Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את העסקים הישרים בארץ אפשר לספור על כף יד אחת, זה שכולם שותקים לא הופך אף אחד לצדיק.

גם אם מחר יתחילו ביקורות כול חודש במקום פעם בחצי שנה/שנה לא יעזור כלום, אנשים רוצים לאכול היום ולא בעוד 100 שנה שהמדינה תתוקן.

תסתכלו לאמת בעניים אם מחר כול העסקים הקטנים יתחילו לשלם את מלאו המס, חצי מהם יסגרו.

אם הקמפיין או בלעדיו אף אחד לא יחשוב פעמיים להעלים כסף מהקופה כול עוד המדינה דורשת סכומים אסטרונומיים בסוף כול חודש.

אודי A4

דימה.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתוח לוגי של העניין מביא אותי למסקנה מאוד עגומה, הניתוח מורכב משתי אקסיומות:

1. כולנו נהנים מהכלכלה השחורה: בין אם מדובר באינסטלטור או ספרית בזול, רכישת חלפים באיביי במחיר מוזל, או הבן שנותן/מקבל שיעורים פרטיים במחיר מופחת נטול מס.

אני מניח שאפילו פשפוש מעמיק יותר בענייני מסעדה שמדווחת כדין יראה שהבעלים לוקח אוכל ומוצרי מזון הביתה, ולעיתים רוכש משקפי שמש מאופטיקאי שרושם על הקבלה "זכוכית מגדלת לאיתור תולעים בחסה".

בקיצור- הבנתם את הרעיון.

2. מדינת ישראל היא מפלצת רעבה למס: כמה שניתן לא יספיק, אם הקופה תתמלא ולו במעט מייד יקומו קבוצות אינטרסים וידרשו את חלקן בשלל ואני כותב על חרדים, מרובי ילדים, מערכת הביטחון ועוד עלוקות שמוצצות את דמנו.

לכן - גביית מסים נוספים = בזבוז נוסף.

שתי האקסיומות הללו מביאות אותי למסקנה שמלחמה מוצלחת בכלכלה השחורה תגרום לכל אחד מאיתנו לשלם יותר ואת פירות הגבייה מישהו אחר יקטוף.

תועלת כלשהי מזה לא תצמח לנו.

פורסם

כמה שלא תהיה אכיפה, כמה שלא יהיו סוכנים כמו שקראתם לזה, כמה שלא יועלו רעיונות יצירתיים למניעת הבעייה, אנשים יקדישו את כל מרצם, רצונם והווייתם לעניין של ללמוד איך להעלים מס, איך להעלים עוד מס ואיך להעלים כמה שיותר מס.

נכון, כי רמת המיסוי יותר גבוהה ממה שאנשים מוכנים לשלם. בצדק או לא, זה לא משנה: לא מסכימים לשלם, לא משלמים. שיטות לא חסר.

את העסקים הישרים בארץ אפשר לספור על כף יד אחת

סיפור אמיתי: אדם המוכר לי אישית ניהל עסק ישר לחלוטין. דיווח על כל דבר עד האגורה האחרונה. ואז מס ההכנסה פסל את הספרים שלו ונתן לו שומה של מאות אלפי שקלים לפי "אומדן", שזו מילה יפה ל"מה שמתחשק לי". למה? כי הדו"ח שהוא הגיש לא נראה להם סביר. לא היתה עילה מסויימת, כלומר פרט מסויים שהיה בלתי אפשרי או משהו כזה, אלא פשוט "לא נראה לנו". אחרי הרבה מאמצים, זמן, ותשלומים לרו"ח, האיש התפשר אתם על כמה אלפי שקלים שלא היה צריך לשלם כלל. בשנים הבאות הוא - איך נאמר - "התקזז" אתם על התשלומים האלה...

מה שנקרא, מערכת החינוך.

דני

פורסם
נכון, כי רמת המיסוי יותר גבוהה ממה שאנשים מוכנים לשלם. בצדק או לא, זה לא משנה: לא מסכימים לשלם, לא משלמים. שיטות לא חסר.

זו הבעייה- אנשים לא מוכנים לשלם כלום...

אני יודע לספר על כמה וכמה לקוחות של מקום העבודה הקודם שלי, חנות כלים, שבאו וביקשו את הכי הכי טוב שהוא גם הכי זול. ממש במילים האלו.

אנשים רוצים להשוויץ שהם לא שילמו כלום או כמעט כלום, ושאר הדברים לא מעניינים אף אחד.

קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לכאורה לא קשור ישירות, אבל מעניין. אם תקראו , חישבו בין היתר:

האם יש הצדקה לגבייה?

מי נהנה מימנה באמת? אגב , יש גם מנגנון שלם של יצרניי כלום- מנגנון גבייה סדיר.

אם ייקחו יותר, נקבל יותר או המנגנון יגדל עוד?

http://www.themarker.com/law/1.1923946

פורסם

אופס, התרחקתי עוד קצת מהעניין. אז מה משותף? טיפול הולם בכספי ציבור.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000820264#fromelement=hp_firstarticle

ואם נחבר את שתי התגובות והמשתמע מהן:

על מי יפקחו? עצמאים קטנים או גם החברות הגדולות? על מי שקל לפקח.

האם יהיו עוד חוקים ותקנות "על הנייר" או לחילופין יוקם מנגנון גבייה גדול של עסקנים בטלנים?

כמה שוחד יקבלו אותם בטלנים? יותר מהשוחד ברשות המיסים?

האם על השוחד יוטלו מיסים?

האם יהיו גם עורכי דין שיגרפו הגבייה ?[אין לי דבר נגד עורכי דין, עקרונית]

אגב, אני נגד הון שחור, אני מניח שיש הרבה ממנו, אני משלם מס מלא, אני בעד גבייה.

פשוט למדתי לזהות ההבדל בין הרצוי למצוי, כמו רבים כאן וכמו התגובה הנפלאה של דריש.

פורסם
אני תמיד מבקש קבלה. גם לנהגי מוניות שרבים מהם מסרבים להוציא אחת כזאת.

מרובע ככל שזה יישמע, אני לא אתן שיחרבנו לי על הראש.

טוב לדעת שאתה עומד על שלך, במיוחד לאור העובדה שהמדינה לא מוכנה לעדכן את המונים במוניות, ומאז העלאת המע"מ יוצא שנהג מונית גובה 16 אחוז מהלקוח אבל נותן למדינה 17 .

כל יום ,המדינה "לוקחת" כ-100000 ש"ח מכלל נהגי המוניות ,על האחוז המסכן הזה ,מאז העלאת המע"מ.

שמעתי שהוגש בג"צ בנושא. אתה מבין ?! צריך בג"צ בשביל שהחוק יקוים .

מתברר שבסופו של דבר (כנראה) ,המדינה עשתה טובה לנהגי המוניות וזה למה :

כי ממילא המע"מ עומד לעלות שוב וכנראה שלא רצו שנהגי המוניות יתרוצצו פעמיים כדי לעדכן שוב את המונים."חסכו להם".

אתה בטח גם לא יודע שנהגי מוניות עם רכבי בנזין לא מקבלים החזר בלו .למה ?! ככה !

מבטיח לך שאתה לא יודע עוד הרבה דברים (האמת ,שגם אני לא ידעתי עד שנכנסתי לענף).

אז אל תיתן ש"יחרבנו" לך על הראש, כי בטוח שכולם גנבים ומרוויחים הון, ומרוב הון הם רוצים עוד, ובגלל זה עובדים גם בשבת וגם בחגים ומעל 14 שעות כל יום.

למען הסר ספק :

לא מתבכיין (וזה גם לא יעזור לי) ,אבל די לצביעות ול"אכילת הראש" של האחד את השני .

מבחינתי להפעיל מונה בכל נסיעה לקבלת התמורה ההוגנת ,אבל יוצא שרוב הנוסעים רוצים בלי מונה "כי זה יותר זול" וככה הנהג לא "יקפיץ" להם את המונה עם הכפתור הנסתר שיש לו מתחת לכיסא.

אני מעיד על עצמי כאיש של איזונים, ועל כן בבואך לתאר את עם הנהגים הגנבים עם או בלי מרכאות ש"מחרבנים" לך על הראש , ,באותה הנשימה ,תאר את הנוסעים או מקבלי השרות בכל התחומים שגם הם רוצים בזול ...בלי מע"מ.

למען הסר ספק : זכותך המלאה לדרוש קבלה כשם שזכותי לקבל את המגיע לי.

בברכה

מוטי

פורסם
המדינה הביאה את המצב הזה על עצמה, אז במקום להסתכל היכן טעתה - היא ממשיכה לדפוק את בעלי העסקים והעצמאיים.

כאשר אין שיוויון בין החובות והזכויות שהמדינה נותנת לשכיר ולעצמאי, ברור שלבעלי עסקים יהיה אינטרסט מובהק לדפוק את המדינה.

