Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מה שאתה בעצם אומר זה שאני צריך להסתובב עם מיני משאית (על שלל השלכותיה: צריכת דלק גבוה יותר, ביטוח יקר, חלפים יקרים) בשביל שהמדינה המטומטמת תואיל בטובה לקזז לימעוד כמה אחוזי מעמ ???

והרי המדינה יודעת טוב מאוד להעלים עין ממה שנוח לה, אז אם אני משלם ביטוח לאומי, מס בריאות ומס הכנסה כאחד האדם, אז שתאפשר לי חופשת מחלה ואבטלה - ואם לא, אז שלפחות תיתן לאינסטלטור הפשוט לנסוע בברלינגו שלו גם בערב ולהנות מהטבה אומללה של עוד כמה אחוזי קיזוז במעמ ובהוצאות.

בכל הסיפור הזה הבעיה נעוצה בעניין אחד: גישה.

למדינה יש גישה שכל האזרחים גנבים. לא מאמינים לאף אחד. הם בטוחים שכולם דופקים אותם ולא עושים כלום בשביל לשנות את זה.

באירופה ובארהב זה בדיוק הפוך: אנחנו מאמינים לך, אבלמאם נתפוס אותך נזיין אותך.

בישראל יש את שיטת הכופר: בן אדם מעלים מיליונים עד שיום אחד שמים עליו יד. הוא מביא עורך דין, ועורך דין מוריד את הכופר מ 800 אלף ל 200 אלף. היה שווה לזיין את המדינה במיליונים ? התשובה היא כן.

יש משהו כאן שאני מסכים איתך והוא שהמדינה אכן יוצאת בהנחה שכולם גנבים. בארץ, בניגוד למדינות אחרות כאשר אתה קונה סחורה מספק אתה משלם מע"מ על המחיר הסיטונאי ומתקזז אחר כך על המע"מ כאשר אתה צריך לשלם את המע"מ מהסכום הסופי על המוצר. ככה המדינה מבטיחה שישלמו מע"מ כלשהוא על הסחורה. ככה המדינה מבטיחה שאנשים אכן יראו לה את הקבלות מהספקים כי הם ירצו להתקזז על המע"מ שהם שילמו. בגדול זה סחבת אחת גדולה. לקנות מוצר, לשלם עליו מע"מ, למכור אותו, לקזז את המע"מ ששילמת לספק מהמחיר הסופי שהלקוח שילם. כאב ראש אחד גדול.

בארה"ב למשל, כאשר אתה קונה סחורה מספק ואתה נותן לו את מספר העוסק המורשה שלך הוא לא מחייב אותך במע"מ. ככה אתה גובה את המע"מ בסופו של דבר מהלקוח ומונע טירטור של קיזוזי מע"מ כמו שיש בארץ.

פעם כעסתי יותר על המדינה. פעם חשבתי שעצמאי לא זכאי לאף הטבה מביטוח לאומי עד שהבנתי שההטבות היחידות (או שאולי אני טועה ואם כן תקנו אותי) שעצמאי לא זכאי להן הן אבטלה וימי מחלה.

מה שאירוני בכל נושא קיזוז הוצאות על רכב הוא שאם אתה קונה מפלצת זוללת דלק עטירת הספק כמו ה GMC למינהם אתה מקבל 100 אחוזים קיזוז על הרכב. הבעיה היא שאלה הן מפלצות שזוללות דלק בטירוף. אז מה עדיף בסופו של דבר? רכב שזולל רק 4 אלף ש"ח בחודש ואתה מקבל עליו קיזוז של 45 אחוזים או רכב בהמתי ששותה 9 אלף שקל בחודש דלק ואתה מקבל קיזוז של 100 אחוזים?

קנה איזה סוואנה או GMC מפלצתי וככה תוכל גם לטייל עם המשפחה וגם לקבל 100 אחוז קיזוז הוצאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מקווא שלפחות זה יעשה כמו שצריך.

אבל כמו שלי ניראה הם יפלו על האינסטלטור\חשמלאי\שיפוצניק המכסן שכבר כמה שנים לא מצליח להחליף את הרכב התקול שלו.

