Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בעקבות תאונה שעברתי היום פניתי לחדר מיון לוודא שלא נגרם לי נזק גופני. במהלך הביקור שאלו אותי האם הייתי בדרך או בחזרה מהעבודה, עניתי שכן, ואמרו לי שהתאונה תחשב כתאונת עבודה.

לאחר קריאה קצרה הבנתי שיש קריטריונים מאוד ספציפיים לכך, והעובדה שנסעתי מהלימודים לעבודה שוללת את את האופציה הזו.

כמו-כן, מכיוון שלא פניתי למשטרה בעת התאונה איני זכאי לפטור עקב תאונת דרכים.

התאונה נגרמה עקב פגיעה של רכב אחר ברכבי מאחור, הנהג הודה באשמה וכשהתקשרתי לביטוח המקיף אמרו לי שעלי לתבוע את הביטוח חובה שלי.

האם זה בעצם אומר שלמרות שאין התאונה באשמתי, עלי יהיה לתבוע את הביטוח שלי ובעקבות כך הפרמיה השנתית שלי תעלה? וכל זה במטרה להמנע מהתשלום על ביקור בחדר מיון.

מיואש מהבירוקרטיה ועם כאב ראש מהתאונה, פונה אליכם לעזרה :(

תודה רבה

פורסם

לך למשטרה

תדווח על תאונה

מאד מקווה שיש לך תמונות וכו

תקבל אישור משטרה

לך לקופת חולים

יתנו לך התחייבות לכיסוי עלויות המיון וכו

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

כן זה אפשרי.

ואם ישאלו מדוע באת מאוחר

תגיד שזה בגלל שהלכת למיון = פגיעה גופנית.

מותר להגיע באיחור לדווח.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

כל זאת בתנאי שזה קרה 1-2 ימים לפני ביקורך במיון ולא שבוע לפני - אחרת זה לא יתפוס. מעבר לכך - זכותך לתבוע את פוליסת ביטוח חובה של הנהג האשם (אם הוא באמת אשם).

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

fatboy אתה טועה ומטעה.

ביטוח חובה בישראל הוא no-fault כלומר לא נבדקת שאלת האשמה וכל נהג/נוסע תובע אך ורק את הביטוח שלו.

אין עילה לתבוע את הביטוח של הפוגע.

לגבי פרמיה - פרמיית החובה שלך בדרך כלל לא תעלה אחרי תביעה בודדת.

לגבי תאונת עבודה - לא לגמרי ברור במקרה שלך אם זו תאונת עבודה או לא, וגם לא ברור מה עדיף לך שזו תהיה.

תשאל עו"ד שמתעסק בתחום תביעות נזקי גוף ביטוח חובה.

לגבי עלות הבי"ח - ישולם ע"י ביטוח חובה, לך תודיע על התאונה במשטרה.

--------

לגבי ביטוח מקיף כמובן שיש לתבוע את הפוגע, זה סיפור נפרד לגמרי מהחובה, ולא קשור לפה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עברתי תהליך כזה בעצמי -תבעתי את ביטוח חובה של נהג אשם, למרות שהיה לי ביטוח בתוקף, וקיבלתי פיצוי.

קצת מידע מהרשת, לא היה לי כוח לחפש בצורה יותר מעמיקה:

http://www.srnlaw.com/articles/car-insuranceissues/

ציטוט נבחר:

רכב אדם על אופנוע, החליק ונפצע. אין לו ביטוח חובה ולא היו מעורבים כלי רכב או אנשים נוספים. מה מצבו?

רק נהג שאינו אשם בתאונה, וכשקיים נהג אחר שאשם בה, יוכל להגיש תביעה על פי פקודת הנזיקין נגד הנהג האשם. במקרה של רוכב ללא ביטוח חובה, כשלא היו מעורבים נוספים בתאונה, לא ניתן להגיש תביעה לפי פקודת הנזיקין, גם אם מדובר ברוכב שנגרמה לו נכות קשה. יש לציין, שהדבר לא מונע מאותו נהג לתבוע קצבאות נכות מן המוסד לביטוח לאומי.

פורסם
עברתי תהליך כזה בעצמי -תבעתי את ביטוח חובה של נהג אשם, למרות שהיה לי ביטוח בתוקף, וקיבלתי פיצוי.

קצת מידע מהרשת, לא היה לי כוח לחפש בצורה יותר מעמיקה:

http://www.srnlaw.com/articles/car-insuranceissues/

ציטוט נבחר:

רכב אדם על אופנוע, החליק ונפצע. אין לו ביטוח חובה ולא היו מעורבים כלי רכב או אנשים נוספים. מה מצבו?

רק נהג שאינו אשם בתאונה, וכשקיים נהג אחר שאשם בה, יוכל להגיש תביעה על פי פקודת הנזיקין נגד הנהג האשם. במקרה של רוכב ללא ביטוח חובה, כשלא היו מעורבים נוספים בתאונה, לא ניתן להגיש תביעה לפי פקודת הנזיקין, גם אם מדובר ברוכב שנגרמה לו נכות קשה. יש לציין, שהדבר לא מונע מאותו נהג לתבוע קצבאות נכות מן המוסד לביטוח לאומי.

בעקבות תגובתו של maphisto, הלכתי למשטרה לדווח על התאונה. בעוד מספר שבועות אני צריך לקבל אישור קבוע שאיתו ניתן ללכת למיון.

