Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

כשאתה עובד במינימום אתה לא מפריש את הלחם לביטוח חיים ומסתפק רק במים.

גם פנסיה לא לכולם יש.

"

עובד שכר מינימום הוא לרוב שעתי, אז אין לו סיבה להרוויח 6000.

החוק מאפשר לעובד שעתי לעבוד 240 שעות בחודש, שיעשה את זה.

תכניס פה לחישובים שעות נוספות, שעות שבת, ותקבל משכורת מעל ל8000.

אם צריך קח עןד אחת."

אנחנו חוזרים פה במעגלים.

פנסיה יש לכולם, אלא אם אתה עובד בשחור ומעלים מס.

לפני 4 דקות, sperial כתב:

@יובל .מ. אתה לא רק יורד למיקרו, אתה גם נכנס לרחם של נשים. ההצעה למצוא בעל לא תמיד ישימה, ותתפלא, יש גם גברים שלא מפרנסים.

כמובן שאני מבחין בין בעיות אישיות של אנשים לבין בעיות של קבוצות גדולות.

נקודת המבט שלך צרה מאוד. אתה כנראה לא מכיר אנשים שיחכו שעה לאוטובוס כי קשה לבם להוסיף את 2 הש"ח למונית שירות. מצב אמיתי לגמרי שנתקלתי בו.

הפוך, אתה הולך על המיקרו. העולם חרא, אתם מצפים שכולם יעשו מה שבא להם וכולם צריכים לשתוק ולסייע.

מקרי קיצון - זורם, תן עזרה. 

כל השאר - שילכו לעבוד. שיתפתחו.

אם אישה מתחילה לצאת עם גבר, היא רואה שהוא בחובות ומכור להימורים, קח הצעה - שלא תתחתן איתו. סתם ככה, תהייה.

וכמובן שזה יהיה שונה ממישהו בחובות כי פתח עסק שקרס.

סוציאליזם לא יכול לעבוד במדינה שבה 40 אחוז לא עובדים.

עריכה:

אגב,  "נכנס לרחם". איזה אמירה של סטודנט אמריקאי עם שיער סגול 😂

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

סליחה. יוצא לך לעבוד עם אנשים? לדבר עם אנשים שלא מהמיליה שלך? כי נראה לי שאתה לא מכיר את החברה הישראלית.

אישית אנינעובד עם אוכלוסיות מגוונות מאוד, אז אחרי שאנינפוגש את האנשים ברור לי שיש הרבה אנשים שהסיסמאות שלך לא מתאימות להם. זה מתחיל מפעמון הגאוס של היכולות שאיתן האנשים נולדו, עובר דרך הסביבה שבה גדלו (מכיר את הקשר בין השכלת ההורים לקריירה של הילדים?) ומסתיים בכל מינינאסונות אישיים ומשפחתיים שחוסמים ניצול פוטנציאל.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

שמע, אתה לא לגמרי טעית- למר בחור תיאורטי אין כסף לדייטים, אז... 

פה הבאג, 800 לחודשיים = 400 לחודש.

אני לא יודע לשקלל בצורה טובה את ההוצאות - אצלי יש דוד חשמלי בלבד (מגדל. הדוד שלי פנימי), אני מפעיל מזגן בקיץ (כל הקיץ... לא סובל חום), אני שגיאה סטטיסטית בקיצור. 

אם אתם יכולים לא להפעיל מזגן, אשריכם. אין לי מושג כמה החשבון יהיה אחרת.

גם אין לי מושג כמה הוא יהיה עם מזגן חדש ויעיל. שלי בן 20, ואחרי שניסיתי לתקן אותו אני צריך חדש :rofl:.

אני גר בעפולה. דמיין את החום בקיץ.

המזגן שלי הוא VRF של טורנדו (או MULTI BOX או איך שלא קוראים לזה). אני מודה שאנחנו לא 24/7 מדליקים אותו בקיץ אלא לסירוגין. 

