Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך זה בא לידי ביטוי שאשכנזים "מחמירים" יותר בכל הקשור למנהגים (איזה מנהגים בדיוק)?

איסור אכילת קיטניות בפסח, שמירה קבוע בין חלב בשר, בשר חלב, ימי אבל, גילוח. מצד שני הספרדים מקפיגים יותר על בשר חלק (אני חילוני גמור כך שכנראה דילגתי על כמה דברים, לא מדובר בדברים שאני נתקל בהם במהלך העבודה אלא בהבדלי מנהגים מעניינים, אצלנו חינכו לידע ולא לבורות ולכן למדתי גם על השונים ממני.

ותסביר לי בבקשה למה אתה מתכוון שאשכנזים מתחתנים עם יהודיות בעוד שמזרחים מתחתנים עם מוצרי ייבוא?

כולם מתחתנים עם גויות, אין עדה שניתן להגיד עליה שבה זה קורה יותר כך שאין טעם לפרסם זאת בתשדירי בחירות חשוכים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל, זה באמת גועל נפש, ואני לא מבין, מותר לשדר כל דבר שרוצים בתשדירי הבחירות?

אין איזו ועדה מסננת?

לגבי ש"ס עצמה, היא רוכבת על המסכנים, ומשתדלת גם להנציח ולשמר אותם ככאלה,

כי אם לא, הבוחרים שלה יעלמו.

זה לא קשור לעיירות פיתוח או לא, זה קשור למעמד נמוך, שכמו שכתבתי, עושים ככל הניתן

לשמר כמו ככזה, חוסר השכלה בד"כ, ונטיה דתית/מסורתית.

ש"ס לעולם תפחיד את בוחריה עם התבוללות העם, עם הפריצות, עם ההפקרות, ותתן להם

את כל הסיבות בעולם להרגיש שהם לא אשמים במצבם הנמוך, אלא המדינה, הזרים,

המופקרים, המתבוללים, ומי לא.

פורסם
אני מסכים לחלוטין שרוב מצביעי ש"ס הם ממוצא מזרחי וממעמד סוציו-אקונומי נמוך.

אבל התגובה של בגירה פשוט מנציחה את הסטריאוטיפ - למה, אין רוסים בעיירות פיתוח? אין ערסים רוסים/אשכנזים? כל המרוקאים היו ביג-שוטס אצל המלך?

יש דרך ויש דרך, הדרך שבא הוא בחר להציג את הדברים - אותי - הגעילה.

אתה סתם מבלבל את המח, אני בפרוש כתבתי כבר בהודעה המקורית שלא כל המזרחיים כאלה, ההפך, מדובר במיעוט אבל מיעוט שקיים ואליו מופנה התשדיר הזה.

כל פרשנות אחרת מקורה ככל הנראה ברגשות נחיתות שלך ולא בשום פנים ואופן במשהוא שאני אפילו רמזתי עליו בעקיפין!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ש"ס מפלגה בעייתית מאוד - מבססת את כוחה על פלגנות ועל גזענות. המפלגה מתיימרת לייצג "ספרדים" (מה זה?) אבל למעשה הוקמה על ידי הרב הליטאי ש"ך במסגרת התחרות הפנימית בעולם החרדי-האשכנזי.

אניחייב לציין שהגזענות של עדות המזרח כלפי ה"אשכנזים" (שוב - מה זה?) אינה נופלת מזו שבכיוון ההפוך, להערכתי כיום היא הרבה יותר חמורה.

באגירה - לפני מספר שבועות שמעתי הרצאה מפי אורן נהרי, שדיבר על ההיסטוריה של מדינת ישראל. הרצאה מאלפת, לצערי לא מצאתי דוגמתה ביוטיוב. ההסבר שלו לקשיי הקליטה של עולי צפון אפריקה מעניין: אם העולים ממזרח אירופה הגיעו ארצה ומצאו קשר לקרובי משפחה שסייעו להם, ואם העולים מעיראק הגיעו עם קום המדינה והשתלבו במדינה תוך כדי גיבושה - הרי שעלי מרוקו עלו עשור יותר מאוחר, כאשר המדינה כבר היתה מיוצבת, מנהיגותם נטשה אותם לטובת צרפת ועוד כמה מדינות והם הגיעו ללא קשרי משפחה וללא מנהיגים שיכלו לסייע להם מול השלטונות- וכך נדחקו לשוליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודקים ש"ס.

