Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת דבילית, אבל היייי, לפחות למדת מזה משהו.

באותה מידה זה יכל להיות איזה עבריין שמבצע רוורס ארוך (יציאה מחנייה\פספוס נתיב וכו') והיה נכנס בך עם קצת יותר משקל מה50 קילו של הטמבלית הזאת.

מה הנזק לקטנוע?

פורסם

אני היחיד שחושב שעיקר האשמה היא שלו? לא מתחילים נסיעה מבלי להסתכל לכיוון הנסיעה, גם לא גלישה. מה שנראה בסרטון הוא בדיוק אחד ההסברים לתאונות שמתרחשות בגלישה אל תוך נתיב של תנועה חוצה. אנשים ממשיכים לגלוש עם הרכב ת"כ שהראש מופנה לכיוון התנועה החוצה ולפתע מגלים שהם בתוך הפגוש של הרכב שלפניהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא אותו דבר. היא נעה לכיוונו וכנראה גם היתה נכנסת בו אם היה נשאר סטטי, בטח הסתכלה בסמארטפון. הוא זז בקושי חצי מטר במהירות אפסית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואז 50% שהילדים שלך יהיו מטומטמים. זה גנטי אתה יודע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא מתחילים נסיעה מבלי להסתכל לכיוון הנסיעה, גם לא גלישה.

לאורך כל ההגעה שלו לצומת נראה בבירור שאין רכב לפניו. הוא גם מסיט מבט ימינה פעם אחת אחרי שכבר נעצר וזיהה שאין מכשול לפניו.

היא נוסעת על הכביש נגד כיוון התנועה. אתה עדין חושב שאצלו האשמה העיקרית?!

פורסם
אני היחיד שחושב שעיקר האשמה היא שלו? לא מתחילים נסיעה מבלי להסתכל לכיוון הנסיעה, גם לא גלישה. מה שנראה בסרטון הוא בדיוק אחד ההסברים לתאונות שמתרחשות בגלישה אל תוך נתיב של תנועה חוצה. אנשים ממשיכים לגלוש עם הרכב ת"כ שהראש מופנה לכיוון התנועה החוצה ולפתע מגלים שהם בתוך הפגוש של הרכב שלפניהם.

Tom_22 ענה לך ואני מחזק את תגובתו.

נכון שהוא לא היה 100% אבל קשה מאוד להאשים אותו במצב הזה. הוא הסתכל לפני ימינה, הסתכל שוב לתנועה ובדק מתי הוא יכול להשתלב. הטעות שלו היא המבט האחרון (שלא היה) לכיוון הנסיעה.

רק אני חשבתי על העניין שזאת הייתה יכולה להיות אחלה דרך להתחיל עם בחורה?:lol:

לא רק אתה..

פורסם

אתה צודק!

הוא אשם ב:

1. נסיעה בכיוון התנועה.

2. עצירה למתן זכות קדימה.

3. סבלנות עד שהדרך מתפנה.

4. מבט מידי פעם לכיוון הנסיעה המתוכנן.

5. חוסר ציפיה שמטומטמת על אופניים חשמליים תיסע במהירות נגד כיוון התנועה.

אני מקווה שאין לך רישיון...

פורסם

היא נוסעת על הכביש נגד כיוון התנועה. אתה עדין חושב שאצלו האשמה העיקרית?!

העיקרית? לא. אבל כן, גם הוא אשם.

אתה צודק!

הוא אשם ב:

1. נסיעה בכיוון התנועה.

לא צריך לצפות שמטומטם\מת תבוא לך נגד התנועה. צריך לבדוק שאין מטומטם\מת כזה\זו. אי בדיקה זו טעות שיכולה לעלות בחיים.

ומה אם זה היה ילד קטן? או הולך רגל אחר? מישהו שהגיע מ"שומקום"? גם כאלה יש.

את הלקח הזה, למדתי בדרך הקשה (יחסית) עוד בשיעורי הנהיגה שלי.

עצרנו ליד תחנת אוטובוס, במפרץ החנייה. ישבתי בצד ימין. באתי לצאת מהרכב, פותח את הדלת, המורה לא הספיק לצעוק לי "תיזהר" לפני שקקנוען נכנס בה (במהירות כמעט אפסית, אבל עדיין הצליח). מצד ימין של רכב חונה. לא היה לי מושג שיכול להיות משהו בצד ימין של רכב חונה, אז גם לא חשבתי להביט לפני שיצאתי מהרכב.

