Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 27 דקות, לירון .ה. כתב:

איזה גבר!

והמראיין חסר הרגש, ורק רוצה שביבי יצא טוב מהסיפור.

ועדיין אין ממשלת חירום.

הוא דיבר עכשיו בערוץ 13 גם. אין לי מילים. אנשים מתחננים למדינה מתפקדת פה. ומקבלים את גלית דיסטל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אז מי ילך נגד המלצות הצבא?

להבנתי אחרי מלחמת יום הכיפורים דיברו על כך שגם לדרג המדיני צריך שיהיה יכולת הערכה שאינם אמ"ן על מנת לאתגר את הצבא, בדיוק בגלל הטענה הזו. אאל"ט המסקנות לא יושמו במלואן או משהו כזה. ועכשיו אנחנו בשידור חוזר.

לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

3:50 על איזה נפתלי הוא מדבר?

יכול להיות בנט, כי אין אף נפתלי ברשימת הח"כים בכנסת הנוכחית. אולי פליטת פה, אולי הוא חושב שגם לו יש אחריות. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
Just now, Gosser1860 כתב:

יכול להיות בנט, כי אין אף נפתלי ברשימת הח"כים בכנסת הנוכחית. אולי פליטת פה, אולי הוא חושב שגם לו יש אחריות. 

גם לדעתי הוא פשוט התבלבל. זה לא איזה נאום שהוא הכין מראש. סתם נזרק לו השם.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

תיכף השופרות ימצאו איזה פוסט מהעבר שלו נגד הממשלה ויגידו שהוא שתול של הבוגדים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • משעמם 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

להבנתי אחרי מלחמת יום הכיפורים דיברו על כך שגם לדרג המדיני צריך שיהיה יכולת הערכה שאינם אמ"ן על מנת לאתגר את הצבא, בדיוק בגלל הטענה הזו. אאל"ט המסקנות לא יושמו במלואן או משהו כזה. ועכשיו אנחנו בשידור חוזר

המטה לבטחון לאומי (מל"ל).

(לא בהכרח קשור אבל יש לראש ממשלה יש מזכיר צבאי

גם לשר הבטחון יש מזכיר צבאי)

פורסם
לפני 47 דקות, stx כתב:

כולם מסכימים על זה שזה כישלון עצום של המודיעין. שים לב שכישלון לא בהכרח אומר רשלנות.

יכול להיות שהם עשו הכל נכון ועדיין החמאס הצליח לעבוד עליהם.

כידוע לך, המודיעין הישראלי נמצא בהאזנה על כל אמצעי תקשורת בעולם כולו.

הם בעצמם (החמאס) לא פעם ולא פעמיים אמרו באופן גלוי באמצעי התקשורת שהם מתכוננים לאיזה יום גדול.

כל מה שקורה בשוטף על גדר המערכת - לא חדש. זה שזה לא חדש לא אומר שזה תקין, זה הכשל הראשון - איפשרו את זה. כמו שכבר אמרו לפניי, צריך להחליט: 100-200-300 מטר מהגדר, מי שמתקרב - מת. *ככה* זה צריך להיות שמולך עומדים חיות.

פשוט זילזלו בחמאס וחשבו שמדובר בעוד קומץ של כמה ערבים "מעפנים" שהתאגדו ביחד ומחפשים לעשות צרות של ילדים בני 17 ליד הגדר כי "אין להם מה להפסיד" ולא איכפת להם שיהרגו אותם.

היום הם מבינים שהיתה להם אפילו רשת מצלמות על כל הגדר בהסוואה של דודי שמש - ואז נפל האסימון על כמה שאננים הם היו. זה בהחלט לא אופייני למודיעין שלנו ואני יותר מבטוח שבתחקיר מעמיק יבינו היטב מה נקודת הכשל.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 36 דקות, Coro כתב:

המוסלמים מתכננים על מיליון אנשים שחוצים את הגבול. מקווה שהצבא יהיה ערוך לזה.

יש להם מליון נשקים לחלק להם?

