Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגטו - מאת srack

בגטו כשהיית מדבר, היו משתיקים אותך ("מתעללים" כמו שחבר פורום אחר אמר)

בגטו כשהיית מוצא משהו לאכול, היו זורקים לך אותו

בגטו היו מגבילים לך את האוכל לכמות מסויימת ביום

בגטו הבהירו לך יופי את ההיררכיה

בגטו נתנו לך מספר מוגבל של פעמים לצאת החוצה, ואתה ממש לא קבעת מתי

בגטו נתנו לך תג צהוב, בדיוק כמו קולר

אפשר להמשיך עם כל מה שאמרו פה פלו ושאר חבריו, כמו העובדה שאסור לכלב לומר מילה (שהיא נביחה, או גרגור), ובטח לבטח להשפיל את הכלב ו"להתעלל" בו לפני שהוא מקבל משהו לאכול (כמו שאמר חבר אחר).

חס וחלילה, שלא ישחק עם הילדה שלי, הרי הוא כלב, וכלב יודע לשחק רק עם הפה (כי אצבעות כמו שצריך אין לו, ועל שתי הרגלים הוא לא עומד), כי אם הוא ישחק עם הרגל של הבת שלי, בכך שהוא יתפוס אותה בעדינות, זה אסור, כי הוא הרי כלב, ואם כלב יתערבב עם בני אדם, הם יהפכו לכלב.

מזכיר לכם את השואה?

יש שיגידו שעדיף היה ליהודים להתאבד (למעט התורה עצמה, שגם ככה לא נתנה הרבה). אז אני אגיד, אם אתם מתכוונים להתעלל בכלב שלכם, להתייחס אליו כאל בובה שמוציאים 3 פעמים ביום, לספור לו גרגירי אוכל, ואסור כמובן להגות מילה, לא לנבוח לעולם, לא לגרגר, ובטח שלא לגנוב לכם את הגרב או לשחק אתכם (כי הוא משחק עם הלסת), אז אני אומר, עזבו אתכם, תנו את הכלב לצער בעלי חיים, שימיתו אותו.

אני ידוע בתור אוהב בעלי חיים, אבל כמו שאתם יודעים להזכיר בכל הזדמנות על היחס שנתנו ליהודים בשואה, שימו לב שאתם עושים אותו דבר לכלב שלכם. הוא לא אחרת מאשר "כלב" בהגדרתו כמו שאדם אומר "כמו כלב מתייחסים אליי", מעכשיו אמרו, הוא איננו כלב, הוא יהודי בשואה. אז מה זה עושה אתכם?

כלב צריך חופש, צריך להנות, להשתולל, הוא צריך חוקים, אבל לא מסגרת בקוביה. הכלב היה פה ה-ר-ב-ה לפני האדם (גם לפי התורה), וסביר להניח שהוא ישאר הרבה אחריכם (כמו הגו'קים), זה כי החיים הם גרף פעמון, אם אתם באתם אחריו, אתם תלכו לפניו.

אני לא הייתי מונע מהכלב שלי (ולא עשיתי) לנבוח כשבא לו (אם זה מפריע, אני סוגר את החלון כשהוא במרפסת/גינה) וממש לא הייתי מונע ממנו לגנוב לי את הגרב, או לקפוץ עליי כשהוא שמח ולשחק עם השיניים שלו (כי אין לו ידיים כמו לבנאדם, והוא לא מדבר עברית).

מכאן אפשר לומר שיש לפחות 2 גישות שונות לכל דבר, הגישה הראשונה שלכם, דומה יותר למה שהנאצים עשו בשואה.

הגישה שלי, דומה יותר לשוויון בין המינים. תעשו את החושבים לבד. אתם לקחתם כלב כדי להרגיש עליונים על מישהו. אני לקחתי כלב כי אני אוהב אותו. אז אם בא לכם להיות שליטים, תביאו 30 כלבים. תשלטו על כולם, ותרגישו שיש נחותים ממכם. אני מעדיף לנסות להתקדם בסולם המציאותי, לפני שאני יורד לרמה שבה בשביל להרגיש גדול, אני גורם לכלבים להרגיש קטן.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד לי, אין לך בושה?!

אתה משווה גידול של כלב מאולף לשואה?

אתה מכיר איזה ניצול שואה שיסכים עם ההקבלה הזו?

אתה צריך להתבייש בעצמך, על הניסיון הקלוש להשתמש בשואה כטיעון דמגוגי.

ואם במקרה יש כאן מישהו שלא מבין מה המשמעות של גרגור, גרגור הוא איום לפני נשיכה, שכמובן אין לו שום קשר לקפיצות ו/או נביחות ו/או כל התנהגות כלבית תקינה אחרת. זו התנהגות לא תקינה ומסוכנת, שמהווה תמרור אזהרה ליחסים לא תקינים בין הכלב לאדם.

