Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא להוריד את המיסוי לעצמאים? אני יכול להבין(לא מסכים,מבין) עצמאי שעובד קשה לפרנסתו ויש לו יותר דאגות משכיר , שמעלים מס, אני מכיר לא מעט עצמאים שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה ובסוף החודש דורשים מהם סכום נכבד מהכסף שאותו הרוויחו בעמל כפיים קשה.

זה תיקו מקסיקני - במידה ויורידו את המיסוי לעצמאים יצטרכו להעלות את המיסוי במקום אחר. כשלא מתקנים את שורש הבעייה, פשוט מבצעים פיזור מחודש של העומס - ובמקום שישבר הגב לעצמאים הוא ישבר למישהו אחר. המדינה משולה למשק בית שאינו יודע לכלכל את צעדיו, ובמקום להכיר בקיומה של הבעייה ולשנות כיוון התנהלות - לוקח הלוואה אחר הלוואה מהבנק בכדי לממן את אורח החיים הקלוקל שלו. בכל פעם מעלים \ יוצרים מס X יש מאין, מה שפוגע באוכלוסיה Y , בכדי לממן דבר Z, ובסופו של דבר יוצא שכולם כורעים תחת הנטל. זאת במקום להכיר בעובדה שאין ל Z זכות מימון ציבורית, או להבדיל, שאמורים לממן את Z ממקורות אחרים לגמרי. אבל, הכי קל לשלוח יד לכיסו של הציבור. לתכנן תוכניות ולהוביל מדיניות סדורה זה יותר קשה. אז לוקחים הלוואות מהבנק (או מהאזרחים) כדי לממן אורח חיים פרדוקסלי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקרא שוב את מה שרשמתי.

אני מאמין(כמובן השערה בלבד) שכאשר המיסוי יהיה נסבל ומנגד העונש על העלמה יהיה גבוה מאוד, עצמאי שירצה להעלים יחשוב פעמיים לפני שיבצע זאת, זה ייצור מצב שהרבה יותר ישלמו מס והרבה פחות יעלימו וכתוצאה מכך הכנסות המדינה ממיסים יעלו.

המדיניות שמלווה אותנו שנים היא לתפוס את החבל משתי הקצוות, גם מיסים גבוהים לכולם וגם ניסיון לחלוב כמה שיותר.

פורסם

המדיניות שמלווה אותנו שנים היא לתפוס את החבל משתי הקצוות, גם מיסים גבוהים לכולם וגם ניסיון לחלוב כמה שיותר.

עכשיו אתה תקרא שוב את מה שאני כתבתי :wink:

זה לא שסתם "תופסים" בשתי קצוות החבל. זה בגלל שיש כ"כ הרבה דברים לממן. הנחת היסוד שלך היא שאם שיעור הגבייה יעלה יוכלו להוריד את שיעור המס מכיוון שהכנסות המדינה יתאזנו לרמה דומה לשהייתה בעבר, ואף ייתכן שיעלו לאור הורדת שיעור המס שיאפשר לאוכלוסיות נוספות לשאת בו מבלי להיחנק, וכן ע"י חינוך ציבורי נכון. לא זו כוונתם חבר. הם צריכים עוד כסף, והרבה. לכן, העצמאי ימשיך לשלם סכומים שערורייתיים גם אם שיעור הגבייה יעלה לשמים. הם צריכים עוד כסף כדי לממן איזה הסכם קואליציוני מהממשלה הקודמת שבזכותו ביבי הגיע עד הלום בשן ועין, הם צריכים לממן על גבך את עלויות השירותים הנצרכים בידי מגזרים לא יצרנים, הם צריכים לממן המון דברים. בהינתן מציאות כזו, אין שום סיבה שדברים יפעלו על פי ההגיון הבריא שאתה מצפה שיפעלו לפיו... במקום להתוות מדיניות סדורה \ להתייעל הם פשוט מנסים לתפוס מכל הבא ליד. כמו אותו משק בית, שלוקח מהבנק הלוואה בכל פעם שהזעטוט התורן בוכה, בכדי לממן איזה אייפון שמייפון שיהיו "דמי שקט", וזאת במקום להתמודד עם הבעייה ולתקן אותה מהשורש. אם היו מייעלים את המגזר הציבורי \ מחילים אכיפת גביה גם במגזרים שאינם מצטיינים בכך וכן כמה צעדים נוספים כל זה היה מיותר, וגם העצמאי היה משלם פחות. אבל הכי קל לטמון את הראש בחול, כמו אותו משק בית שבמקום לחנך מפזר מתנות שאין ביכולתו לממן.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הנחת היסוד שלי שאם קודם יורידו את המס, רק אז שיעור הגביה יעלה.

