Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, stx כתב:

וזו הסיבה שמדינה מתוקנת יש מערכת חינוך שתפקידה להקנות כישורים לחיים - אולי אפילו קצת יוזמה וחידוד השכל.

לא הכל אפשר לפתור מהיום למחר, אבל את הבעיה הזו אפשר לפתור מהיום לעוד 18 שנה יופי טופי.

יש אנשים שגם את היכולת הזו אין להם. אני לא חושב שהם הבעיה ובגללם החברה שלנו תקרוס.

הרבה יותר חשוב לפתור את הבעיה של אלה שיכולים ולא רוצים להתפרנס, ומעדיפים לשבת ולחדד את השכל בלי לעשות כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

מה זה אם חד הורית? הביאה ילד בתרומה? שתביא רק אחרי שהיא מסודרת. לא רוצה, שתתחתן.

כשהיתה בהיריון האבא קיבל דום לב ומת למשל?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

חלילה לנרמל את זה.

משתלם? אולי. מספק? לא דומה אפילו לשווארמה. 

בוא ונפרק את זה לרגע.

שכ"ד באיזה חור (שבגלל שזה חור, גם קשה למצוא עבודה, אבל לא חשוב): נניח 2500 לצורך הדיון. 

אוכל לשבוע: אפשר להצטמצם וללכת על 300-400 ש"ח, *4 = 1400 לחודש (ממוצע 350*4). אתה כבר על 3900.

מים, 100. חשמל, 800. גז, 150. ארנונה, 450. יחד 1500, דו חודשי = 750 לחודש. 

אתה כבר על 4650.

משאיר לך 1350 ש"ח "פנויים" מתוך שכר של 6K. 

וזה אם אתה סופר מתכלב. לא אוכל בחוץ, לא יוצא לקולנוע, לא יוצא עם חברים, לא מארח ולא כלום. וזה בלי להכניס עלויות חודשיות נוספות- טלפון. אינטרנט. כבלים. עוד נניח 600 לחודש. לא יודע מה עוד יכול להיות בסעיף הזה. אתה כבר על יתרה של 750 פנויים.

וזה בלי להכניס תיקונים וקילקולים לא צפויים. 

ובלי עוד הפתעות והוצאות שוטפות שונות. 

כל זה, כשהדירה כבר מרוהטת ולא צריך גם לקנות מכשירי חשמל (מכונת כביסה, מקרר- מינימום), רהיטים (מיטה, ארון- מינימום).

אז אולי, אולי! להתקיים לבד משכר מינימום זה אפשרי. אולי. 

תוסיף על זה כלב (או חתול), זה כבר לא אפשרי. 

סליחה? :rofl:

אני מוציא בחודש על חשמל פחות מ-400 ש"ח, אנחנו 4 נפשות, מלא מוצרי אלקטרוניקה שדולקים ובשיא שלי בקיץ הבאתי באזור ה-500 ש"ח חשמל בגלל המזגן. תהיה בטוח שבדירת 5 חדרים, יש המון מוצרי חשמל שעובדים. 

איך הגעת לסכום של 800 ש"ח בחודשיים (400 ש"ח בחודש לרווק?)

מצורף צילום מסך מהאפליקציה של בזק חשמל (אין לי את הקיץ כאן)

WhatsApp Image 2025-04-02 at 10.04.51.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

לפי כמות הפציעות שלך יש לך מזל שאני יודע שאתה משלם גזיליון שקל בחודש מיסים אחרת הייתי אומר שאתה יותר פרזיט מגולדנקופף..

עדיין הם מפסידים עליי.

וכנראה שזה גנטי. הגדולה שלי לא יותר טובה ממני.

פורסם
לפני 3 דקות, Shmulik_Miata כתב:

אני מוציא בחודש על חשמל פחות מ-400 ש"ח, אנחנו 4 נפשות, מלא מוצרי אלקטרוניקה שדולקים ובשיא שלי בקיץ הבאתי באזור ה-500 ש"ח חשמל בגלל המזגן. תהיה בטוח שבדירת 5 חדרים, יש המון מוצרי חשמל שעובדים. 