מאז אני בודק. כל מה שאני יכול לבדוק, אני בודק.

כשאני יוצא לכביש אני מניח ש-103% מהנהגים לידי רוצים לרצוח אותי, והיתר רוצים להתאבד בעזרתי.

איך 103% והיתר? מאד פשוט, אני מכניס גם מטוסים קלים למשוואה, במיוחד בחורף... חצי ציני. רק חצי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתה צודק!

הוא אשם ב:

1. נסיעה בכיוון התנועה.

אני מקווה שאין לך רישיון...

המבט האחרון של הרוכב לכיוון הנסיעה הוא ב-0:09. תחילת התנועה ב-0:14. זה אומר שחלפו 5 שניות מהמבט האחרון שלו לכיוון הנסיעה עד שהחל לנסוע. פרק זמן ארוך מאד, היו יכולים להיות שם הולך רגל, אופניים מיכאניים, רכב שעצר להוריד טרמפיסט, וגם אופניים חשמליים. השידוך לבחורה מצויין - שני אנשים שלא מסתכלים לאן הם רוכבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתם צריכים לדעת את הרקע לפני שתראו את הסרטון, קיבלתי טלפון שעיצבן אותי מאוד ובדיוק אחרי שסיימתי את השיחה הגיע הבחור במאזדה ופשוט החלטתי ליפול עליו ולא לוותר ומודה שהתבלבלתי בין חד סטרי לחד פעמי D: - בדרך כלל אני רגוע.

נ.ב. הקטע לפרוק עצבים תורם, נראה אני אקנה לי שק איגרוף.

בא לי ללחוץ לך את היד אחרי הסרטון הזה.

ושאף אחד לא יתבלבל - הנהג מאזדה ידע בדיוק לאיפה הוא נכנס ושזה חד סטרי.

פורסם

ALÞћÃ,

אין לי ימים רעים במשרד אז תנסה להעליב בצורה שונה...

ברווז,

המצב שתיארת לגבי הקטנוע הוא אשמתו המלאה. נקודה.

יש דברים שאף אחד לא מצפה שתיבדוק.

האם כשאתה עובר באור ירוק בצומת, אתה בודק שמטוס בדיוק לא נוחת בנתיב התנועה החוצה?

יש מצבים (כמו עם האופניים) שאתה לא חושב בכלל על האפשרות שמישהו מספיק מטומטם ליסוע נגד כיוון התנועה.

אם תשים לב, הוא בקושי זז לפני ההתנגשות אז יש סיכוי טוב שהיא בכלל היתה נכנסת בו שהוא בכלל נייח.

עכשיו שאלה: אם המטומטמת על האופניים לא היתה נוסעת בנתיב נגדי, היה קורה משהו?

ככל הנראה שהאשמה לא של הרוכב...

במקום "לרדת" על מישהו שהתנהג כמו שמצופה מנהג בעולם האמיתי, תרדו על הפוסטמה.

פורסם

יש דברים שאף אחד לא מצפה שתבדוק. האם כשאתה עובר באור ירוק בצומת, אתה בודק שמטוס בדיוק לא נוחת בנתיב התנועה החוצה? יש מצבים (כמו עם האופניים) שאתה לא חושב בכלל על האפשרות שמישהו מספיק מטומטם ליסוע נגד כיוון התנועה.

כן, אני בודק. כי כשאני נוהג אני מניח שכל אחד על הכביש אידיוט, כולל אותי.

אז אני מצפה למשתמשי דרך אחרים שנוסעים נגד הכיוון, עוברים באדום (גם באמצע המופע), נוסעים בחשכה בלי אורות, בולמים בפתאומיות בלי אזהרה, סוטים מנתיבם, מתפרצים לדרך מנקודות מתות בשדה הראיה שלי ממושב הנהג, לא נעצרים מאחורי כשמגיעים לרמזור - וכדומה.

האם אני מאשים נהגים שלא נוהגים ממש באותה "חשדנות" כמוני? לא. מצד שני, הדרך שבה נהגים רבים נתלים לגמרי בסוגיה של אחריות פלילית/אקוטארית במקום לקחת אחריות ולחפש דרכי מניעה - יכולה להוציא אותי מכלי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...