Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, עדי-אל כתב:

ה end game זה ללחוץ על חמאס לעוד עסקת חטופים שבו יחזירו 13 חטופים חיים ועוד 7 חטופים מתים

(המספרים זה רק דוגמה)

אם אתה באמת מאמין בזה גם אני רוצה מהחומר שאתה לוקח.

• מצחיק 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 12 שעות, פינדר כתב:

כשהדרישה הכי חשובה היא ״משילות״, שזה שם אחר ל ״אנחנו הרוב ונעשה מה שבא לנו״.

אני חושב שהאמת היא קצת שונה.

אני חושב שסיפור "המשילות" הומצא כדי להסביר למה ממשלת ימין לא מצליחה במשך עשור וחצי ליישם אידיאולוגיה ימנית. הרי להודות שזה לא ריאלי, לא נעים. להודות שהם אימפונטנטים, עוד יותר לא נעים. אז אומרים שזו הפקידות שמפריעה.

אני רחוק מלהיות מקדש השירות הציבורי, המושג "שומרי סף" עושה לי חררה (כי משרת ציבור, תפקידו לא אמור להיות לפקח על הדרג המדיני), האופן בו הפרקליטות חיסלה בשיטתיות אישים עם אג'נדה שלא התאימה להם היא ההפך מדמוקרטיה, ויש עוד בעיות בשירות הציבורי, אבל מכאן ועד לפגוע בפונקציונאליות שלו, במקום לרענן נהלים, לשנות מבנים ודרכי עבודה, הדרך ארוכה.

למשל, אני לגמרי חושב שצריך לפצל את תפקיד היועמ"ש. לגמרי מסכים שצריך פיקוח ובקרה על הפרקליטות. אבל לא משיגים את זה ע"י כניסה לעימותים תכופים עם היועמשית. העימותים הללו נועדו לצרכי תעמולה בלבד, כי בפועל יכולים ללכת לה על הראש בלי לשאול אף אחד.

ביננו, אני חושב שהיכולת של ממשלת האפסים הזו להשתלט על השירות הציבורי ולנהל אותו באופן יעל, תחת פיקוחה - לא קיים. להוציא ביבי, אין שם אחד שמסוגל להוציא תוכנית לפועל, לנהל, ליישם, להשתלט...

יש גם יתרונות לזה שביבי ממנה רק אפסים...

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 32 דקות, Pika007 כתב:

מה מטרת התקיפה? מה ה endgoal של המלחמה כרגע? מה הקריטריון שלאחריו עוצרים ואומרים "הצלחנו"?

כיבוש עזה והסרת שלטון חמאס.

זה הקריטריון של "הצלחנו".

זה בגזרת עזה.

מעבר לזה, מיטוט השלטון באיראן.

זה עונה על השאלה?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, פריג'י כתב:

אם אתה באמת מאמין בזה גם אני רוצה מהחומר שאתה לוקח.

מה אתה חושב שיקרה?

בדיוק מה שהוא כתב. ממשיכים במו"מ על החטופים תחת אש, זה הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אגב, אתמול התירו לפרסום שחמאס נערך לפשיטה נוספת סטייל 7.10

יובל, רוצה את המספר טלפון שלי תסביר לי כמו למפגר אחד על אחד איך יכול להיות שאחרי שנה וחצי לחימה חמאס צריך חודש כדי להתארגן מחדש לעוד פשיטה רצינית? ואיך אתה רואה איזשהו עתיד ותועלת בתקיפות האלה אם זה המצב?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

אני חושב שהאמת היא קצת שונה.

אני חושב שסיפור "המשילות" הומצא כדי להסביר למה ממשלת ימין לא מצליחה במשך עשור וחצי ליישם אידיאולוגיה ימנית. הרי להודות שזה לא ריאלי, לא נעים. להודות שהם אימפונטנטים, עוד יותר לא נעים. אז אומרים שזו הפקידות שמפריעה.

אני חושב שזה בערך 50% מהסיפור. וזה מתחבר למה שכתבתי אתמול או שלשום פה.

אבל יש עוד. הימין (הדתי) לא מאמין בנורמות חוקיות. תראה במה הם עוסקים: חוק אחד מאפשר לכל (דתי) להקים חווה בגליל ובנגב ולהכשיר אותה בלי מעבר של תהליכי תכנון מקובלים ועם אישור השר הרלוונטי. וזה הרי המשך מאוד טבעי של מה שהם עושים ביו"ש כבר שנים. מביא שוב את רוטמן כדוגמא לאדם שגר בכפר לא חוקי. אתה יכול לדמיין מישהו מהמיינסטרים הישראלי - כלומר אדם ממוצע כמוני או כמוך מקים לעצמו ישוב כזה בתוך ישראל? אני לא. חוק אחר של גוטליב אומר שאי אפשר יהיה לתבוע או לחקור חכ מכהן, אלא אם 75 חברי כנסת יתמכו בזה. זה כמובן מתחבר יפה לזה ששר מש"ס נחקר עכשיו בחשד שגנב מכספי המדינה כדי לעזור במימון של עיתון המפלגה שלו. 