איך הגעת לסכום של 800 ש"ח בחודשיים (400 ש"ח בחודש לרווק?)

איך 400?

אנחנו גם 4 נפשות והחשבון נע בין 3000 לכמעט 5000 לחודשיים.

ומה שאין בחישוב של הברווז זה פחת ציוד (ב 2500 שכח מדירה מאובזרת גם בירוחם ששם אבזור יוקרה זה מנורות וקומקום חשמלי), בריאות, ביגוד ותחבורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

ואם היא גרושה, אז, היא לא חד הורית, היא גרושה. לילד יש אבא.

האבא הזה משלם מזונות*, וגם לוקח את הילד במהלך השבוע כמה ימים וכל סופש שני.

בימים שהוא לא אצלה שתעבוד אקסטרה במקום להשתרלל באיזה חד"כ ביבנה.

*אם הוא מסרב לשלם זה כבר עניין משפטי אחר. 

אבא שלו ברח מהארץ ופתח מכון כושר באזרביג'ן, המשפחה שלה נישלה אותה והיא נשארה לבד עם הילד.

זה לא העניין, אני לא חושב שהמדינה צריכה לשלם על טעויות של אנשים ולהפוך את העוני לאזור נוחות שקשה לצאת ממנו אבל היא כן צריכה לדאוג שגם אנשים שעשו טעויות לא יגורו ברחוב יפיצו מחלות ויתעסקו בפשיעה כי זה עוד יותר גרוע לכולם. אם בן אדם מסוגל לעבוד רק במשרה אחת, עדיף שיעשה את זה.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

איך 400?

ומה שאין בחישוב של הברווז זה פחת ציוד (ב 2500 שכח מדירה מאובזרת גם בירוחם ששם אבזור יוקרה זה מנורות וקומקום חשמלי), בריאות, ביגוד ותחבורה.

וואלה, זו המציאות. 

אנחנו כלל לא מנסים לחסוך.

הייתי מפרט מה יש לי בבית. מה עובד 24/7 ומה נדלק בשעות מסוימות, אבל נראה לי מיותר. אלא אם כן תרצה פירוט ואין לי בעיה לפרסם.

ב-2024 הוצאתי סה"כ 3900 ש"ח על חשמל.

לפני 15 דקות, David32 כתב:

אתה בבית חדש עם מוצרי חשמל חדשים :)

אחי, כבר 5 שנים גר שם.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

או מרפאה בעיסוק או

יש כתבה על זה. לא קראתי. רק תאתחלה. גם זה פושט רגל.

"הוא היה בתפקוד גבוה, והפסיק לדבר": ילדים עם אוטיזם מידרדרים בתור לטיפול

כתבתי על שכן שהיה לו קילה. שנתיים הלך לחדרי מיון. ולא נתחו אותו. בסוף שילם 700 שקל

דרך המושלם. ועבר ניתוח פרטי.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

תבדוק אם לאחד הילדים אין במקרה מעבדה סודית בחדר. נשמע מנופח לגמרי החשבון הזה.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 50 דקות, Night Driver כתב:

ססאמק. מים.

שמע, אתה לא לגמרי טעית- למר בחור תיאורטי אין כסף לדייטים, אז... 

לפני 38 דקות, Shmulik_Miata כתב:

פה הבאג, 800 לחודשיים = 400 לחודש.

אני לא יודע לשקלל בצורה טובה את ההוצאות - אצלי יש דוד חשמלי בלבד (מגדל. הדוד שלי פנימי), אני מפעיל מזגן בקיץ (כל הקיץ... לא סובל חום), אני שגיאה סטטיסטית בקיצור. 

