Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה חושב שמשפחה שמרוויחה 12 אלף בחודש צריכה להביא 3 ילדים? כי אני לא חושב ככה.

כשאתה מוריד ילד קו העוני עבורם זז בהתאם. הוא נקבע לפי הכנסה לנפש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

"אבל שוב, בפעם ה-108 היום - אם מישהו הוא לא פרזיט תן לו כמה סיוע שצריך.

זו בדיוק הפשטניות שלך. אנשים הם לא או-או. או פרזיטים או בעלי יכולת. הסיבה שיש לך תפיסת עולם פשוטה כ"כ היא בגלל, כנראה, שלא פגשת את המורכבויות של החיים עדיין. או כמו שעמיר בניון אמר, אם לא הייתי זמר הייתי או רב או בבית הסוהר. מזל שמישהו האמין בו פעם ושם אותו על המסלול הנכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, SurfHigh כתב:

היום גם להומלסים יש סמארטפון.

כנס ל KSP, נוקיה מקשים עולה 300 ש"ח, סמארטפון מתחיל ב 450. 

BIAS מספר 3. 

עם המצלמה-תפוח-אדמה שיש לסמארקפונים האלו אפשר להוציא תמונות טובות לאינסטוש שיתחרו בכל הגלאמר שרץ שם?

לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

אגב, זאת כבר פעם שנייה שאתה רושם את זה.

אם אני מתעלם לרגע מהאד הומינם, זה כמו שאני אגיד לך "יאללה יאללה אף פעם לא אכלת עכבר ברחוב אתה לא יכול לדבר על זה".

אבל מי סופר. :LOL:

בפעם הראשונה, כתבתי שאני שמח שאין לך מושג במובן של "אתה לא מכיר אנשים כאלו". 

בפעם הזו, כתבתי במפורש עם כוונה שונה- אין לך מושג על מה אתה מדבר. זה לא משהו שאני נוהג לעשות, זה משפט שקשה לי לומר ואני משתמש בו רק במקרי קיצון. כך שזה לא בדיוק פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

זו בדיוק הפשטניות שלך. אנשים הם לא או-או. או פרזיטים או בעלי יכולת. הסיבה שיש לך תפיסת עולם פשוטה כ"כ היא בגלל, כנראה, שלא פגשת את המורכבויות של החיים עדיין. או כמו שעמיר בניון אמר, אם לא הייתי זמר הייתי או רב או בבית הסוהר. מזל שמישהו האמין בו פעם ושם אותו על המסלול הנכון.

נשאל את זה ככה - יבואו 2 חרדים לבית שלך, יבקשו תרומה לישיבה, אתה תתרום?

תשב בפלאפל, תראה ילדה בת 10 מחפש שאריות, תזמין לה מנה?

בשני המקרים התשובה ברורה.

אגב, אתם הופכים את זה לדיון פילוסופי סתם.

הגישה שלי היא פשוטה - מי שלא רוצב לעזור לעצמו כי לא בא לו יכול לחפש.

מפה ועד לעובדת שלכם עם המאניה דיפרסיה או הדודה של החברה שאמא שלה נרקומנית או הילד שאמא שלו זונה.. 

כבודו איפה עפתם

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם החרדי יבקש תרומה כדי לקנות תרופות לאמא שלו שחולה בסרטן תגיד לו לך קיבינימאט?

אין דרך לעשות את ההבדלות האלה בצורה שלא תפגע במי שבאמת צריך את העזרה.

מה שצריך לעשות זה להילחם באידאולוגיה שמקדשת בטלה על חשבון הרווחה, לא ברעיון של רווחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נראה לי שהתחלנו לטחון מים, ורק מתפלפלים פה על קוצו של י' כשכולנו מסכימים על העיקרון רק לא מצליחים להסביר את הכוונה זה לזה... :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 24 דקות, יובל .מ. כתב:

פאלו, אתה שוב מפספס - היא ***בעבודה***. היא לא פרזיטית.

אחות על מלא, תן לה סיוע.

אני אתן לך דוגמא מעוב שהיה לי.

בחור בן 34 שדפק בדלת ונכנס לחפש עבודה.

היה פתוח וסיפר שהוא השתחרר עכשיו מהכלא ושישב במצטבר 15 שנים, נגמל מסמים בכלא והחליט שהוא עוזב את הצפון ורוצה להתחיל חיים חדשים.
זה בחור שדוד שלו רצח את אימא שלו לידו כשהיה ילד, אבא שלו היה שולח אותו לגנוב ולא עשה כלום בחייו חוץ מפשע.

