני מנסה לאמר בגדול שקודם כל תנסה לצאת מהחרדה שכל רגע הולך לקרות לך משהו, תמשיך את החיים כי זה המצב

הכרת בת זוג, יפה! תתחיל להנות ותחשוב על טוב, הכל בראש - תחשוב על טוב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דבר ראשון, צא מהלחץ, נסה להרגע. גרושתך מרגישה שהיא יכולה להלחיץ אותך, אז היא עושה

את זה, וככל הנראה גם נהנית מזה. האמן לי שהיא יודעת שאם תגיע לכלא, אז מזונות היא לא תראה

ממך, וזה יקשה עליה עוד יותר את החיים.

דבר שני, עשה מה שניטש הציע, ואם אתה מרגיש שאינך יכול לעמוד בדמי המזונות שנקבעו לך,

אתה רשאי לבקש דיון בדבר העדכון שלהם.

לגבי הילדים, עם הזמן הכעס הראשוני יעבור, ואם תתמיד במפגשים איתם, ותראה להם שאתה אוהב

אותם, הם יבינו את זה, ויחזירו לך כגמולך. אל תנתק איתם קשר, כי ילדים הם עם סתגלן, הם ילמדו

לחיות בלעדיך, וחסרונך לא יפריע להם בהתנהלות היומיומית. זה אולי ייצור אצלם משקעים אחרים,

אבל זה דיון בפני עצמו.

אני רואה שהגדול מבין הילדים בן 15. זה אומר שעוד 3 שנים אתה רשאי להפסיק לשלם מזונות בגינו.

עצה שלי, אל תעשה את זה, אבל אתה יכול להעביר את תשלום המזונות לילד עצמו ישירות, ולא לגרושתך,

מה שיחזק את הקשר איתו, ויראה לילדים שלך שאין לך בעיה איתם, אלא עם גרושתך.

אתה חייב להסביר להם שאתה נשאר אבא שלהם, ותלווה אותם כל חייך, ושאין מה לעשות, לפעמים הורים

לא מסתדרים ביניהם, אבל זה לא אומר שהתגרשת מהילדים. כמו שכתבתי, לאט לאט הכעס הראשוני עובר,

ואז ילדים מבינים מי נגד מי. כמו כן אני מציע לך שלא לומר דברים בגנות גרושתך בנוכחותם, ואל תנסה

להסית אותם נגדה, או דברים בסגנון. זה רק ירחיק אותם. ילדים הם מספיק פיקחים, הם מבינים מהר מאוד

מי בסדר ומי לא.

פורסם

אני מצטער לשמוע על מה שאתה עובר, אני יודע כמה זה לא קל טרום הגירושים, במהלכם ואחריהם - מכל הבחינות.

אחרי שנים של בישול עצמי, ויתורים והתפשרויות. אתה הופך לבן אדם אחר, שונה לחלוטין מזה שהיית טרום תחילת ההיסדקות.

אני יודע מה אתה עובר, הלכתי באותה הדרך לא מזמן :-(

אני מבין שהיחסים עדיין מתוחים ושיש הסתה ברמה כלשהי (די מוסווית) של הילדים כנגדך. מה שמוסיף חטא על פשע ומעצים את התחושה הרעה והחשש מלאבד את איכות הקשר (או הקשר בכלל) עם הילדים.

אני שמח לשמוע שאתה לא לבד אלא עם בת זוג, זו כבר נחמה שטומנת בחובה עידוד גדול (גם אם אתה לא מרגיש כך).

תנסה להירגע ולהבין שלמרות האיומים של גרושתך, היא ודאי מודעת לכך (ואם לא, אז תבהיר לה) שאם אתה תיעצר, תיאסר או יופעלו נגדך סנקציות כלשהן. זה יפגע (ואפילו מאוד) ביכולת שלך לשלם לה מזונות למשך תקופה שאפילו אי אפשר להעריך.

ואז, היא תטורטר בין הרשויות עד ש (אם בכלל) ייפסקו עבורה קצבה חליפית. אני בטוח שהיא לא רוצה לקטוע את תשלומי המזונות ו\או לפגוע ברציפותם. מאוד קל לאיים, אבל לממש זה קצת יותר קשה והרבה יותר פוגע, ובעיקר בה.

גם אם היא תפנה להוצל"פ, אתה רשאי וזכאי להגיש התנגדות מנומקת ולדרוש דיון ולקחת את הנושא עד לבית דין עקב מצב כלכלי או נפשי.

שיהיה ברור, הרשויות לא נוהגות בקלות ראש ולא ממהרות להכניס אנשים לכלא. ברור גם לכל שופט\ת בבית הדין לענייני משפחה שהאינטרס הטוב ביותר שלהם הוא לעזור לך להשתקם חזרה למצב שבו אתה מתפרנס בכבוד וחשוב מכך, מסוגל לשלם מזונות ולספק את צרכי ילדיך. הם יבואו לקראתך יותר ככל שתראה יותר שאתה לא מנסה להתחמק מתשלום מזונות ולא מתנכר לילדיך.

אל תיתן לפחד להכניע אותך, וגרוע מכך, לשתק אותך. אתה תילחם ותתמודד ובעוד שנה-שנתיים, תסתכל אחורה, תגיד לעצמך "זה מאחורי" ותחוש הקלה.

אני ממליץ לך לחפש קהילה שנקראת הל"ב (הורים לבד ביחד) ולהצטרף אליה, תוכל למצוא שם רבים שעברו או עוברים דברים דומים ותוכל למצוא חיזוקים וסיוע רב שם.

אם אתה מרגיש שבא לך לדבר, שלח ה"פ.