לגבי השטות המוחלטת, שהכלב, מין שנוצר ע"י בני האדם, היה קיים לפני האדם... טוב, זה מראה שבורות הולכת עם רשעות וזילות השואה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בגטו - מאת srack.

אתה חייב טיפול בן אדם!

מכל הדברים שנאמרו כאן, אתה בחרת איך לפרש את מה שנאמר.

אף אחד לא אמר להשפיל את הכלבים!

אף אחד לא אמר לדכא אותם!

הכלבה שלי היא אחת הכלבות הכי שמחות שיש!

תמיד עם זנב מקשקש!

כלבה עם ביטחון עצמי גבוה!

אמנם אין לי נסיון בגידול ילדים, אבל קח לצורך העניין ילד.

אם לא תציב לו גבולות, יעדים ולא תדחוף אותו לחינוך, לנימוסים ולדרך ארץ, איזה ילד יצא לך?

כזה שדוקר ברחוב בן אדם מבוגר רק בגלל שזה לא "בא לו טוב בעין".

בדיוק אותו הדבר עם כלבים!!

הכלב צריך לדעת איפה הגבול!

הכלב חייב שיגרה!!

מישהו פה אמר לא לתת לכלב לשחק עם ילדים?

להיפך! קשר בין ילד לכלב זה קשר מדהים!

אבל הכלב חייב לדעת שאם הילד נוגע לו בצעצוע, הוא צריך לוותר!

והכלב של פותח השרשור רחוק מזה!

כל מקרה לגופו.

ובמקרה הזה, כשהכלב מתנהג בצורה קיצונית, כך גם יהיה הטיפול.

ממליץ לך בחום להתחיל לקרוא קצת חומר מקצועי בנושא כלבנות ואילוף לפני שאתה מטיף מוסר (שלא לדבר על השוואות לשואה?!?!), על הדרך שבה כל העולם מחנך כלבים!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

srack אתה עושה השוואה לא תקינה(לא בגלל השואה), אתה משווה פסיכולוגיה של כלבים לפסיכולוגיה של אנשים.

כלבים הם חיות להקה, ולהקה פועלת לפי חוקים וגבולות, זה המצב הטבעי של הכלב.

אם תתן לו חופש יתר תתקל בבעיות, כנל אם תקציב יותר מידי גבולות, הכול עניין של איזון.

מעבר לזה כלב שחיי בבית אם כול הצער הגבולות שלו יותר נוקשים, זו המציאות ובעליים שלא מסוגל להכניס את הכלב שלו לגבולות האלו עדיף שימסור את הכלב.

לא בגלל שרע לכלב אלא בגלל שהוא סכנה לציבור.

אודי A4

דימה.

פורסם

צריך לתת הזדמנות לזה שקרא לנו "נאצים" לענות, לא?!

פורסם

קשה שייצא משהו טוב מלקרוא למישהו "נאצי" כי הוא מאלף את הכלב שלו.

פורסם

srack (אסף לא?) התגובה שלך מאד לא ראויה (וזו בלשון המעטה). יתרה מכך היא גורמת לדברים החיוביים שאתה מנסה להגיד לטובת בעלי החיים להיראות מגוכחים, ליצור אנטגוניזם נגדך, וחבל. לחיות מגיע ייצוג טוב יותר.

פורסם

קודם כל, אני ממליץ לך להכיר את השיטה של סיזר מילאן.

אתה יכול לצפות בסדרה שמשודרת בימי שישי בלילה בנשיונל ג'יאוגרפיק, מומלץ גם לקרוא את הספרים.

עיקר התאוריה של סיזר הוא התייחסות לכלב ככלב, חיה שחיה בלהקה ועל כן הפסיכולוגיה שלה שונה במהותה מפסיכולוגית בני אדם.

כלב חייב דמות דומיננטית בחייו ואם אין כזו, הכלב לוקח את התפקיד, מה שגורם לבעיות התנהגותיות.

לגבי הבעיות בהאכלה, נסה לערבב את האוכל בידך כדי שהריח שלך יתערבב באוכל ואז הכלב מקשר בין הריח שלך לבין האוכל.

החזק את קערת האוכל בידך בעודך עומד, המתן עד שהכלב רגוע ויוצר איתך קשר עין ורק אז תן לו את הקערה.

תנסה להשתלט על המרחב, בזמן שהכלב אוכל, תתקרב אליו לאט ובביטחון, אם אתה לא סומך עליו אתה יכול להשתמש בכלים(מחבט טניס, סתם מקל) שיעזרו לך לגעת בקערה, להזיז אותה או לקחת אותה.

חשוב מאוד להישאר רגוע ואסרטיבי בכל שלב ולא לתת לכלב להוציא אותך מהכלים.

srack-אחת ההשוואות הכי הזויות ולא קשורות בעליל למציאות:? .