שיש לו להחזיק משפחה, ילדים נכדים.

על הסטודנט שמעביר שעורים פרטיים כדי למא דלק לאוניברסיטה.

אותו שיפוצניק שלוקח פועלים שלהם הוא משלם מזומן (כי אותם זה לא מעניין) וללקוח הוא צריך להוציא חשבונית.

מצד שני שזמר מיזרחי לוקח על שעה וחצי שעתיים חתונה 40 אלף ש"ח (שהיה לו לבריאות באמת, ואם יש מי שמשלם אז למה לא)

אבל אחרי זה לדווח על 2000 שקל בערב זה כבר חוצפה.

חבל שגם את הכסף שנזרק על הריצפה בניהול המדינה אף אחד לא יראה.

אף אחד לא עושה חשבון כמה עולה לשלוח אוטובוס של חיילי מילואים מהדרום אל הצפון להכשרת סופה, ובסוף לגלות שזה לא היום כי איזה נגד לא יתקשר לבדוק, מה איכפת לו? הוא שילם על האוטובוס.

הוא גם לא ישלם על זה שהוא חזר לדרום ולמחורת הוא נוסע שוב לצפון.

וזה רק דוגמא, הכסף זרוק על הריצפה אבל יותר קל לקחת אותו מהכיס הקידמי של החולצה.

שלא תבינו לא נכון, אני לגמרי בעד הקמפיין, אני רק מקווא שיעשו את זה בחוכמה והוא ישיג את המטרה, במקום לפגוע במסכנים שמסביב.

פורסם

אף אחד לא עושה חשבון כמה עולה לשלוח אוטובוס של חיילי מילואים מהדרום אל הצפון להכשרת סופה, ובסוף לגלות שזה לא היום כי איזה נגד לא יתקשר לבדוק, מה איכפת לו? הוא שילם על האוטובוס.

הוא גם לא ישלם על זה שהוא חזר לדרום ולמחורת הוא נוסע שוב לצפון.

וזה רק דוגמא, הכסף זרוק על הריצפה אבל יותר קל לקחת אותו מהכיס הקידמי של החולצה.

שלא תבינו לא נכון, אני לגמרי בעד הקמפיין, אני רק מקווא שיעשו את זה בחוכמה והוא ישיג את המטרה, במקום לפגוע במסכנים שמסביב.

זה תקציב הבטחון, ותקציב הבטחון כידוע הוא סודי לגמרי. הרי אסור שהאוייבים ידעו כמה צה"ל מוציא על משכורות, על פנסיה, על רכש, ועל לוגיסטיקה.

הם עלולים להטמין פצצה בלוגיסטיקה!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
הם עלולים להטמין פצצה בלוגיסטיקה!

בקטנה.

שאלת את עצמך כמה עולים לנו כל הנספחים הצבאיים ומשלחות הרכש בחו"ל (חיוני בעידן האינטרנט), ניסית לנחש כמה עולה לנו האינפלציה בגנרלים?

וה- F35? אכן כלי יעיל ונחוץ להתמודדות עם איומי טרור, מחבלים מתאבדים וקאסמים.

אבל היי, החבר'ה מהטייסת רוצים צעצוע חדש - לא תיתן להם?

פורסם

זה התחיל לפני כשנתיים עם הקמת יחידת יהלום שמתרטה היתה לעלות על הפשע מהצד שסגרו את אל קפונה.

עכשיו גם יוסמכו לעשות מחסומים בכבישים ואם יש לך חובות מביטוח לאומי ודוחות חניה ועד מעמ והוצלפ - תמשיך ברגל. כמו הגוארדיה דה לה פינאנצה באיטליה שפוחדים ממנה יותר מאשר ממשטרה וקרביניירי.

פורסם

זה התחיל לפני כשנתיים עם הקמת יחידת יהלום שמטרתה היתה לעלות על הפשע מהצד שסגרו את אל קפונה - מיסים.

