Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג טיוטה ספייס ורסו חדש.

לאחר כ3000 ק"מ התחלתי לשמוע רעש מהמנוע למשך 5-8 דקות ,בזמן התנעת בוקר או נסיעה לאחר שהמנוע קר .

בבדיקה של יועץ השרות של יוניון מוטורוס נמסר לי שהרעש נובע מפיח במנוע ויש להחליף את המשאבת השמן הפנימית במנוע ולבצע ניקוי . והבעיה נוצרה מנסיעות קצרות ברכב , הרכב באחריות ואין לי מה לדאוג ..... התשובה לא נראתה לי מכיוון שהרכב נסע רק כ3000 ק"מ ורוב הנסיעות שלי הם ארוכות 30-90 ק"מ לכל כיוון .

אנא התייחסותכם לתקלה הנ"ל ולתשובה שקיבלתי

פורסם
ברשותי רכב מסוג טיוטה ספייס ורסו חדש.

לאחר כ3000 ק"מ התחלתי לשמוע רעש מהמנוע למשך 5-8 דקות ,בזמן התנעת בוקר או נסיעה לאחר שהמנוע קר .

בבדיקה של יועץ השרות של יוניון מוטורוס נמסר לי שהרעש נובע מפיח במנוע ויש להחליף את המשאבת השמן הפנימית במנוע ולבצע ניקוי . והבעיה נוצרה מנסיעות קצרות ברכב , הרכב באחריות ואין לי מה לדאוג ..... התשובה לא נראתה לי מכיוון שהרכב נסע רק כ3000 ק"מ ורוב הנסיעות שלי הם ארוכות 30-90 ק"מ לכל כיוון .

אנא התייחסותכם לתקלה הנ"ל ולתשובה שקיבלתי

היי

פיח לאחר 3000 ק"מ מוזר.

כדאי שתתיעץ עם עוד מומחה.

פורסם

חירטוט מארץ החירטוטים.

1. גם אני מציע לפנות למוסך אחר.

2. האם אתה בטוח שמדובר ברעש חריג או שפשוט לא שמת לב אליו עד היום? מנוע קר תמיד נשמע אחרת ממנוע חם, השאלה במה בא לידי ביטוי הרעש אותו אתה שומע והאם נדלקת איזו נורה בלוח המחוונים בזמן הזה?

3. מה מצב מפלס השמן?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי תחושה שיועץ השירות המציא את הסיפור על הפיח אבל כנראה מנסיונו עם מנועי vvti למשאבת השמן יש חלק בבעיה והם כבר פתרו אותה בעבר. תוכל ליראות בפורומים מחול שאכן מתייחסים לבעיית רעש בהנעה קרה שנפתרה לאחר טיפול במערכת השימון. בכל מקרה ממליץ שתגש לקבל חוות דעת נוספת ממקום שמכיר את הרכב.

פורסם

הרעש שתיארתי לא היה קיים קודם בודאות, אין נורה כל שהיא שנדלקת בזמן שזה קורה .השארתי את הרכב פעמיים להתנעת בוקר והם בדקו במחשב ולא ראו תקלה ולכן בפעם הראשונה הקליטו את המנוע ושלחו למחלקה הטכנית בטיוטה ובפעם השניה הגיע הנציג של יוניון מוטורס שמע את התקלה ואף הקליט אותה בעצמו , מפלס השמן תקין . לאחר בדיקה שהוא ביצע הוא טוען שיש להחליף את משאבת השמן ופילטר השמן שנמצאים בתחתית המנוע .

פורסם

אני מקווה שההחלפה על חשבונם במסגרת האחריות.

השערה פרועה-יתכן שהשמן במנוע עשה את שלו אחרי תקופת ההרצה והגיע הזמן להחליף אותו. מה צבע השמן?

לורסו יש את מנוע 1NR-FE בנפח 1.3 ל'. אולי הוא צריך 0W20 או 5W 20 ולא 15W40 כמו ששמים בחלק ממוסכי היבואן :roll:

פורסם
הרעש שתיארתי לא היה קיים קודם בודאות, אין נורה כל שהיא שנדלקת בזמן שזה קורה .השארתי את הרכב פעמיים להתנעת בוקר והם בדקו במחשב ולא ראו תקלה ולכן בפעם הראשונה הקליטו את המנוע ושלחו למחלקה הטכנית בטיוטה ובפעם השניה הגיע הנציג של יוניון מוטורס שמע את התקלה ואף הקליט אותה בעצמו , מפלס השמן תקין . לאחר בדיקה שהוא ביצע הוא טוען שיש להחליף את משאבת השמן ופילטר השמן שנמצאים בתחתית המנוע .

