Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותו טקסט יובן ע"י אנשים שונים אחרת. אבל רק מי שכתב אותו יוכל לקבוע מה כוונתו. לא אתה ולא אחר.

אז מה הטעם לקרוא ביקורות, אם אין סיכוי להבין אותן?!

בוודאי שמי שאומר דברים ברורים בלי ניואנסים הוא נוף מיוחד ויש מי שנהנה מהבוטות/בהירות של הדברים. יחד עם זאת, גם במקרה כזה כבר נתקלתי בגורואים מאוד בוטים וברורים שאומרים שטויות.

מה שחשוב בטופגיר זה שיש אמירה ברורה.

שטויות או לא, שכל אחד ייקבע לעצמו.

ולגבי עתיד ההגה החשמלי - והתייחסותך להתייחסותי - הנה דוגמא שלא הבנת את כוונתי. לא טענתי שאין עתיד טוב יותר. כוונתי שכיום הוא לא מה שאני אוהב (מת). אתרגש מאוד להתקל בגרסאות שיצליחו להכנס חיים לאלקטרוניקה.

עד שיסדרו את ההגה החשמלי, כבר לא תישאר מכונית ספורט, אלא בשמורות (מסלולי מירוצים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה הטעם לקרוא ביקורות, אם אין סיכוי להבין אותן?!

כהרגלך בקודש אתה מקפיד לעשות cut&paste ולייצר משמעות חדשה לדברים. ממש לא יפה. לא ברור מה שורש הכוונה או התקלה.

בכל אופן, התייחסותי הייתה לאותם מקומות שיש בהם ניואנסים. שטחים אפורים. השוואות שמראש נראה כי נכתבו בכדי להקל על תהליך הביקורת. סוג של טשטוש האמת. כאלו שלא ניתן להבין האם בינוני/סביר/לא רע הוא בינוני או שהוא גרוע.

בוודאי שיש ערך לקריאת ביקורות. כמו שאתה טוען ואני לגמרי איתך, צריך לזהות את המקומות שבהן האמת לא ברורה ולנסות ולחפש את התשובה הנכונה. לפעמים בבקורת של מישהו אחר ולפעמים בהתנסות אישית. זאת בניגוד למי שאינו חד עין/מבין עניין אשר מקבל אמירות מהסוג הנ"ל כפסיקה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
1 אתה נכשל שוב בהבנת ההקשר. פרוקסימה פסל את הרכב בשל ההגה. אני הראיתי לו שאם כך הוא צריך לפסול את רב הרכבים, כי הפיאט לא גרועה בסעיף זה מרב המתחרות.

2. Just wings it = עובר בקושי.

פרושה לא הצליחו ליצור הגה חשמלי שטוב כמו ההידראולי שהיה להם.

3. מה הוספת עם הטקסט הנוסף?

למען הדיוק, אני פסלתי את האבראט והגירסה הסוסית הצהלולית שלה בגלל היומרה, ובגלל ההתחזות למכונית לנהג המעונין באוטו ספורט או ספורטיבי, כמרכיב חשוב במכלול המאפיין מכונית ספורטיבית לא קיים.

אני לא פוסל רכבים חסרי יומרות או מתחזים.

פורסם
1. אולי, ואולי זאת דרך אלגנטית לצאת מתסבוכת שאין ממנה מפלט אחר.

מה שלא אומר שאתה טועה בהצהרה האחרונה, גם אם החשמלי של ה991 טוב, ברוב המכוניות העממיות הוא רחוק מכך (מבחינת פידבק בכל אופן).

2. כן וזה מופיע במקום אחד בהתבסס על נהיגה קצרה, אז אמרו.

אחרים, אשר נהגו קצת יותר זמן, טוענים אחרת ולכן אולי יש לקחת את ההצהרה ההיא בערבון מוגבל, ביותר.

3. מה הוספתי עם הטקסט הנוסף? ביסוס לטענותיי.

אתה מוזמן לקרוא ולהשכיל.

נ.ב. בעניין הפוזיציה של EVO, הם ידועים כחובבי גרמניות ולכן לא מן הנמנע כי הביקורת השלילית אודות ההגה החשמלי באה לצורך איזון האובייקטיביות שלהם, בין אם הדבר נכון או לא, מנופח או לא.