פורסם

נקבע לי עבור 3 ילדים כולל מדור לשלם 5400

אני מרוויח 7100 בעבודה עיקרית ועוד כ2000 בעבודה משנית.

בסה"כ בחישוב קר אחרי שאני מוריד תשלום להוצל"פ בגין חובות וההשתתפות שלי במגורים עם זוגתי - 2500 נותר לי עוד הפרש לרעתי.

אני משתדל מאוד לצמצם וזו גם אחת הסיבות שאני רואה את הילדים מעט כל יציאה איתם עולה כסף.

לגבי החרדה, אין בה הגיון, חרדה מגיע גם ללא סיבה.

בנוסף ניסיתי לברר לגבי פסיכולוג בהתנדבות והעלתי חרס אני מרים כאן הצעה אם יש כאן מי בפורום שיש לו הכשרה בתחום ויכול לסייע לי אקבל כל עזרה שהיא.

ירון

פורסם

ידידי

אין לי איך לעזור לך, אני לא מכיר פסיכולוגים בהתנדבות.

יחד עם זאת אני רוצה לחזק אותך, על האומץ, הכח, וההכרה במציאות.

לא בושה לבקש עזרה.

לפי המעט שכתבת, אני לא רואה איך תכנס לכלא בגלל 100 שח.

חזק ואמץ !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אומנם קל להגיד למי שלא נמצא שם, אבל יש אור בקצה המנהרה.

אין לי הצעות עבורך בגלל חוסר ניסיון בעניין אך חשוב לי לחזק את ידך ולומר לך שאל דאגה, הזריחה מגיעה תמיד אחרי הרגע הכי חשוך בלילה.

בהצלחה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

רעיון נוסף הוא לבקש משמורת משותפת

זאת אומרת שאתה חייב לגור בקרבת האם

זמן עם הילדים הוא חצי חצי (לרוב זה 3/4 ימים אצלך ו3/4 ימים אצלה

מה שאת מרויח מזה:

1. אתה תרגיש פחות ״גרוש״ ויותר אבא, יתכן וזה יחזק את הקשר למען הילדים עם גרושתך

2. תשלום המזונות יהיה הרבה יותר נמוך כי הוצאות על הילדים מתחלקים על שניכם

יצא מצב למעשה שאתם משלמים שווה בשווה על הילדים ופחות תרגיש שזה ״מזונות שמופקדים לחשבון הבנק של גרושתך״

משמורת משותפת זו זכות שלך, לא צריך האשמות כלפי גרושתך ואתה לא צריך להוכיח כלום אם אתה נורמטיבי

היא יכולה להתנגד כמובן אבל זה פתיר כי עליהה חלה החובה להוכיח כי זה לא אפשרי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה פשוט לא הגיוני מה שבתי המשפט פוסקים לגבי גובה המזונות פה.

איך מצפים שאדם ישרוד מ3700 שקל ?.

רק שכירות זה בערך 2500-3500 (וזה לא במרכז הארץ ,אלא מחירי צפון הארץ) ומה עם תשלומי חשמל ,מים וכדומה ?.

בושה.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

מכיר את הנושא מחברים קרובים . בשנה שנתיים הראשונות מדובר בהתאקלמות קשה , הכעסים טריים והאמוציות בשיאן.

אני לא מכיר אותך אך אני מאוד מעריך אותך - הכנות שלך כואבת ומרגשת .

כאחד שנכנס ויצא מחדרי פסיכולוגים ופסיכאטרים מגיל 14 בחרתי שלא להמליץ לך על אחד כי לא מצאתי בהם ישועה הם רק רצו לדחוף לי כדורים , הרבה פעמים מצאתי אוזן וכתף בקרב חברים ולפעמים גם בקרב אנשים שהיו זרים לי 5 דקות לפני כן .

יהיה בסדר ידידי , זה רק עיניין של זמן , אתה תראה.

תשתדל לא להשאר לבד , הבדידות גורמת למחשבות קיצוניות - הייתי שם, אני מבין.

שמח שיש לך פרטנרית חדשה .

Gn'f'R

פורסם

אצטרף לדברי החברים כאן ואומר שיבואו ימים טובים יותר, היה בטוח. גם אם כיום אין לך שמץ של מושג מהיכן. אל תוותר על התקווה והם יגיעו. אאחל לך שהגלגל יסתובב לו, ויפה שעה אחת קודם.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
זה פשוט לא הגיוני מה שבתי המשפט פוסקים לגבי גובה המזונות פה.

איך מצפים שאדם ישרוד מ3700 שקל ?.

רק שכירות זה בערך 2500-3500 (וזה לא במרכז הארץ ,אלא מחירי צפון הארץ) ומה עם תשלומי חשמל ,מים וכדומה ?.

בושה.

נקודת המוצא של בית המשפט היא מאוד בסיסית. יש עלויות מינימליות שילד צריך ואת זה האב ישלם גם אם ישן ברחוב ויאכל מפחי האשפה. מה שמעבר לזה נתון למשא ומתן ולשיקול דעת.

לפי גילאי הילדים אני מבין שהייתם יחד לא מעט שנים ובטח צברתם רכוש משותף. מה עם חלקך ברכוש הזה (דיור, רכב, חסכונות, ריהוט, מכשירי חשמל, קרנות השתלמות ואפילו קרנות הפנסיה של שניכם הם רכוש משותף)?

זו טלטלה לא קלה לפרק משפחה וממש לא פשוט לראות את ילדיך מוסתים נגדך. לא הבנתי מי מונע ממך לקבל את מספרי הטלפון של הילדים. הם או גרושתך? קח בחשבון שהתנכרות של הילדים היא עילה להפחתה במזונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...