Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהלן,

לא שמעתי אותו נובח פעם אחת (אם כי נהם פעמים ספורות)

:shock: :shock:

באיזו סיטואציה זה קרה?

חשוב מאוד לשים לב לדברים האלה כי יכול להיות שהכלב בודק גבולות. וחשוב כמה שיותר מהר להציב לו גבולות ו"להראות לו מי הבוס בבית!"

אם נהם עליך זה חמור מאוד!

זה דורש התייחסות וטיפול מיידי!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
:shock: :shock:

באיזו סיטואציה זה קרה?

חשוב מאוד לשים לב לדברים האלה כי יכול להיות שהכלב בודק גבולות. וחשוב כמה שיותר מהר להציב לו גבולות ו"להראות לו מי הבוס בבית!"

אם נהם עליך זה חמור מאוד!

זה דורש התייחסות וטיפול מיידי!

עודד.

מסתבר שאתה צודק. אתמול בלילה וגם היום נהם לעברי שלוש פעמים, מתוכן פעם אחת נשך אותי ברגל ועוד פעם כמעט נשארתי ללא יד.

פעמיים זה קרה בגלל שנגעתי בכדור שלו ברגל ועוד פעם אחת שפשוט סימנתי לו לשבת במקום כלשהו עם היד ואז התנפל עליי.

אני כרגע שוקל את הצעדים שלי איתו... יש סיכוי שהוא כבר גדול מדי (אמרו לי שהוא בן שנתיים, אבל הם לא בדיוק יודעים. הוא נראה יותר) וזה לא היה הכי חכם לקחת אותו בגלל היסטורית החיים שלו? הוא נראה עכשיו די תוקפני (חשבתי לתומי בהתחלה שלא).

תודה.

פורסם

אינני מומחה לכלבים אבל עם חתולים יש לי ניסיון לא מועט...

בעלי חיים שנמצאים באגודות לא תמיד מטופלים כפי שצריך (ואין לי טענות כלפי האגודות שעושות גם כך מלאכת קודש), המשמעות היא שצריך לעשות "יישור קו": חיסונים,בדיקת רופא, ניקיון, טיפול נגד טפילים וכיו"ב. גם התזונה בבית (בהנחה שתהיה איכותית) תעשה פלאים. כלבים וחתולים שנלקחו מאגודות או מהרחוב במצב נורא למדי הפכו ליפיפייים ובריאים עם קצת סבלנות והשקעה.

אשר לאופי ולנהימות, המעבר ממקום למקום לא תמיד עובר בקלות. הכלב (ויותר גרוע עם חתול) אינם מבינים תמיד שהשינוי הוא לטובה,מקום חדש, ריחות חדשים, דמויות חדשות- חרדה מביאה לתוקפנות,ייתכן ובעברו עבר התעללות כזו או אחרת, תן לו קצת זמן שירכוש אמון, יכיר אותך, ידע שאין לו מה לחשוש ממך ומנגד תשדר לו שאתה בכל זאת הבוס..

גם מה שנראה חסר סיכוי בימים הראשונים מסתדר לא פעם עם קצת סבלנות והשקעה.

עשית מיצווה,הכלב יכול להיות חבר נפלא, אני מקווה שהדברים יסתדרו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יש לך מספר דברים לעשות

1. תבדוק את הכלב לקרציות, תבדוק באוזניים, בין האצבעות בכל הרגליים, מתחת לזרועות (בית שחי), ובכלל תלטף

2. תארגן לכלב פינה משלו, תן לו עצם או שתיים, ורצוי גם לקנות "ממתקים" ולתת לו בכל פעם שהוא עושה משהו שנראה לך תקין (יושב? תן לו ממתק, הולך למקום שלו, תן לו ממתק) - אלו לא קשורים להיותו שמן, ולא יתרמו או יגרעו - לפחות לא כרגע, רק יעזרו לו לתת בך קצת יותר אמון

3. קח אותו בדחיפות לוטרינר להערכה כללית, שיבדוק אותו (לב, ריאות וכו'), שימליץ לך על אוכל מתאים וכמויות, וכו'

4. קנה לו קולר נגד קרציות + טיפות נגד פרעושים (2 דברים שונים שים לב)

5. כלב שנוהם הוא כלב מפוחד, סביר להניח שמדובר על העבר הלא נעים שכבר יצא לו לחוות - ממליץ לך לפנות למאלף שיעזור לך ולכלב להפוך לחברים הכי טובים ב 10+ השנים הבאות - אני ממליץ על בחור מקסים בשם גיא תיכון , מאלף בשיטה חינוכית (לתת חיזוקים )

6. אחרי שהתרגלת אליו קצת והוא אליך, נסה לקלח אותו - אם לא תצליח - עדיף שתפנה לוטרינר (לרובם יש גם שירותי ספרות ומקלחת)

לקחת כלב - הצלת חיים - כל הכבוד לך.

