Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

צודק, מה אני אגיד, עם נתונים לא אתווכח. אבל את דעתי לא אשנה. טבלה מעל יש הוצאה פר גודל משק בית. 

אני יכול לכתוב את הטיעונים שלי, אבל זה לא משנה.

לא למדת כלום אה? למי אכפת מנתונים, תחזור על השקר מספיק פעמים עם שרבוב של "שמאל" או היציאה האחרונה "דיפ סטייט" ויאמינו לך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 25 דקות, DareDevil כתב:

מוגזם עד כדי פרוע שצריך לתמוך באנשים שאין להם יכולת להחליט ולעשות בעצמם משהו.

אז מה אתה מציע לעשות איתם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

@DareDevil אני מחכה שיום אחד תשלם חשבון אמיתי בבית החולים. באותו רגע תרד מ״הקפיטליזם הטהור״ שאתה מייחל לו. אין בכך שום תמיכה בנצלנות, מתווי נכה ועד לימודים אינסופיים בישיבה.

לאחרונה שילמתי רק כי לא הייתי רשום באותו אזור של הקופ"ח. 

האם התענוג הזה היה יקר? כן מאוד.

כאמור אם לא המשכת לקרוא כתבתי שאני חי בעמי ויודע את המגבלות הקיימות ככה שקפיטליזם טהור לא יהיה פה אלא ערבוב כלשהוא של קפיטליזם עם קצת מערכות סוציאליסיטיות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

אפשר להתקיים משכר מינימום בלי תרומות.
עם כלב זה קצת יותר קשה.
עם מכונית עוד יותר קשה.
עם ילדים זה עוד יותר קשה.

אם אתה מרוויח מינימום עשית 2-3 ילדים ויש לך מדינה שהיא כשלון בניהול כלכלי ועם סדרי עדיפויות דפוקים זה לא בעיה שלי אחי ואני לא צריך להיות הממן שלך.

תתקיים מ 6000 ברוטו עם שכר דירה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כן. תגור לבד בירוחם/ערד/דימונה אפילו באר שבע, תעבוד בסופר משרה מלאה, תרוויח מינימום. תשרוד כמו גדול, אפילו תוכל להאכיל חתול/כלב.

לפני 19 דקות, sperial כתב:

@DareDevil אני מחכה שיום אחד תשלם חשבון אמיתי בבית החולים. באותו רגע תרד מ״הקפיטליזם הטהור״ שאתה מייחל לו. אין בכך שום תמיכה בנצלנות, מתווי נכה ועד לימודים אינסופיים בישיבה.

הוא לא היה משלם כי הוא היה רוכש לעצמו ביטוח בריאות פרטי כמו אנשים באמריקה. אין לי בעיה עם מערכת רפואית כמו בארץ אבל עד גבול מסויים, לא הגיוני שמשפחה חרדית צורכת שירותי בריאות כמו 5 משפחות חילוניות ולא משלמת שקל, ואני משלם אלפי שקלים בחודש מס בריאות, אפרופו מס דיפרנציאלי...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אז מה אתה מציע לעשות איתם?

קצת קשה כי לא רואים את התוצאות באופן מיידי אלא רק הטווח בינוני-רחוק לכיוון הרחוק [קשה להעביר פוליטית החלטות כאלו].

ילדים ונוער - הכנסה של לימודי מדעים, מתמטיקה, לימודי stem, לימודי לואוטק (יש מחסור אקוטי בידיים מקצועיות בהמון תחומים) ולא לימודים בבתי ספר של חיל האוויר לא נחשב.

מבוגרים - הורדה הדרגתית בתמיכה כלכלית והפנייה ללימודים שונים. כאלה שיתאימו להם וכן ישקפו עלייה מובילית כלכלית כלשהיא. גם אם היא מעל לשכר המינימום.

בשאיפה שהם יכניסו מיסים ויתרמו לכלכלה הישראלית.

יש פה קושי מסוים להפוך אנשים שאין להם מוטיבציה לעבוד לעובדים מוכשרים שיפיקו את המיטב מעצמם וינחילו את זה הלאה לדור ההמשך שלהם.

