Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30CW או סוזוקי SX4 HB - עד 65 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תחילה עליי לציין שאני מעריך מאוד את הפורום, איני משתתף בו אך קורא לעיתים קרובות ומאוד נהנה.

לענייננו:

עד לא מזמן הייתה לי סקודה פאביה חדשה שהלכה בטרם עת. היום אני מעוניין ברכב גדול יותר, מהנה יותר לנהיגה, נוח ואמין ככל שניתן לקבל מרכב יד שניה.

ההתלבטות שלי היא בין יונדאי I30CW שנת 2009 לבין SX4 האצ'בק באותה שנה בערך - בכל מקרה בשניהם איני מעוניין לעבור את ה-65 אלף.

רבות כתוב עליהם אך אשמח אם תוכלי להביע את דעתכם בנושא בפוסט הנ"ל. חשובה לי תגובתך והמלצתכם.

בנוסף שמח לקבל המלצה מהיכן לרכוש, איזה דגם ומה חשוב לשים לב לפני הקנייה (הבנתי שיש מספר דגמים של SX4 אך איני יודע לזהות ביניהם כדוגמת ESP, שבחלקן קיים ובחלקם לא).

מודה להתייחסותכם - מקווה שיהיה פוסט פורה.

לילה טוב.

פורסם

לגבי ה SX4, אתה בטוח שב 65,000 נכנסת לך אחת ממודל 2009? (לפני זו רק תצורת 4 הדלתות).

בכדי לזהות אם ה SX4 כוללת ESP או לא יש להסתכל ברשיון הרכב ולראות מה רשום שם. לחילופין דרך הספק המנוע ניתן לדעת -> מנוע עם 107 כ"ס מגיע ללא ESP, מנוע עם 119 כ"ס מגיע כבר עם ESP. להערכתי כל הרכבים שעלו לכביש אחרי אוגוסט 2009 הם כבר עם מערכת ה ESP והמנועים החזקים יותר.

אתה יכול לעשות חיפוש תחת השם שלי ולמצוא שרשור שפתחתי בזמנו על ה SX4 HB שהייתה לי בזמנו.

אם מרחב ושימושיות חשובים לך קח את ה I30CW, בכל פרמטר אחר הייתי מעדיף את ה SX4.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסוזוקי מרגישה קצת מיושנת ליד היונדאי. בנוסף היונדאי מרווחת יותר ובעלת 5 כוכבים במבחני הריסוק.

הנאה מנהיגה לא תמצא באף אחת מהן.

בהצלחה.

פורסם

בניגוד לאיתמר אני ממליץ לך בחום ללכת על היונדאי, עדיפה בכל פרמטר על הסוזוקי המיושנת , נוחה יותר מרווחת יותר מצוידת יותר ובכלל רכב עדיף על הסוזוקי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

היה לי את שניהם,

ליונדאי 5 כוכבים בריסוק לסזוקי 4.

לגבי מי מיושנת יותר ... שתיהם בערך אותו דבר אבל ...

הסזוקי זריזה ומהירה יותר , צריכת הדלק שלה עדיפה ומחירה זול יותר (לפחות כחדשה) אבל כמעט ולא היו בליסינג כך שהשוק שלה טוב יותר.

ביונדאי חומרי הפנים והדיפונים עדיפים יותר.

בסזוקי הישיבה גבוהה יותר.

יש לנו המון סזוקי בעבודה ובמחלקת רכב מספרים שהיא האמינה ביותר מהמשפחתיות העממיות.

לגבי מרחב - למרות שהסזוקי צרה יותר הדבר אינו מורגש בגלל תחושת הגובה.

לסיכום - 2 הרכבים טובים הייתי קונה את הרכב השמור יותר ....

פורסם

ההחלטה בהחלט קשה,

מבחינת דלק איני מייחס חשיבות רבה מדי כיוון שאני נוסע באזור ה16 אלף קילומטר בשנה, ולכן ההפרשים בדלק אינם גדולים- עד 1000 שקל בחישוב גס לשנה.

מבחינת הצורך בטיפולים, בכמה קילומטרים נדרש לעשות טיפולים בכל אחד מהרכבים והאם יש להם רצועת טיימינג או שרשרת.

כיוון שאני מתכוון לקנות רכב משומש חשוב לי לקבל את המידע הטכני המירבי של 2 המכוניות על מנת שאוכל להעריך ולבחון את הרכבים בשוק מבחינת קילומטראז ומצב מכני

פורסם

הטיפול בסוזוקי הוא פעם בשנה או 15,000 ק"מ - מה שבא קודם. יש שרשרת תזמון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלנו במשפחה יש את 2 המכוניות ואין ספק שהיונדאי עדיפה כמעט בכל פרמטר, היתרון היחיד של הסוזוקי וזו גם הסיבה שהזמנתי אותה הינו רכב גבוה עם תנוחת ישיבה גבוהה ולא גדול במחיר אטרקטיבי ואבזור נדיב של היבואן.

