Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

אתה ממש לא בכיוון.

לא בכיוון? אני בדיוק בכיוון והבנתי בדיוק למה אתה מתכוון.
אתה בעצם מציע להפוך את החשמל למכשיר לגביית מיסים דיפרנציאליים. עשירים (שצוריכם יותר חשמל) ישלמו יותר ועניים פחות. בדיוק כמו מס הכנסה.
בוא, מי צורך יותר חשמל? מיש שיש לו בית יותר גדול, מי שיש לו יותר מוצרי חשמל, מי שיש לו יותר "מכשירי מותרות" (חימום מים מהיר חשמלי, חימום רצפתי, מיזוג שעובד רוב שעות היום), מה מאפיין אנשים כאלה? הם עשירים.
אז כן, אתה יכול להיתמם ולהגיד "לא אמרתי נמסה עשירים יותר אמרתי נמסה יותר מי שצורך יותר חשמל" אבל מדובר באותה קבוצה.

יש לנו מספיק מיסים ומס הכנסה דיפרנציאלי שדופק חזק את ה"עשירים" במדינה. בנוסף יש לנו מס יסף שעלה ל-5% במקום 3% והמדרגות שלו הופקאו, בוא אנחנו לא צריכים להמשיך לדפוק את מי שעובד ומחזיק פה את המדינה.
לממשלה יש המון איפה לחתוך.

לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

אתה באמת חושב שאם חרדים ילכו לצבא פתאום יוקר המחייה ירד?

ברור שירד.
כל יום שמלש"ב חרדי ישרת זה פחות יום שמהנדס שמרוויח 50K צריך לעשות מילואים.
אתה יודע כמה מלשב"ים כאלה יש? 30K בערך ממה שאני יודע.
אתה יודע כמה כסף מדינת ישראל הוציאה על מילואים ב-2024? משהו כמו 30 מיליארד שקל.
גם אם הם היו חוסכים שליש מהעלות הזו זה אומר הרבה פחות קיצוצים שצריך לעשות, פחות העלאות מיסים שצריך לעשות.
עכשיו קח את המספר הזה ותכפיל אותו לאורך שנים. לא סתם בנק ישראל התייחס לזה בדו"ח השנתי שלו ואמר שזה קריטי

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

תסביר.

מה שאתה מציע נקרא בשפה המקצועית "הרעה בתנאי עבודה", אלא אם לא הבנתי נכון.

בשביל שתהיה הרעה צריך שלא תהיה הסכמה. אתה חוזר על אותה טעות ונתפס לפרט משני. לקזז יכול להיות להקפיא העלאות, להגביל שעות נוספות, להוציא לפנסיה מוקדמת, להחליף עובדים יקרים בזולים וכו'

אף עסק לא לוקח כל העלאה כפויה בעלויות ייצור או בתקורות ורץ לגלגל על המוצרים, כולם או חלקם 

עכשיו, אם אתה רוצה להיות רציני תגיד לי כמה עובדי שכר מינימום יש בשופרסל וכמה תעלה להם תוספת שכר המינימום, ולקינוח, תגיד לי אם זה מהותי. 

קצת יוזמה וקצת גפט ואתה שם 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

שהאגודה למלחמה בסרטן לא תשמע אותך בטעות

גם זה שם מפגר. וגם המלחמה בסמים שתבע ניקסון. 

פורסם
לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

רור שירד.
אתה יודע כמה מלשב"ים כאלה יש? 30K בערך ממה שאני יודע.
אתה יודע כמה כסף מדינת ישראל הוציאה על מילואים ב-2024? משהו כמו 30 מיליארד שקל.
גם אם הם היו חוסכים שליש מהעלות הזו זה אומר הרבה פחות קיצוצים שצריך לעשות, פחות העלאות מיסים שצריך לעשות.
עכשיו קח את המספר הזה ותכפיל אותו לאורך שנים. לא סתם בנק ישראל התייחס לזה בדו"ח השנתי שלו ואמר שזה קריטי

במקרה הכי אופטימי תוריד קצת את נטל המס (שוב הטבה לעשירים שמשלמים את רוב המיסים) אבל לא את מחיר הלחם והחלב.

