Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
המבט האחרון של הרוכב לכיוון הנסיעה הוא ב-0:09. תחילת התנועה ב-0:14. זה אומר שחלפו 5 שניות מהמבט האחרון שלו לכיוון הנסיעה עד שהחל לנסוע. פרק זמן ארוך מאד, היו יכולים להיות שם הולך רגל, אופניים מיכאניים, רכב שעצר להוריד טרמפיסט, וגם אופניים חשמליים.

המצב שתיארת לגבי הקטנוע הוא אשמתו המלאה. נקודה.

יש דברים שאף אחד לא מצפה שתיבדוק.

המילה "לצפות" חוזרת על עצמה. אני לא רואה טעם בלצפות דברים שאפשר לוודא ע"י בדיקה פשוטה.

האם כשאתה עובר באור ירוק בצומת, אתה בודק שמטוס בדיוק לא נוחת בנתיב התנועה החוצה?

בצמתים מסויימים בחיפה, ליד השדה תעופה, כן- אם אני קולט אחד שטס בצורה חשודה :lol::-(

יש מצבים (כמו עם האופניים) שאתה לא חושב בכלל על האפשרות שמישהו מספיק מטומטם ליסוע נגד כיוון התנועה.

זו הטעות. אל תחשוב. תבדוק.

אם תשים לב, הוא בקושי זז לפני ההתנגשות אז יש סיכוי טוב שהיא בכלל היתה נכנסת בו שהוא בכלל נייח.

עכשיו שאלה: אם המטומטמת על האופניים לא היתה נוסעת בנתיב נגדי, היה קורה משהו?

ככל הנראה שהאשמה לא של הרוכב...

במקום "לרדת" על מישהו שהתנהג כמו שמצופה מנהג בעולם האמיתי, תרדו על הפוסטמה.[/color][/color][/right]

אף אחד לא אומר שהיא לא מטומטמת.

אני כן אומר, שבפרק הזמן שעבר בין בדיקות (כמו שציטטתי בהודעה, כ-5 שניות מלאות) יכל באותה מידה בדיוק לרוץ ילד לכביש ולהיפגע מהקטנוע. האם כשאתה מתחיל נסיעה אתה לעולם לא מביט? מתחיל נסיעה על עיוור?

לידיעתך.

הבדיקות האלו שאני מבצע לפני תחילת נסיעה מנעו ממני לדרוס עד היום כ-5 אנשים שהחליטו לרוץ לאוטובוס, לרוץ לכביש, ואין לי מושג מה עוד עבר להם בראש. 5 מקרים שונים שנמנעו הודות לבדיקה פשוטה ובסיסית לפני תחילת נסיעה. 5! שאני זוכר. בטח היו עוד כמה.

אם תבקש אני גם אוכל לספק לך סיבות לגבי מדוע כדאי להעיף מבט במראות כשאתה עומד ברמזור (בין היתר, תאונת המשאית בנשר לפני מספר שנים שגבתה כמה חיים- אולי הנהגים יכלו לברוח מנתיב המשאית שאיבדה את הבלמים אם היו שמים לב אליה. כי הם לא ציפו שמשאית תבוא להם מאחורה במהירות!), מדוע שווה במיוחד להעיף מבט לנתיב הנגדי כשמתחלף הרמזור (ספויילר: לרוב תמצא אחד [ספויילר...:lol:] על הרכב שטס באדום), ועוד.

אז כן, הפוסטמה מפגרת. אבל בדיקה קטנה שלו הייתה מונעת את השיטואציה הזו. אל תהיה צודק וגו'.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, מלים כדורבנות.

במורד השרשור הזה יש גם כמה דוגמאות מוצלחות, למשל של נהג שעל ידי בדיקת מראות בעצירה (שהצעת) הצליח לחמוק מרכב שעמד לפגוע בו מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל מי שנוהג היום בכבישי הארץ מכיר את הרעה החולה ושמה רוכבי אופניים בכלל ואלה עם אופניים חשמליות בפרט.

שהם עושים מה שבא בראש שלהם.

הם אפילו עולים על רוכבי הקטנועים.

לכן צריך לצפות שיקרה לך מקרה כזה.

הקטנוע נוסע על עיוור מבלי שהוא בכלל חושב להסתכל לאן הוא נוסע.

בשניה 9 כאשר הוא מסתכל ימינה , רואים שיש לו שדה ראיה פתוח, למרחק, אבל עד שהתחיל לנסוע חלפו אכן כ 5 שניות בהם הבחורה החיננית הגיחה לה"לפתע"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בחייאת חברים, חייבים להפסיק להיעלב.

