Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

^ זה לא באג זה פיצ'ר 8)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני לא יודע מה קורה לפורום אבל אני לא מצליח לכתוב את כל ההודעות שלי.

אני כותב ומופיעה רק חצי מההודעה.

אפליית שמאלנים?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
1. לנפץ לי את האשליה? קראת בכלל דברים שאני רושם או שאתה כותב מהתבנית התגובות המוכנה-מראש שלך? לך להודעה שלי, צטט את הנק' בה אני טוען שלפיד אינו פוליטיקאי (או אפילו סתם נקודה בה אני סוגד לו). אם אתה לא מצליח למצוא מלל שאינו קיים בהודעה אליה אתה מגיב, אתה מוזמן לתקן את דבריך.

3. אתה מוזמן להזכיר. ממה שאני זוכר - לפיד התנגד לחזרתו של דרעי לפוליטיקה, הוא התנגח בו יותר מכל ח"כ אחר על כך, ועם זאת תמיד ציין שהוא יהיה מוכן לשבת עם ש"ס בממשלה ולקבל את החלטת הממשלה בנוגע למה יהיה עם מי. בכל מקרה לרגע לא טענתי שלפיד הוא איזה קדוש מושלם - ממש לא, אני אפילו טענתי באופן די מפורש שהוא בגדר ה"הכי פחות גרוע מבחינתי" (אם היית טורח לקרוא אולי היית שם לכך לב). אתה מימין, ויבגני משמאל, אומרים את אותו ארגומנט שלא מקדם כלום לשום מקום: לפיד הוא קקי. .

מה קרה, נגעתי בנקודה רגישה?

הכוונה שלי בלנפץ את האשליה הייתה לגבי הרמיזה/קביעה שלך שיאיר לפיד הוא מנהיג (או איך שלא תקרא לזה) עם עמוד שדרה: "

המנדטים הדמיוניים של לפיד הגיעו מתוך כל האנשים ששמו לב שהמחנצ הזה מוכן לעשות מכירת חיסול בשביל ג'ובים, העובדה שאתה מגיב בהתפלאות היא בעיקר תעודת עניות לחסמים האישיים שלך - הסלידה שלך מונעת ממך להסתכל מסביב

".

אני גם לא טענתי שיאיר לפיד הוא "קקי" או שאתה סוגד לו וכדומה (אני אחסוך ממך את נאום ה"קראת בכלל את מה שאני רושם?"). סך הכל טענתי שבשביל כיסא גם הוא יעשה "מכירת חיסול", וזאת בניגוד למה שאתה חושב/מעריך.

ובבקשה, מזכיר:

יאיר_מזגזג

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תכלס לא רוצה לחיות לא ליד מסגד ולא ליד בית חבד או בית כנסת, אבל מעשית באמת היו לא מעט מקרים בהם דתים יהודים ניסו לשנות אופי של שכונות וישובים, ולכן גם בעייני כרגע זה נתפס כאיום ממשי יותר מאשר משפחה ערבית.

התחלת המשפט נכונה מאד, זה באמת מורגש כשקהילת דתיים או חרדים מקימים "גרעין" בישוב כלשהו ומנסים להתאים אותו לחיים שלהם. התושבים הוותיקים מרגישים מאויימים ובצדק. גם אצלנו בישוב היו נסיונות כאלה שלמזלנו לא צלחו. (וזה לא רק דתיים אלא כל קבוצה עם אמונה עוורת בצדקת הדרך. היה אפילו אקט וונדליסטי של טבעונים נגד חנות חדשה שמכרה המבורגרים וכתוצאה מכך הבעלים החליט לסגור, אבל זה לא ממש קשור לשרשור)

מצד שני, יש תקדימים למקרים שערבים השפיעו על אופי שכונה יהודית? אישית בחיים לא שמעתי על זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide - חלק לא קטן מהטבעונים מתיחסים לטבעונות כמו לדת, על כל ההשלכות.