לשיטתך שימות אבל לשיטתי לקחתי אותו לעבודה. עבד אצלי תקופה לא קצרה ופשוט פרח. הבחור למד עד כיתה ד' והתנהגותית היה ילד אבל בחור מבריק שהצלחתי ללמד לא מעט. גם אני רואה אותו לפעמים והוא התחתן והקים משפחה.

עכשיו לשיטתך אנשים כאלה המדינה לא צריכה לתת לו כלום וזה שאף אחד לא מוכן להעסיק אותו (ודי בצדק כשאתה שומע את הרקע) זו בעיה שלו. לאן תביא אותו?

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

נשאל את זה ככה - יבואו 2 חרדים לבית שלך, יבקשו תרומה לישיבה, אתה תתרום?

תשב בפלאפל, תראה ילדה בת 10 מחפש שאריות, תזמין לה מנה?

בשני המקרים התשובה ברורה.

מה התשובה הברורה?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

תראה את ההרחבה שלי אחר כך - אם היינו בנורווגיה וכולם היו עובדים אז נכון, אבל אם אבא שלהם לא עבד כנראב שהילדים שלנו יצטרכו לממן עוד פרזיטים.

אם השכן קם בבוקר כל יום לעבודה אז כן, אשמח לסייע, כמו שאני תורם לפעמים בגיוס המונים.

השאלה שנשאלת היא עד איזה רמה אנחנן מאפשרים התחמקות מאחריות, כי זה בדיוק כמו עם הגיוס לצהל - מתישהו תגיע הקריסה.

אז במקום לשבור את המערכת תטפל במגזר. כי לא כולם מגיעים משם.

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

מה זה אם חד הורית? הביאה ילד בתרומה? שתביא רק אחרי שהיא מסודרת. לא רוצה, שתתחתן.

ואם היא גרושה, אז, היא לא חד הורית, היא גרושה. לילד יש אבא.

ואם היא אלמנה? אלמנה עולה חדשה?

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מי שיישמע אותך יחשוב שאני גר ברחוב גלי תכלת, בין שרי אריסון לטדי שגיא ולא יוצא מגבולות השכונה כדי לא להיפגש עם "אנשים מלוכלכים מהרחוב".

כל הכבוד לזה שאתה פוגש אנשים מסכנים, 99.7% ממדינת ישראל לא ככה.

20% ממדינת ישראל משתכרים משכר מינימום.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

פתח אינסטגרם.

🤣

לפני 43 דקות, ברווז כתב:

:rofl:

אם אתה חושב שאינסטגרם (וכל השאר יחד גם כן) משקף משהו מהחיים האמיתיים, יש לי הזדמנות בשבילך - אני רוצה להכיר לך בן מלוכה מאזור ניגריה שמחפש מישהו לתת לו כסף.

👍 מצטרף!

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

אני אתן לך דוגמא מעוב שהיה לי.

בחור בן 34 שדפק בדלת ונכנס לחפש עבודה.

היה פתוח וסיפר שהוא השתחרר עכשיו מהכלא ושישב במצטבר 15 שנים, נגמל מסמים בכלא והחליט שהוא עוזב את הצפון ורוצה להתחיל חיים חדשים.
זה בחור שדוד שלו רצח את אימא שלו לידו כשהיה ילד, אבא שלו היה שולח אותו לגנוב ולא עשה כלום בחייו חוץ מפשע.

לשיטתך שימות אבל לשיטתי לקחתי אותו לעבודה. עבד אצלי תקופה לא קצרה ופשוט פרח. הבחור למד עד כיתה ד' והתנהגותית היה ילד אבל בחור מבריק שהצלחתי ללמד לא מעט. גם אני רואה אותו לפעמים והוא התחתן והקים משפחה.

עכשיו לשיטתך אנשים כאלה המדינה לא צריכה לתת לו כלום וזה שאף אחד לא מוכן להעסיק אותו (ודי בצדק כשאתה שומע את הרקע) זו בעיה שלו. לאן תביא אותו?

וככה רבותיי, מזהים מי רוצה להשתקם ומי לא.

אם היה מגיע בפעם הראשונה אלייך ב3 בלילה עם מסיכה על הפנים כנראה שלא.

אם במשמרת הרביעית היה מזריק כנראה שגם לא.

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

נראה לי שהתחלנו לטחון מים, ורק מתפלפלים פה על קוצו של י' כשכולנו מסכימים על העיקרון רק לא מצליחים להסביר את הכוונה זה לזה... :LOL:

זה.