הסיפור הזה נשמע מוזר מאוד. יש לך לינק למקומות אחרים ברשת בהם זה מופיע?

מתן, רכב עם 3,000 ק"מ יהיה עדיין עם השמן המקורי ובטח שהוא לא יפתח שום בוצה או פיח בזמן הזה, מה גם שחברנו אומר הוא נוסע נסיעות ארוכות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקתי שמן , נראה בצבע צהוב/צהוב כהה , צלול אין סימנים לפיח או לכלוך .

בכל מקרה אני מצרף קובץ וורד עם כתובת של קישור לסרטון שהקלטתי בהתנעת בוקר , כדי לשמוע את חוות דעתכם .

תודה על התגובות עד כה .

קישור ליוטיוב.doc

פורסם

ראיתי את הסרטון.

מצאתי עוד שני סרטונים ביו טיוב.

ככה נשמע מנוע תקין וקר:

וככה נשמע מנוע עם אותה הבעייה כמו שלך:

מחיפוש בסיסי וראשוני בגוגל מצאתי עוד מישהו עם בעייה כמו שלך ואיזכור למקרה נוסף. המשותף הוא שבשני המקרים המוזכרים התקלה קרתה ברכבים חדשים עם קילומטרז' נמוך ולפני הטיפול הראשון, כך שקשה להאשים פילטר שמן לא מקורי, שמן מנוע לא מתאים וכו'.

אני בטוח שנבירה בפורומים בחו"ל תביא להבנת מקור הבעייה ובכל מקרה אני מציע שתדאג שנציג בכיר מהמחלקה הטכנית של היבואן יהיה מעורב בסיפור הזה, למוסכים יש לעיתים להיטות יתר לעשות ניסוי וטעייה וזה לא צריך לבוא על חשבונך.

מחר אנסה להשיג עוד מידע על התקלה ואולי על דרך פתרונה.

איתמר.

פורסם

קראתי עכשיו שרשור בן 16 עמודים על רעשים במנוע ה 1NR-FE.

ה"חלוץ" שדיווח על התקלה סיפר שהמנוע פורק מהרכב, נפתח והוחלפו ארבעה חלקים שתפקידם היה להשפריץ שמן על הבוכנה מלמטה, כנראה לשם קירורה ו\או שימון דפנות הצילינדר. זה לא עזר.

הרכב שלו היה מאושפז במוסכים מעל ל30 יום והוא ניצל את "חוק הלימון" (כן, מסתבר שיש דבר כזה, ממשלת ישראל לטיפולך) בקליפורניה וקיבל רכב חדש.

במהלך השרשור הצטרפו עוד כמה חברי פורום והעלו סרטונים עם תקלות זהות. לשניים הוחלף הרכב ולשניים אחרים הוחלף בלוק המנוע ל short block כהגדרתם, מה שהעלים את הרעשים.

מתחזק אצלי הרושם שמדובר בתקלה רצינית (וסדרתית) ויש לי תחושה שעוד נשמע עליה בעתיד.

איתמר.

פורסם

איתמר

תודה רבה על המשוב המהיר , אני מעוניין לפנות היום למחלקה הטכנית של יוניון מוטורס וכפי שציינת לבקש מעורבות של נציג טכני בכיר . אם תוכל שלח לי בבקשה את הקישור לאתר חו"ל שבו מופיעה התקלה כדי שאוכל לקרוא בעצמי ולהפנות גם אותו לשם ( בהנחה שהוא לא מכיר ).

תודה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

גם אני קניתי ספייס ורסו חדשה לפני כחצי שנה והתחילו רעשים מהמנוע. עוד לא התחלתי לטפל בזה. אשמח אם eaan1325 יצור איתי קשר על מנת שנוכל לאחד כוחות. בעיה נוספת שיש לי היא שבירידות הגיר לא מעלה הילוך כאשר אני מאיץ והמנוע מרעיש ממאמץ.

אשמח לשמוע תגובה.

פורסם

לרכב יש גיר רציף, זו ההתנהגות הטבעית שלו.

איתמר.

• תוכן חדש...