אני לא יודע מה אתה יודע על תעשייה עתירת עבודה אבל 300 שקל למינימות מגדיל את העלויות יותר מעוד עשירייה למהנדסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 53 דקות, farkash7 כתב:

עשירים (שצוריכם יותר חשמל) ישלמו יותר ועניים פחות. בדיוק כמו מס הכנסה.
בוא, מי צורך יותר חשמל? מיש שיש לו בית יותר גדול, מי שיש לו יותר מוצרי חשמל, מי שיש לו יותר "מכשירי מותרות" (חימום מים מהיר חשמלי, חימום רצפתי, מיזוג שעובד רוב שעות היום), מה מאפיין אנשים כאלה? הם עשירים.
אז כן, אתה יכול להיתמם ולהגיד "לא אמרתי נמסה עשירים יותר אמרתי נמסה יותר מי שצורך יותר חשמל" אבל מדובר באותה קבוצה.

שניכם טועים.

שניכם מסתמכים על זה ש עשיר יותר -> יותר צריכת חשמל. אבל זה לא מאוד נכון ולא מחייב. וכמובן - עשיר יכול להשקיע יותר בבידוד הבית (מושג שבקושי קיים בישראל וחבל) ומראש קונה מכשירים יותר יעילים אנרגתית (כי הם יקרים יותר וזה בא יד ביד). והעני האמיתי, יושב עם חרא מקרר וחרא מזגן ישן ומחמם את הבית עם ספירלה בחורף. אתה אומר חימום רצפתי כאילו זה פחות יעיל. אתם תתפלאו אני מבטיח לכם. ההורים שלי לא עניים, והם לא צורכים מלא חשמל. יש להם מזגן יעיל בכול חדר, המקרר דנדש וכו' וכו'...

אם נהג לילה יכניס את הקטע של עלות משתנה לפי שימוש חודשי (לא יודע איפה זה קיים בעולם), אז הם בטח לא יכנסו לקטגוריה הבזבזנית.

לפני 59 דקות, farkash7 כתב:

מטריף גם אותי. במיוחד שחלק מהמהנדסים (או בכלליות עובדים) האלה לא עושים תפקידים קריטיים שמי ישמע כמה שכל ויכולת צריך כדי לעשות אותם. ממלאים תפקידים שדורשים מהם 10% מהיכולת שלהם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אתה לא תוריד את נטל המס כי אתה מחליף מס דיפרינציאלי במס דיפרנציאלי.
הפחתת מעמ על מוצרי מזון בסיסיים כמו לחם ,חלב, ביצים ועוף זו לא הוצאה אסטרונומית. מספיקים קיצוצים במשרדי הממשלה מיותרים וכספים קואלינציוניים כדי לממן את זה, אבל לממשלה לא אכפת.
דרך אגב, אם אנחנו מדברים על הוספת מיסים וסדרי עדיפויות, מס על חד"פ הכניס 300 מיליון שקל וההשפעה שלו על צריכת החד"פ בישראל הייתה מאוד משמעותית. מס מצויין שאנחנו יודעים למה בוטל.

לפני 7 דקות, David32 כתב:

שניכם טועים.

אני מוכן להתערב שאני לא טועה. מי שעשיר צורך יותר חשמל. 
אולי תמצא איזה עשיר שבנה בית עם בידוד של חצי מטר ולא מדליק מזגן בכלל אבל בשורה התחתונה זה נכון. למזג/לחמם בית של 200 מ"ר מה לעשות עולה הרבה יותר מדירה של 100 מ"ר.
נחש מה... יש מסמך ממשלתי שבדק בדיוק את זה
image.thumb.png.157798854748f10e5435653ea2b3a021.png

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

״ממשלה עם תומכי טרור״ - זה מה שהיה לו לומר בערב של ה7.10

בשעה שהוא דיבר בחדשות, אני עמדתי ושמרתי על מחבלים. יחי ההבדל הקטן..

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

משלוח?! לאפה שווארמה? 

חילול הקודש.

למזלך לא כתבת באגט שווארמה, מבחינתי זו הכרזת מלחמה. 

אם הוא בארשבעי אז זה נורמלי באגט ושווארמה..

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

בתל אביב? הגיוני שזה המחיר, 70 ללאפה. לא מתאים לך, אל תגור בתל אביב.

בחיפה? בפעם האחרונה שבדקתי, המחיר היה סביב 45, לא זוכר אם כולל שתייה או לא. היום, מאמין שהמחיר נושק ל-50. אני חייב לבדוק את זה! :LOL:

יחס בצק לבשר בלאפה או בגט לא משתלם לעומת פיתה..

בפיתה היחס יותר טוב מאשר לאפה/בגט.

היום לא משתלם ללכת ולקנות 200 גרם במקרה הטוב בלאפה. זה לא משתלם..

עדיף כבר לרכוש בהמבורגר, כן זה יהיה יותר יקר אבל הקציצה תהיה עם משקל ידוע מראש לפני צלייה.

