Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"דווקא האשכנזים מתחתנים לרוב עם יהודיות בעוד לעיתים יש מזרחים שמתחתנים עם מוצרי יבוא מקביל שעברו הכשר בפקס"

תיקנתי לך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבר יקר ואטום, קיימים מרווחים קבועים אצל האשכנזים (שש שעות) ואילו אצל הספרדים זה שש ושלוש לא זוכר בין מה למה, יש עיניין גם עם מספר ימי אבל ומועדי גילוח פשוט במקום לבדוק בעצמך אתה מעדיף לתקוף אותי (טיפשות וזעקות ריקות זה די נושא השרשור).

"דווקא האשכנזים מתחתנים לרוב עם יהודיות בעוד לעיתים יש מזרחים שמתחתנים עם מוצרי יבוא שעברו הכשר בפקס"

אם תמצא כאן את המילה יותר אני מפנק אותך בפוליש ווקס לרכב (המשמעות של לעיתים היא ליפעמים, המשמעות של לרוב היא בד"כ - זה דיי דומה).

התשדיר התיל ספק ביהדותה של עליה שלמה, כשמראים דבר כזה לאנשים שאינם לומדים על האחר או מסתכלים על הקורה מחוץ לביתם הם מקבלים זאת כעובדה גמורה.

יואל תחילה כדאי ללמוד גם על השונה לפני שאתה מזלזל בו.

אני תוקף אותך כי התגובות שלך מתעטפות בעאלק הבנה כשכל מה שעומד מאחוריהם זו בורות ונבערות (במקרה הטוב). זה שאתה מתקן את עצמך בכל מיני דקדוקי שפה רק מוכיח כמה השטויות שיצאו לך מהפה הן אכן שטויות. אבל אם אתה נכנס לדקויות אז תפדל (כמו שאומרים אצלנו, בני עדות המזרח):

המשפט שלך מבוסס על ניגוד, התחלת אותו כשאתה אומר "דווקא האשכנזים.....בעוד לעיתים יש מזרחים..." אז נכון, אתה אומנם לא אומר את זה מפורשות אבל אתה מבהיר בצורה חד משמעית שאם כבר, אשכנזים הם אלו שמתחתנים בד"כ עם יהודיות ומזרחים "לעיתים" (רחמנא ליצלן) עם "מוצרי ייבוא". אני אשמח אגב אם תגבה את זה בסטטיסטיקה כלשהי.

ולנושא עצמו: דווקא אצל זרמי אשכנז ידוע כי ניתן למצוא גישות פחות מחמירות בכל הנוגע להפרשי זמן בין בשר לחלב, לא מאמין? סבבה קרא את זה:

http://www.etzion.org.il/vbm/archive/yomyom/o/o1.php

עכשיו, בוא ניקח את הכשרות לדוגמא - יהודי עדות המזרח בד"כ הולכים אחר פסיקות "בית יוסף", בעוד שיהודי עדות אשכנז לפי הרמ"א. ההבדלים בד"כ בין השניים הם ביחס לבשר גלאט (בו פסיקת בית יוסף מקלה יותר) ולבישול הבשר עצמו (בו גישת הרמ"א מקלה יותר).

אתה עדיין בספק? קרא את זה:

http://www.nir-israel.org/info/municipal_general/memorial/memorial-002.htm

אלו דיני האבלות שדיברת עליהם, וההבדלים בין זרמי אשכנז וספרד בכל הנוגע אליהם, כמו שאתה רואה הם לא מהותיים אם בכלל קיימים.

אני מקווה שאתה זה שתלמד לא לרשום דברי הבל לפני שתבדוק תוכנם.

אגב, הפירוש של "לרוב" הוא: הַרְבֵּה, בשׁפע, הָמוֹן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם מפלגה מסריחה שכל הכח שלה נובע מטימטום של שולי האוכלוסיה. זה שיש להם יחסית הרבה קולות רק מראה כמה בורים וטפשים יש במדינה הזאת.

בזכות כאלה דברים אנשים לומדים לשנוא את הדת ואת המסורת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דרך אגב, מר"ן מאיים שאם יאלצו תלמידי ישיבות להתגייס, החרדים ירדו מהארץ.

לא נראה לי שאי פעם היה תמריץ יותר גדול לגייס אותם בכח!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד:

אם אתם צופים בשטויות האלו בטלוויזייה, מגיע לכם.