1. תחזור אחורה ותקרא את רצף הדיון. לא קשה להבין...

2. זה מופיע בכל ארבעת המקומות שהבאתי (TopGear, Car&Driver, Car Magazine, Evo)

3. תוספת מאותו מקור, זה לא ביסוס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למען הדיוק, אני פסלתי את האבראט והגירסה הסוסית הצהלולית שלה בגלל היומרה, ובגלל ההתחזות למכונית לנהג המעונין באוטו ספורט או ספורטיבי, כמרכיב חשוב במכלול המאפיין מכונית ספורטיבית לא קיים.

המהדורות המיוחדות של ה-500 לא שונות ממהדורות מיוחדות שיש למכוניות "אופנתיות" אחרות. פשוט פיאט לקחו את זה צעד אחד קדימה (טוב, איטלקים).

לזכותם, הטריבוטו פרארי לא מציעה רק קישוטים ויזואליים ועיצוב פנים משודרג, אלא טיפול של ממש במנוע ובבלמים. אבל מדובר בעיקר באמירה אופנתית, זאת לא פרארי קטנה, אין סמל של סוס צוהל על החזית, על המושבים או על ההגה (להבדיל מהבדיחה של הטויוטה-מרטין), זאת בסך הכל מהדורה מוגבלת מפונפנת ויקרה (כיאה למהדורה מוגבלת).

בנתיים הולך להם יופי עם ה-500 ועם כל המהדורות המוגבלות האלו (יצאה לאחרונה 695 "טריבוטו מזארטי"). מי שקונה מכונית כזאת לא עושה את זה כי הוא מחפש מכונית ספורט לוהטת, אלא אמירה אופנתית יחודית. באותה מידה של "היגיון" ניתן לרכוש מהדורה מוגבלת של שעון מכני תוצרת פאטק-פיליפ במחיר דומה, אבל לפחות ה-500 גם יודעת לנסוע מהר ושעון הקוורץ שלה מדויק יותר.

פורסם
אתה מרוויח לדוגמא 10 אלף ש"ח בחודש, ורכשת רכב ב 100 אלף ש"ח.

מי שמרוויח 40 אלף ש"ח בחודש , יכול לרכוש רכב כזה ב 400 אלף.

מפחינתו הוא הוציא את אותו "כסף" כמוך.

הכל עניין של יחסים בחיים.

אם זה שווה או לא, זה כבר עניין אחר.

זה ממש לא מדוייק.

שמישהו קונה רכב ב 100K הוא משווה אותו לרכבים אחרים ב 100K. אותו דבר בן אדם שקונה רכב ב 400K בתור רכב אישי ישווה אותו לרכבים אחרים ושם הטריביוטו נופלת בגדול. כל רכב ספורט בתקציב הזה, 370Z, 135M ועוד אחרים אוכלים אותו בקלות.

המקום של הטריביוטו היא לאנשים שיש להם המון כסף ובשבילם הרכב הזה הוא כמו צעצוע נוסף, רכב חמוד וייחודי.

פורסם

מלכתחילה זה רכב שמיוצר בסדרה מוגבלת.

לכן, יש לי נטיה להאמין שהוא נמכר למקורבים בלבד.

מכאן שהמחירון הוא פיקציה.

זה לא שאילו נוצר ביקוש ענק היו מספקים אותו, גם במחיר הזה. מראש הוצהרה הכמות.

הווה אומר, לפי התזה שאני מציג, סביר שהוא נמכר במחיר שונה לחלוטין מהמחירון. בפער עצום.

המחירון משרת היטב את המקורבים - הוא מסייע לשמור על ערך התכשיט בשוק המשני.

גם אילו לרכב יש פוטנציאל להפוך לפריט לאספנים בעוד זמן רב, הרי שכשהשקעה, במחיר התחלתי כזה מדובר בסיכוי לרווח נמוך עד לא קיים.

בקיצור - במחיר הזה מדובר בקניה הגרועה ביותר שאני מכיר בארץ.

גם "אנשים שיש להם המון כסף" שונאים להפסיד.

ואולי כל התזה שלי מופרכת מיסודה - אשמח ללמוד ממי שיאיר לי את ההגיון בכל זאת...