עכשיו הצד השני: הם עשו משהו כדי באמת להלחם בפשע שמשתולל כאן? להלחם בתאונות דרכים? היה דיון על זה לפני כמה שבועות. רגב האשימה את לוין. הוא האשים מישהו אחר. אבל אפשר לספר את הסיפור כמו שהוא: מעניין להם את השיערה כל אחד במקום הרלוונטי כמה אזרחים נרצחים פה או נהרגים בתאונות דרכים. יותר חשוב לטוס לחול ולמנות מקורבים, ולריב אחד עם השני מקורב של מי מאייש איזו משרה ציבורית.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

כיבוש עזה והסרת שלטון חמאס.

זה הקריטריון של "הצלחנו".

זה בגזרת עזה.

ו?איך הולך? נראה לך שזה הולך בכיוון הנכון? במיוחד בקונטקסט של ההודעה של יובל שציתתי?

לפני שנה וחצי היית נגד בעיטה של הביבי מהכיסא. עכשיו, שנה וחצי אחרי, אתה עדיין לא חושב שהוא מתפקד? שהוא מישהו שיכול לממש את מה שכתבת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

יובל, רוצה את המספר טלפון שלי תסביר לי כמו למפגר אחד על אחד איך יכול להיות שאחרי שנה וחצי לחימה חמאס צריך חודש כדי להתארגן מחדש לעוד פשיטה רצינית? ואיך אתה רואה איזשהו עתיד ותועלת בתקיפות האלה אם זה המצב?

לפני כשעה, SlowRide כתב:

עם מה בדיוק? לנד קרוזרים של הצלב האדום?

אם אחרי כל הכתישה הזאת וההצהרות של צה''ל שהגדודים מחוסלים ועדיין יש להם יכולת אז אנחנו בדיחה.

לי זה נשמע כמו תירוצים לתקיפות לתקשורת. הרי כבר נתנו להם את צפון הרצועה, עצרו את החשמל, איזה עוד מנופי לחץ יש להפעיל כדי להחזיר אותם להסכם? רק תקיפות.

לשניכם - לצהל יש מוצבים בשטח הרצועה, והם לא ברמת הבופור.

200-100 מחבלים שרצים 400-500 מטר בשעה 3 בלילה בליווי ירי מרגמות ואתה באירוע מאוד מסובך.

לפני שעה, Night Driver כתב:

היינו אמורים לפנות את פילדלפי.

ו 200 הרוגים זה כלום. לך לעופרת יצוקה ותראה כמה נהרגו רק ביעף הראשון.

החזרה ללחימה היתה צריכה להיעשות מזמן. המו"מ תקוע אז חוזרים להילחם ומדברים במקביל.

התחייבת לצמצם שם נוכחות (וצימצמת) ולפנות בשלב ב שלא הגיע.

ההתחייבות לפנות את נצרים בוצעה.

היעף הראשון של עופרת יצוקה התחיל בקורס קצינים של חמאס, עכשיו הריכוז הגלוי היחידי שלהם זה כשמשחררים חטופים.

לגבי החלק האחרון אנחנו באותה דעה.

לפני 46 דקות, stx כתב:

לא.

אתה לא מפנים את הקשר בין סיבה לתוצאה.

גם אם חמאס יסכים לתנאים של ביבי, ביבי לא יחתום, הוא ישנה את התנאים.

אם וויטקוף יגיד לביבי, ביבי יחתום גם על דף ריק.

סתם רשמת פה תגובה, חיזקת את מה שאני אומר.

וויטקוף הציב תנאים, אם חמאס יסכים תהיה עסקה.

לא בן גביר ולא ביבי יעצרו אותו.

כשוויטקוף בא לארץ בשבת וביבי עשה פוזות נפגש בראשון הוא קיבל בראש והגיע כמו ילד טוב למשרד.

היחידים שיש להם אמינות כרגע על כדור הארץ זה טראמפ, ואנס, רוביו וויטקוף. הם אומרים אתה מבצע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היתה להם יכולת אמיתית להוציא מהלך כזה מזמן היו עושים את זה. מה מונע מהם? הם כבר הבינו שזה קרב אבוד מבחינה צבאית. כל מה שחמאס צריך זה לשרוד. להוציא את צה"ל מעזה בעסקה, כי בכח זה לא יקרה. רוב החיילים המאומנים שלהם מתו או נכלאו, כל המגוייסים החדשים זה זבל מהרחוב. על חיסולים כמו אתמול בלילה היינו רואים צבע אדום בדרום ובמרכז לפני שנה. היום? בעיקר בכיינות בטלגרם.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

וויטקוף בעצמו אמר כמה פעמים שיש דדליין לחמאס

יש דד ליין לביבי, התקציב.