מי שלא רואה את הח*א שמגישים לו בערוצים השונים, לא מתעצבן.

בעקבות זה ששמעתי יותר מדיי דברים על התשדיר הזה, החלטתי לראות אותו. והאמת, אני לא מבין על מה כל המהומה. נכון, חסר טעם וטקט לחלוטין, אבל למה ציפיתם בתקופת בחירות?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
גזעני ? אפילו לא נכנס לזה.

אני אסביר למה כן גזעני.

מה בא התשדיר הזה לעשות?!

הוא לא בא להגיד - הקפידו להתחתן עם יהודיות. זה עוד... נו, בסדר. דעה נורמטיבית.

התשדיר הזה בא לאמר -"שימו לב, הרוסיות הללו, שאתם חושבים שהן התגיירו... הן לא גיורות אמיתיות. אל תגעו עם מקל, לא חשוב כמה הן יפות ואטרקטיביות. הן באו להונות אותנו. אנחנו, שבעיני עצמנו אנחנו קטנים, שחורים, די מכוערים, לא חכמים... הן עובדות עלינו, אז לא להכנע לפיתוי!

זה מה שזה אומר.

שהרוסיות הן נציגות ייצר הרע.

וזו גזענות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שהכי גרוע לדעתי בתשדיר (מעבר לכל הקונספט שלו) זה הרתיעה של החתן מהכלה כשהיא באה לנשק אותו, משהוא שבא להגיד "רוסיות זה תועבה".

דרך אגב, התשדיר הזה הוא פשרה מעודנת, בתשדיר המלא הפקס הזה הוא בכלל מתנה שליברמן מביא לחתונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד: אם אתם צופים בשטויות האלו בטלוויזייה, מגיע לכם.

צודק 50%.

בעקבות זה ששמעתי יותר מדיי דברים על התשדיר הזה, החלטתי לראות אותו. והאמת, אני לא מבין על מה כל המהומה. נכון, חסר טעם וטקט לחלוטין, אבל למה ציפיתם בתקופת בחירות?

צודק בעוד 50%.

סה"כ - 100%.

אני אסביר למה כן גזעני... התשדיר הזה בא לאמר -"שימו לב, הרוסיות הללו... שהרוסיות הן נציגות ייצר הרע.

זו הפרשנות שלך, ועל כגון זה נאמר "כל הפוסל, במומו פוסל" וביטויים דומים נוספים.

כאשר אני ראיתי את התשדיר הנ"ל - כאן בשרשור כי בטלויזיה איני צופה (אין לי נטיות מאזוכיסטיות), אני דווקא הבנתי ממנו שיש להם ביקורת על מערך הגיורים, שנעשה בפיקוח ומטעם המדינה, ואשר לטענתם וטענת אחרים, במקרים רבים מגייר גם כאלו שכוונתם להתגייר מתוך תועלת אישית ולא מתוך הכרה שבלב, ומדובר בגיור פסול. והדוגמה של מי שמתגייר(ת) למען נישואים היא דוגמה אופיינית ומוזכרת בספרות ההלכתית בנושא זה.

אני ראיתי את הכלה הרוסיה היפה כדוגמה ולא כמטרה, בדיוק כפי שהחתן הוא דוגמה ולא מטרה (הרי אפשר לומר שהתשדיר בא לזלזל בגברים מזרחיים שאינם יודעים להבחין בעומד מולם).

וכמו שברווז אמר, מלכתחילה למה כבר ציפית משידורי בחירות? אני מצפה לבידור לכל היותר.

דני

פורסם
צודק 50%.

צודק בעוד 50%.

סה"כ - 100%.

כאשר אני ראיתי את התשדיר הנ"ל - כאן בשרשור כי בטלויזיה איני צופה (אין לי נטיות מאזוכיסטיות), אני דווקא הבנתי ממנו שיש להם ביקורת על מערך הגיורים, שנעשה בפיקוח ומטעם המדינה, ואשר לטענתם וטענת אחרים, במקרים רבים מגייר גם כאלו שכוונתם להתגייר מתוך תועלת אישית ולא מתוך הכרה שבלב, ומדובר בגיור פסול. והדוגמה של מי שמתגייר(ת) למען נישואים היא דוגמה אופיינית ומוזכרת בספרות ההלכתית בנושא זה.