עכשיו עולה שאלה אחרת, האם אני יכול לתבוע את ביטוח החובה של הצד הפוגע בעקבות יום העבודה שפספסתי? לפי המאמר שצירפת, רק במקרה ואיני מחזיק בביטוח חובה אוכל לתבוע את הביטוח של הצד השני. האם משתלם לתבוע את ביטוח החובה שלי בעבור עלות של יום עבודה אחד? (צריך להסתכל 3 שנים קדימה)

פורסם

אתה יכול לתבוע את ביטוח החובה של הנהג השני, בתנאי שאשמתו מוכחת ואינה מוטלת בספק. אחרת תביעתך תעלה חרס.

מעבר לכך, אני מניח שבכל מקרה תביעה נגד ביטוח שלך, תספק את מבוקשך בזמן קצר יותר. השאלה היא האם אתה סבלני מספיק.

פורסם
אתה יכול לתבוע את ביטוח החובה של הנהג השני, בתנאי שאשמתו מוכחת ואינה מוטלת בספק. אחרת תביעתך תעלה חרס.

מעבר לכך, אני מניח שבכל מקרה תביעה נגד ביטוח שלך, תספק את מבוקשך בזמן קצר יותר. השאלה היא האם אתה סבלני מספיק.

סבלנות היא כמובן לא הבעיה פה, כל ההפסד הוא על יום עבודה בודד, השאלה האם משתלם להתרוצץ על זה ובהנחה שוב שהנהג מודה בכל האשמה.

פורסם

זו שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך ידידי . אני במצב שלך (בלי לחץ ,כמובן) הייתי דואג שהצדק ינצח ,כלומר שהאשם בתאונה ישא בשילומים כדין.

פורסם
fatboy אתה טועה ומטעה.

ביטוח חובה בישראל הוא no-fault כלומר לא נבדקת שאלת האשמה וכל נהג/נוסע תובע אך ורק את הביטוח שלו.

אין עילה לתבוע את הביטוח של הפוגע.

לגבי פרמיה - פרמיית החובה שלך בדרך כלל לא תעלה אחרי תביעה בודדת.

לגבי ביטוח מקיף כמובן שיש לתבוע את הפוגע, זה סיפור נפרד לגמרי מהחובה, ולא קשור לפה.

אגב WIL, זה בסדר להודות בטעות שלך. אין צורך להעליב ולומר שאני טועה ומטעה אם אינך מודע לכל העובדות (אין אף אדם שיודע הכל, תמיד לומדים דברים חדשים ובשיל זה אנחנו פה בפורום שואלים ומתיעצים).

פורסם

fatboy אני עומד מאחורי מה שאמרתי בפעם הקודמת.

הבאת חוו"ד משפטית שדנה במקרה בו לנהג אין ביטוח חובה, והוא מעורב בתאונה שאינה באשמתו.

במקרה כזה אכן ניתן לתבוע את הפוגע לפי פקודת הנזיקין ללא קשר לחוק הפלת"ד בכלל. ואז תתברר שאלת האשמה כמו בכל תביעה אזרחית.

אבל זה לא רלוונטי במקרה של פותח השרשור.

יש לו ביטוח חובה.

לכן חל "ייחוד עילה" על פי חוק הפלת"ד (סעיף 8 לחוק), כלומר ברגע שיש לו עילת תביעה נגד ביטוח החובה של עצמו לפי חוק הפלת"ד אז אין לו עילת תביעה כנגד אף גורם אחר בקשר לנזקי גוף מהתאונה.

http://www.mishpati.co.il/article.aspx?articleId=1171

פורסם

המושג יחוד העילה מתייחס לעובדה שלנפגע אין עילה להגיש תביעה כנגד הנהג האשם אלא הוא יגיש תביעה כנגד המבטח של הנהג. במקרה שלנהג אין ביטוח חובה, אז הנפגע יגיש תביעה נגד הנהג עצמו (ואז קרנית נכנסת לתמונה)

פורסם

עשית סלט שלם.

נפגע הולך רגל - אתה צודק לגמרי - רשאי לתבוע אך ורק את ביטוח החובה של נהג המכונית שהיה מעורב בתאונה איתו, במידה ויש ביטוח חובה.

(אגב גם כאן - אין דנים בשאלת אשמה. ייתכן מאוד שהולך הרגל אשם בתאונה, זה לא רלוונטי לשאלת הפיצוי מהביטוח)

אם לנהג הרכב הפוגע אין ביטוח חובה אז פתוחה בפני הולך הרגל הדרך לתבוע את הנהג הפוגע בתביעת נזיקין רגילה ואז עשוי להיות דיון בשאלת האשמה כמו בכל תביעת נזיקין רגילה.

אבל יותר פשוט להולך הרגל לתבוע את "קרנית" (ללא שאלת אשמה) ו"קרנית" כבר תבוא חשבון עם הנהג הפוגע.

--------------

פה בשרשור אנו דנים במקרה של נהג רכב א' שהיה מעורב בתאונה עם רכב אחר ב'.

ברגע שלרכב א' יש ביטוח חובה בתוקף אז ייחוד העילה בחוק הפלת"ד קובע שהנהג (והנוסעים עימו) יכולים לתבוע אך ורק את הביטוח הנ"ל בקשר לנזקי גוף מהתאונה.

אם לרכב א' לא היה ביטוח חובה בתוקף אז:

1. הנוסעים ברכב א' רשאים לתבוע את קרנית (ללא דיון באשמה) וקרנית כבר תבוא חשבון עם הנהג של רכב א' שנהג לא מבוטח.

2. הנהג שנהג ללא ביטוח חובה אינו רשאי לתבוע את קרנית. הוא יכול לתבוע את נהג הרכב השני ואולי גם את ביטוח החובה של הרכב השני אבל אז ייאלץ להוכיח את אשמתו של הנהג השני. תביעת נזיקין קלאסית שלא קשורה לחוק הפלת"ד.

• תוכן חדש...