Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי טיוטה קורלה רובטית שנת .2008

עם קילומטרז' נמוך 42000. הבעיה של הרכב היא שהוא צורך שמן, צריך להוסיף גלון שמן לאחר כל 12000 קילומטר, אני מוסיף שמן בין טיפול לטיפול.

שאלתי במוסך לגבי צריכת השמן של הרכב והם ענו שזה תקין, ולפי הוראות יצרן צריך להוסיף שמן שמן כל 12000 אלף קילומטר, כמו שאני מוסיף.

מישהוא מכיר את הבעיה?

*** נערך פונט מוגדל, האסור על פי כללי הפורום***

פורסם

זה ממש לא תקין, אם אין נזילות נראות לעין המנוע אוכל שמן והוא יוצא עם גזי הפליטה. מספר סיבות אפשריות לאכילת שמן: מערכת נשימה של המנוע סתומה, או בלאי בלתי סביר בטבעות הבוכנה, או גומיות שסתומים שהתקשו.

בדרך כלל 42000 ק"מ זה מעט מאד ואם הרכב לא עבר התחממות טראומטית זוהי תופעה מ וזרה מאד.

פורסם

הרכב ממש שתיין, פעם ראשונה שאני שומע על קורולה מהשנתון הזה ששותה כזו כמות של שמן.

בדוק האם הוחלף מסנן האוויר של המנוע. מה השמן שאתה מוסיף?

פורסם

מה שאני הבנתי מההודעה:

4 ליטר שמן כל 12,000 קילומטר = 0.3 ליטר כל 1000 קילומטר -> לא נשמע בשמיים.

גם להוסיף שמן בין הטיפולים נשמע סביר, השאלה כמה שמן ובאיזו תדירות?

מאיפה הנתון של הגלון שמן כל 12,000 קילומטר? מהחשבונית של הטיפול האחרון? רק לי זה נשמע כאילו פשוט החליפו לך שמן (בלי לזלזל)?

פורסם

דורון, כולנו יודעים שההוראה הזו נועדה למנוע תביעות אחריות, והיא מכסה מצבי שימוש קיצוניים, כמו למשל נסיעה קבועה באוטובאנים בגרמניה 190 קמ"ש ו 5500 סל"ד.

מנוע אטמוספרי עם 40.000 קילומטרים, בשימוש רגוע וסביר, לא אמור לצרוך ליטר שמן ל 1000 קילומטרים בשום מצב. אולי ליטר אחד בין טיפול לטיפול.

נראה לך הגיוני שבעל רכב כזה בכל תדלוק שני ימלא ליטר שמן?

פורסם

אולי אתה לא בודק נכון? היה לי כבר מקרה שלקוח התלונן על צריכת שמן גבוהה בהונדה סיויק 2008 וזה לא היה נכון... הוא פשוט הוסיף והוסיף...

לסיכום:

1. בד' שמן נעשת כאשר הרכב עומד במשטח ישר\במישור.

המנוע צריך להיות מכובה לפחות 5 דקות. אם לא 10.

שלוף את המדיד, נגב אותו והכניס שוב. ושלוף אותו כאשר הוא במצבו (לא להפוך אותו)

אגב, ברכב שלך תמיד יראה לך צד 1 של המדיד יותר גבוה מהשני,אני חושב להסתמך על הגבוה אבל בתנאי שהנמוך לא עובר את המינימום!

2.ייתכן שהרכב שלך באמת אוכל שמן בעקבות בלאי כזה או אחר. שבעצם הק"מ שלך בשמיים ופשוט "תיקנו" אותו ושינו ק"מ.(?)

איזה שמן אתה משתמש? איפה מטופל הרכב?

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

• תוכן חדש...