אני ראיתי את הכלה הרוסיה היפה כדוגמה ולא כמטרה, בדיוק כפי שהחתן הוא דוגמה ולא מטרה (הרי אפשר לומר שהתשדיר בא לזלזל בגברים מזרחיים שאינם יודעים להבחין בעומד מולם).

וכמו שברווז אמר, מלכתחילה למה כבר ציפית משידורי בחירות? אני מצפה לבידור לכל היותר.

דני

אתה מעט נאיבי , הייתי אומר.

באופן הכי נקי מדעות קדומות, ונסיון להיות כמה שיותר אובייקטיבי, אם הייתי רואה את זה, הייתי חושב שיש בעיה חמורה עם כול עולי ברית המועצות בקשר ליהדותם. שהרי התשדיר הזה רצה להדגיש ללא שום ספקות שמדובר בדוברי רוסית(שחס וחלילה לא יחשבו שזה אולי סרבו קרואטים או צ'כיים שבעלי אותם סממנים סלאביים).

פורסם

אם תשדיר דומה היה משודר בטלוויזיה באירופה אבל בכובע הפוך של יהודייה שממירה את דתה כולם פה היו צועקים גזענות

אז מספיק עם הצביעות הזו, נשבר ה... מהעסקנים בחליפות היקרות והזקנים המטופחים שהפכו את הדת ו"העזרה לחלשים" לפרנסה.

פורסם
צודק 50%.

צודק בעוד 50%.

סה"כ - 100%.

דני

אם היו עושים את זה בלי המבטא הכבד הייתי יכול לקבל את חוסר הטעם אבל כשמנסים לשייך את חוסר היהדות והתחמונים בגיור למוצא מסויים זה פסול.

לפחות הם בחרו כחתן אחד בלי הבעה יותר מידי חכמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם כל החוסר כבוד למר"ן (מוליך רבים ומנצלם) עובדיה יוסוף.

אחרי כל האימרות ה"חוכמה" שלו. על חילונים / צבא / מדינה / מסורת / לימודי בנות ספרדיות ואשכנזיות. וכו.

ממה אפשר להבין שיש שם אדם חכם. (אולי כמו דלעת. ראש גדול וחלול) אבל אין מוח. יש כוח.

יש לו את הכוח להשפיע על עשרות אלפי חסרי שכל. שרק מחפשים את הפתרון הקל. (של הוא אמר לי מה לעשות)

ולדוגמא מעולה. הסיפור מחודש שעבר על הבחורה הדתיה שלא התקשרה. והקפיצה חצי מדינה כדי לא לחלל את השבת!

מראה כמה הטירוף חושים שעושים לאנשים לגבי שמירת שבת. מצוות (עלק). כשרות (וזה סיפור בפני עצמו). גיור. נישואים. ועוד.

אני אישית. חילוני. (לא שומר כשרות. וחושב שאין אלוהים שקשור ספציפית אלינו). נשוי למאמינה.

והסיבה היחידה שהיה לי רב בחתונה! כי הוא משפחה שלי. והזה היה כבוד גדול בשבילו (לרב) לעשות את החופה. בשביל לכבד את סבא שלי ז"ל. והוא טיפל בכל הקשור לכלבנות. כי אני אמרתי מפורשות. שבמידה ואני מגיע לרבנות, אני מגיע לשרוף את המקום.

אבל. יש לי חברים דתיים. שמקבלי ממני את הכל הכבוד המגיע להם. ומשפחה חרדית (כפר חב"ד) שאנחנו קרובים אליה.

אבל הם לא הורסים את הדת הפשוטה. ולא גורמים לכם לשנוא את הדת. ולא מנסים כפות עליכם את את מנהגי הדת.

בגלל זה אני מעריך אותם הרבה יותר יותר. מכל מר"ן (מר נבלה) למניהם. או כל גדול בתורה (מפגר בחומר). שמנסה לגרום לכולם להיות "מאמין". והוא אישית כופר בן כופר.

והתשדיר הזה. הוא שפל מדרגה. (ואני לא רוסי) אבל לדעתי זה היה מעליב ביותר. ואיזה רעש היה עושה תשדיר הפוך.

שורה של חרדים עומדים בתור לפקס לקבל את כוכבית פטור. איזה רעש לגזענות. ושהחילוניים מחפשים אותם. ואנחנו שונאי תורה וכו.