אם אתם יכולים לא להפעיל מזגן, אשריכם. אין לי מושג כמה החשבון יהיה אחרת.

גם אין לי מושג כמה הוא יהיה עם מזגן חדש ויעיל. שלי בן 20, ואחרי שניסיתי לתקן אותו אני צריך חדש :rofl:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 46 דקות, Night Driver כתב:

כשהיתה בהיריון האבא קיבל דום לב ומת למשל?

ברגע שמתחתנים עושים ביטוח חיים, ואמורה להיות קצבה מהפנסיה כי גם שם דאגת לכיסויים מתאימים.

אחריות.

לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

אבא שלו ברח מהארץ ופתח מכון כושר באזרביג'ן, המשפחה שלה נישלה אותה והיא נשארה לבד עם הילד.

זה לא העניין, אני לא חושב שהמדינה צריכה לשלם על טעויות של אנשים ולהפוך את העוני לאזור נוחות שקשה לצאת ממנו אבל היא כן צריכה לדאוג שגם אנשים שעשו טעויות לא יגורו ברחוב יפיצו מחלות ויתעסקו בפשיעה כי זה עוד יותר גרוע לכולם. אם בן אדם מסוגל לעבוד רק במשרה אחת, עדיף שיעשה את זה.

אבל זה העניין, אתה מחפש את המיקרו. את המקרי קצה.

אפשר לחפש מקרי קצה ולדאוג להם, אבל אפשר גם לדאוג לכלל, ולהפוך את הפרזיטיות ללא משתלמת.

אני תומך בהגנה מטעויות, לא תומך בעידוד ותמריצים להתנהגות לא אחראית.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

ברגע שמתחתנים עושים ביטוח חיים, ואמורה להיות קצבה מהפנסיה כי גם שם דאגת לכיסויים מתאימים.

כשאתה עובד במינימום אתה לא מפריש את הלחם לביטוח חיים ומסתפק רק במים.

גם פנסיה לא לכולם יש.

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

תבדוק אם לאחד הילדים אין במקרה מעבדה סודית בחדר. נשמע מנופח לגמרי החשבון הזה.

אין. הגדולה בירושלים והקטנה עכשיו סיימה מכינה קדם צבאית ומתגייסת עוד מעט.

גם לאשתי אין מעבדה כזו.

פורסם

@יובל .מ. אתה לא רק יורד למיקרו, אתה גם נכנס לרחם של נשים. ההצעה למצוא בעל לא תמיד ישימה, ותתפלא, יש גם גברים שלא מפרנסים.

כמובן שאני מבחין בין בעיות אישיות של אנשים לבין בעיות של קבוצות גדולות.

נקודת המבט שלך צרה מאוד. אתה כנראה לא מכיר אנשים שיחכו שעה לאוטובוס כי קשה לבם להוסיף את 2 הש"ח למונית שירות. מצב אמיתי לגמרי שנתקלתי בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל זה העניין, אתה מחפש את המיקרו. את המקרי קצה.

אפשר לחפש מקרי קצה ולדאוג להם, אבל אפשר גם לדאוג לכלל, ולהפוך את הפרזיטיות ללא משתלמת

העניין הוא שיש אנשים שלא מסוגלים לעבוד יותר ממשרה אחת ולהעלות את ההכנסה שלהם מעל המינימום. בין אם זה בגלל אילוצים מטעויות עבר או שפשוט נולדו סתומים. זה לא מקרי קצה, זה חלק מהאוכלוסייה. מצב נתון.

עדיף שהם ימשיכו לעבוד ואולי בעתיד יפתחו להם יותר הזדמנויות מאשר שיגידו פאק איט עדיף להיות בטלן במשרה מלאה ויצטרפו לפרזיטים שיכולים לעבוד ולא רוצים. הפרזיטים שיכולים להתפרנס לא רוצים הם בעיה אחרת. זה לא נובע מנוחות אלא מאידאולוגיה.

• תוכן חדש...