Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה הראשונה במעלה של המערכת, בדיוק כמו רשת מצלמות המהירות - היא הגדלת גבית המיסים מנהגי ישראל.

מי שחושב אחרת תמים. אולי במקרה יהיה תוצר לוואי של צמצום תאונות, אולי.

בדיוק כמו ברשת מצלמות המהירות - המניע הוא כלכלי לחלוטין - יקבע מכרז עם מפעיל חיצוני, סף הכנסה שנתי, נערי האוצר יחשבו ויציגו תחזיות הכנסה אופטימיות ובשביל הקישוט יביאו כמה שוטרים בכירים שישקרו במצח נחושה מול המצלמה ויאמרו "שמדובר באמצעי חיוני לצמצום עבריינות כביש מסוכנת". כמובן שידברו על כך שהמערכת מיועדת לתפוס עבריינים "כבדים", אבל בשביל לעמוד בתחזית ההכנסות נגלה פתאום שכולנו הפכנו לפושעי תנועה מועדים.

כי להבדיל ממצלמות המהירות שנהיגה איטית חוסכת ממך את שבטם, המערכת הזאת תדאג שכ-ו-ל-ם יקבלו הביתה זרם רצוף של דו"חות. כי מי לא שכח פעם לאותת בפניה? לא שמר בדיוק מרחק כחוק? לא עצר בד-י-ו-ק לפני קו עצירה, במיוחד בצומת בלי שדה הראיה ועם השילוט הלא ברור? נכנס לצומת והחמור שלפניו החליט פתאום לעצור? נשרפה לו נורה באמצע הנסיעה והוא לא שם לב? ועוד עברות תנועה איומות ונוראיות שבדיוק בשביל למנוע אותן המערכת הזאת מוקמת.

אז בנוסף למס קניה מהגבוהים בעולם, בלו דלק מהגבוהים בעולם, אגרת רישוי מהגבוהות בעולם, נהיה גם מדינה מובילה בעולם בקנסות. האח הידד!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצוב שממשלה עדיין חולבת מאיתנו כסף לטובת מסים ולכסות את חור בתקציב של מדינה. עוד עוד מצלמות שום דבר לא יועיל לעצור את תאונות דרכים, אפילו מחקר מוכח שהגורם לתאונות הדרכים הוא 1% מהירות מפורזת מתאונות קשות כולל הרוגים

פורסם

באופן מוזר, מכיוון שמדובר במכונת כסף - יש אינטרס שכולם ישארו עבריינים...

אחרת - היו משקיעים בחינוך ובתשתית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חיישן GPS בכל רכב, זה לא מסובך, ניתן לדחוף את עלותו בדמי הרישוי השנתי.

מכאן תנו לדמיון לעבוד... נקודות בהן החיישן יודע אם עצרת או לא, מהירות וכיוב'.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא צריך לתת לדמיון לעבוד, לצערי. כבר פורסם לפני כמה חודשים שמדינת ישראל עובדת על פיילוט של פרויקט, בו יוצב gps ברכיבם וכך המדינה תוכל לשנות את השיטת המיסוי, ואנשים ישלמו, לכאורה, לפי כמה שהם נוסעים.

אני מניח שברור לכולנו מה יקרה בפועל אם הפרויקט יצא בפועל (הרע במיעוטו יהיה זה שהמס הישיר שקיים היום לא ירד, ונצטרך לשלם גם בהתאם לקילומטרז')

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יום יבוא ולא ננהג יותר.

אם בגין שלילה, אם בגין עלות עקיפה גבוהה מידי של הדוחות.

מה יהיה הפתרון? התחליף?

הרי הכלכלה לכל בעל תפקיד עם משמעות מפתח, מונעת על התחבורה הפרטית בישראל בדרך זו או אחרת.

מעניין, אין לי מושג.

כיוון שאני לא מאמין שיצליחו לעצור את הכיוון הזה, והאח הגדול יחבר לנו צ'יפ לתחת, צריך למצוא את הדרך היעילה לחיות בצורה הזו.

וזה מצחיק כי אמרתי תחת.

אופנוען

פורסם

במקרה כזה 80% מהאוכלוסיה תהגר לחו"ל ומי שישארו פה הם הערבים והכושים. נהפוך למדינת ישמעאל.

במדינה מתוקנת מנסים לקצץ בהוצאות מיותרות כמה שיותר, ומגדילים את ההכנסות רק אם אין ברירה. פה זה בדיוק הפוך, הכי קל ונוח להעלות מיסים ולסגור עניין.

.Your average Notepad

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה כבר לא בגדר "אם" לדעתי.

קרא בבקשה את התגובה שלי שוב. כל הנהגים בארץ יהפכו לעבריינים, ללא יוצא מהכלל, על שטויות שאתה נאלץ לעשות כי אין ברירה אחרת.