למעשה מהשעה 16:00 ועד 20:00-21:00 בימי חול אנחנו מדליקים את היחידה של הסלון/מטבח כאשר כל הבית סגור (חלונות) והבית מצליח להתקרר. בלילה אנחנו מדליקים את היחידות הפנימיות (וגם, לפעמים לסירוגין ולא רצוף). בסופי שבוע אנחנו בדרך כלל בשישי מדליקים אחרי הבישולים ובשבת בדרך כלל נוסעים לטייל.

אני מניח שחלק מהעניין זה הבידוד טמפ' שיחסית טוב בבית שלנו (מלא בלוקים של גבס בקירות הפנימיים ואחרי השלד).

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata
  • רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

עובד שכר מינימום הוא לרוב שעתי, אז אין לו סיבה להרוויח 6000.

החוק מאפשר לעובד שעתי לעבוד 240 שעות בחודש, שיעשה את זה.

תכניס פה לחישובים שעות נוספות, שעות שבת, ותקבל משכורת מעל ל8000.

אם צריך קח עןד אחת."

אנחנו חוזרים פה במעגלים.

פנסיה יש לכולם, אלא אם אתה עובד בשחור ומעלים מס.

עובד ללא קרן פנסיה פעילה זכאי להפרשות אחרי תקופת אכשרה. לא חסרים מעסיקים שדואגים שלא יגיע לתקופה הזו.

אתה גם יוצא מנקודת הנחה שכולם יכולים ולכולם מאפשרים לעבוד שעות נוספות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

בוא ונפרק את זה לרגע.

שכ"ד באיזה חור (שבגלל שזה חור, גם קשה למצוא עבודה, אבל לא חשוב): נניח 2500 לצורך הדיון. 

אוכל לשבוע: אפשר להצטמצם וללכת על 300-400 ש"ח, *4 = 1400 לחודש (ממוצע 350*4). אתה כבר על 3900.

מים, 100. חשמל, 800. גז, 150. ארנונה, 450. יחד 1500, דו חודשי = 750 לחודש. 

אתה כבר על 4650.

משאיר לך 1350 ש"ח "פנויים" מתוך שכר של 6K. 

וזה אם אתה סופר מתכלב. לא אוכל בחוץ, לא יוצא לקולנוע, לא יוצא עם חברים, לא מארח ולא כלום. וזה בלי להכניס עלויות חודשיות נוספות- טלפון. אינטרנט. כבלים. עוד נניח 600 לחודש. לא יודע מה עוד יכול להיות בסעיף הזה. אתה כבר על יתרה של 750 פנויים.

חשמל 800? לדירת 50-60 מטר שאתה גר בה לבד? מאיפה הבאת את המספר הזה?
טלפון אינטרנט וכבלים 600 שקל? מאיפה הבאת את זה? טלפון 30-40 שקל, אינטרנט 80 שקל (אתה יכול תמיד לגלוש על הטלפון ולחסוך את זה). כבלים? מי שם כבלים? שים עידן פלוס אתה מרוויח מינימום, בא לך להתפנק שים יס סטינג יעלה לך בדיוק 90 שקל ויש שם הכל (לי יש "סטינג"). במקרה הגרוע כל הסיפור יעלה לך 250 שקל בחודש איך 600?

מתכלב? אתה מרוויח מינימום גר לבד בנוחות ואוכל טוב לא הייתי קורא לזה מתכלב.
משאיר לך 1350 שקל פנויים ממשכורת מינימום אחרי כל ההוצאות שחישבת לפי תחשיבים הזויים, מצב מעולה לדעתי.
כנראה שיותר סביר שתישאר עם 1800-2000 שקל (כי התחשיבים שלך הזויים). אתה אפילו יכול לצאת לקולנוע או למסעדה פעם בחודש. אתה אפילו יכול להזמין חברים לערב המבורגר ובירות פעם בחודש. אם ממש יהיה חסר לך תוכל לתפוס אפילו דיל דקה 90 ולטוס ליוון/קפריסין כל זה משכר מינימום וקצת משמעת.