עכשיו בכדי שתרגיש שמדובר באהבה ולא מטלה - עליך לחנך אותו ובהתחלה לפחות זה לא יהיה נעים, אבל בעוד חודשיים שלושה -אתה תקבל פי 100000 אהבה ממה שבכלל חשבת לקבל מיצור חי.

כלבים לא שוכחים מי טוב אליהם בדיוק כפי שהם זוכרים מי רע אליהם - לפנק זה מותר.

פורסם

טוב, החלטתי לתת לו צ'אנס לכמה ימים נראה איך באמת יהיה. קניתי לו היום אוכל דיאטטי (שוב סיים את המנה תוך חצי דקה ומטה), עצם שהוא לא מפסיק להיות איתה ומברשת. בכל אופן, כרגע עדיין די מפחיד להיות איתו או סתם ללטף אותו, לפעמים נועץ בי מבטים ממושכים שאני מרגיש שעוד שניה הוא הולך לאכול אותי חי. במיוחד אם אחד מבני המשפחה ניגש למטבח, הוא לא מפסיק להוריד את העיניים שלו מהאוכל. אני באמת משתדל שהוא ישתלב, אבל אני לא ממש רואה נכונות מהצד שלו. :?

לגבי אילוף - לא מעוניין ללכת לכיוון הזה. למען האמת היה לו מאלף בעמותה ואמר שדווקא התנהג בסדר. ההערכה שלי (וגם לפי מה שהבנתי ממכם) היא שההתנהגות הזאת היא בגלל המקום החדש ובני האדם, במכלאה הבנתי שהוא היה עם עוד כמה עשרות כלבים ביחד.

פורסם

אתה טועה לגבי הגישה שלך.

זה מצב מאוד לא בריא לך ולכלב הבעיה בהיררכיה שיש לך כרגע.

כלב גם לא משתלב ו״מראה נכונות״, זה התפקיד שלך לשלב אותו.

החשיבות של לעבוד עם מאלף כרגע היא לא פקודות אלא להרגיל אותך ולכוון אותך לחיים נכונים איתו.

ברגע שזה קורה אתה מרגיש שאתה והכלב על אותו גל, ואין דבר כיף מזה שהכלב קולט ברגע מה המצברוח שלך ואיך לשפר אותו :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כלב זקוק לאהבה, הוא צריך להרגיש אותה, זה לא נראה כך כשאתה מפחד ממנו.

אין לך בטחון בו וזה דו-כיווני, גם לו אין בטחון בך.

אתה חייב לשבור את מעגל הרגשות השליליים בינכם

פורסם

אני לא מכיר כלב אחד שלא יגרגר כאשר יש לו עצם בפה ואתה מתקרב אליו. זה לא קשור לשום אילוף.

לגבי המזון, כשמביאים לכלב אוכל חדש, סבירות גדולה שהוא יאכל את האוכל מיד ולא ישאיר כלום. מבחינתו זה כמו חטיף. אחרי כמה זמן הוא פשוט יאכל כשהוא רעב. תדאג לתת לו מינון מתאים וזהו.

כלב שהיה מקבל אוכל מהבעלים, כמו מהצלחת, תמיד יתקרב למטבח כשיש שם מישהו כי הוא יקווה שהוא יקבל אוכל. אחרי שהוא יבין שאין שם אוכל בשבילו, הוא פשוט לא יסתכל לשם.

לגבי המבטים, זו הדרך של הכלב להראות לך שהוא אוהב אותך. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לכלבים, זה להסיט את המבט כשהוא מסתכל עליך. מבחינתם זה פוגע בהם מאוד.

אני הייתי ממליץ לטייל איתו 4 פעמים ביום בשלב הראשוני, שיראה שאכפת לך. דאג לרצועה קצרה כדי שישאר קרוב אליך, ככה הוא יבין שאתה קובע לו את החופש. תאכיל אותו פעמיים ביום. בבוקר ואחר הצהריים. עצמות וחטיפים אחרים אל תיתן הרבה. רק כשעשה משהו טוב, ותנסה להתקרב אליו. אל תזניח אותו כי אתה מפחד. אני מניח שכאשר אין לו עצם בפה, אם תתקרב ללטף אותו, הוא לא יגרגר.