אם זה ייצא לפועל, יהיה צריך לשנות את שיטת הנקודות בצורה שמזכירה את מד הסל"ד: כפולות של אלף... אחרת לא יישארו נהגים עם רישיון במדינה. :cry:

מה שכן, עכשיו אני מבין למה החליטו לעשות שכל נהג שיבקש להישפט ישלם כפול אם יפסיד. זה היה צעד מקדים...:x

בגלל זה התנאי הוא שיהיה גורם שיסנן מקרים כאלה שבהם אין מה לעשות, כמו שכתבתי - לעקוף תאונה מימין, או כמו שכתבת - לעקוף על פס לבן ליצנים שזרקו את האוטו על הכביש.

notepad הסביר את זה כמו שצריך.

תחשוב על זה ככה, אם יהיה תיעוד של כל אלה שחונים ככה וחוסמים את הכביש, הם יקבלו קנסות. פתאום כולם יתחילו לחנות ולנהוג כמו שצריך בגלל הקנסות, ואתה לא תצטרך לעקוף אותם על פס לבן.

אבל כל זה תקוות אופטימיות.

מנקודת מבט ראליסטית כנראה יהפכו גם את זה למכונת מזומנים - כי זה משתלם יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה חושב שישקיעו בגורם שיסנן את המוץ מהתבן, אתה טועה לדעתי. אין שום סיבה להשקיע משאבים על כח אדם שישב ויסנן את מה שהמצלמות רואות, פלוס יהיו יותר מדיי מצלמות בשביל שיהיה אפשר בכלל לעשות את זה.

אני חושב שהרעיון של מיסוי לפי נסועה עלה בגלל שמישהו חשב שלבטר פלייס יש סיכוי מעוה להצליח והכנסות המדינה מדלק יירדו דרמטית...

(יירדו בלשון עתיד כותבים עם 2 "י"? לא משוכנע, אשמח לשמוע אם אני טועה או צודק, תודה)

לי כרגע אין לאן לברוח מפה גם אם החוקים הללו ייכנסו לתוקף. וכמוני יש עוד הרבה אנשים.

חזון מדינת ישמעאל לא יתממש כל כך מהר.

ראבק, אני פנאטי בהקפדה על החוקים. הכל כדי לא לקבל דו"ח, כי אני לא רוצה לשלם "מס-עשית-שטויות" למדינה.

אז עכשיו, גם אני אחטוף על שטויות שאני נאלץ לעשות...

ואגב, אף אחד עדיין לא העלה נקודה חשובה אחת:

מה יקרה אם לא יגיעו למינימום מסויים של דוחות? מה לגבי אפשרות "הפללה"?

לדוגמא, רכב שנראה עובר על קו לבן באופן גבולי, כשבפועל לא עבר על הקו, או שלל דברים אחרים?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגלובס בוחרים משום מה לתאר עבירה של כניסה לצומת לא פנוי כעניין של מה בכך...

"על חלק מהעבירות האלה אין מחלוקת שהן עבירות חמורות, אבל אחרות - כמו כניסה לצומת לא פנוי, שמתרחשת לעיתים תכופות כאשר נהג נכנס לצומת כחוק אבל "נתקע" עקב שינויים בזרימת התנועה - הן הזמנה להנפקה סיטונאית של דוחות."

לפני שנכנסים לצומת יש לוודא כי ניתן גם לצאת ממנו. לעומת זאת, אם אתה עובד בגלובס, אז אתה נכנס לצומת ויהי מה ובעזרת השם גם תצא ממנו.

יוצא לך לנהוג בת"א בשעות פקקים?

הצומת פקוקה, אתה הראשון בקו עצירה, האור הופך לירוק - ואתה בשלך. ממתין, עדיין לא התפנתה הצומת.

כמובן, ברוב המקרים, אתה תהיה היחיד שמחכה, הנהג בנתיב לידך החליט לזנק חצי שניה לפניך, כשאין לו מקום לעבור את הצומת.

ואז הנתיב שלך מתפנה בצד השני של הצומת, ואתה מתחיל לזנק - כשאתה יודע שיש לך מקום לחצות.

הנהג שזינק לפניך, עובר לנתיב שלך בתוך הצומת וחותך אותך (כי הוא לא חיכה שהנתיב שלו יתפנה).

עכשיו אתה תקוע בתוך הצומת. תכף יתחלף לכתום, ומיד לאדום, כי בעיר "לא מספיק חשוב" להתקין ירוק מהבהב.

עכשיו מצד שני, בפורום מרוכזים המון אנשים שמודעים כמה המצב בכבישים עגום. הרוב המוחלט של האנשים נוהג בטיפשות מתוך בריונות או מתוך חוסר ידע או מתוך אגוצנטריות אינפנטילית מבית.