עכשיו גם יוסמכו לעשות מחסומים בכבישים ואם יש לך חובות מביטוח לאומי ודוחות חניה ועד מעמ והוצלפ - תמשיך ברגל. למדו מהגוארדיה דה לה פינאנצה באיטליה שפוחדים ממנה יותר מאשר ממשטרה וקרביניירי.

פורסם
זה התחיל לפני כשנתיים עם הקמת יחידת יהלום שמטרתה היתה לעלות על הפשע מהצד שסגרו את אל קפונה - מיסים.

עכשיו גם יוסמכו לעשות מחסומים בכבישים ואם יש לך חובות מביטוח לאומי ודוחות חניה ועד מעמ והוצלפ - תמשיך ברגל. למדו מהגוארדיה דה לה פינאנצה באיטליה שפוחדים ממנה יותר מאשר ממשטרה וקרביניירי.

אם כבר אנשים קוראים דבריך פעמיים, שיקראו שלוש.

הרי זו האנאלוגיה המתאימה, כפי שסגרו את אל קאפונה, יסגרו לי את הכביש.

הרי כל אזרח הוא בבחינת אל קאפונה פוטנציאלי.

האם יעצרו רכב פאר לתפוש את קאפונה הישראלי? או מכוניות ישנות, כי הם בטח לא משלמים?

אין מספיק פקקים, דרכים משובשות, חסימות על רקע בטחוני, עבודות בכביש, בדיקה על ידי מתנדבים משועממים, צריך עוד.

אנשים כאן לא מוטרדים מספיק ביום יום. סוף סוף מתמקדים בלב הפשע.

אולי ימצאו יהלום אם יחפשו עמוק בשחת.

אולי נקרא לה יחידת שחת.

אולי גם נעצור אנשים שממשיכים ברגל, הם בטח אשמים במשהו או חייבים משהו.

לצורך זה תוקם יחידת תחת.

פורסם

באותו הנושא: התמונה הזו מסתובבת לה בפייסבוק.

מעניין אם גם מישהו מהם יעצר ע"י הפקחים של יחידת יהלום החדשה, וימשיך ברגל, או שגם שם הם יצליחו לעשות תספורות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אם כבר אנשים קוראים דבריך פעמיים, שיקראו שלוש.

הרי זו האנאלוגיה המתאימה, כפי שסגרו את אל קאפונה, יסגרו לי את הכביש.

הרי כל אזרח הוא בבחינת אל קאפונה פוטנציאלי.

האם יעצרו רכב פאר לתפוש את קאפונה הישראלי? או מכוניות ישנות, כי הם בטח לא משלמים?

אין מספיק פקקים, דרכים משובשות, חסימות על רקע בטחוני, עבודות בכביש, בדיקה על ידי מתנדבים משועממים, צריך עוד.

אנשים כאן לא מוטרדים מספיק ביום יום. סוף סוף מתמקדים בלב הפשע.

אולי ימצאו יהלום אם יחפשו עמוק בשחת.

אולי נקרא לה יחידת שחת.

אולי גם נעצור אנשים שממשיכים ברגל, הם בטח אשמים במשהו או חייבים משהו.

לצורך זה תוקם יחידת תחת.

אתא נשמע לי אדם שכבר הסתובב בעולם וגם עבר כמה מחסומים באיטליה.

אתה יודע שהם עוצרים אחד מרבים, בד"כ עם מודיעין מראש, גורמים לפחות עיכוב, יותר הרתעה. שראש משפחת הפשע או המתעלם השיטתי מקיום החוק והמיסים בטירה המבוצרת שלו ב*** יחשוב פעמיים לפני שהוא מסתובב חפשי,גם באוטו שכור או רשום על הסבתא ויעשה חשבון אם שווה לחיות כך.בנתיים שווה מאד.

פורסם

לא רק שהוא מיותר, הוא פשוט דוחה.

אני לא בעד העלמת מס, אבל השכנוע המתמיד הזה שהאזרח הקטן תמיד אשם בכל בעיה שיש כאן הוא מגעיל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...