אם כן, זה די פותר לנו את בעיית היום שאחרי כי לחסל חמושים על הגדר זה חוקי והכל סבבה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פוטין הישראלי.

מה שקורה כשממנים אנשים ע״ס נאמנות לקיסר:

״אחרי שיחה ארוכה עם בכיר מאוד במשרד ראש הממשלה, עיקרי הדברים: יוסי שלי לא מתפקד. פועל במטה מצומצם ולא מיומן ומסרב לקבל סיוע מבחוץ. נשען על שתי סמנכליות חסרות ניסיון (האחיינית של ברדוגו ופעילת ליכוד נוספת). ״

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 33 דקות, gadik6 כתב:

לגבי החדירה עצמה - זה אירוע חריג, שבלי מידע מודיעיני מוקדם אי אפשר היה באמת להתכונן אליו. אני לא חושב שמישהו התכונן לתרחיש של מאות רבות, או אפילו אלפים של חמושים אשר חודרים בו זמנית. שום כח, מיומן ככל שיהיה, לא יכול להתמודד עם כמות כזאת. 

גם העובדה שכל מערכי ההגנה פשוט כשלו (המכשול בגבול, מערכת המצלמות, סיוע אווירי) מראים שהצבא פשוט לא היה מוכן לתרחיש כזה.

לא נערכו לתרחיש כזה, זה נכון.

אבל, וכסמ"ר לא קרבי ששוחרר כבר ממילואים אני מרכין את הראש שלי עד עפר לפני שאני כותב את זה, אני לא מסכים עם זה שאי אפשר להתמודד עם הגבול הזה כבעיה צבאית. גם עם מתקפת פתע, כמו שהייתה שם.

גורם משמעותי בהצלחה שלהם היה מזה שהם נטרלו את התצפיות ואת המערכת לירי אוטומטי.

אפשר לפרוש בגבול הרבה יותר מצלמות, רובן ככולן מוסוות וחלקן ממוגנות. אם יש שם מאתיים מצלמות, זה בלתי אפשרי לנטרל את כולן באותו זמן, במיוחד אם על חציין האויב בכלל לא יודע. מצלמות היום הן זולות, מיניאטוריות ויכולות לשדר אחורה ישר לקריה, התצפיתניות לא חייבות לשבת שם בכלל.

אם השידור הוא חוטי אז בכלל אי אפשר לנטרל אותו עד שהגעת אליו פיזית.

על המערכת לירי אוטומטי אני לא רוצה לדבר כי אני לא מבין בזה, אבל אני לא חושב שרחפן שמגיע מלמעלה זה תרחיש שאי-אפשר להתמודד איתו.

גם מיקוש מסיבי על רצועה של חמישים מטר זה משהו שאפילו צבא מצויד צריך להתאמץ כדי להתגבר עליו.

אני מניח שהסיבה שאין כזו רצועה כי אז זה יגביל את צה"ל לצירים מוגדרים כשהוא ירצה להיכנס לרצועה וזה משרת את החמאס.

צה"ל אף פעם לא נכנס בהפתעה אז אני לא בטוח מה זה משנה, אבל זה לגדולים ממני.

בכל מקרה, בעזה זה כבר לא יקרה שוב - למלחמה שהייתה זה תמיד הכי קל להיערך.

בלבנון זה יותר מסובך, כי יש להם עומק אסטרטגי, גבולות אחרים שאנחנו לא מכסים וטופוגרפיה לטובתם, אבל אני מניח שהצבא עכשיו יפיק לקחים.

מה שמדיר שינה מעיני זה הדרג המדיני.

פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

אני לגמרי בעד אבל זה לא נראה לי ישים.

לא תהיה לנו טיפה של לגיטימציה בני"ל לצעד כזה.

דוגרי צריך להפנים שיש בעיות שאין להם פתרון מוחלט. מיטוט החמאס יעזור למשהו אחד הארגון הבא שיבוא במקומו ידע שיש גבול שלא עוברים אותו אם רוצים להמשיך לשלוט ולהתקיים.