לגבי לאכול את היד או הרגל. זה יכול לבוא מ-2 מקומות. 1 - הוא פחד שתיקח לו את העצם, אבל גם אז, הוא לא היה מזיק לך, רק תופס את היד או הרגל אבל לא נושך חזק (בעיקר כשאתם בבית שלך). האופציה השנייה היא שהוא משחק איתך, הוא רוצה שתנסה לקחת לו את העצם ואז הוא מפחיד אותך ולהפך. כשהכלב שלי עושה את זה, אני מנסה לנשוך לו את היד או הרגל. הוא מבין מיד שזה משחק.

אישית אני מעדיף כלב עם אופי עצמאי, ולא כלב מאולף. תנו לחיות לחיות, אילוף מבחינתי הוא שווה ערך לקביעת מסגרת לא נוחה. אף כלב לא רוצה שכל היום יגידו לו להרים יד, להתגלגל, לשכב, לשבת. כלב רוצה לשמוח ולשחק. אני יודע שלקום בבוקר לעבודה זה משהו שלא הייתי רוצה לעשות, לכן אני לא עושה אותו. למה שהכלב יעשה

תן לכלב סיכוי. הוא נראה כלב מאוד טוב. כלב ממכלאה עבר הרבה בחיים הקודמים שלו, אבל הוא מהר מאוד שוכח מזה.

פורסם

אסף, אילוף זה לא רק "שכב" ו "התגלגל" .. אילוף זה לא לעשות צרכים בבית, לבוא שקוראים לו, לא לקפוץ על אורחים, לא לקפוץ על הספות, לא לאכול את כל מה שיש בבית (כיסאות, שולחנות, לפעמים קירות) - אילוף בהגדרה זו הכוונה של הכלב להיות "נורמטיבי" ולא פרא. לתת לנו שליטה סבירה בכלב, כמובן שאני אישית לפחות מעדיף כלב "כלב" ולא רובוט, ולכן האילוף שאני עושה כרגע מסתכם בכלבה שיודעת מי הבוס, ושקקי ופיפי עושים בחוץ - כל השאר.. עניין שלה - אם היא נהנית להביא את הכדור שאני זורק, אז מה אכפת לי לתת לה צ'ופר שהיא מניחה אותו על הרצפה כדי שאזרוק שוב (עד לא מזמן פשוט היית משחקת בקטע של "זה אצלי אתה לא מקבל אותו בחזרה")

פורסם

5. כלב שנוהם הוא כלב מפוחד לא נכון! כלב נוהם זהו כלב רכושני ודומיננטי אשר בוחן את הגבולות בבית החדש על מנת לבסס את מעמדו כמה שיותר גבוה מבחינה היררכית.

לפנק זה מותר עד גבול מסויים!.

לגבי אילוף - לא מעוניין ללכת לכיוון הזה. למען האמת היה לו מאלף בעמותה ואמר שדווקא התנהג בסדר. ההערכה שלי (וגם לפי מה שהבנתי ממכם) היא שההתנהגות הזאת היא בגלל המקום החדש ובני האדם, במכלאה הבנתי שהוא היה עם עוד כמה עשרות כלבים ביחד.

טעות חמורה!

רוב הסיכויים הם שלא תוכל לפתור את הבעיה מבלי להתייעץ עם מומחה!

מה גם שזו תופעה שרק תלך ותחמיר עם הזמן.

בטח ובטח כשהכלב רואה שהשיטה שלו עובדת. (הוא נוהם ואתה מתרחק. כשזה לא יעבוד, הוא יעבור לנשיכות- מה שאמרת שאין לו בעיה לעשות).

אני לא מכיר כלב אחד שלא יגרגר כאשר יש לו עצם בפה ואתה מתקרב אליו.

איזה שטויות אתה מדבר!!! :evil:

אתה מוזמן אלי הבייתה.

אני מבטיח לך שהפיטבולית שלי (זו שבסמלון שלי), לא רק שלא תנשך/תגרר אם תדחוף לה יד לאוכל, היא גם תזוז אחורה ותקשקש בזנב. (לעומת זאת אם היא תרגיש שאתה מאיים עלי או על אשתי, היא תאכל אותך!)

אני דוחף את הראש שלי לקערה שלה בזמן שהיא אוכלת והדבר הכי "נורא" שהיא עושה זה להתנגד עם הראש שלה בחזרה!

גם כשיש לה בקערה בשר ולא רק את האוכל היבש.

כנ"ל היא עושה עם שלושת החתולים שלי (שהקטנה ביותר בת 3 חודשים ושוקלת 2 ק"ג).

כלב מאוזן הוא כלב שהוא לא רכושני!

מאוזן לא קשור בשום צורה למאולף!

כמו שהלוחש לכלבים אומר "אני מעדיף כלב מאוזן על פני כלב מאולף"!

יש המון הבדל בין השניים.

דרך אגב, פותח השרשור,

בטבע, רוב הסיכויים שברגע שהכלב היה נוהם/מגרגר על מנהיג הלהקה, הוא היה חוטף ביס ונשאר פצוע למות לבד.