המדינה הרי יודעת לקחת מעצמאי מס בריאות וביטוח לאומי כאחד האדם (השכיר) - אבל לא "נותנת" בחזרה אבטלה או חלילה חופשת מחלה.

המדינה הרי יודעת לגבות מע"מ בשיעור 17% על כל עסקה - אבל לאינסטלטור שמגיע לתקן נזילה, ונוסע בברלינגו, היא מחזירה רק ח-ל-ק מהסכום של המע"מ בסולר כי היא הרי יודעת ובטוחה שכולם, אבל כולם, נוסעים בברלינגו של האינסטלטור גם לאחר שעות העבודה - אז לא מגיע לו קיזוז מלא. כנ"ל גם סלולארי וכדומה.

הלקוח הפוטנציאלי מבין ש 17% עבורו הם המון כסף, ורוצה לחסוך - כמו כולם. המצב אצל כולם קשה והתקציב מאוד דחוק, בשביל מישהו שצריך להוציא על תיקון 1000 שח וצריך להוסיף עוד 170 שח על מע"מ, זה לא מעט כסף (170 ש"ח בתקופה של היום זה 2 חשבונות סלולאריים בחודש \ יותר מחצי חשבון HOT \ כחצי מיכל דלק וכו' וכו').

המדינה אומנם פתחה בקמפיין נגד ההון השחור, אבל צריכה לנהל עוד קמפיין שמסביר לאזרחים למה עליהם לשלם את חובם למדינה (17% מעמ על כל קניה) ולא לחסוך אותו, ולהסביר כי החיסכון של זה "דופק" אותם מכיוון אחר. ה 17% מעמ שאני גובה מהלקוח לא הולכים אליי, הם הולכים למדינה, אבל האזרח הקטן חי בסרט וחושב שאני "מתקזז על המעמ" כאילו אני מקבל את כולו בחזרה מהמדינה :shock:

איציק

המדינה מחזירה לך 45 אחוזים מכל ההוצאות של הרכב. מבנזין ועד תיקונים במוסך. 45 אחוזים זה אומר הכרה בתור הוצאה וגם 45 אחוזים מהמע"מ על ההוצאות. יש לי חבר שהיה בעל עסק המון שנים באיטליה והוא חזר לארץ להשתקע כאן. הוא טוען שמערכת המיסוי בארץ היא יחסית הוגנת למה שהולך באירופה.

ואם מדברים על אוטו, עם כל הכבוד אנשים נוסעים גם עם הרכב לשימושם הפרטי. עצה שלי, אם אתה רוצה יותר החזר על הוצאות הרכב שלך תעבור לרכב יותר מסחרי. ברלינגו הפך היום כמעט כמו לרכב פרטי. אם אתה קונה מסחרית סגורה ללא חלונות וללא ספסלים אחורה אתה תקבל יותר קיזוז על הרכב. אם למשל קנית טרנספורטר עם חלונות וספלסלים שהיה פעם רכב הסעות, פירקת לו את כל המושבים והפכת אותו למסחרית אתה תקבל פחות קיזוז בתור הוצאה מאשר אם אתה קונה טרנספורטר סגור ללא חלונות וללא ספסלים אחורה.

אפרופו רכב למטרת עבודה, שוב פעם, איטליה. אם אתה נתפס נוסע בסוף השבוע ברכב שמיועד לעבודה בלבד לצרכים אישיים אתה נקנס. חל איסור להשתמש ברכב של עבודה לכל מטרה אחרת שהיא לא בעבור העסק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עוד דבר, למי שרשם כאן לגבי בעל מסעדה שלוקח לעצמו אוכל הביתה. עקרונית הדבר מותר כל עוד הוא מוציא לעצמו קבלות. למשל, אם אתה בעל חנות אופניים מותר לך לקחת כמה זוגות שאתה רוצה לשימוש עצמי. אתה רק צריך להוציא קבלה על שמך בכדי להראות לאן נעלם לך זוג אופניים כאשר יעשו ביקורת יום אחד. אתה רשאי "למכור" לעצמך את האופניים באותו מחיר שקנית אותם פלוס מע"מ. כמובן שאם יש לך קבלות על 20 זוגות אופניים שקנית לעצמך אז משהו כאן מסריח. אבל אין שום מניעה לקנות לעצמך את המוצר במחיר עלות פלוס מע"מ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמישהו שגם שכיר וגם עצמאי, ומשלם מיסים גם כאן וגם כאן , באמת שלא קל לעמוד בפיתוי כשלקוח משלם לך מזומן.