לפני שעתיים, Pika007 כתב:

יובל, אין לי חיבה ל self bashing בכלל אבל לפני שמדברים על וויטקוף צריך לזכור שאנחנו אלו שהפרנו את ההסכם בצורה חד צדדית, וויטקוף הציע איזשהו מתווה בין מה שסוכם לראשונה למה שישראל רצתה להתוות.

למי אכפת מהפרנו הסכם? שלא תבין אותי לא נכון, אין לי בעיה ואני אפילו חושב שהיו צריכים ללכת עד הסוף ולהחזיר את כולם, אבל למי אכפת מהפרת הסכם מול ארגון טרור רצחני? הרי כל הסכם איתם תקף בדיוק עד לרגע שזה לא מתאים להם.
היינו צריכים להחזיר את כולם ויום לאחר מכן "להפר" את ההסכם.

לפני 59 דקות, יבגניפ כתב:

אין לישראל שום תוכנית

התוכנית היא להעביר זמן עד לעיתוי נוח לבחירות (אם יהיו בחירות).

לפני 36 דקות, falou כתב:

אבל לא משיגים את זה ע"י כניסה לעימותים תכופים עם היועמשית

היית עדין, לא משיגים את זה בלעבור על החוק.

לפני 36 דקות, falou כתב:

ביננו, אני חושב שהיכולת של ממשלת האפסים הזו להשתלט על השירות הציבורי ולנהל אותו באופן יעל, תחת פיקוחה - לא קיים. להוציא ביבי, אין שם אחד שמסוגל להוציא תוכנית לפועל, לנהל, ליישם, להשתלט...

יש גם יתרונות לזה שביבי ממנה רק אפסים...

קצת תמים אתה לא חושב? ביבי שולט בחבורת האפסים הזו ביד רמה, הם מזמרים את מה שהוא אומר להם לזמר, אז נראה לך שיש תוכנית או מהלך בקנה מידה גדול שממשלת האפסים הזו עושה ולא עברה דרך ראש הממשלה אם הוא לא זה שהגה אותה בכלל?
הכל משחקים כדי לחמוק מהסכם ניגוד עניינים למשל.
יותר מזה, הם לא צריכים לעשות שום דבר, הם מקבלים חוק/תוכנית מגירה מפורום קהלת, זה לא סוד, הם אפילו לא מסתירים את זה.
רק צריך להגיש.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

בעיקר בכיינות בטלגרם

זה בדיוק אחד מהדברים שבלט בתגובה של חמאס. התבכיינות על זה שישראל הפרה את ההסכם (פתחתם במלחמה ללא סיבה לפני שנה יחבורת זבל), התבכיינות על זה שישראל עושה מצור, פניה לאו"ם שיגיד לישראל נונונו ויישם את החלטת 2323445, ועוד שלל בכינויות.
אם חמאס מתבכיין לאו"ם מצבנו טוב בגדול, היה אפשר לשחרר את כולם ואז להפר את ההסכם, אבל אז לא הייתה ממשלה...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 44 דקות, falou כתב:

כי משרת ציבור, תפקידו לא אמור להיות לפקח על הדרג המדיני

מי כן אמור לפקח עליהם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

סתם רשמת פה תגובה, חיזקת את מה שאני אומר.

וויטקוף הציב תנאים, אם חמאס יסכים תהיה עסקה.

לא בן גביר ולא ביבי יעצרו אותו.

כשוויטקוף בא לארץ בשבת וביבי עשה פוזות נפגש בראשון הוא קיבל בראש והגיע כמו ילד טוב למשרד.

היחידים שיש להם אמינות כרגע על כדור הארץ זה טראמפ, ואנס, רוביו וויטקוף. הם אומרים אתה מבצע

ממה שאתה כתבת אפשר להבין שביבי רוצה לשחרר חטופים וחמאס הוא זה שמפריע לו.

יותר קרוב למציאות שוויטקוף רוצה לשחרר חטופים, חמאס הוא זה שמפריע לו וביבי הוא זה שיפריע לו עד כמה שהוא יכול.

עיין ערך הדלפות ל׳בילד׳ וכאלה…

עריכה אחרונה על ידי stx
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שבניגוד לממשל ביידן, ביבי לא יכול להרשות לעצמו להתנהג לאנשי ממשל טראמפ כמו למטומטמים. אם הוא ישים מקלות בגלגלים הוא ימצא את עצמו כמו זלנסקי.

פורסם

צודק, בגלל זה כתבתי עד כמה שהוא יכול.

ואגב, הסיבה לזה היא פחות בגלל שביידן היה רכיכה דמנטית אלא יותר בגלל שלביידן היו בחירות על הראש.

• תוכן חדש...