כמה לדעתכם המכונית הזאת באמת שווה? 160? 180? 220? 260?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הדיון על התמורה ל-400k השקלים עבור הטריביוטו פרארי מיותר - זה אביזר אופנה. ככזה הוא צריך להימדד בסטנדרטים אחרים, אני בטוח שאף אחד משני רוכשיה לא התלבט בינה לבין M3 למשל. זה רכב שרוכשים כשרוצים תכשיט ויכולים להרשות לעצמכם אחד שעולה כמו מכונית ספורט, וסביר שבחניה כבר חונות כמה מכוניות ספורטיביות/פאר ראויות לשמן.

אגב, ככזה הוא ישמור על ערכו טוב יותר מכל רכב אחר, גם כאלה שעולים פי 4 ממנו. לא מן הנמנע שניתן למכור אותו היום ביותר מכך.

לגבי הסרטון, אם קהל היעד שלו אכן ערוץ אגו הוא עושה עבודתו נאמנה. צילומים מרשימים (בעיקר של פריטים במכונית, פחות של האקשן והנסיעה), לאון רהוט ועובר מסך. אני מסכים שהמידע עבור חובבי רכב מאוד שטחי, והגישה אינה מבחן פרופר, למרות הביקורת המידתית שמופיעה בו.

הלוואי עלינו עוד הפקות על מכוניות מעניינות באיכות כזו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
זה ממש לא מדוייק.

שמישהו קונה רכב ב 100K הוא משווה אותו לרכבים אחרים ב 100K. אותו דבר בן אדם שקונה רכב ב 400K בתור רכב אישי ישווה אותו לרכבים אחרים ושם הטריביוטו נופלת בגדול. כל רכב ספורט בתקציב הזה, 370Z, 135M ועוד אחרים אוכלים אותו בקלות.

המקום של הטריביוטו היא לאנשים שיש להם המון כסף ובשבילם הרכב הזה הוא כמו צעצוע נוסף, רכב חמוד וייחודי.

היי

אתה לגמרי צודק, אני איתך.

לא הסברתי את כוונתי כמו שצריך.

פורסם

לא נמאס לכם כבר לטחון את האוטו הזה?

זה לא כל כך מסובך, פיאט הוציאו גרסת מחווה לפרארי ומוכרים את המכוניות במחיר מטורף. נו אז מה?

לידיעת כל חופרי הכיסים של אחרים, יש גם גרסת טריבוטו מזראטי ועוד גרסאות מוזרות ומשונות לפיאט ולאבארט' 500 שגם הן נמכרות במחיר גבוה יותר. למה? כי יש לזה שוק ואנשים מחפשים וקונים את זה.

כל הגרסאות מופקעות המחיר האלה מופקעות מחיר כי הן מהוות אביזר אפנה, לא אוטו. אף אחד, למעט כמה חכמים בפורום הזה, לא חושב שהטריבוטו פרארי מתנהגת כמו פרארי או שהיצרן מתיימר לספק לה תכונות כאלה, אותו דבר לגבי גרסאת המזראטי או כל גרסא אחרת שמחלקת השווק של פיאט תוציא.

נתון חשוב נוסף, כל המכוניות האלה, למרות מחירן המפולפל, נמכרות הרבה לפני שיצרו אותן והתור אליהן ארוך (כן, למרות חבורת החכמים מישראל שחושבים שאין בכך שום תועלת ושמי שקונה את הרכב הזה מטומטם).

כנראה שבכל זאת יש כמה דברים שחכמי קארס פורום לא מצליחים לראות וגורם לאנשים לרצות לקנות את המכוניות האלה למרות מחירן הגבוה ולמרות שאין להם שום יתרון דינאמי על פני אבארט' אחרת.

פורסם

זה לא כל כך מסובך, פיאט הוציאו גרסת מחווה לפרארי ומוכרים את המכוניות במחיר מטורף. נו אז מה?

לידיעת כל חופרי הכיסים של אחרים, יש גם גרסת טריבוטו מזראטי ועוד גרסאות מוזרות ומשונות לפיאט ולאבארט' 500 שגם הן נמכרות במחיר גבוה יותר. למה? כי יש לזה שוק ואנשים מחפשים וקונים את זה.