אני למשל קראתי את ההודעה של ALPHA [וברווז אחריו] ואמרתי לעצמי וואלה מצד אחד רוכבת האופניים היא פוסטמה מארץ לעולם לא ומצד שני גם אני לפעמים גולש במהירות אפסית תוך כדי שאני מסתכל לכיוון שאני נותן לו זכות קדימה. אז הנה, אפשר להתווכח מי אשם יותר, אבל הסקתי לעצמי נקודה שאני רוצה לשפר בנהיגה שלי. מעתה אשתדל לא לגלוש כמו "הנהג הסביר", וזה יופיו של השרשור הזה. למרות שנהיגה לא מלמדים בהתכתבות יש כאן כמה סרטונים עם אחלה לקחים, וגם לפעמים כיף לראות איך אייל נותן דו"חות לקקות.

בסופו של יום או שאני לומד מהודעה של מישהו או שאני לא מגיב לה, ואז זה WIN WIN.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תמיד תהיה בעיה, אז אם הוא יסתכל לכיוון של הרוכבת ויתחיל לנסוע, הוא יפספס שמגיע רוכב אופניים אחר בכיוון התנועה ומהיר ממנו, ואז ישאלו מדוע הוא לא הסתכל לצד השני, נו באמת

פורסם
יכל באותה מידה בדיוק לרוץ ילד לכביש ולהיפגע מהקטנוע.

יש גדר למדרכה מקו מעבר החציה וכמה מטרים טובים קדימה.

הוא גם התקדם לאט תוך שהוא מתקדם לקו הכביש (ועד לרגע שהוא ישר מבט לפנים ונתקע בפוסטמה).

אם היה מביט שוב ימינה ורק אז מתחיל בתנועה, האם זה לא מספיק זמן בשביל רכב שמגיע מהשמאל לשנות כיוון ולהיכנס בו? לזה יש סיכוי גדול יותר לדעתי. שוב, פרטנית לאירוע המדובר.

אם כי אני מקבל את הרעיון של צמצום הזמן בין מבט לכיוונים השונים.

פורסם

המבט צריך להיות לא יותר משניה, מכסימון שתיים. המרווח של 5 שניות שנטל לעצמו היה מוגזם ואפשר לרוכבת החשמליים להפתיע אותו. הסבירות רכב שמגיע משמאל בתוך 1-2 שניות של מבט לכיוון הנסיעה יפתיע אותו קטן בהרבה מהסיכוי שלאחר 5 שניות ללא מבט לכיוון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טוב כזה דבר עוד לא ראיתם:

[video=youtube;-SSG15AL6kQ]https://www.youtube.com/watch?v=-SSG15AL6kQ

הכיף מתחיל בשניה ה-40 בערך.

* צולם ע"י בועז שורקי

** פורסם לראשונה בפייסבוק, העלאתי לערוץ שלי ביוטיוב לטובת אלו שאין להם.

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
טוב כזה דבר עוד לא ראיתם:

[video=youtube;-SSG15AL6kQ]https://www.youtube.com/watch?v=-SSG15AL6kQ

הכיף מתחיל בשניה ה-40 בערך.

* צולם ע"י בועז שורקי

** פורסם לראשונה בפייסבוק, העלאתי לערוץ שלי ביוטיוב לטובת אלו שאין להם.

הבן אדם מחפש למות

פורסם

זה שכמעט היה שם לינץ' או זה שהמשטרה לכאורה לא ממהרת לעשות עם זה משהו?

אז כן וכן, לא חסרים סיפורים על בני דודים שמשליטים טרור בנגב (בעיקר בכביש ערד-שוקת והסביבה) ולא שמים פס על המשטרה. אגב, את השוטר בשטח עוד אפשר איכשהו להבין, אם הוא היה נכנס לחורה עם הניידת, יש סיכוי שאת הדרך חזרה היה עושה בתוך אמבולנס.

פורסם

הטויוטה הלבנה שרדפה נראית כמו זו שעמדה בצד הדרך בהתחלה, במקום שנראה כמו זירת תאונה.

איך שהאלטו עוברת את קבוצת האנשים משמאל, הם מעיפה לכיוונה מבט מהיר.

אז מי יודע מה היה שם ומי היו המשתתפים ומה נאמר או נעשה שם לפני ותוך כדי.

המערב הפרוע זה כאן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...