יש פה אנשים בני 30 פלוס שלא עבדו בחיים שלהם בעבודה מסודרת (לא מתייחס לעבודות שחורות כי אז אי אפשר להצהיר על ההכנסה או להשקיע איתם - אפשרי אבל זה מוגבל מאוד באקלים הנוכחי), שאין להם יכולת הבנה והכשרה לעבוד בעבודות גם הפשוטות ביותר [ממה שיצא לי להיתקל בו - יכול להיות שהמצב הפוך אבל אז יש בעיה לגשר על ההפרש עם מעסיקים - חשדנות כפיהם וכו'] שבעצם כל חייהם התרגלו לחיות תחת מעטפת תמיכה קהילתית וכלכלית שפתאום זורקים אותם למים העמוקים, זה לא יהיה קל ולא נראה שיש כעת פתרון אמיתי לגשר על הבעיה כי עוד 30 שנה מישהו יצטרך לקבל גם פנסיה או לפחות קצבה נורמלית של זקנה.

האם הפתרון של גיוס הוא הנכון ביותר? לא חושב אבל החוק הנוכחי לא כל כך ברור לי איך בדיוק יפתור את הבעיה.

צבא מקצועי לדעתי לא יהיה טוב מפאת השתלטות של גורמים כאלו ואחרים. 

שורה תחתונה - להפסיק לשלם עליהם כל מיני תמיכות כלכליות ושטיקים וטריקים של "הלשכה למלחמה בעוני".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

לאחרונה שילמתי רק כי לא הייתי רשום באותו אזור של הקופ"ח. 

האם התענוג הזה היה יקר? כן מאוד.

אז כנראה שאין לך מושג מה זה יקר מאוד. אני מתכוון למחירים אמריקאיים. אגב, אני לא מבין מה עניין הרישום האזורי בקופ״ח, בוודאי אם אתה מפונה ואם מדובר בפעולה שאינה אלקטיבית לחלוטין.

לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

כאמור אם לא המשכת לקרוא כתבתי שאני חי בעמי ויודע את המגבלות הקיימות ככה שקפיטליזם טהור לא יהיה פה אלא ערבוב כלשהוא של קפיטליזם עם קצת מערכות סוציאליסיטיות.

אפילו במדינה המערבית הקיצונית ביותר - ארצות הברית - יש מינימום של רשתות ביטחון. חברה אנושית לא יכולה להתקיים בלעדיהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

קצת קשה כי לא רואים את התוצאות באופן מיידי אלא רק הטווח בינוני-רחוק לכיוון הרחוק [קשה להעביר פוליטית החלטות כאלו].

ילדים ונוער - הכנסה של לימודי מדעים, מתמטיקה, לימודי stem, לימודי לואוטק (יש מחסור אקוטי בידיים מקצועיות בהמון תחומים) ולא לימודים בבתי ספר של חיל האוויר לא נחשב.

מבוגרים - הורדה הדרגתית בתמיכה כלכלית והפנייה ללימודים שונים. כאלה שיתאימו להם וכן ישקפו עלייה מובילית כלכלית כלשהיא. גם אם היא מעל לשכר המינימום.

בשאיפה שהם יכניסו מיסים ויתרמו לכלכלה הישראלית.

יש פה קושי מסוים להפוך אנשים שאין להם מוטיבציה לעבוד לעובדים מוכשרים שיפיקו את המיטב מעצמם וינחילו את זה הלאה לדור ההמשך שלהם.

יש פה אנשים בני 30 פלוס שלא עבדו בחיים שלהם בעבודה מסודרת (לא מתייחס לעבודות שחורות כי אז אי אפשר להצהיר על ההכנסה או להשקיע איתם - אפשרי אבל זה מוגבל מאוד באקלים הנוכחי), שאין להם יכולת הבנה והכשרה לעבוד בעבודות גם הפשוטות ביותר [ממה שיצא לי להיתקל בו - יכול להיות שהמצב הפוך אבל אז יש בעיה לגשר על ההפרש עם מעסיקים - חשדנות כפיהם וכו'] שבעצם כל חייהם התרגלו לחיות תחת מעטפת תמיכה קהילתית וכלכלית שפתאום זורקים אותם למים העמוקים, זה לא יהיה קל ולא נראה שיש כעת פתרון אמיתי לגשר על הבעיה כי עוד 30 שנה מישהו יצטרך לקבל גם פנסיה או לפחות קצבה נורמלית של זקנה.

האם הפתרון של גיוס הוא הנכון ביותר? לא חושב אבל החוק הנוכחי לא כל כך ברור לי איך בדיוק יפתור את הבעיה.

צבא מקצועי לדעתי לא יהיה טוב מפאת השתלטות של גורמים כאלו ואחרים. 

שורה תחתונה - להפסיק לשלם עליהם כל מיני תמיכות כלכליות ושטיקים וטריקים של "הלשכה למלחמה בעוני".

