Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי זמן מה של מחשבה החלטתי לאמץ כלב, הכלב עצמו שהה עד היום בכלביה \ מכלאה ולא נאמר לי בדיוק איזה סוג הוא (נאמר רק שהוא מעורב, כנראה נמצא משוטט ברחוב ללא בעלים). הכלב עצמו מאוד שקט, לא שמעתי אותו נובח פעם אחת (אם כי נהם פעמים ספורות), לא מרייר, נראה שיש לו אופי טוב, אבל יש שתי בעיות עיקריות כרגע - אני רואה שהוא מנשיר שיערות והוא די שמן.

לגבי הבעיה הראשונה (הנשרת שיער) הבנתי שאין הרבה מה לעשות, אבל בנוגע להשמנת יתר שלו החלטתי שחייבים לעשות משהו (והשאלה היא - מה?). לקחתי אותו לעשר דקות הליכה בחוץ ושמעתי שהוא התנשם קצת לאחר מכן, כנראה מהסיבה שהוא שמן. גם רוב הזמן הוא פשוט שוכב ולא זז (הוא אצלי כשעה בערך). עכשיו הוא ישן \ נח ומשמיע קולות של נחירות \ ציפצופים לסירוגין.

עוד דבר - הוא די מסריח, מה עליי לעשות בנידון? אולי הסיבה היא בגלל ששהה עם הרבה כלבים אחרים במכלאה?

מצ"ב תמונה של הכלב (אם כי לא כ"כ טובה), אולי בהזדמנות הזאת תוכלו לזהות באיזה סוג מדובר. צבעו לבן ויש לו פה ושם נקודות שחורות. על האיזור של הזנב יש נקודה שחורה גדולה.

תודה רבה לעונים!

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תן לכלב להתאקלם, להכיר אותך ואת הסביבה החדשה שלו. אל תשפוט עכשיו שהכלב מאד סטטי- הוא לא מכיר אותך, ולא את הבית שלך, והוא לחוץ ואולי עצוב גם. תרעיף עליו אהבה וגם אוכל טוב (שיהיה סיפתח יפה ביניכם..).

את הכלב תכניס לכושר באופן הדרגתי, אל תעשה לו שיטת חדר כושר שזה לקרוע לו את הגוף עד שהוא מגיע לרמה שאתה רוצה, אבל לך איתו בהתחלה לטיולים קצרים, אחר כך תאריך אותם קצת, לפעמים ולא תמיד תריץ אותו וכו'.

דיאטה תכניס בשלב מאוחר יותר- תן לו קצת זמן להתאקלם לסביבה החדשה שלו.

בנוגע לזה שהוא מסריח- שוב, תן לו קצת זמן להתאקלם ואז הופ- למקלחת. קנה לו שמפו מיוחד לכלבים ותזמין חבר לתגבורת כי יש כלבים לוחמניים שלא ממש אוהבים מקלחת.

מזל טוב ובהצלחה.

פורסם

תבריש אותו בתדירות,

מקלחת אחת ל 4-5 חודשים,

אוכל מתאים,

לנקות את העור במגבונים לחים של תינוקות,

טיפות עיניים, ולנקות לו את העיניים והאוזניים מידי פעם.

למרוח את העור בין הרגליים והבטן החשופה בשמן זית.

לתת לו אוכל אחרי הליכה/ריצה, אחרת הקיבה שלו עלולה להתהפך.

פורסם
תבריש אותו בתדירות,

מקלחת אחת ל 4-5 חודשים,

אוכל מתאים,

לנקות את העור במגבונים לחים של תינוקות,

טיפות עיניים, ולנקות לו את העיניים והאוזניים מידי פעם.

למרוח את העור בין הרגליים והבטן החשופה בשמן זית.

לתת לו אוכל אחרי הליכה/ריצה, אחרת הקיבה שלו עלולה להתהפך.

מה זה? את החברה שלי אני לא מפנק ככה.

פורסם

נראה לי שלמרוח אותה בשמן זה יותר פינוק בשבילך מאשר בשבילה.

ועדיף לך שתתקלח קצת יותר מפעם ב4-5 חודשים :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קצת ספורט

לא יודע בן כמה הוא אבל עודף משקל אצל כלבים זה בעיה לא קטנה מבחינת מחלות ובעיות בריאות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מהתמונה אכן נתן לראות שהכלב בעודף משקל רציני.

הייתי מתייעץ עם וטרינר לגבי האוכל - שוקל לשים אותו על אוכל רזה יחסית וכמובן - כמויות מדודות בהתאם לגודל ולגיל - לא לתת לו לאכול חופשי!

מסריח? מקלחת (בכלליות אם הבאת כלב חדש הביתה - תן לו יום יומיים להירגע והופ למקלחת) ועדיף גם להביא כבר חומרי הדברה (קולר + טיפות) כדי לא להביא הפתעות הביתה.

בכלליות - כלבים זו חיה די סטטית מעבר לכניסה ויצאיה מהבית וזמני טיול ומשחק. אבל תן לו קצת זמן להיפתח אלייך.

כמו שאמרו , הרבה אהבה , הרבה טיולים (תתחיל מקצרים - ולפחות 3 טיולים ביום!) ואוכל איכותי. כל השאר כבר יבוא לבד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה!!

מחר או בימים הקרובים אקח אותו לווטרינר ואתייעץ לגבי עניין ההשמנה. גם חבר שעכשיו ראה את הכלב אמר שהוא בעודף משקל רציני וכדאי לפעול כמה שיותר מהר.

בנתיים לקחתי אותו לטיול של 40 דקות בערך והוא לא עשה את צרכיו (במשך כל היום), סיבה לדאגה? הוא כן אכל כמה שעות לפני-כן. לא בא לי לקום מחר עם ריח לא מוכר בחדר. :lol:

ישנן המלצות למזון דיאטטי? פשוט מחר לא בטוח שאהיה אצל הוטרינר ואצטרך לקנות לו אוכל...

פורסם

הוא שותה כראוי? הוא נראה כלב בוגר, ככה שלא אמורה להיות בעיה - אבל הוא עדיין בסביבה חדשה כך שאין לדעת.

תן לו עוד צ'אנס לקראת הערב

Then dying is forgetting

פורסם

שותה יותר מכראוי. אני אוציא אותו יותר מאוחר ונראה. מה שכן פיפי הוא כן עושה (ב-3 מתוך 4 היציאות עשה).

פורסם

או קיי ... חשבתי לרגע שאתה אומר שהוא לא עשה פיפי ביציאות האלו.

קקי? תן לו. הכל בסדר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הוא אכן מעורב בג׳ק ראסל לפי המראה.

זה סוג כלבים שאמור להיות פעיל. עודף משקל וכושר נמוך זה תוצאה של ההזנחה. תן לו זמן והוא יתחיל להתעופף לך בבית. בייחוד אחרי שיצבור ביטחון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...