צריך להפסיק את הגיור "חפיף" בצה"ל.

בין כה וכה כשמגיעים לרבנות להתחתן, לדוגמא, מתייחסים לגיורים הללו בזלזול, כאילו עושים להם טובה (אם בכלל).

סתם בזבוז של משאבי מדינה ומפח נפש למתגיירים, שאחרי התהליך עוד מזלזלים בהם.

שלא יגיירו ושלא יהיו יהודים כהלכה וככה יתפתח פה עם השנים מעמד חילוני ישראלי חדש ואותנטי.

ובינתיים, לכל המתעצבנים, אל תהיו משתפי"ם ואל תתחתנו ברבנות.

הקיאו אותם מעולמנו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ובינתיים, לכל המתעצבנים, אל תהיו משתפי"ם ואל תתחתנו ברבנות.

הקיאו אותם מעולמנו.

זה בסדר, אני את ה"חופה" שלי קיימתי בפראג.

יותר מהכל מפריע לי החינוך הזה לגזענות, הרי הורים שחושבים ככה מעברים זאת לילדיהם.

כשעליתי לארץ בשנת 1991 בעודי בן 5 סבלתי מגילויי גזענות מטורפים, רק בדיעבד הבנתי את זה.

תשדיר שכזה בפריים טיים ממשיך לעודד גילויי גזענות שכבר הספקתי לשכוח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
כמעט כל יוצא ברית המועצות הרי גם ככה חווה את זה ברבנות, זה לא חדש שאנחנו לא בני אדם בשביל ראשי ש"ס.

הרי מבחינת ש"ס אם אתה לא יהודי כשר עם הורים עם כתובה ועוד מזרחי בנוסף להכל - אתה אונטרמענש (כמו שקראו לנו בשנות ה-30-40 במדינה "נאורה" אי שם באירופה)

עם כל קמפיין כזה שעולה אני נגעלת יותר ויותר מאנשים שחיים כאן.

ברשותך תיקנתי לך. נכון, יש אנשים זבלה וזה לא אחד ולא שניים. אבל ישנם גם הרבה אנשים יפים. אנשים משכמם ומעלה שחושפים את הצד היפה של האנושות. תשתדלי להסתכל עליהם או לפחות להיות מודעת לקיומם.

מעניין מתי יפסיקו עם האשכנזי והספרדי? עוד 100, 200 שנים? בסופו של דבר אחרי עשרות דורות כבר אין אשכנזי וספרדי יש רק ישראלי. למרבה הצער הדת עדיין מקיימת את ההפרדה הזו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התגובה שלי היא לא מגעילה ולא מיותרת, היא האמת לאמיתה ואין בילתה אמת אחרת! שים לב שסייגתי, לא אמרתי שזה המצב עם כל הספרדים אלא שיש כזה נתח אוכלוסיה ספרדי ואליו מופנה התשדיר.

כתבנו לעניני תשדירים פנה ליוצר התשדיר, והרי תגובתו:

"התשדיר שלי הוא לא מגעיל ולא מיותר, הוא האמת לאמיתה ואין בלתה אמת אחרת! שים לב שסייגתי, לא אמרתי שזה המצב עם כל הרוסים אלא שיש כזה נתח אוכלוסיה רוסי ובו עוסק התשדיר".

דני

פורסם
אתה סתם מבלבל את המח, אני בפרוש כתבתי כבר בהודעה המקורית שלא כל המזרחיים כאלה, ההפך, מדובר במיעוט אבל מיעוט שקיים ואליו מופנה התשדיר הזה.

כל פרשנות אחרת מקורה ככל הנראה ברגשות נחיתות שלך ולא בשום פנים ואופן במשהוא שאני אפילו רמזתי עליו בעקיפין!

עובדה שאני לא היחיד שחושב כך ואתה עצמך צפית תגובה מהספרדי הממורמר.

אני לא מתכוון להתנצח איתך, אם עוד לא הבנת מה לא בסדר בתגובה שלך (וכמה היא דומה לאלו אשר אתה בז להם) - ניפרד כידידים.