לרקטות ופיגועים מדי פעם נאלץ להתרגל- כנראה.

הבאסה האמיתית שאין הרבה מרחב לחשוב החיזבאללה מבחינה מסוימת מאיץ בנו "להשתגע" גם אם זה לא יהיה יעיל. בשביל למנוע ממנו לעשות קאמבק גם בגבול הצפוני.

והחטופים בכלל מסבכים את המשוואה המורכבת ממילא.

אין לנו גם לגיטימציה בינלאומית לבנות התנחלויות, אבל זה לא מפריע לאף אחד לעשות איתנו עסקים. צריך להפסיק לפחד מהעולם (במידה מסויימת, לא בלי רסן לחלוטין, כן?)

פורסם
לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

הם בעצמם (החמאס) לא פעם ולא פעמיים אמרו באופן גלוי באמצעי התקשורת שהם מתכוננים לאיזה יום גדול.

מה שהם אומרים באופן גלוי יכול, וסביר שיהיה, דיס-אינפורמציה.

אתה יכול להיעזר בזה בתמונת מודיעין אבל אתה לא יכול לייחס לזה משקל גדול מדי.

כל מה שקורה בשוטף על גדר המערכת - לא חדש. זה שזה לא חדש לא אומר שזה תקין, זה הכשל הראשון - איפשרו את זה. כמו שכבר אמרו לפניי, צריך להחליט: 100-200-300 מטר מהגדר, מי שמתקרב - מת. *ככה* זה צריך להיות שמולך עומדים חיות.

מסכים באלף אחוז.

פורסם
לפני שעתיים, yb כתב:

יותר מזה,  מה עם פעילות חמאס שמחוץ לעזה במדינות העולם, צריך לחשוב איך מנטרלים את הגרורות בצורה יסודית

באין תחבולות ייפול עם, ותשועה ברוב יועץ.

סמוך עליהם.

פורסם
לפני 2 דקות, MostlyWicked כתב:

צריך להפסיק לפחד מהעולם (במידה מסויימת, לא בלי רסן לחלוטין, כן?)

אתה יכול להפסיק לפחד מהעולם, במידה מסוימת כמו שאמרת, אם אתה מדינה חזקה ואם העולם צריך אותך.

כמה שתמכור יותר טכנולוגיה, נשק, עוד קצת טכנולוגיה ותהיה יותר עשיר וחסון - תהיה לך יותר תמיכה מהעולם.

בכל מקרה, לעולם לעולם לעולם לא תהיה מעצמה חזקה ועצמאית, כמו שחלק מהביביסטים חושבים שאנחנו.

אין לך שטח, אין לך משאבי טבע, אין לך כח אדם ואף פעם לא יהיו לך.

בלי תמיכה מארצות הברית, אולי תוכל למצוא תומך אחר.

בלי תמיכה מאף אחד, אנחנו לא יכולים להחזיק מעמד.

פורסם
לפני 10 דקות, stx כתב:

אתה יכול להפסיק לפחד מהעולם, במידה מסוימת כמו שאמרת, אם אתה מדינה חזקה ואם העולם צריך אותך.

כמה שתמכור יותר טכנולוגיה, נשק, עוד קצת טכנולוגיה ותהיה יותר עשיר וחסון - תהיה לך יותר תמיכה מהעולם.

בכל מקרה, לעולם לעולם לעולם לא תהיה מעצמה חזקה ועצמאית, כמו שחלק מהביביסטים חושבים שאנחנו.

אין לך שטח, אין לך משאבי טבע, אין לך כח אדם ואף פעם לא יהיו לך.

בלי תמיכה מארצות הברית, אולי תוכל למצוא תומך אחר.

בלי תמיכה מאף אחד, אנחנו לא יכולים להחזיק מעמד.

אתה צודק, אבל הנקודה שלי היא שאני חושב שכרגע העולם יבלע בלי למצמץ כמעט סיפוח של רצועת בטחון מרצועת עזה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...