אבל אם משווים תחושת נהיגה, נוחות הגה, איכות כסאות, איכות הרכבה ודיפון, לוח שעונים, מערכת שמע היונדאי פשוט מרגישה מדור אחר, הסוזוקי ממש מזכירה לי רכבים יפניים של סוף שנות ה- 90. בנוסף מרווח הפנים שלה ותא המטען קטנים משמעותית משל היונדאי שהיא מהמרווחות שיש ואפילו עדיפה על ה- I30CW החדשה.

לגבי זריזות, לא מצאתי הבדל לטובת הסוזוקי, אולי בהאצות ביניים, היונדאי זריזה לא פחות ולמרות התלונות על ההגה ביונדאי מצאתי אותו הרבה יותר נוח מבסוזוקי ותחושת היציבות של הרכב בהחלט עדיפה.

פורסם

לדעתי לך על הסוזוקי, הרכב חסכוני , יש לאמא שלי את ה 2010 עם המנוע החדיש יותר 119 כ"ס , עדיף לך לחפש אחד מהשנה הזו , קראתי גם את החוות דעת של איתמר שכתב שעל הדגם של 2009 הרגיש שהמנוע קצת חלש בנסיעה עם מזגן.

בדגם של 2010 אני אישית לא הרגשתי בכלל הבדל עם או בלי מזגן והרכב נוסע טוב ומרגישים שהמנוע חזק אפילו הייתי אומר שהרכב נוח לי ונסעתי בו הרבה נסיעות בין עירוניות וגם בעיר.

קח בחשבון שיקול נוסף שבגלל חברות הליסינג השוק מוצף ביונדאי וזה ישפיע עלייך בעיקר במכירת הרכב בעתיד.

גם ממה שקראתי חוות דעת של אנשים היונדאי ושאר הקוריאניות לא חסכוניות.

פורסם

לגבי סוגיית הרכבים בליסינג, יש לא מעט סוזוקי SX4 בחברות הליסינג גם כרכבי השכרה. בנוסף בשנה האחרונה הרכב נמכר בשלל מבצעים כיד ראשונה מליסינג עם 0 ק"מ במחירים שהגיעו גם ל-90 אלף שקלים שזה כמעט 20 אלף שקלים מתחת למחיר המחירון, כך שמבחינת שמירת ערך אני לא רואה הבדל גדול, כדאי לציין שה-CW מאוד מבוקשת גם כפרטית וגם בחברות הליסינג ורכבים טובים נעלמים מהר מהמגרשים.

לגבי טיפולים, המועד הוא תמיד קילומטרים שעברת או תקופת זמן, בסוזוקי זה 15 אלף קילומטרים או שנה וביונדאי 20 אלף קילומטרים או שנה. בשתיהן אם אני לא טועה אין חגורת תזמון אלא שרשרת שמפחיתה את הצורך בהחלפה יקרה.

אני חושב שכדאי לך לבדוק גם את קיה פורטה, ב-60 אלף שקלים או אולי קצת יותר אתה יכול למצוא אחת כזאת פרטית ממודל 2009, היא חולקת המון מכלולים עם היונדאי I30 אבל אני מצאתי אותה נוחה יותר והנסיעה בה שקטה יותר. בנוסף לדעתי העיצוב החיצוני נאה הרבה יותר, בעיקר בדגם המאובזר עם חישוקי מגנזיום ופנסי ערפל.

פורסם
לגבי סוגיית הרכבים בליסינג, יש לא מעט סוזוקי SX4 בחברות הליסינג גם כרכבי השכרה. בנוסף בשנה האחרונה הרכב נמכר בשלל מבצעים כיד ראשונה מליסינג עם 0 ק"מ במחירים שהגיעו גם ל-90 אלף שקלים שזה כמעט 20 אלף שקלים מתחת למחיר המחירון, כך שמבחינת שמירת ערך אני לא רואה הבדל גדול, כדאי לציין שה-CW מאוד מבוקשת גם כפרטית וגם בחברות הליסינג ורכבים טובים נעלמים מהר מהמגרשים.

לגבי טיפולים, המועד הוא תמיד קילומטרים שעברת או תקופת זמן, בסוזוקי זה 15 אלף קילומטרים או שנה וביונדאי 20 אלף קילומטרים או שנה. בשתיהן אם אני לא טועה אין חגורת תזמון אלא שרשרת שמפחיתה את הצורך בהחלפה יקרה.

אני חושב שכדאי לך לבדוק גם את קיה פורטה, ב-60 אלף שקלים או אולי קצת יותר אתה יכול למצוא אחת כזאת פרטית ממודל 2009, היא חולקת המון מכלולים עם היונדאי I30 אבל אני מצאתי אותה נוחה יותר והנסיעה בה שקטה יותר. בנוסף לדעתי העיצוב החיצוני נאה הרבה יותר, בעיקר בדגם המאובזר עם חישוקי מגנזיום ופנסי ערפל.

+1 לאפשרות של קיה פורטה

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...