אני מזכיר לך, אתה דיברת על אלו ״שאינם יכולים״.

עכשיו אתה אומר שהמדינה יכולה לספק להם יכולת.

כי יש אנשים בני 30 פלוס, עם IQ הרבה מתחת לממוצע (נגיד 20% מהאוכלוסיה) והם לא יכולים ללמוד מדעים ומתמטיקה, הם לא יהיו מתכנתים והם יכולים לעשות רק מה שאתה קורא לו ״עבודות שחורות״, ואלו לא רק שהולכות ומתמעטות, גם התמורה עבורן יורדת וצונחת. 

למשל, מקדונלדס החליפה את הקופאית בעמדה ממוחשבת. זה לא הוריד בהכרח את כמות האנשים שמועסקים, אבל זה שינה את התמהיל שלהם. מה לעשות, מי שיודע לקנפג ממשק משתמש או אפילו להדריך משתמשים, זה לא אותו אדם שיכול פשוט לקחת הזמנות בקופה.

אז מה אתה מציע לעשות עם ה-20% האלו, שבאמת לא מסוגלים לייצר מספיק ערך כדי לממן את הקיום שלהם?

לסיכום, ההנחה שלך שכולם מסוגלים, זה טוב ל-memes של מוטיבציה בפייסבוק. במציאות לא כולם מסוגלים (ולא התייחסתי לאנשים באמת בעיתיים, נכים, בעלי מחלות נפש וכו׳).

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, falou כתב:

כי יש אנשים בני 30 פלוס, עם IQ הרבה מתחת לממוצע (נגיד 20% מהאוכלוסיה) והם לא יכולים ללמוד מדעים ומתמטיקה, הם לא יהיו מתכנתים והם יכולים לעשות רק מה שאתה קורא לו ״עבודות שחורות״, ואלו לא רק שהולכות ומתמעטות, גם התמורה עבורן יורדת וצונחת. 

למשל, מקדונלדס החליפה את הקופאית בעמדה ממוחשבת. זה לא הוריד בהכרח את כמות האנשים שמועסקים, אבל זה שינה את התמהיל שלהם. מה לעשות, מי שיודע לקנפג ממשק משתמש או אפילו להדריך משתמשים, זה לא אותו אדם שיכול פשוט לקחת הזמנות בקופה.

תשאל את "נהג לילה" כמה הוא יהיה מוכן לשלם לעובד ייצור בלי הכשרה, אבל רציני שבא לתת עבודה ולא לעזוב אחרי חודשיים.
תשאל אותו כמה הוא ישלם לאותו עובד ייצור אחרי 3 שנים.
כנראה שזה עדיף על לעבוד במקדונלדס או בסלקום.
לא מדבר בכלל על עבודה בבניין... סיני מרוויח כמו עובד בכיר בהייטק אם לא יותר.
זה שאין יותר קופאים במקדונלדס זה לא דבר רע, בסך הכל אבולוציה, מעסיקים מחפשים עובדים בנרות, מתחננים, אבל כנראה שעם כל התמיכות עדיף פשוט לא לעבוד.

לפני 7 דקות, falou כתב:

אז מה אתה מציע לעשות עם ה-20% האלו, שבאמת לא מסוגלים לייצר מספיק ערך כדי לממן את הקיום שלהם?

אם נסתכל על כמה הכנסות מביא כל עשירון במדינה אל מול ההוצאות נראה שרק העשירונים העליונים נמצאים בפלוס.
רוב העשירונים הם break even במקרה הטוב או הפסדיים, זה כנראה לא מפתיע ולמישהו כמוני שמשלם המון מיסים הייתי אומר שזה אפילו מתקבל על הדעת, אבל סבסוד של משמידי צמיחה? לא בא בחשבון. מס בריאות שהוא מס דיפרנציאלי נוסף לכל דבר ועניין?לא בא בחשבון, ועוד כדי לממן משפחות חרדיות שעושות 7-10 ילדים במרווחים של שנה לזה זה לא נועד עם כל הכבוד.
אם המדינה לא תשנה את ההתנהלות שלה נקרוס כולנו, כלומר העשירים שיכולים יעופו מפה לפני והשאר יקבלו מדינה סטייל לבנון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

קיים אפילו בחשבון המים הדו חודשי של המשפחה הישראלית הממוצעת.

בשביל זה יש ביטוח פרטי\שבן

הבעיה שכאן אנחנו גם משלמים ביטוח בריאות, מוסיפים על זה עוד תשלומים בשבן ובגלל שאנחנו לא סומכים על המערכת אנחנו צריכים להוסיף קצת בביטוח פרטי 

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, falou כתב:

אני מזכיר לך, אתה דיברת על אלו ״שאינם יכולים״.