לא בא לך "להתכלב"? לא בא לך להיות כל כך ממושמע? נצל את הזמן ורכוש מקצוע או אפילו תתמיד בבית עסק שהוא לא סופר רמי לוי, מקום שיעריך אותך ויעלה לך את המשכורת.

עכשיו צופה מהצד יחשוב שכל מי שלא עובד בהייטק מרוויח מינימום. המציאות רחוקה מזה. יש המון עבודות שבהם מרוויחים 10K בחודש, לא צריך בשבילם יותר מדי כישורים או יכולות.
לך תעבוד בגן אירועים, אתה רווק, תטחן קצת שעות, תעשה קצת לילות, תגיע ל-10K בלי בעיה.
לך תעבוד באבטחה.
לך תעבוד בסלקום.
תחתום קבע בצה"ל.
לא חסר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

סליחה. יוצא לך לעבוד עם אנשים? לדבר עם אנשים שלא מהמיליה שלך? כי נראה לי שאתה לא מכיר את החברה הישראלית.

אישית אנינעובד עם אוכלוסיות מגוונות מאוד, אז אחרי שאנינפוגש את האנשים ברור לי שיש הרבה אנשים שהסיסמאות שלך לא מתאימות להם. זה מתחיל מפעמון הגאוס של היכולות שאיתן האנשים נולדו, עובר דרך הסביבה שבה גדלו (מכיר את הקשר בין השכלת ההורים לקריירה של הילדים?) ומסתיים בכל מינינאסונות אישיים ומשפחתיים שחוסמים ניצול פוטנציאל.

בוס, שוב, לפי בנק ישראל, משפחה חילונית צעירה ממוצעת מעבירה 2200 שח בחודש למדינה, בעוד שמשפחה חרדית צעירה ממוצעת מצ'ופרת ב-2700 שח בחודש מהמדינה.

הסיפורים על אנשים שפגשת לא משנים לזה. אנחנו משלמים בדיוק למטרה אחת, וזה הולך לקרוס בעוד כעשור פלוס מינוס, תלוי כמה אתה פסימי.

אני לא רופא, אז אולי לא תאהב את האנלוגיה, אבל כדי לשרוד ישראל חייבת לחתוך את מדיניות הרווחה שלה, כמו שלפעמים כורתים לבני אדם חיים איברים, כדי שישרדו ולא ימותו. ההבדל העיקרי, כנראה, זה שאולי כשהמצב פה יתאזן, אז יהיה אפשר לדבר על חזרה למה שאתה אוהב - מיסים גבוהים לכולם תוך דאגה לאם החד הורית האנקדוטלית מהסיפורים שלך.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

מי שיישמע אותך יחשוב שאני גר ברחוב גלי תכלת, בין שרי אריסון לטדי שגיא ולא יוצא מגבולות השכונה כדי לא להיפגש עם "אנשים מלוכלכים מהרחוב".

כל הכבוד לזה שאתה פוגש אנשים מסכנים, 99.7% ממדינת ישראל לא ככה.

פתח אינסטגרם.

לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

עובד ללא קרן פנסיה פעילה זכאי להפרשות אחרי תקופת אכשרה. לא חסרים מעסיקים שדואגים שלא יגיע לתקופה הזו.

אתה גם יוצא מנקודת הנחה שכולם יכולים ולכולם מאפשרים לעבוד שעות נוספות.

1. צריך להיות מאוד כשרוני כדי להיות ללא פנסיה בכלל בגיל 23. 

2. אתה שוב, כמו ספריאל, הולך לקיצון.