לפני 7 שעות, hwgeek כתב:

בראשון, קל לימצוא מחירים של 60+.
לדעתי זה בעיקר ביגלל מהפכת התן ביס, סיבוס ושות'... כאילו לאותם אנשים האוכל כבר לא עולה כסף אז אפשר לעלות מחירים כאילו אין מחר... CHANGE  MY MIND....

לא היתה לפני כמה שבועות התבכיינות של המסעדות שהוולט גורם להם להפסיד כספים וכו'?

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

קובע תעריף דיפרנציאלי לחשמל כשצריכה נמוכה מקבלת תעריף זול מאוד ומי שצורך הרבה מעל לממוצע ישלם על הצריכה העודפת הרבה יותר (לשמור על חשבון ממוצע ללא שינוי ושהצרכבנים הפרטיים הכבדים יממנו את החלשים) וכו'

חאלס לממן עניים, הגיע הזה שאנשים יתמודדו קצת עם עבודה וכו'.

אתה לא עשית בזה כלום כי אז ימצאו דרכים לעקוץ את המערכת.

אחר כך תבוא ותתלונן למה החרדים עוקצים אותנו בכספים דרך שיטת התעריפים הדיפרנציאלית הזו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

חאלס לממן עניים, הגיע הזה שאנשים יתמודדו קצת עם עבודה וכו'.

אתה לא עשית בזה כלום כי אז ימצאו דרכים לעקוץ את המערכת.

אחר כך תבוא ותתלונן למה החרדים עוקצים אותנו בכספים דרך שיטת התעריפים הדיפרנציאלית הזו

המערכת צריכה להיות כזו שמשכר מינימום יהיה ניתן םהתקיים בלי תרומות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אתה ממש לא בכיוון.

מה שאני אומר זה שמי שחלש ישלם פחות, הממוצע לא יושפע ומי שצורך יותר ישלם יותר (כמו במדרגות מס הכנסה וביטוח לאומי).

אתה באמת חושב שאם חרדים ילכו לצבא פתאום יוקר המחייה ירד?

אתה רוצה רמת חיים גבוהה ורשת ביטחון סוציאלית. הדברים האלה יחד עם ביטחון עולים המון ומי שמשלם את זה זה כולנו.

ולידע כללי, בכל סעיף שכתבתי אני אשלם הרבה יותר.

חאלס להציע דברים סוציאליסטיים, אפשר לעשות את זה שפשוט לא מחלקים כסף לאנשים עניים? כן כואב לי שאין למישהו חשמל אבל זה לא הבעיה שלי בשביל שיקחו ממני כספים בשביל לשלם למישהו אחר את החשבון חשמל. זה מוגזם עד כדי פרוע שצריך לתמוך באנשים שאין להם יכולת להחליט ולעשות בעצמם משהו.

אי אפשר כל הזמן לדאוג לאנשים עניים, מתישהו המערכת תקרוס מרוב אנשים עניים.

המדינה עם כמה שהיא נהדרת, היא לא צריכה להיות אמא ואבא של האזרחים, זה כאילו משהו מוגזם לחשוב שיש פה אנשים שחושבים שהמדינה צריכה לשלם להם על החיים שלהם ולא לעבוד או לעבוד מעט מאוד כי המדינה נותנת כספים ותמיכות.

הדבר הנכון לעשות זה מחיר אחיד לכולם (כן במחירי גאות ושפל אבל זה כי יש מגבלה טכנית לספק לכולם את החשמל), בלי הנחות ובלי שטיקים או טריקים.

Just now, Night Driver כתב:

אין סיכוי במצב הנוכחי, אתה רוצה מוביליות כלכלית, תמיכה בעניים משאירה אותם עניים עם טיעונים של אכלו לי שתו לי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
Just now, DareDevil כתב:

חאלס להציע דברים סוציאליסטיים, אפשר לעשות את זה שפשוט לא מחלקים כסף לאנשים עניים? כן כואב לי שאין למישהו חשמל אבל זה לא הבעיה שלי בשביל שיקחו ממני כספים בשביל לשלם למישהו אחר את החשבון חשמל. זה מוגזם עד כדי פרוע שצריך לתמוך באנשים שאין להם יכולת להחליט ולעשות בעצמם משהו.

אי אפשר כל הזמן לדאוג לאנשים עניים, מתישהו המערכת תקרוס מרוב אנשים עניים.