מעריכים שעשרות מילארדי שקלים מסתובבים בשחור בכל שנה, תאר לך שמתוך כל אותם עשרות, רק 30% יגיעו למדינה כתוצאה ממיסוי נמוך יותר, כבר קיבלת מילארדי שקלים שחסרים לך בכל שנה.

מיסוי תמיד יהיה במדינה מתוקנת, יש הרבה דברים לתקן אבל חלק אפשר לעשות לפי האני מאמין שרשמתי, זה בסדר שלא כולם מסכימים עם הדברים.

פורסם

נדמה לי שלא הצלחתי להסביר את עצמי כראוי :-D אני מסכים איתך לחלוטין שהדברים שרשמת הם ברי ביצוע. ללא ספק. הבעייה היא שכדי להרים תכניות בסדר גודל כזה צריכים להתנהל מתוך ראייה ארוכת טווח, צריכים לראות את טובתה של המדינה אל מול עיניך. הקואליציה האחרונה שהתאפיינה בריקודים קואליציוניים (והעיקר שה KING לא יזוז מכיסאו) לא בדיוק הצטיינה בכך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

בתור בעלים של עסק אני חושב שמדובר בהרבה צביעות. אני אישית משלם את כל המיסים ועובד ישר כמו סרגל.

אני בעד אכיפה מוגברת. גם ככה בערך פעם בשנה יש ביקורת סמויה של רשות המיסים. נכנסים, מזדהים, בודקים קופה וספרים מדברים קצת והולכים.

הבעייה היא שהאכיפה היא רק מול חנויות ועסקים קטנים ובינוניים.

בואו ניכנס לאתר יד 2, כמה אנשים יש שם שמתפרנסים ממכירה של מוצרים ולא מדווחים על כך ולא משלמים מיסים? כמה ישראלים מוכרים באיביי? מי בודק אם הם משלמים מיסים? כמה אנשים מזמינים דברים מחו"ל ומצהירים הצהרת טובין שקרית עם ערך שקרי ומקווים שהחבילה לא תיתפס במכס? לא חסר כאלה שעושים את זה למחייתם.

אז כמו שקל לאכוף עבירות מהירות ולהעשיר את קופת המדינה, ובדיוק כמו שעוד מעט יתחשבנו איתנו על כל ק"מ שניסע, אז מצאו את הדרך הקלה שהיא ליפול על עסקים קטנים. אף אחד לא יחפש את המבריחים, אף אחד לא יחפש את החאפרים בלי תיק במס הכנסה.

אסף

פורסם
נדמה לי שלא הצלחתי להסביר את עצמי כראוי :-D אני מסכים איתך לחלוטין שהדברים שרשמת הם ברי ביצוע. ללא ספק. הבעייה היא שכדי להרים תכניות בסדר גודל כזה צריכים להתנהל מתוך ראייה ארוכת טווח, צריכים לראות את טובתה של המדינה אל מול עיניך. הקואליציה האחרונה שהתאפיינה בריקודים קואליציוניים (והעיקר שה KING לא יזוז מכיסאו) לא בדיוק הצטיינה בכך.

מסכים לחלוטין, זאת הסיבה שבחרתי ביאיר לפיד, הוא עדיין לא הראה שהוא כמו כולם אז הוא קיבל מנדט ממני, אני מקווה שאולי באמת יתחיל כאן תהליך של שינוי סדרי עדיפויות כמו שהמצע שלו מדבר.

ימים יגידו.

אסף, לזה בדיוק חותר הרעיון שהצעתי, מיסוי נמוך ועונש גבוה למי שמעלים עם מיסוי נמוך, אנשים יחשבו פעמיים לפני שירצו לבצע עבירה עם עונש גדול בגלל חיסכון של אחוזים בודדים.

פורסם

אולי שווה לבצע ניסיון במידה וזה אפשרי.

לקחת מגזר של עצמאים לדוגמא אינסטלטורים ולהוריד להם את המס לדוגמא ל-5 אחוז. לאחר שנה לבדוק האם הנושא השתלם למדינה. במידה וכן להמשיך הלאה במידה ולא להחזיר למקור.