לגבי השאלה שלך - נצרת עילית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

שב גדי, שתה כוס מים קרים, תרגע, ותקרא שוב.

את הספקולציות שלך לא סתרתי לרגע, רק טענתי שהן ספקולציות - מכירת העקרונות של 'יש עתיד' לגמרי עלולה לקרות בבחירות הבאות (בהנחה שהם יהיו רלוונטיים), פשוט ב2 הבחירות האחרונות היא לא התרחשה.

לעומת זאת הליכוד/מחנצ/ישראל-ביתנו/הבית-היהודי עשו כבר מכירות חיסול כל אחד בעיתו, ובהיקפים שונים. זו לא ספקולציה אלא היסטוריה - יש הבדל מסוים בין השתיים גם כשממש מתחשק להתעלם מזה :(\

(*)מתנצל על השימוש בשטות הזו עם הכוס מים, רק השבתי לך באותה שיטת דמגוגיה אישית מטופשת ומיותרת איתה פתחת את ההודעה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה קרה בנצרת עילית? העיר מקבלת צביון ערבי?

פורסם

כן. אפשר להתווכח האם זה טוב או לא, אבל זה בהחלט שינוי צביון ואופי העיר, כעניין שבעובדה, בלי להביע דעה.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך זה מתבטא בחיי היומיום של התושבים הוותיקים שם?

למשל בחיפה יש שכונות ערביות ויהודיות. כל אחד עושה בביתו מה שטוב לו אבל לא שמרגישים שוני מהותי כשמסתובבים שם.

אני משער שלא אוסרים עליהם לצרוך אלכוהול או להכריח את הנשים להתלבש צנוע.

פורסם

אין לי מושג, אני פשוט שומע תושבי העיר מתלוננים. יכול מאד להיות שהתלונות שלהם נובעות מגזענות לשמה, לא ממש טרחתי לברר כי זה לא עד כדי כך חשוב לי.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חדש לי הסיפור הזה.

לדעתי אנשים פוחדים בעיקר שזה יוריד להם את ערך הדירות, לא מעבר.

פורסם

יש שכונות כאלט גם ברמלה לוד ובטח עוד מקומות.

בגדול, מה שרומן אמר.

אור, הקטע הוא לא רק אם לפיד הוא קקי או לא.

צריך מישהו שמסוגל להכריע או לפחות מספיק מוכשר כדי להבין נושאים מורכבין. הוא מקסימום יכול לכתוב שירושלים זו מהות, או איזה משפט חסר ערך איך אמור להתנהל חייל מול ערבי עם מברג. אבל מדיניות לא יכולה לצוץ מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, רשמתי הודעה ארוכה ומפורטת, אבל ההתייחסות שלך נשארה זהה לאותה התייחסות אותה קיטרגתי (עם הסבר מפורט למה).

התגובה שלך לא מחדשת כלום, וממשיכה באותו קו של 'הוא לא', ולא 'מי כן'.

אני מאמין ביכולת קבלת ההחלטות של לפיד יותר מאשר ביכולת הזו של בוז'י. כנ"ל בנוגע למדיניות. ושניהם רחוקים מלהיות אידיאליים - רחוקים מאוד, אז לא לייחס לי איזושהי 'אשליה' אחרת.

בהינתן הברירות כרגע, מלבד כאמור מרצ שאני מאמין ב"חוסן עמוד השדרה שלהם" (אך לא מסכים עם הרבה פרמטרים שלו, בדגש על כאלו שמהותיים מבחינתי), אני פשוט לא רואה ברירה אחרת. ולא משנה כמה תסביר לי שלפיד מזגזג, או רושם דברים מטופשים, או שם ג'ל בשיער - זה לא ייצר אלטרנטיבה יש מאין... זה פשוט לא עובד ככה. אני מופתע מעד כמה השיח בינינו חירש היות וזה לא אופייני בהשוואה לשיחות אחרות שהיו בעבר.

• תוכן חדש...