Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז החלטתי לרכוש טנדרון, בהבנה כי זה הכי מתאים לצרכים שלי

מצאתי חמישה רכבים שעונים על המענה: קנגו, ברלינגו, פרטנר, דובלו וקונקט.

אחרי חפירה פה בפורום בהודעות ישנות ועוד כמה כתבות שקראתי הגעתי למסקנות הבאות:

ברלינגו, פרטנר (שהבנתי שהם אותו דבר) וקנגו הבנתי ששלושתם הרמת אמינות שלהם נמוכה (אני אשמח לשמוע עם אתם חושבים שאני טועה).

הקונקט הבנתי שהוא יותר אמין אבל החלקים שלו הרבה יותר יקרים חוץ מזה שיש פחות מקום למטען וגם יש לו בעיה עם גחון נמוך (לפעמים אני גם נוסע בשבילי עפר)

מה שנשאר לי זה פיאט דובלו שהבנתי גם שהוא בעל תא המטען הגדול ביותר (שזה מצויין בשבילי, אבל לא הכל)

אז אני חושב על לקנות פיאט דובלו באזור שנת 2005 פלוס מינוס

אני אשמח לשמוע כל דבר לגבי הרכב, (אני אשמח לשמוע גם יחסית לטנדרונים האחרים)

אז קודם כל איך הוא מבחינת אמינות?

איך המחירים של החלקים שלו?

ואיך הירידת ערך שלו עם השנים?

בגדול אני פחות מחפש נוחות, אני מחפש רכב שיקרע לי כמה שפחות ת'ארנק וללא כאב ראש של לקחת את הרכב למוסך לעיתים קרובות.

בבקשה בבקשה בבקשה תפציצו במידע!

פורסם

אני הכרתי אותו כששרת כמונית אצל קרוב משפחה, הוא היה אמנם מ-2004 אבל יצא לי לנסוע גם בדגמים החדשים יותר.

אני מאוד חיבבתי את הדובלו, מרווח ביותר, נוח, שקט יחסית ולמרות גודלו לא מרגיש כבד במיוחד.

על האמינות קשה להעיד כי הרכב עבר חיים קשים מאוד, שימש לקראת סוף חייו כרכב הובלות מטענים, הועמס מעל המשקל המותר ועבד מאוד קשה.

לדעתי ביחס לשאר המסחריות כרכב פרטי הוא עדיף פי כמה, במיוחד אם המחיר זהה. בענייני עבודה אני פחות מתמצא.

פורסם

לקונקט תא מטען גדול יותר,אבל הדובלו חזקה יותר,מזגן מצוין שמצליח לקרר את הרכב ביעילות,ידית הילוכים במיקום מעולה.

הדובלו שלי הייתה גם נוחה,כי לי הייתה גירסת העמסה 475 קילו,לרוב יש 615 והם קשיחות יותר.

קשה למצוא מסחרית שמורה וזה מתבטא בתקלות שלא טופלו,אצלי למשל משאבת מצמד נזלה כ350 אם איני טועה,אחרי זה תרמוסטט כ 700 שקל במוסך מורשה,חיישן קאנק כ 1000 שקל,לא היה לי מגב אחורי,חדש במורשה עלה לי 300 שקל.

סך הכול אם תמצא מסחרית שמורה אתה תהנה הדובלו די חסכונית,כ 16.5 לליטר,מהמנוע אתה פשוט תיפול,לא תאמין שמסחרית יכולה להאיץ ככה,אין מה להשוות את הקנגו.

זאת הדובלו שהייתה לי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=343018

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי חודש עם הדובלו, אני די ממליץ.

אבל מוקדם מדי בשבילי לדבר על אמינות.

נוחה לנהיגה

הרבה מקום להעמסה

מנוע חזק

מזגן מעולה

פורסם

במקרה ביליתי בשבוע שעבר יומיים עם דובלו שחגג מעל 400000 ק"מ בתנאים קשים אבל עם אחזקה שוטפת טובה ונכונה.

אני חייב לאמר שהופתעתי לטובה. הרכב נוח לישיבה ונהיגה, מרווח מאוד (הצלחתי לדחוף בו חלקי פח ופנים של אלפא ג'ולייטה שלמה כולל חלונות , דלתות, מכסה מנוע ובגאג', שטיחים, חלקי פנים ועוד). את כל זה הוא סחב לירושלים בקלילות מרשימה.

יש ראות מצוינת עקב שטח החלונות הגדול והנדסת האנוש בכל מה שקשור לנהג טובה מאוד.

הבעלים מדווח על אמינות מצוינת. די מזכיר את המולטיפלה מבחינת שימושיות ואפילו מתחרה בה על תואר המכונית המכוערת:-D

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לטובת המחפשים:

הדובלו אצלי כבר כמעט שלוש שנים (מודל 2008 ).

השבוע החלפתי מצבר פעם ראשונה.

קיט טיימינג ופולי אלטרנטור בוצעו סמוך לרכישה.

צריכת דלק 900 ק"מ למיכל 60 ליטר.

הוחלפו הצמיגים.

הוחלפו מנגנוני חלונות חשמליים בשני הצדדים.

מאמין שאחליף בלמים בקרוב.

הגיר משמיע שריקה חלשה בהילוך ראשון אבל אין איבוד כוח או שינוי בהרגשה.

הקלאץ מעולם לא הפריד כמו שצריך, אבל במוסך נאמר לי שזו מחלה של פיאטים ולא לטרוח לתקן.

• תוכן חדש...