במידה ותקום מחאת עצמאים אחרים בגלל המיסוי הנמוך למגזר ספציפי יהיה ניתן להתעלם ממנה מכיוון שהמדינה גם ככה לא מתייחסת למה שהאזרחים חושבים :cry:.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

michaelbe6, אני דיי מסכים איתך. יש סף מסויים שמעליו שווה לקחת את הסיכון. במדינת ישראל הסף הזה רחוק

מאוד, ולכן התמריץ האדיר להעלים מיסים. גם לצד המשלם זה משתלם, כי חונקים אותו בכל דבר,

אז התמריץ שלו גבוה, והוא גם "חוסך" הרבה כסף בצורה כזו.

מקרה דומה הוא המס על הבורסה, מ 15% ל 20%, ולא מזמן ל 25%. מה קרה? אנשים הבינו שלא

שווה להם לשחק את המשחק, ועברו לעיסוקים אחרים. בנאדם הבין שהמדינה לוקחת לו רבע מההצלחה,

אבל אפס השתתפות במקרה של כשלון, אז הסף נשבר, והרבה עזבו את העיסוק, וגביית המס ירדה

פלאים. נכון שחלק מזה הוא המשבר בשוק, אבל יש לא מעט סוחרים שהיו מרוויחים לא רע.

אז מחר הם עברו להיות משקיעי נדל"ן, שעל השכרת דירות הם לא משלמים מס בכלל, וגם מי שצריך לשלם

לא משלם כלום, כי אין אכיפה בכלל, או כל מיני דברים אחרים, ששם יותר קל להעלים מס.

פורסם
ושוב פעם רוצים לתפוס את החלשים.

הרי אם מס הכנסה יכנסו למגזר הערבי והחרדי, הם יביאו משם לא מעט כסף שחור. אבל הם פוחדים להיכנס לשם.

מה יוצא? שאותו חיים במכולת שמכניס קצת שחור, הוא זה שאצלו יעשו ביקורי בדיקה והוא זה שיחלבו אותו בבית משפט על העלמת כמה אגורות על מסטיק.

המדינה יודעת טוב מאוד איזה אוכלוסיות מעלימות מס בהיקף רחב, אבל המדינה לא רוצה עימות עם האוכלוסיות האלה ולכן נוח יותר להיטפל לאחרים.

אפרופו מכולת. ישנו איזה אדם מבוגר אחד שאני קונה אצלו במכולת. למי שלא יודע, הרווח במכולת על המוצרים הבסיסיים כמו לחם, חלב וכיוצא בזה הם לא ממש גדולים. כך נוצר מצב שאם את קונה לחם במכולת ולוקח שקית הרווח של בעל המכולת מצטמצם עוד יותר. אותו בעל מכולת סיפר לי שבזמנו מה הכנסה עשו לו בלאגן על זה שהוא טוען שהוא לא מרוויח. הוא הסביר להם שאנשים לוקחים שקית על קוטג אחד שהם קונים או כיכר לחם. הם לא הסכימו והתשובה שלהם הייתה לתת לאנשים מוצרים בלי שקיות.

סיפור אמיתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
פחות פשוט ממה שזה נשמע, אבל בוא לא ניקח את השרשור לכיוון הזה.

אם תרצה פירוט, ה"פ.

אני אשמח לה"פ, כי מניסיונם של כמה אנשים שאני מכיר (סביבות 6 אנשים שונים), הם מתחרטים שחזרו לארץ בדיוק בגלל העניין הכלכלי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מדוע לא פשוט מבטלים את המטבע המזומן ועובדים באשראי \ העברות בנקאיות?

אשמח להסבר מושכל.

מפני שאז (יותר) אנשים יעברו לסחר חליפין.

אתה לא יכול להכריח אנשים לשלם יותר מס ממה שהם מסכימים לשלם, אלא אם כן אתה מתחיל לירות באנשים ברחובות.

וכבר עכשיו המיסים (השונים) הם גבוהים מאד, ורק עולים מדי יום, ולכן יש סיבה טובה מאד להעלים מס. ארנק אלקטרוני לא יבטל את הסיבה הזו.

ולמה המיסים גבוהים? מפני שההוצאות גבוהות. גם ביטחון, אבל בעיקר מה שנקרא "מדינת רווחה". מאחר ששום פוליטיקאי לא יבטל שום הטבה, אז מה שנשאר זה להעלות מיסים, מה שגורם לאחוז גבוה יותר של העסקאות להיעשות "בשחור", מה שגורם להעלאת המיסים...