פורסם

מה שלדעתי התפיסה של ש"ס, מזכיר לי מאוד את הפלסטינים (להבדיל אלף אלפי הבדלות) - הנצחת הסכסוך היהודי-ערבי, ע"י השארת ההמונים שלהם עניים מרודים וממורמרים (המנהיגים שלהם טובעים בכסף, ההמונים רעבים ללחם והאשמה כולה עלינו, כן?).

לצערי, גם ש"ס מעדיפה לראות כנראה את בוחריה ותומכיה עניים.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני חושב שכדאי לכל הרוסים והמצקצקים בלשונם כאן להיכנס קצת לפרופורציה ולהיזכר במה שעשתה מפלגת ישראל בעליה בבחירות של 99'... נזכרתם*? יופי. עכשיו בואו נדבר קצת על התוצאות ההיסטוריות של אותו קמפיין מוצלח הזכור לנו כ"שס קונטרול - נאש קונטרול".

היום, 13 שנה מאוחר יותר, ה"רוסים" כבר התבססו בכנסת. אמנם מלחמת הכיבוש של משרד הפנים לא ממש צלחה וגם שרנסקי כבר לא בעניינים (היום זה ליברמן וחברי מפלגתו) אבל תסתכלו על התמונה הגדולה ותראו את הצמיחה. ש"ס כבר עשרים שנה מחזיקה בהרבה מנדטים ומשקל רב בקואליציה אך אינה רושמת צמיחה משמעותית או שינוי במשקל הזה. לעומתם, אנחנו פאקינג התמזגנו עם מפלגת השלטון. בתוך 15 שנה ליברמן, שהיה יועץ אפור לנתניהו, צמח והגיע למקום השני ברשימה המשולבת, כך שבעוד כמה שנים יש סיכוי טוב שיהפוך לראש הממשלה בעצמו. בדיוק כמו השילוב של עולי ברה"מ בכלכלה הישראלית לעומת המהגרים מצפון אפריקה, זה מה שקורה גם בכנסת.

אני לא חי באשליה שהכל בסדר, גם המשפחה שלי עברה לא מעט התעללות מצד הרבנות ועמדותיי כלפיהם ידועות לוותיקי הפורום. עם זאת, אני רואה בקמפיין הנוכחי של ש"ס סוג של זעקת יאוש וקריאה לתשומת לב, כי הם מבינים שלא לעולם חוסן. הרוסים בדור השני ממשיכים להשתלב בקהילה, עם כל הבעיות שלהם, ולהציג ערך אלקטורלי גבוה לציבור הרחב ולא רק לקהילתם הקטנה כמו פעם. ש"ס עדיין משווקים את עצמם למיעוט הולך ודועך של מזרחים מוגבלים וחסרי השכלה, כי למזרחים משכילים וחכמים יש כבר אופציות טובות בהרבה. במצב דומה, מפלגת ישראל בעליה שכוחה כבר תש בשלב הזה, החליטה "ללכת על כל הקופה" לקראת הבחירות של 99' ולצאת עם הקמפיין הפרובוקטיבי שלה. זה עבד ובסופו של יום בחירות הם איבדו מנדט אחד בלבד מתוך 7 (לעומת 4-5 שהיו צפויים לאבד). אז עכשיו אנחנו צועקים "גזענות"? לענ"ד נאה דורש נאה מקיים, גם בעיכוב של 13 שנה.

* לכל דוברי הרוסית שלא מבינים על מה אני מדבר, הנה הסבר קצר מפי ארקן קריב המנוח:

http://www.youtube.com/watch?v=JCLC6NQiCJc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

צריך את המפלגה ואת ראשיה להוציא מהמדינה. ולהעביר אותם לסוריה. בתקווה שימותו שם.

הם גורמים לקרעים בעם. דוגלים בפילוג. ומעודדים חלוקות לרמות ודתות.

הם אוסרים על האנשים (המאמינים המפגרים והלא מפותחים) שלהם לעשות דברים. ולהם יש אישור חריג מ"הרב" שקרן / רמאי / גנב / נוכל התורן הראשי.

מה לעשות שבמקום להתפתח ללמוד ולהתקדם. הם עסוקים בלהיות מסכנים ממורמרים ונצלנים ועלוקות על המדינה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...