המדינה עם כמה שהיא נהדרת, היא לא צריכה להיות אמא ואבא של האזרחים, זה כאילו משהו מוגזם לחשוב שיש פה אנשים שחושבים שהמדינה צריכה לשלם להם על החיים שלהם ולא לעבוד או לעבוד מעט מאוד כי המדינה נותנת כספים ותמיכות.

הדבר הנכון לעשות זה מחיר אחיד לכולם (כן במחירי גאות ושפל אבל זה כי יש מגבלה טכנית לספק לכולם את החשמל), בלי הנחות ובלי שטיקים או טריקים.

אין בעיה, נמשיך עם הקו שלך.

למה צריך לקחת ממני כדי לשקם את העוטף?

לצה אני צריך לממן את הניתוח שלך?

אני אשם שיש לך ילד עם צרכים מיוחדים?

אם אתה רוצה לחיות במדינת רווחה סוציאליסטית זה המחיר.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

image.thumb.png.a31a1469dd07b0ad805d330742ded48e.png

תגובה מעניינת משהו. 

הצבא לא מכחיש. 

כל התשובה שלהם מורכבת מ"עכשיו המצב שונה".

יופי נחמה. קודם כל, כבר טוב. 

אבל למה המצב אז היה כזה? צויין במפורש שלמצב אז היו השלכות על המלחמה... הצבא מתעלם לחלוטין מהנקודה הזו בתגובה הטיפשית הזו.

זה יחזור לקדמותו אחרי המלחמה כי אין לוחמים במילואים אלא רק צבא סדיר.

Just now, Night Driver כתב:

אין בעיה, נמשיך עם הקו שלך.

למה צריך לקחת ממני כדי לשקם את העוטף?

לצה אני צריך לממן את הניתוח שלך?

אני אשם שיש לך ילד עם צרכים מיוחדים?

אם אתה רוצה לחיות במדינת רווחה סוציאליסטית זה המחיר.

אני לא רוצה לחיות במדינת רווחה סוציאליסטית. אתה מציע הצעה שנותנת פתח מאוד גדול לעקיצה של חברה שנוהגת בצורה לא שוויונית כלפייך ואתה תשלם את הכל כדי לתמוך בה.

השאיפה שלי בת'כלס? שיהיו מינימום מיסים ומינימום שירותים אבל אני כן רואה את היתרונות שיש במערכת הבריאות בארץ (אם לא מנצלים אותה במקסימום), תמיכות כלכליות במשפחות עם ילד עם צרכים מיוחדים.

כאמור זה חבל דק שאי אפשר ללכת עד הסוף עם קפיטליזם טהור כפי שהייתי רוצה אבל בעמי אני חי ואני יודע שזה לא ירד טוב בגרון לאנשים שעיקר הכנסתם זה ביטוח לאומי. 

אז תמיכה כלכלית בחשבון החשמל זה נראה לי קצת מנותק.

לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

דרך אגב, אם אנחנו מדברים על הוספת מיסים וסדרי עדיפויות, מס על חד"פ הכניס 300 מיליון שקל וההשפעה שלו על צריכת החד"פ בישראל הייתה מאוד משמעותית. מס מצויין שאנחנו יודעים למה בוטל.

זו הכנסה ישירה אבל יש גם באופן עקיף ניקיון מחוץ לבתי צרכני חד"פ שנחסך לנו בעבודה מועטה יותר לעובדי ניקיון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אפשר להתקיים משכר מינימום בלי תרומות.
עם כלב זה קצת יותר קשה.
עם מכונית עוד יותר קשה.
עם ילדים זה עוד יותר קשה.

אם אתה מרוויח מינימום עשית 2-3 ילדים ויש לך מדינה שהיא כשלון בניהול כלכלי ועם סדרי עדיפויות דפוקים זה לא בעיה שלי אחי ואני לא צריך להיות הממן שלך.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 55 דקות, farkash7 כתב:

נחש מה... יש מסמך ממשלתי שבדק בדיוק את זה

צודק, מה אני אגיד, עם נתונים לא אתווכח. אבל את דעתי לא אשנה. טבלה מעל יש הוצאה פר גודל משק בית. 

אני יכול לכתוב את הטיעונים שלי, אבל זה לא משנה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 58 דקות, David32 כתב:

לא יודע איפה זה קיים בעולם

קיים אפילו בחשבון המים הדו חודשי של המשפחה הישראלית הממוצעת.

@DareDevil אני מחכה שיום אחד תשלם חשבון אמיתי בבית החולים. באותו רגע תרד מ״הקפיטליזם הטהור״ שאתה מייחל לו. אין בכך שום תמיכה בנצלנות, מתווי נכה ועד לימודים אינסופיים בישיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...