דני

פורסם

המדינה הביאה את המצב הזה על עצמה, אז במקום להסתכל היכן טעתה - היא ממשיכה לדפוק את בעלי העסקים והעצמאיים.

כאשר אין שיוויון בין החובות והזכויות שהמדינה נותנת לשכיר ולעצמאי, ברור שלבעלי עסקים יהיה אינטרסט מובהק לדפוק את המדינה.

המדינה הרי יודעת לקחת מעצמאי מס בריאות וביטוח לאומי כאחד האדם (השכיר) - אבל לא "נותנת" בחזרה אבטלה או חלילה חופשת מחלה.

המדינה הרי יודעת לגבות מע"מ בשיעור 17% על כל עסקה - אבל לאינסטלטור שמגיע לתקן נזילה, ונוסע בברלינגו, היא מחזירה רק ח-ל-ק מהסכום של המע"מ בסולר כי היא הרי יודעת ובטוחה שכולם, אבל כולם, נוסעים בברלינגו של האינסטלטור גם לאחר שעות העבודה - אז לא מגיע לו קיזוז מלא. כנ"ל גם סלולארי וכדומה.

הלקוח הפוטנציאלי מבין ש 17% עבורו הם המון כסף, ורוצה לחסוך - כמו כולם. המצב אצל כולם קשה והתקציב מאוד דחוק, בשביל מישהו שצריך להוציא על תיקון 1000 שח וצריך להוסיף עוד 170 שח על מע"מ, זה לא מעט כסף (170 ש"ח בתקופה של היום זה 2 חשבונות סלולאריים בחודש \ יותר מחצי חשבון HOT \ כחצי מיכל דלק וכו' וכו').

המדינה אומנם פתחה בקמפיין נגד ההון השחור, אבל צריכה לנהל עוד קמפיין שמסביר לאזרחים למה עליהם לשלם את חובם למדינה (17% מעמ על כל קניה) ולא לחסוך אותו, ולהסביר כי החיסכון של זה "דופק" אותם מכיוון אחר. ה 17% מעמ שאני גובה מהלקוח לא הולכים אליי, הם הולכים למדינה, אבל האזרח הקטן חי בסרט וחושב שאני "מתקזז על המעמ" כאילו אני מקבל את כולו בחזרה מהמדינה :shock:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השנקל שלי? לא ימצא חן בעיני הרבה אנשים.

כל מי שבעד וגם כל מי שנגד, מתעלם מדבר אחד קטן: המנטליות הישראלית.

אותה המנטליות של "לא לצאת פראייר" שטמונה אצל רוב התושבים במדינה, גורמת למצב שבו כשממציאים מלכודת טובה יותר, הישראלי הולך להמציא עכבר טוב יותר.

מה הכוונה?

קחו את מר ישראל ישראלי, וגברת ישראלה אירופה (אין לי רעיון מקורי יותר לשם "משפחה". תצטרכו לסלוח לי, אני לא בא לומר שום דבר לחיוב או לשלילה על אירופה בדבריי).

גברת אירופה משלמת מיסים כחוק, מר ישראלי מעלים מיסים כשמוק.

הבידוק מגיע גם לגברת וגם לאדון.

הגברת מראה שהכל תקין, ונפרדת מהבידוק כידידים.

האדון מראה ש... הכל תקין, ונפרד מהבידוק כידידים.

איך זה?

מר ישראלי פיצח את השיטה, ויודע איך לעבוד בשחור כך שלא ייתפס.

למחרת גברת אירופה מוכרת תחתונים משומשות ביד 2, לא מדווחת על זה, ונתפסת על העלמת מס. מר ישראלי שומע על זה בחדשות ולומד איך להעלים בצורה יותר טובה את המיסים שלו.

כמה שלא תהיה אכיפה, כמה שלא יהיו סוכנים כמו שקראתם לזה, כמה שלא יועלו רעיונות יצירתיים למניעת הבעייה, אנשים יקדישו את כל מרצם, רצונם והווייתם לעניין של ללמוד איך להעלים מס, איך להעלים עוד מס ואיך להעלים כמה שיותר מס. למה? כי יש מס, למה שיהיה צריך לשלם אותו? למה מי מת?!

דעתי האישית, גילוי נאות- בעל עסק: אני בעד אכיפה מוגברת.

מצד שני אני גם בעד הורדת מיסים, אם האכיפה תהיה יעילה כמו שצריך.

נחשו מה לא הולך לקרות מבין השניים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...