אבל בדיוק בגלל הידיעה הזו שלמדינה יותר קל להגיע למי שעובד עם ספרים מסודרים, וההפקדות נעשות באשראי ובהעברות בנקאיות עם תיעוד מסודר, באמת שלא שווה את הסיכון. בסוף אלה עם החברות קש , ועם רואי החשבון ועורכי הדין היקרים מעלימים בצורה חוקית, ואלה בכפרים בלי הספרים והתיעוד, ואלה בבני ברק שאפילו לא יודעים איך לדווח , ימשיכו לחגוג ומי שיאכל אותה זה אותו אחד שמשלם כמו גדול כל חודש.

זה מבלי לציין שאם 1000 לקוחות היו מרוצים מהשירות, מי יבטיח שלקוח 1001 לא ירצה לשלוח אלייך את המס לבדיקת ספרים, ולא חסרות סיבות, אולי קינאה, אולי לא היה מרוצה ממשהו. מספיק ליפול פעם אחת, כך שהסיכון לא שווה את הסיכוי.

מציאות לא מעודדת.

הקאמפיין פונה ל"אנשים" , במקום לפנות ל"תאגידים" הגדולים וחברות שמלבינות כספים בחו"ל, או מדווחות על 0 רווח וממשיכות להתקיים שנים (מאוד הגיוני......)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
המדינה מחזירה לך 45 אחוזים מכל ההוצאות של הרכב. מבנזין ועד תיקונים במוסך. 45 אחוזים זה אומר הכרה בתור הוצאה וגם 45 אחוזים מהמע"מ על ההוצאות. יש לי חבר שהיה בעל עסק המון שנים באיטליה והוא חזר לארץ להשתקע כאן. הוא טוען שמערכת המיסוי בארץ היא יחסית הוגנת למה שהולך באירופה.

ואם מדברים על אוטו, עם כל הכבוד אנשים נוסעים גם עם הרכב לשימושם הפרטי. עצה שלי, אם אתה רוצה יותר החזר על הוצאות הרכב שלך תעבור לרכב יותר מסחרי. ברלינגו הפך היום כמעט כמו לרכב פרטי. אם אתה קונה מסחרית סגורה ללא חלונות וללא ספסלים אחורה אתה תקבל יותר קיזוז על הרכב. אם למשל קנית טרנספורטר עם חלונות וספלסלים שהיה פעם רכב הסעות, פירקת לו את כל המושבים והפכת אותו למסחרית אתה תקבל פחות קיזוז בתור הוצאה מאשר אם אתה קונה טרנספורטר סגור ללא חלונות וללא ספסלים אחורה.

אפרופו רכב למטרת עבודה, שוב פעם, איטליה. אם אתה נתפס נוסע בסוף השבוע ברכב שמיועד לעבודה בלבד לצרכים אישיים אתה נקנס. חל איסור להשתמש ברכב של עבודה לכל מטרה אחרת שהיא לא בעבור העסק.

אז מה שאתה בעצם אומר זה שאני צריך להסתובב עם מיני משאית (על שלל השלכותיה: צריכת דלק גבוה יותר, ביטוח יקר, חלפים יקרים) בשביל שהמדינה המטומטמת תואיל בטובה לקזז לימעוד כמה אחוזי מעמ ???

והרי המדינה יודעת טוב מאוד להעלים עין ממה שנוח לה, אז אם אני משלם ביטוח לאומי, מס בריאות ומס הכנסה כאחד האדם, אז שתאפשר לי חופשת מחלה ואבטלה - ואם לא, אז שלפחות תיתן לאינסטלטור הפשוט לנסוע בברלינגו שלו גם בערב ולהנות מהטבה אומללה של עוד כמה אחוזי קיזוז במעמ ובהוצאות.

בכל הסיפור הזה הבעיה נעוצה בעניין אחד: גישה.

למדינה יש גישה שכל האזרחים גנבים. לא מאמינים לאף אחד. הם בטוחים שכולם דופקים אותם ולא עושים כלום בשביל לשנות את זה.

באירופה ובארהב זה בדיוק הפוך: אנחנו מאמינים לך, אבלמאם נתפוס אותך נזיין אותך.

בישראל יש את שיטת הכופר: בן אדם מעלים מיליונים עד שיום אחד שמים עליו יד. הוא מביא עורך דין, ועורך דין מוריד את הכופר מ 800 אלף ל 200 אלף. היה שווה לזיין את המדינה במיליונים ? התשובה היא כן.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...