Rikshanoam-R

פורסם

כשאתה ממליץ על "השיטה" של מילאן, מול אילו שיטות אחרות שקלת את שלו והעדפת אותה, ולמה?

דרך אגב, תיאוריית הדומיננטיות, כבסיס לאילוף כלבים, לא נתמכת בספרות המחקרית-מקצועית ונחשבת ללא רלוונטית.

זה לא אומר ששיטות אילוף שמבוססות עליה נעדרות אפקטיביות, אבל עולם האילוף התקדם מאז (מילאן לא).

http://www.dogwise.com/authpub/dominancetheory_excerpt.pdf

ובשפה פחות מדעית:

http://drsophiayin.com/philosophy/dominance/?/dominance.php

ועוד אחד (מדעי):

http://www.pawsoflife.org/Library/Behavior/Bradshaw_2009.pdf

פורסם

התאוריה של סיזר אף פעם לא היתה קשורה לאילוף כלבים, אלא לאיזון ההתנהגות.

בדרך כלל אני נוטה להאמין למה שאני רואה ומדבר להיגיון הישר שלי.

כבר כמה שנים שסיזר נותן הוכחות לכך שהשיטה שלו עובדת. יעידו על כך

אלפי הכלבים ששיקם, בהם כלבים אגרסיבים ומסוכנים, המיועדים להמתה, שכולם(כמעט)ויתרו עליהם.

כמובן שיהיו כאלו שלא יסכימו ויתנו טיעוני נגד, כמו בכל "תאוריה" אחרת.

אשמח אם תפרט מה אומרות התאוריות שאתה תומך בהן, מלבד ביטול גישתו של סיזר.

Rikshanoam-R

פורסם
התאוריה של סיזר אף פעם לא היתה קשורה לאילוף כלבים, אלא לאיזון ההתנהגות.

ומה ההבדל?

והתייחסות לבסיס הלא ברור עד שגוי של התיאוריה שלו?

בדרך כלל אני נוטה להאמין למה שאני רואה ומדבר להיגיון הישר שלי.

הסתמכות על תוכנית טלוויזיה לא נופלת תחת ההגדרה של "הגיון ישר".

אשמח אם תפרט מה אומרות התאוריות שאתה תומך בהן, מלבד ביטול גישתו של סיזר.

הבאתי לך דוגמאות לתיאוריות אחרות.

אתה גם יכול לחפש ולמצוא, בקלות, ביקורות על מילאן.

בשעה שאין חולקים על התרומה שלו בהעברת המסר שכלב איננו אדם ושיש להתייחס אליו כבעל חיים, יש הרבה מאוד מחלוקת סביב שיטותיו, הטענות שלו להצלחה ובעיקר, היכולת לשכפל את שיטותיו.

שים גם לב, בתוכנית עצמה נאמר בפירוש - *אין לחקות את השיטות על סמך תוכנית הטלוויזיה* - כי מה שאתה רואה בטלוויזיה זו גירסא מקוצרת ומאוד ערוכה של תהליך ארוך.

פורסם

ההבדל בין אילוף לאיזון הוא: שבאילוף, מאמנים כלבים לבצע פקודות כמו שב, ארצה, רגלי וכו' בעזרת חיזוקים חיוביים

כמו ממתקים וכו'

איזון כלב הוא להביא אותו למצב שהוא נינוח, לא אגרסיבי, לא מפוחד, נאמן, מאושר, בעזרת אנרגיה רגועה ואסרטיבית, אתגור הכלב, החזרתו למקורות, התעמלות, משמעת וחיבה.

ההסתמכות היא לא רק על תוכנית הטלוויזיה, גם קראתי את כל ספריו וראיתי שיטות עבודה של מאלפים, ופסיכולוגים אחרים.

מחלוקות תמיד היו ותמיד יהיו, בטח על בעלי חיים שאינם דוברים את שפתנו, בטח ובטח כמישהו מצליח ברמות של סיזר.

כמובן שבתוכנית רשום לא לנסות את השיטות בבית, אחרת הם היו סופגים מבול של תביעות.

לא שאני ממליץ לכל אחד לנסות את השיטות, יש להבין את שפת הגוף של הכלב, לשדר בעצמך שפת גוף נכונה ויחד עם זאת, גם סיזר עצמו ננשך מידי פעם ולעיתים הוא גם מייעץ לבעלים לא להמשיך להחזיק את הכלב כיוון שהוא מצריך יותר ממה שהם יכולים לתת.

בדרך כלל בתוכנית רשום הזמן שלקח להגיע למצב מסויים, אם ישנם כלבים שטיפול מיידי לא מספיק להם, הם נלקחים למרכז של סיזר לשיקום.

Rikshanoam-R

פורסם

סיזר צודק בחלק מהדברים, השאר נראה לי כמו שטויות.

חד משמעית כלב צריך פורקן אנרגיה ומשמעת מסויימת, אבל כול החלק של תנועות גוף נראה לי מטופש.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...