לפני 47 דקות, SlowRide כתב:

ואם החרדי יבקש תרומה כדי לקנות תרופות לאמא שלו שחולה בסרטן תגיד לו לך קיבינימאט?

אין דרך לעשות את ההבדלות האלה בצורה שלא תפגע במי שבאמת צריך את העזרה.

מה שצריך לעשות זה להילחם באידאולוגיה שמקדשת בטלה על חשבון הרווחה, לא ברעיון של רווחה.

שאלה יפה.

מי הןא? אם ישראלי עובד, עשה צבא וכו', תורם באהבה.

אם הוא לא עובד, אבא שלו לא עבד, אמא לא, והילדים לא ולא מתגייסים - שיחפש תרומות בברוקלין.

לפני 15 דקות, mikyl כתב:

אז במקום לשבור את המערכת תטפל במגזר. כי לא כולם מגיעים משם.

זה בערך מה שאני רושם כבר כמה עמודים אבל כל אחד מביא פה מקרי קצה כאילו זה פרק של בטיפול.

וזה 2 מגזרים עיקריים.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

מי הןא? אם ישראלי עובד, עשה צבא וכו', תורם באהבה.

אם הוא לא עובד, אבא שלו לא עבד, אמא לא, והילדים לא ולא מתגייסים - שיחפש תרומות בברוקלין

כלומר אם זאת הגישה של המדינה, שולחים איזה 20% מהציבור למות ברחוב ממחלות ורעב. נהפוך להיות הודו.

יש עוני מלאכותי ובטלנות מקצועית שנוצרו מתוך לחץ פוליטי. טפל בלחץ הפוליטי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, ביטוח לאומי, כל הזמן הצפי למתי הכסף יגמר מתקצר. לדעתי עוד לפני המלחמה הצפי ירד מתישהו ל2035 וזה יורד בחדות.

כי מאוד פשוט - מעמד הביניים מצטמצם,

אוכלוסיות ענק מקבלות הטבות, ביטוח בריאות ממלכתי וקצבאות ולא מחזירןת כלוםםםם.

חלק גדול מזה כי יש המוני אנשים שבוחרים בעוני מתוכנן, כמעט כולם חרדים.

רוב העוני מגיע מהעובדה שאין נסיון משמעותי לרכוש השכלה ולהשתכר + מרצון להוליד הרבה מאוד ילדים.

במקרה הטוב הם חיים קצת מעל הקצה, ככל שהם יותר אדוקים, הם יולידו יותר ילדים. מצד אחד מוסר התשלומים שלהם גבוה, מצד שני, הם לוקחים משכנתאות במימון מטורף, הלוואות כמעט בחינם, הורים שמוכרים דירה גדולה ועוברים לקטנה כדי שיהיה כסף לילדים.

מה הבעיה? כל אירוע קטן לא מתוכנן, שובר לחלוטין כלכלית משפחה כזאת.

גם במזגר החרדי, אפשר לתכנן משפחה. מדינת ישראל צריכה לגרום להקטנת ילודה באופן אקטיבי. צמצום ביטוחים, שירותים וכו.

אגב, אני באופן אישי, הפסקתי לתרום לצדקה גנרית במקרים שאני חושש שזה הולך לחרדים. הם לא אחים שלי יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, yor2 כתב:

אני יספר עלי קצת. אני ילד של חינוך מיוחד. אין לי הסקלה. ואין בגרות. אנגלית ABCD. קצת מילים.

וזה בגלל שיצאתי תקופה. לכיתה רגילה. אני בעל פגיעה מוחית מזערית. יש קושי בלימוד.

החלק הנפשי. אין אבחון מסוים. לא גויסתי לצבע. על אותו רקע נפשי וגם תת משקל.

יש לי תעודה של מחסנאי. 

לא רצו לקבל אותי לעבודה. בגלל אי שרות צבעי. אז באחד האבחונים. אמרו לי שמגיע לי נכות.

אז ביקשנו נכות השנת 1992. וקיבלתי. אז הקצבה עמדה על 600 שקל. חייתי אצל ההורים.

עוסית עציה שאני יחתום אבטחת הכנסה. יפתרו אותי מלחתום סירבתי. אמרתי עבודה.

היו כמה נשיונות. עד שנימצא. מעסיק שמוכן לקבל אותי. הוא דרש שאני יעבוד שלושה חודשים ללא תשלום. קרא לזה החשרה. אז ביטוח לאומי העלה לי תקצבה ל 1200 שקל לשלושה חודשים.