הנה, בוא נסגור סיפור - 

אם אתה נכה קטוע ידיים קטוע רגליים ללא יכולות קוגנטיביות בכלל מבחינתי תקבל 25 אלף שקל בחודש מהביטוח לאומי.

בסדר? אפשר לסגור את הקטע הזה?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה שוב, כמו ספריאל, הולך לקיצון.

אני פשוט רואה את האוכלוסייה הזו שמגיעה אליי.

אתה צריך להבין שאנשים כמוך וכמוני לא מגיעים להיתקע על שכר מינימום בגיל 25. אלה אנשים שקופים שנמצאים לרוב בשולי החברה ושלא יודעים לדרוש את מה שמגיע להם או איך לצאת מהמעגל הזה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אבא שלו ברח מהארץ ופתח מכון כושר באזרביג'ן, המשפחה שלה נישלה אותה והיא נשארה לבד עם הילד.

זה לא העניין, אני לא חושב שהמדינה צריכה לשלם על טעויות של אנשים ולהפוך את העוני לאזור נוחות שקשה לצאת ממנו אבל היא כן צריכה לדאוג שגם אנשים שעשו טעויות לא יגורו ברחוב יפיצו מחלות ויתעסקו בפשיעה כי זה עוד יותר גרוע לכולם. אם בן אדם מסוגל לעבוד רק במשרה אחת, עדיף שיעשה את זה.

גם אם ניקח את כל מקרה הקיצון האלו זה בשוליים שבשוליים 

פורסם

@יבגניפ נראה לי שפספסת הודעה קודמת שלי. אני מבחין בין פרטים עם קשיים אישיים שהם, נגיד, 10% מהאוכלוסיה בגיל העבודה, ושצריך לתמוך בהם, לבין המגזרים השלמים שמתעלקים עלינו, העובדים, ושצריך לתקוע להם סיכות ונעליים בישבן ולהתחיל להזיז אותם.

והעניין הנוסף הוא ניידות חברתית. מדינה שלא משקיעה בחינוך מגוון שפונה לכל פלחי האוכלוסיה תתקע עם אוכלוסיות חלשות שייחלשו עוד יותר. אני מכיר ניסיון אחד כזה - הרפורמה שהחלה בסביבות 1970 - ואשר נכשלה. אני לא בקי בפרטי הכשלון, אבל ממה שאני התרשמתי מדובר בטיפול באוכלוסיה בגיל מאוחר מידי (כיתה ז׳ במקום טרום חובה) וחיסול החינוך הטכנולוגי. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 35 דקות, יובל .מ. כתב:

מי שיישמע אותך יחשוב שאני גר ברחוב גלי תכלת, בין שרי אריסון לטדי שגיא ולא יוצא מגבולות השכונה כדי לא להיפגש עם "אנשים מלוכלכים מהרחוב".

זה בהחלט נשמע ככה, שאתה לא יודע איפה אתה חי.

העסקת פעם עובדים שעתיים/מינימום? ניהלת אותם? שכרת/פיטרת?

פגשת בחיים מישהו שהגיע מרקע קשה? אנשים שרמת המסוגלות שלהם, נפשית ושכלית, נמוכה?

העסקת פעם עובד שעתי כמו קלדנית, מישהו שרק סורק מסמכים?

התמודדת פעם עם עובד שיש לו מחלת נפש? חייל שאחותו נרקומנית ושודדת את ההורים? חייל אחר עם אבא אלים, שזרק אותו ואת אחיו הקטן מהבית?

עם כל הכבוד, אתה לא יודע איפה אתה חי...

(עוד פחות מעשירים מופלגים שהכרתי. לפחות יש להם גם פעולות צדקה, כך שהם פוגשים את ישראל השלישית והרביעית).

