Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה שם באזור גן החיות התנ״כי?!

לפני כחודשיים, אוטובוס אבד שליטה בדיוק במיקום זה(לכן הגידור הזמני).

תנין תוקף מטפל.

ועכשו, איגניס מאבדת עצמה לדעת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מכל הבניה של הרכבת הקלה, בטח השתחרר מפקק והתלהב יותר מידי מלחיצה על הגז.

בקשר לסרטון של המרדף -
לדעתי זה לא מתפקידו לבצע את מה שביצע, והוא נהג בצורה מסוכנת לא פחות מהנרדף. הכי הכעיס אותי הפרסה לאחר העליה לכביש המהיר.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Tom_22 כתב:

לדעתי זאת הדוגמה המושלמת לתאונה בלתי נמנעת(מבחינת הנהג שנוסע לפני הרכב שנפל, כמובן), רכב שיפול מולך מלמעלה מכיוון כביש שאתה בכלל לא יכול לראות ולצפות מראש, זה לא משהו שאתה יכול להיות מוכן לו, אולי אפשר להיות מוכן, אבל לדעתי זה קשה עד בלתי אפשרי, הסיבה שנהג הרכב שנסע לפני הרכב שנפל לא נפגע היא מזל,  ברור שהעירנות ונסיעה בטוחה היא קריטית, אבל איך אתה יכול לצפות דבר כזה מראש? שרכב פתאום יפול מלמעלה ויתרסק ממש מולך.

אתה יכול להיות הנהג הכי זהיר וערני שאפשר, ששם לב לכביש ומוכן לכל תרחיש ומגיב בזמן, אבל מול מקרה כזה צריך בעיקר המון מזל.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת עוד משפט
פורסם
לפני 14 דקות, NEW10 כתב:

אבל איך אתה יכול לצפות דבר כזה מראש? שרכב פתאום יפול מלמעלה ויתרסק ממש מולך.

כחיפאי, אני מצפה לאפשרות שיפול עלי חזיר בר מאיזו מרפסת. 

עוד סיבה למה אני מבסוט שיש לי סנרוף- כדי להוכיח שלפעמים יש ארוחות חינם.

כן, זו תאונה שאם אין לך מזל, אין לך מה לעשות. אם המצלם היה נוסע 3 קמ"ש יותר מהר, הרכב ההפוך היה על גג הרכב המצלם, ולא על הכביש.

כל מה שאפשר לעשות זה להישאר עירני במהלך הנהיגה ולהיות דרוך ומוכן לכל תרחיש, גם ההזויים יותר, ולא להיכנס לשאננות. כך לפחות תוכל להגיב, במידה ויש לך איך להגיב.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 28 דקות, NEW10 כתב:

לדעתי זאת הדוגמה המושלמת לתאונה בלתי נמנעת

אין פה "פורס מאז'ור". 

אם התשתית של הכבישים היתה מתוכננת אחרת, התאונה יכלה להימנע. 

אם היה גידור הולם בכביש העילי, התאונה היתה נמנעת (לפחות מבחינת הנהג בכביש התחתון). 

אם נהג הרכב שהתהפך היה נוסע בהתאם לתנאי הכביש, התאונה היתה נמנעת.

זה לא שונה בהרבה לטעמי מלהיקלע לתאונות אחרות שכוללות נהג אחר שחוצה רמזור אדום, מתעסק בטלפון, נוהג בחוסר זהירות, לא נותן זכות קדימה בצומת וכיוצב'. בחלק מהמצבים, יש אולי מה לעשות כנהג כדי להפחית את הסיכויים להיפגע, ובחלק לא ממש. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 21 דקות, Tom_22 כתב:

אין פה "פורס מאז'ור". 

אם התשתית של הכבישים היתה מתוכננת אחרת, התאונה יכלה להימנע. 

אם הכביש היה ישר ללא שום עיקולים, זה היה גורם לתאונות מסוג אחר- ראה כביש הסרגל. 

תשתיות לא מכסות את הטימטום של חלק מהנהגים, טובות ככל שיהיו.

אם היה גידור הולם בכביש העילי, התאונה היתה נמנעת (לפחות מבחינת הנהג בכביש התחתון). 

אמרו פה שהגידור היה זמני בעקבות מקרה אחר שקרה שם, ועוד לא תוקן היטב.

אם נהג הרכב שהתהפך היה נוסע בהתאם לתנאי הכביש, התאונה היתה נמנעת.

התאונה שלו הייתה נמנעת, כן. 

נקודת המבט של NEW10 היא מנקודת המבט של הרכב המצלם- תהיה הנהג הכי טוב בעולם, עדיין יכול ליפול עליך חזיר בר מהמרפסת. ואין ממש איך למנוע את זה ולא תמיד יש אפילו איך להגיב.

אני כן אומר, שזה שונה מכל הנקודות שציינת (חוצה באדום\הסחת דעת וכדומה), מבחינה מאד פשוטה: 

כנהג, צריך לצפות שדברים כאלו יכולים לקרות. רק לפני חודש בערך הופתעתי ממשאית שעברה באדום ולא הייתי מודע לקיומה, הפקתי לקחים באותה הצומת ומתנהל בהתאם (מקפיד לעמוד במקום שממנו אוכל לראות את הצומת, ללא הסתרת שדה הראייה ע"י צמחיה גבוה). נדיר שאני מופתע, לכן לקחתי את זה חזק. אז כן, אפשר לצפות למקרים כאלו, אפשר לצפות לנהג (במקרה אחר שלי, נהגת, מטומטמת, שהייתה בטלפון על כביש 2 ולא שמה לב שהכביש מתעקל קלות, ונכנסה לסיחרור בצורה שהצריכה ממני תמרוני התחמקות מרשימים שכמובן שהמצלמה שלי לא קלטה באותו יום) שדעתו מוסחת, אפשר לצפות להרבה דברים. 