האם כל מתנגדי המצלמות מרוצים מהמצב הנוכחי? האם אתם חושבים שכן צריך לשנות את המצב הנוכחי?

באמת מתוך סקרנות - מה היא עצתכם לממשלת ישראל - איך אפשר לשפר את המצב בצורה מהירה?

פורסם

במצב שתיארת, מי יקבל את הדו"ח - הנהג שהתפרץ, או אתה?...

רק הנורמטיביים יידפקו מזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יוצא לך לנהוג בת"א בשעות פקקים?

הצומת פקוקה, אתה הראשון בקו עצירה, האור הופך לירוק - ואתה בשלך. ממתין, עדיין לא התפנתה הצומת.

כמובן, ברוב המקרים, אתה תהיה היחיד שמחכה, הנהג בנתיב לידך החליט לזנק חצי שניה לפניך, כשאין לו מקום לעבור את הצומת.

ואז הנתיב שלך מתפנה בצד השני של הצומת, ואתה מתחיל לזנק - כשאתה יודע שיש לך מקום לחצות.

הנהג שזינק לפניך, עובר לנתיב שלך בתוך הצומת וחותך אותך (כי הוא לא חיכה שהנתיב שלו יתפנה).

עכשיו אתה תקוע בתוך הצומת. תכף יתחלף לכתום, ומיד לאדום, כי בעיר "לא מספיק חשוב" להתקין ירוק מהבהב.

עכשיו מצד שני, בפורום מרוכזים המון אנשים שמודעים כמה המצב בכבישים עגום. הרוב המוחלט של האנשים נוהג בטיפשות מתוך בריונות או מתוך חוסר ידע או מתוך אגוצנטריות אינפנטילית מבית.

האם כל מתנגדי המצלמות מרוצים מהמצב הנוכחי? האם אתם חושבים שכן צריך לשנות את המצב הנוכחי?

באמת מתוך סקרנות - מה היא עצתכם לממשלת ישראל - איך אפשר לשפר את המצב בצורה מהירה?

במידה ורמת היישום של המצלמות תגיע לידי כך, אז יהיה תיעוד של נהג עובר נתיב בתוך צומת - אסור ע"פ חוק.

למעט מקרי קצה חריגים, אין הצדקה לחסום צומת. המקרה שלך אינו מצדיק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

^^

אתה מוזמן לנסות את הצומת של יצחק שדה והמסגר, לכיוון מערב (בית מעריב). כבר מ 10:00 מתחיל שם כיאוס וחסימת הצומת היא דבר שבשגרה לדאבונינו. שלא לדבר על הצומת של דרך השלום עם יגאל אלון... מטעמים לנאשיונל ג'יאוגרפיק אפשר לקמפל משם.

פורסם
במידה ורמת היישום של המצלמות תגיע לידי כך, אז יהיה תיעוד של נהג עובר נתיב בתוך צומת - אסור ע"פ חוק.

למעט מקרי קצה חריגים, אין הצדקה לחסום צומת. המקרה שלך אינו מצדיק.

לא מצדיק, אך קורה, מכל מיני סיבות. בעיקר כי לפעמים אנשים טועים בניחוש שלהם כמה זמן נשאר עוד עד שיתחלף הרמזור לאדום.

אני אישית מנסה להקפיד על כל הדברים הקטנים, כמו איתות והתייחסות לשלטים ועצירה באדום ומה לא. אבל אני חושב שמי שאומר לעצמו שהוא לא עושה עבירות בכלל ולכן לא ידפק מזה, בעצם משקר לעצמו. אין אף אחד בארץ (או בעולם) שלא עושה עברות כאלו ואחרות, מה שאולי מבדיל בין האנשים זה הכוונה וסוג העברה. בגלל זה אי אפשר להתייחס למערכת כזו כמשהו שהוא מעבר למיסוי נוסף.

אני כל יום מחדש מתפלל לשינוי הגישה בכבישים במדינה, אבל סקפטי מאוד לגבי זה שמכאן יבוא הפתרון

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הצומת פקוקה.. עדיין לא התפנתה הצומת... הנהג שזינק לפניך... עכשיו אתה תקוע בתוך הצומת.

אפשר לשים איש עם מדים בצבע כחול, נקרא לו "שוטר" לצורך הענין, במקומות שידועים כבעיתיים. אפשר גם שהוא לא ילבש מדים כחולים כדי שלא ידעו שהוא שוטר.

ואפשר - רק אם באמת רוצים לפתור בעיות - לתת עונשים כבדים, כלומר שלילה, למי שמפריע לתנועה בכוונה.

אבל מה, בשביל זה צריך:

• לוותר על הכנסה למדינה
  • לרצות לפתור בעיות
  • להתאמץ קצת

ולכן, לדעתי, זה לא מה שיקרה.

דני

• תוכן חדש...