• אהבתי 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

@יובל .מ. איפה שירת בצבא? כנראה באיזו יחידת כוח המוח, לא בתור גיזר בתותחנים. אז לא פגשת את ישראל השניה והשלישית, את האנשים שלא סיימו בית ספר יסודי, את האנשים שלא מסוגלים לחיות במסגרת מחייבת או לקבל הוראה מבעל סמכות, את האנשים שיגנבו ציוד מהשכנים שלהם באוהל.

כשילדי השמנת שלי היו בכיתה י״א בית הספר הריאלי לקח אותם ל״סמינר להכרת החברה הישראלית״. בין השאר הפגישו אותם עם תלמידים מירוחם או דימונה. כשאחד הבחורים מהכיתה ניסה להתחיל עם אחת מבנות המקום זה נגמר בהתערבות המשטרה, כי הבנים המקומיים לא היו מוכנים לסבול שמישהו חיצוני ידבר עם הבנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 44 דקות, יובל .מ. כתב:

פתח אינסטגרם.

:rofl:

אם אתה חושב שאינסטגרם (וכל השאר יחד גם כן) משקף משהו מהחיים האמיתיים, יש לי הזדמנות בשבילך - אני רוצה להכיר לך בן מלוכה מאזור ניגריה שמחפש מישהו לתת לו כסף.

אתה כנראה לא מכיר הרבה אנשים.

אני לא מנהל אנשים, כך שלא נחשפתי לכל העומק של הבעיות שלהם. אבל כן מדברים איתי. 

אתה תתפלא לשמוע את הסיפורי זוועה שקיימים. ואלו רק מה שאני מכיר, אישית. 

גם אנשים שנראים לך נורמטיבים לחלוטין, לחלק לא קטן מהם יש סיפור רקע לא פשוט. 

אתה לא יכול לדעת באיזה מפלצות האדם שאתה רואה מולך נלחם בכל רגע נתון. 

צא בבקשה מהסרט.

לפני 44 דקות, יובל .מ. כתב:

צריך להיות מאוד כשרוני כדי להיות ללא פנסיה בכלל בגיל 23. 

לא ממש. 

היה בחדשות לפני כמה שנים טובות למשל, ה"קומבינה" של עובדי קבלן. 

הם מועסקים לתקופה קצובה, ובמקום למשוך אותם לעובדים מן המניין, הם מפוטרים על הנייר ומתחילים "קדנציה" חדשה. רק כדי להימנע מהפרשות חוקיות כמו פנסיה, צבירת וותק וכולו וכולו. מכיר אחד שעבר את זה. כנראה יותר מאחד, אבל אחד שדיבר על זה. 

לא הוגן, לא חוקי, קל להבין ולהימנע- הכל נכון. 

אבל לא לכולם יש ברירה. 

לא לכולם יש יכולות טובות. 

כבר נתקלתי במישהו שהיה מספיק בלתי כשרוני כדי שלא יוכל לעבוד בתור נהג חלוקה... ולא בגלל שלא יכל לנהוג.

העולם הרבה יותר מגוון ופשוט פאקינג מסריח ממה שאתה חושב. 

אני שמח שאין לך מושג, בלי טיפת ציניות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

למה ללכת רחוק? מספיק לקרוא בפורום. למצוא את הדיסלקט, למצוא את זה שלא למד לימודי ליבה, למצוא את זה עם הפרעת קשב וריכוז. אנשים שיש להם סיבה אובייקטיבית לא למצות את היכולת.

בחורה שנפלה לידי בחור אלים כי אבא שלה התעלל בה כנראה לא תכתוב בפורום (יש כאן הטיה מגדרית), אבל היא תזקק למערכת הרווחה, ומוטב שהמערכת תעמוד לרשותה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, עדי-אל כתב:

גם אם ניקח את כל מקרה הקיצון האלו זה בשוליים שבשוליים 

עזוב מקרי קיצון, יש אנשים שלא מסוגלים לייצר הכנסות מעבר למינימום. אני לא אומר צריך לתת להם עוד כסף על כלום, אבל גם לא לדחוף אותם לבטלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...