כל הגרסאות מופקעות המחיר האלה מופקעות מחיר כי הן מהוות אביזר אפנה, לא אוטו. אף אחד, למעט כמה חכמים בפורום הזה, לא חושב שהטריבוטו פרארי מתנהגת כמו פרארי או שהיצרן מתיימר לספק לה תכונות כאלה, אותו דבר לגבי גרסאת המזראטי או כל גרסא אחרת שמחלקת השווק של פיאט תוציא.

נתון חשוב נוסף, כל המכוניות האלה, למרות מחירן המפולפל, נמכרות הרבה לפני שיצרו אותן והתור אליהן ארוך (כן, למרות חבורת החכמים מישראל שחושבים שאין בכך שום תועלת ושמי שקונה את הרכב הזה מטומטם).

כנראה שבכל זאת יש כמה דברים שחכמי קארס פורום לא מצליחים לראות וגורם לאנשים לרצות לקנות את המכוניות האלה למרות מחירן הגבוה ולמרות שאין להם שום יתרון דינאמי על פני אבארט' אחרת.

amiger, אתה כ"כ צודק

אנשים פשוט לא מצליחים להבין שיש אחרים, שמה שעושה להם את זה זה פיאט צהובה, ולא 370Z או 135M.

זה מצחיק שכל פעם מנסים להציג אותם כ-"פראיירים" כאילו שעבדו עליהם והם לא יודעים מה הם קנו.

כל אחד פשוט קונה לפי הרגש שלו וזהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

סרטון חביב ומתאים ליעודו, כמעברון ב"אגו". בהמשך ישיר, אין לי גם בעיה עם היחצנו"ת/חשיפה של סוכנות אבארת' המרכזית, שיתכן וחלק מצופי הערוץ כלל לא שמעו עליה ועל המותג.

רבותי, מותר גם לפרגן. היבואן השקיע במותג ספורטיבי קטן, בנה לו אולם תצוגה ראוי והציב שם אדם ראוי. כל חובב רכב מתקבל שם בחיוך, קל וחומר אנשי קארספורום, שקיבלו נסיעות מבחן כל אימת שרק ביקשו, ללא קשר לרצונם או יכולתם לקנות את המכוניות.

לגבי המכונית, אני קורא לה חרטבוטו פרארי, אבל, כמו שסבתא שלי היתה אומרת, לכל סיר יש מכסה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אין לי דעה לגבי הרכב, אבל זה בדיוק מזכיר לי שלפני כמה וכמה שנים טובות נמכר בארץ הסלולארי פורץ הדרך של מוטורולה, הV3 רייזר הראשון. היה עולה אם איני טועה איזה 50 ש"ח לחודש כפול מס' חודשי התחייבות. במקביל היה את אותו דגם בדיוק שהיה נקרא

V3 דולצ'ה גבאנה. אותו מכשיר אחד לאחד, רק שהיה בצבע זהב, על הזכוכית החיצונית הוטבע D&G , ובהדלקת המכשיר נשמע קול נשי ענוג שאמר "דולצ'ה גבאנה". זהו. אה, הוא הגיע בקופסת קרטון יותר מיוחדת שנפתחה כמו מגש של כספת.

אותו מכשיר עלה 100 ש"ח לחודש. בדיוק כפול. והוא נמכר, ועוד איך שנמכר. לא באלפים אבל לא 1-2.

תכשיט כבר אמרנו? ועוד, מישהו מכיר את ורטו? חברת בת או חטיבת יוקרה אם תרצו של נוקיה, שמוכרת מכשירי נוקיה, ממש לא מתוחכמים במיוחד ואפילו די טיפשים, אך משובצי יהלומים וזהב ועם חתימת המותג. והמחיר, אוי המחיר....

עכשיו , זה לא שמישהו חושב "אני אקנה ורטו ב1000 יורו או (סתם דוגמא) נקסוס 4 ב300-400 יורו?" ברור שהסמארטפון הוא 10 ליגות מעל הורטו, אבל זה ממש לא מיועד לאותו שוק, או אפילו אקצין ואומר שהוא לא ממש מיועד להיות מכשיר שבאמת מדברים איתו על בסיס יומיומי - הוא פשוט תכשיט.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...