יש מקרה אחד בו אני "דוגל" ב"אלימות". וזה בדיוק המקרה הזה.

אני לא אומר לפוצץ את הכלב עם אלת בייסבול!!! אלא תיקון מידי , מפתיע וקצת כואב שיבהיר לו טוב טוב שאסור להתעסק איתך!

התיקון יכול לבוא בדמות משיכה ברצועה (במידה ומאכילים אותו עם רצועה לצורך הטיפול), מכה על האף וכו'.

כל זאת בנוסף לתרגילי היררכיה.

לך למאלף!

עודד.

גילוי נאות:

למדתי אילוף והתעסקתי בזה.

כל מה שרשמתי למעלה זה מתוך ידע ונסיון בפועל ולא מתוך צפיה בסרטונים ביו טיוב וקריאה של חומר באינטרנט!

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כשאני הבאתי גור הביתה מיד הרגלתי אותו שהאוכל שאני נותן אני גם יכול לקחת והכלב לא משמיע שום הסתייגות.

במקרה שלך מדובר כנראה בכלב שעבר דברים בחייו ולא קיבל יחס ביתי, כלומר, הוא יוצא מנקודת הנחה שהמצב עדיין לא טוב וצריך לשמור על האוכל.

לאילוף יש הרבה שיטות וייכתבו פה עוד הרבה דברים ועוד דרכים רבות לנסות ולהשפיע. אני לא הייתי לוקח סיכונים והולך למאלף. הכלב כרגע לא נראה כמי שנותן בך אמון וזה יכול להגרר לדברים מסוכנים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני לא מכיר כלב אחד שלא יגרגר כאשר יש לו עצם בפה ואתה מתקרב אליו. זה לא קשור לשום אילוף.

אני לא מסכים איתך בכלל - אם זה המצב אצלך - יש לך בעיית היררכיה רצינית עם הכלבים שלך.

תראה בדיוק מה שידידינו המאסטר כתב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתם לא מבינים כמה אני מודה לכם! :wink:

בנוגע לאילוף שלו - כמו שאמרתי ממש בהודעה הראשונה, יש לו אופי וחינוך טוב (נראה שהמאלף שהיה איתו לפני שלקחנו אותו אילף אותו טוב) - זה מתבטא בכך שאת הצרכים הוא עושה רק בחוץ, לא קופץ על ספות \ הורס את הבית.. כל מה ששניר אמר לגבי כלב נורמטיבי. "אפילו" יש פקודות שהוא יודע. אני עדיין בדעה נחרצת שזה בגלל המקום החדש, אחדד את דבריי לגבי המאלף - כרגע לפחות אני לא מעוניין לקחת אותו למאלף מהסיבה שיש דברים בגו להתנהגות הזאת (ההיסטוריה שלו ומקום חדש). עוד שבוע אהיה הרבה יותר חכם.

עודד, אני מאוד מסכים איתך. הנהימות זה בגלל הרכושניות שלו. אבצע את מה שאתה אומר ואחזור עם רשמים.

מה אתה מציע לעשות עם האוכל כדי שלא יתנפל עליו (כתבת משהו עם רצועה, לא בדיוק הבנתי מה לעשות, האם למנוע ממנו לאכול הכל בבת-אחת?)? יש סיכוי שהוא באמת רעב ורוצה לאכול כמה שיותר מהר (הגיוני לא? :lol:)? אני מביא לו כרגע 150 - 200 גרם לארוחה (2 ביום) של מזון דיאטטי איכותי ולא בונזו.

היום בנתיים מתנהג בסדר גמור. הוצאתי אותו כבר מספר פעמים והתנהג למופת, גם בבית. מקווה שלא פתחתי פה לשטן להמשך היום.

שוב תודה על העצות.

פורסם

אולי מאוחר יותר אני אעלה סרטון של הכלבה שלי ששוכבת עלי בזמן שאני רואה טלוויזיה ומכרסמת את העצם שלה.

כלבים שסומכים על הבעלים שלהם לא עושים את השטויות האלו.

היא ממש מתעקשת שאני אלטף אותה בזמן שהיא אוכלת את העצם.

היא אפילו לא כועסת כשהאחיינית שלי באה ומלטפת אותה כשהיא אוכלת. במקום זה היא באה למישהו (בדרך כלל אלי) ומסמנת לנו שהיא רוצה לאכול ומפריעים לה.

היו לי 37 כלבים עד היום (גם 7 במקביל) וחוץ מאחד פסיכי, לאף אחד מהם לא הייתה בעיה כשמתקרבים אליו כשהוא עם עצם.

• תוכן חדש...