ל"ציפור" שנוחתת לך על הגג, לא ממש ניתן לצפות כחלק מהנהיגה ביום יום... כן אגיד שלקחתי את הסרטון לתשומת ליבי, ואדע לכל הפחות להסתכל גם למעלה במקומות הרלוונטיים והמועדים לפורענות ככל שאני עובר ליד כאלו :bugeyed::lol:

פורסם

כל מה שכתבת מובן ומקובל. 

ועדין לטעמי, זה לא שונה מאוד. 

כי יש משהו שיכול היה להתקיים ולמנוע את המצב (הגם שלא בשליטת הרכב המצלם). גם לגבי חזירי הבר יכולות הרשויות לטפל חזק יותר. מבחינתי פורס מאז'ור זה מכת ברק או עץ שנופל עליך (וגם על זה אפשר אולי להתפלפל 😉

מזל, כהגדרתו, יכול (והתקיים) להתקיים בכל אחד מהמצבים שתיארת (ולמעשה בכל מצב). כמה שניות לפה ולשם וזה היה מסתיים אחרת.

מה יש לך לעשות חוץ מלהישאר מסוגר בבית?

להשתדל לא להיות שאנן לחלוטין למה שיכול לקרות בכביש וכמובן כמו שאמרת, ללמוד ממקרים שלך או של אחרים. 

פורסם

לא נכנסתי להגדרה של פורס מאז'ור בכלל. 

מבחינת הרכב המצלם, היה לו מזל\נס\זבינאמו הנביא אוהב אותו. תקרא לזה איך שאתה רוצה. 

מבחינת הנהג המעופף, הייתה לו תאונה קשה. 

יש ביטוי שאני מאד אוהב- מתורגם מאנגלית: "מה שנורמלי לעכביש, הוא כאוס עבור הזבוב". 

אבל כמו שהגדרת את זה, מה שונה רכב שנופל עליך מעץ שנופל עליך? 

ובדיוק כמו שאתה כתבת, כמה שניות לפה או לשם וכל התמונה משתנה. 

האדיוט המעופף יכל (כנראה, לא לחלוטין 210% בטוח סופי.1.PDF) להימנע מהתאונה (אלא אם נפגע מרכב אחר והוטח על הגדר- לא רואים בסרטון מה גרם לו לעוף, חוץ מהמהירות שבה הופיע). הנהג המצלם, לא היה לו הרבה מה לעשות. 

מצבים כאלו יכולים לקרות, ויש מצבים של תאונה בלתי נמנעת- ולחשוב אחרת זה היבריס. 

כל יציאה לכביש מהווה סיכון. 

בישראל גם להישאר בבית מהווה סיכון.

וגם בעולם, איפה שאין בעיות כמו בישראל, להיות בבית זה גם מסוכן- תשאל את כל הרוחות רפאים של אלו שהחליקו באמבטיה ומתו מזה. למשל. 

יש אקסיומה שאומרת שאין דבר כזה בכלל, "תאונה". 

הבלמים התקלקלו? לא תאונה, אחזקה פושעת ורשלנית. 

הגז נתקע? תקלת ייצור\הנדסה.

סמנטיקה והיבריס. 

כמו שהרכב המצלם תפס בעדשה רכב שכמעט נחת לו על הגג, שזו לחלוטין תאונה עבורו, יש עוד שלל תרחישים אפשריים (הגיוניים יותר ופחות, כן? אבל אפשריים) שיכולים לקרות. 

גם אם אין להם שום קשר ישיר אליך, חוץ מהעובדה שפשוט היית שם. 

זכור לי מקרה ישן (לפני בערך 20 שנה) של גלגל מטוס ארקיע שנשר מהמטוס על תחנת דלק, בנס לא נפגע אף אחד. לא מצליח למצוא את הכתבה, כנראה ישן מדיי.

קשה לי למצוא את הניסוח שיסביר את כוונתי לגבי זה שמדובר על סמנטיקה, זה טיעון פילוסופי כבד, וכל מה שאני אמרתי עד כה ניתן לפרשנות לשני הכיוונים. אני לא פילוסוף, אני סה"כ ברווז...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

אמרו פה שהגידור היה זמני בעקבות מקרה אחר שקרה שם, ועוד לא תוקן היטב.

לא תוקן היטב?! לא תוקן בכלל!!!

המקרה הקודם היה חודשיים לפי. מדוע לוקח כ״כ הרבה זמן לתקן ליקוי בטיחותי?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אז את האידיוט שעמד כל הירוק ונזכר להכנס לצומת לפחות 2 שניות אחרי האדום המלא תוך כדי שהוא דוחק מכוניות הצידה, לא אוכל להראות כי זה היה ברכב בלי המצלמה.

במקום זה אני נותן לכם את המוביל שאיתו אף אחד לא מתעסק:

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני 15 שעות, אלעדית כתב:

גם מזל, וגם תגובה (בלימה) מהירה שמנעה אסון.

הוא נפל ברווח בין המכוניות.

נס.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...