Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעבות על עדשת המצלמה? התוצר יותר טריפי מהתקרית. מה גם שהתופעה הזו לא שונה מאותן התאגדויות רוכבי רולרים, רק שבד"כ מצוותת להם ניידת או שתיים.

פורסם

ניידת לא בטוח שהייתה מאפשרת מחדל שכזה, זה בדיוק ההבדל בין התאגדות ורכיבה בטוח לבין התאגדות ורכיבה כמו במערב הפרוע עם כל הסכנות הנלוות (במיוחד בשישי בערב שכולם יוצאים למסיבות וחלקם כבר שתו בבית).

אני חושב שזה בגלל ההגדרות של המצלמה, שיניתי שם משהו כנראה זה התוצאה.

בהמשך יש דברים קצת יותר טריפים מהחלק הזה :) כולל עצירה ליד זוג שהתוכחו על המדרכה וחילופי "ערב טוב" לבדיקת השטח.

באמת היה קצת לא שגרתי אתמול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יום שישי סביבות השעה 23:15, קבוצה של כ-20 רוכבי אופניים חוצים רמזור באדום מלא כאשר מהצד באות מכוניות במהירות של 50 קמ"ש ומעלה. בנוסף לזה, יש שביל אופניים במדרכה של הנתיב הנגדי, אבל למה להם לעשות רכיבה בטור אם אפשר להשתמש בכביש ולתפוס 2 נתיבים?

עם כל זה שגם אני רוכב, כנראה שרק תאונה הייתה גורמת להם להבין.

http://youtu.be/QIByQdCkhdM

ואם מישהו היה נכנס בהם הוא גם היה נכנס לכלא.

מדינה מפגרת אין לי דרך אחרת להגדיר את זה.

כנראה שלרוכבי האופניים יש לובי מאוד חזק בכנסת אחרת אני לא מבין איך לא אוסרים עליהם לרכב בכביש. בכלל!

כבר יצא לי לא פעם לראות אותם רוכבים בכבישים ללא שוליים כאשר הרכבים צריכים לעקוף אותם על הכביש הנגדי.

פשוט מסכנים את עצמם ומסכנים אחרים.

פורסם

החוק אוסר על רכיבת אופניים במדרכה. במילים אחרות מקומם של הרוכבים הוא בכביש, אבל גם מקומם של המכוניות ולכן יש חוקי תעבורה שתכפים גם לאופניים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

החוק לא תמיד הגיוני וצודק.

כמה אנשים מתו מפגיעת רוכבי אופניים במדרכה?

כמה רוכבי אופניים מתו ברכיבת כביש?

איך מתן היתר לרוכבי אופניים לנסוע בשולי הכביש מתיישב עם העובדה השוליים נועדו לעצירת חירום או בריחה מסכנה?

נכון שהסיכוי שדווקא ברגע שתצטרך לסטות לשול כדי למנוע תאונה יהיה שם רוכב אופניים הוא כמעט אפסי,

אבל החוק צריך לקחת את זה בחשבון?

מה עם רכב שעצר בגלל פנצ'ר ומאחוריו רוכבי אופניים בשול, הם יצטרכו לצאת לעקיפה ולהכנס לתחום הכביש.

בכל מקרה זה כבר נצלו"ש אז נחזור לדבילים שנתפסו במצלמה.

פורסם

חוקית אסור לרוכבי אופניים לרכב בשוליים, אלא במרכז הנתיב, כמו כל רכב דו גלגלי אחר (קטנוע, אופנוע, קורקינט חשמלי וכו').

אלא שהחוק גם קובע כי במקרים בהם הוא מעכב את התנועה (כמו משאיות עמוסות לדוגמה) עליהם לרדת לשול הימני על מנת לאפשר לרכבים לעקוף בקלות וללא סיכון.

כמובן שזה תופס אך ורק לכביש דו סטרי בעל נתיב אחד לכל כיוון.

כתוצאה מכל זה הם רוכבים בשול הימני כדי לאפשר לטור מכוניות קבוע לעקוף.

ראיתי לא פעם במקומות בהם אין תנועה קבועה שרוכבים כן חוזרים למרכז הנתיב, שם הם רואים ונראים, כמובן לא כולם, אבל יש חלק משמעותי שמודע לכך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מבחינת החוק כיום: הן רוכב אופניים והן טרקטור מחוייבים (בעבר היו רשאים) להיצמד לחלק הימני הסלול של השול בכל עת, לא רק בזמן עקיפת כלי רכב.

פורסם
אולי הוא יולדת.

:lol: :lol: :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

משטרת הבדיחה (או בשמה השני - משטרת התנועה) לא תעשה כלום. כרגיל.

אלא אם הנהג ייגש ויגיש תלונה.

כאן זה לא חלם, כאן זו ארץ הטמטום עם משטרע.

העיקר ש"להכניס" חזק לדורס הבן של חשין היה אפשר, אה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...