עכשיו אתה אומר שהמדינה יכולה לספק להם יכולת.

זה כמה מה שקורה במשרד העבודה. הם מספקים אופציות לשדרוג הקריירה.

לפני 20 דקות, falou כתב:

״עבודות שחורות״,

בטעות רשמתי את זה עבודות שחורות הכוונה היתה עבודה בשחור.

לפני 20 דקות, falou כתב:

ובהמשך לשורה שכתבתי על לימודי מדעים ומתמטיקה - רשמתי גם לימודי לואו טק. אני לא מאמין שאפשר לדחוף את כולם ל"הייטקס" זה לא בריא לכלכלה ולא בריא לאנשים עצמם. כן השאיפה הכי טובה שבאמת יהיו כולם בהייטקס אבל יש עוד עבודות מסביב שתומכות ב"הייטקס" באופן ישיר ועקיף.

לפני 20 דקות, falou כתב:

לסיכום, ההנחה שלך שכולם מסוגלים, זה טוב ל-memes של מוטיבציה בפייסבוק. במציאות לא כולם מסוגלים (ולא התייחסתי לאנשים באמת בעיתיים, נכים, בעלי מחלות נפש וכו׳).

אז אתה רוצה שיהיו לך 20 אחוז של אנשים שלא עובדים תמידית? זה לא בריא לכלכלה, רואים את זה טוב מאוד עכשיו, שאותה אוכלוסיה מקבלת תמיכה כוללנית וטובה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לא על זה אני מדבר.

אני מדבר על הרובד הבסיסי ביותר. האיש שמגיע למיון עם דלקת ריאות או התקף לב.

ביטוח בריאות פרטי - בוודאי מעבר לשב״נ - זה עניין יקר מאוד, ואין לו קשר לרפואה היומיומית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק שאלה. החשבון חשמל הזה זה של עניים או עשירים.?

מיני מרכזי 10 שעות ביום. על 27 או 28 מעלות.  דוד יום כן יום לא. ומכונת כביסה פעמיים בשבוע 40 מעלות.

בלילה מזגן קטן.  דרך הגב. החשבון הבא אמור להיות הארכה. ככה שלא ישקף תמציות.

המיני התקלקל.  ככה שחשבון חשמל ירד. רק המזגן הקטן עובד. וגם מתחילת מרץ כבר לא האיתי צריך לחמם דוד.

1846547992_.jpg.66954cee2b21e67e23ca85db801e52a7.jpg

זה מאחור.

.thumb.jpg.6490db71d2f34101ebc214d52d6024ee.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

@DareDevil החינוך המקצועי בארץ מת לפני הרבה שנים. זה התחיל ברפורמה של סוף שנות ה-60  ונמשך בחיסול החינוך המקצועי שהוא גם יקר.

אישתי עבדה עם האוכלוסיות האלה הרבה מאוד שנים. בתי הספר שבהם עבדה  נסגרו, איני יודע מה עשו עם הילדים האלה בשנים הבאות.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

לא על זה אני מדבר.

אני מדבר על הרובד הבסיסי ביותר. האיש שמגיע למיון עם דלקת ריאות או התקף לב.

ביטוח בריאות פרטי - בוודאי מעבר לשב״נ - זה עניין יקר מאוד, ואין לו קשר לרפואה היומיומית.

או שאתה לא קורא את מה שכתבתי מהתחלה או שזה נוח לך לזרוק עליי האשמות.

כתבתי כבר שאני חי בעמי ועדיין יהיו מערכות סוציאליות. מערכת הבריאות הנוכחית סבירה ביותר ולא רואה צורך לשנות בה משהו. אם זה לא שבור אין צורך לתקן.

כן יש בעיות!!! במערכת הבריאות אבל זה לא משהו שמצריך עכשיו לעשות ריסטארט למערכת הנוכחית ולמחוק הכל ולבנות מחדש.

ואם נשווה למערכת הבריאות האמריקאית, בת'כלס היא תהיה יותר זולה אבל תצריך יותר עבודה בכל המסביב במציאת תוכנית בריאות שמתאימה לצרכים שלך ולעלויות הישירות והעקיפות.

כבר קראתי פה (או בפייסבוק - בקבוצה של אור נראה לי) שאנשים הגישו להם חשבון מאוד גבוה שנסגר עם מאות דולרים בודדים של out of pocket .

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...