בעוד להם (הכלבנים) מותר לאשר תשדירים כאלו. וזה עוד תשדיר "עדין". כי הפקס מתנה מליברמן.

הלוואי וכל המאמינים של הכלב עובדיה ירדו מהארץ איתו. ולכו לטייל קצת. ולראות עולם. ויחזרו לכאן עם הזנב בין הרגליים. ויראו שהמצב כאן מצויין להם. ולא שקרים כמו שכלבנים אומרים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
שחרור כמעט כל האלמנות העגונות (של חללי הנעדרים, בעיקר) אחרי מלחמת יום כיפור למשל...?

זה ממש לא קליפת שום, בצל או אפילו תפוז.

לפי הכתבה אמנון יצחק קיבל היתר להשתמש באייפון למרות שלכולם אסור מהסיבה שזה כלי שעוזר לו להחזיר אנשים בתשובה. איך? לא יודע תשאלו את אמנון יצחק.

הרב שעליו הוא נסמך וממנו קיבל את ההיתר הזה מכיר את אמנון יצחק ויודע שהשימוש שלו באייפון ייעשה בצורה המינימלית ביותר והוא לא יתחיל פתאום לחפש באייפון פורנו ולכן הוא נתן לו את ההיתר.

לגבי סוגיית פיקוח הנפש. אם קורה מצב שבו אמנון יצחק יצטרך לנסוע בשבת על מנת להציל חיים מותר לו לנסוע בדיוק כמו כל יהודי אחר.

שוב פעם אני שואל. איך אמנון יצחק יכול להציל חיים בדיוק? הוא לא רב, הוא לא רופא מומחה בעל שם עולמי, הוא לא איש צבא שיכול לתת הנחיות, הוא לא ראש עיר הוא כלומניק. כולה שרברב. מדוע אדם שרוצה לפתוח מוסך צריך תעודה ואילו לוזר שקורא לעצמו רב יכול להציג את עצמו שכזה למרות שאין לו הסמכה מאף גורם רבני רשמי במדינת ישראל או מחוצה לה. אז איך הוא יכול להציל חיים? נהפוך הוא, יש אנשים שמתלוננים שהפיגור שלו משתלט על בני נוער מבולבלים שדעתם נטרפה עליהם.

"שני פושעים גדולים היו בתולדות העם היהודי, היטלר והרצל. היטלר רצה להרוס את הגוף של העם היהודי. הרצל רצה להרוג את הנפש, שהיא הרבה יותר חשובה מהגוף".

"יש להבדיל בין מדינת ישראל לבין ארץ ישראל לבין עם ישראל. ארץ ישראל - שלנו, עם ישראל - דמנו. מדינת ישראל עם מדיניות לעקור את היהודים - אין לה זכות קיום"‏.

חבל שבן הבליעל לא יודע שלאחר הקמת המדינה, לראשונה מזה 1813 שנים יהודים לא פחדו לחיות כיהודים ולנהל את חיי הדת שלהם. עד היום מעולם לא שמעתי שמונעים ממשהו להתפלל. אפילו בצבא מאפשרים לאנשים להתפלל.

כמו כן, אני מבקש מבן הבליעל ששונא את מדינת ישראל הציונית להחזיר את כל קיצבאות הילדים שהוא קיבל אי פעם בעבור 8 ילדיו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שוב פעם אני שואל. איך אמנון יצחק יכול להציל חיים בדיוק? הוא לא רב, הוא לא רופא מומחה בעל שם עולמי, הוא לא איש צבא שיכול לתת הנחיות, הוא לא ראש עיר הוא כלומניק.

לנהוג ברכב על מנת לקחת בן אדם גוסס לבית חולים הוא יכול?

אני מניח שלא חסרות סיטואציות בה יש צורך לחלל שבת על מנת להציל חיים. ושוב ההיתר של חילול שבת על מנת להציל חיים הוא לא רק לגביו אלא לגבי כל היהודים.

את ההיתר של האייפון הוא קיבל במיוחד בשבילו ומזה עשו עניין והתחילה להתפתח הפרשה שכל אחד שאני פוגש אומר "ראית הרב אמנון יצחק אמר שמותר לו לחלל שבת".

האמת נמאס לי "להגן" עליו ובמיוחד כשאינני מחזיק מהאיש בכלל. אי לכך ובהתאם לזאת אני מבקש שאם יש לך שאלות תפנה אותם אליו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...