מזה הפסדתי שנת פיצועים. שהמוסך נסגר. עבדתי 11 שנים באותו מקום.

ב 2007 נסגר המקום. וחתמתי הבטלה פעם ראשונה. כל יום שהעיתי צריך לחתום שלשלתי מהלחץ.

גם ב 2007 ביקשנו תנכות עוד הפעם. הפעם העלו תנכות.  ניסיתי כמה מקומות. היה מקום שירדתי לחצי משרה. תמורת 1800 שקל. אחרת נשללה הקצבה. וגם לא יכולתי לעבוד מעבר.

ב 2009. האיתי ברוחה. הם שלחו לאבחון. מפה לשם. רציתי להכנס למרכז שיקום.

אבל הם עשו הכל בשביל לא להכניס אותי. ב 2011 התחלתי לקבל טיפול בבריאות הנפש. שם הייתה עוסית. שנלחמה בשבילי. ונכנסתי למרכז השקום. תמורת 800 שקל כל חודש. עבדתי חמש שנים שם עד שנמאס לי. חיפשתי עבודה בחוץ. תמורת שכר או מינימום. או פחות. אפילו. יש הפשרות. כזאת.

קיבלתי מסל שיקום עזרה במציאת עבודה. זה לא הלך לא רצו להעסיק אותי.

בפעם השניה שחיפשתי. בכל אזור תעשיה גדול. רק מפעל אחד היה מוכן לקבל אותי אם שכר פחות ממינימום. לא הלך לא האיתי מרוצה מהעבודה. כמה חודשים אחרי. מצאתי עבודה עצמית בעזרת אתר עבודה נגישה. שם הועסקתי באחת רשתות הפארום. שם עבדתי כמעט שנתיים.

היו בעיות שינה.

איפו שעבדתי בחוץ זה היה בשכר מינימום אם שעות נוספות.

אני יוצא דופן. כי ההורים קנו לי דירה. אז ייחלתי להסתדר. גם היום אבא תומך כספית.

הרכבים גם נקנו מהכסף של ההורים. וגם הביטוחים.

היום מטפל באבא. מבקר מטפל בבעיות ועוד. 

מקווה שיום אחד אמצא מעסיק. שיקבל אותי לכמה שעות.

יצא ארוך. זה תמצית חיי.

מעבר לכבוד הגדול שאני רוחש לך על ההתמדה העקשנות והרצון להתנגד לנסיבות החיים שלא הקלו עליך, תפס אותי דבר משמעותי שמתסכל אותי במדינה הזו - ביטוח לאומי. אני נתקל לא פעם במטופלים עם נכות זמנית, ומצד אחד בוער בהם להשתקם, להתחיל לעבוד או לעשות משהו עם החיים שלהם, ומהצד השני התפקוד הזה מאיים על הקצבה שלהם, שמאפשרת להם לחיות, להתקיים, לשרוד.

לא צריך להיות דוקטור לפסיכולוגיה התנהגותית כדי להבין שתמריצים ותגמולים עבור שיקום, למשל בונוס על הכנסה מעבודה לתקופה מסוימת, תוביל הרבה יותר אנשים להשתלב חזרה במעגל התעסוקה והחיים. Win win, גם פחות אנשים שנתמכים מקופת המדינה וגם בן אדם משוקם שיש לו סיבה לקום בבוקר...

• אהבתי 3
פורסם

אתה יודע, קראתי את הסיפור הזה וכל מה שחשבתי הוא איזו מערכת ביטוח לאומי חזקה בצורה לא נורמלית ואיזו יכולת כבירה הייתה יכולה להיות לנו לטפל במקרים שבאמת צריכים עזרה אם לא היו מגזרים שלמים שעבורם שיטות לייבש את המערכת הזו זו דרך חיים ששופצה לרמת אומנות של ממש.

הייתי מוכן להמשיך לשלם את הסכום ששילמתי עד לאחרונה בדיוק כמו שהוא אפילו אם הדרישה בפועל הייתה נמוכה יותר אם זה אומר שמי שבאמת צריך יקבל עזרה- ואני יכול לישון בלילה בידיעה שבשעת הצורך חס וחלילה ידאגו למשפחתי, לחבריי או לי.

זה לא היה חייב להיות חלום רחוק. אפילו עוד אפשר להגיע לשם אם מספר לא גדול מאוד של אנשים יהיה קצת אמיץ. קצת.

למדינת ישראל יש עתיד ורוד הרבה יותר ממש מעבר לפינה, זה מתסכל בצורה הזויה שהאנשים בכיסא לא מנסים אפילו להציץ לשם.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...