Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתקרב לטיפול 90,000, מדובר ביונדאי גטס אוטומטית שנת 07, מנוע 1600. ביקרתי היום במוסך מורשה יונדאי באזור תעשיה ישן בראשל"צ לקבל הצעת מחיר. נאמר לי שיש מבצע לחודש נובמבר, הנחה של עשרה אחוזים לחלפים ועבודה.

עלות החלפים לפני ההנחה היא 1425 ש"ח ועלות העבודה היא 857 ש"ח. אחרי הנחה מדובר בכ-2400 ש"ח. טיפול אחרון החלפתי גם פילטר מזגן, בהנחה ואחליט לא להחליף את החלק הזה אפשר לסכם את עלות הטיפול ב-2100 ש"ח. האם המחיר הגיוני לרכב פשוט כמו יודנאי גטס?! כמו כן, הפקידה אמרה לי שמדובר בטיפול שלוקח יום שלם, היתכן?

בנוסף, היתי במוסך כללי באזור ושם קיבלתי הצעה של 1500 לפני מע"מ, מה שאומר שעם מעמ אני מתקרב ל1800 שח.

ההתלבטות היא כזאת, מאחר והמחירים יחסים קרובים, האם כדאי להשלים את הטיפול במורשה? או שקיימת אלטרנטיבה שפויה יותר.

צירפתי גם את הצעת המחיר במורשה.

Scan_Doc0017.jpg

פורסם

נשמע לי יקר, אך זה כולל טימינג.

קח בחשבון שכשעושים טיימינג שווה לבדוק/להחליף משאבת מים, אז יכול להיות שלאחר שהכל יהיה פתוח תצטרך להוסיף גם על זה אם המצב שלה לא טוב.

אין בהצעת מחיר מותחן לטיימינג שגם אותו כדאי להחליף.

ואני אולי גם הייתי הולך על החלפת נוזל קירור אם לא הוחלף בעבר.

שמן תיבת הילוכים נשמע לי מאוד מאוד יקר והוא רבע מהעלות הכוללת, תבדוק איזה שמן דרוש ומחירים בחוץ.

אני הייתי הולך לקבל הצעה נוספת, ציין באיזה איזור אתה ו "עזרה" יכוון אותך למוסך מומלץ.

פורסם

יחסית למוסך מורשה המחיר לא יקר! הפרש המחירים בין 2 המוסכים לא גדול, אני אישית הייתי הולך על ההצעה של המורשה יבואן! בשביל פער יחסית נמוך לא שווה להתקרב לכללי. קח בחשבון שרוב הסיכויים שבמוסך הכללי ירכיבו חלקים חליפיים/ איכות פחות טובה. חוץ מזה שבמוסך מורשה יבואן מקפידים לבדוק טוב את הרכב מעבר לטיפול. לגבי השמן גיר יכול להיות שזה שמן מיוחד. יש כל מיני סוגים של שמנים לגיר. ויש הבדלים בין המחירים.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

מחיר טוב למוסך מורשה, עדיף לטפל במורשה לדעתי במקרה הזה, כמו שאמרו - בדוק משאבת מים.

ותעיף את השטויות האלו למטה, הנוזלים האלו שלהם, כל טיפול הם מנסים לדחוף את זה. מיותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום.

האמת שזאת הפעם הראשונה שאני כותב כאן בפורום. אז בראשית אני רוצה להגיד שלום לכולם.

לעניינו:

הטיפול הוא אכן טיפול גדול. המחיר יחסית סביר.

הייתי מוריד מהחשבונית את הדברים הבאים:

חומר ניקוי שמשות? = 10 ש"ח

חומרי עזר? = 9 ש"ח

פקק לאגן שמן??? מדוע להחליף מראש ללא צורך? = 27.15

לגבי מסנן אויר= 82.6 ש"ח הייתי מסתפק ללא חשש ברכב הזה בחליפי =חצי מחיר

לסיכום: אתה יכול להוזיל את החשבונית בכ- 90 ש"ח (לפני המע"מ וההנחה) שם לב שהמחיר מפתה ושלא יוסיפו לך דברים נוספים במקום...

בעניין השמן גיר: ביונדאי לשים רק שמן גיר מקורי!!!

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

תודה על התגובות. אז בגדול אתם אומרים שזה מחיר הוגן לטיפול.

מחיר טוב למוסך מורשה, עדיף לטפל במורשה לדעתי במקרה הזה, כמו שאמרו - בדוק משאבת מים.

ותעיף את השטויות האלו למטה, הנוזלים האלו שלהם, כל טיפול הם מנסים לדחוף את זה. מיותר.

לאילו נוזלים אתה מתכוון?

בנוסף, למישהו יש מושג האם המשאבות מים נוטות לשרוד או קיים סיכוי שתדרש החלפה? מהו סדר גודל תיקון המשאבה?

פורסם

משאבת מים לא מתקנים /משפצים.אם היא רועשת או נוזלת,חובה להחליף,שכן כדי להגיע אליה יש לפרק טיימינג (עכשיו זה כבר על הדרך של העבודה-אם לא תחליף עכשיו ויעשו טיימינג יחייבו אותך אח"כ על טיימינג שוב).

המותחן ברכב הזה יקר מאוד- עלות של כמה מאות ש"ח (היה לי רכב דומה משנתון 2006 עד לפני כמעט שנה ורק טיימינג עולה ברכב הזה באיזור ה-900 לא כולל משאבת מיים-תוספת של 200-250 ש"ח למשאבה מקורית).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בזמנו עשיתי טיפול 90k לגטס בסביבות 1500 ש"ח במוסך לא מורשה, אם ההפרש הוא בין 1800 שכתבת לבין 2100 אז הייתי הולך על מוסך מורשה במיוחד כשמדובר בהחלפת טיימינג.

לגבי פילטר מזגן, החלפתי לאחרונה בגטס. במוסך מורשה רצו את המחיר שכתוב לך בהצעה + עבודה. יש שרשור בפורום עם תמונות של החלפת הפילטר שלב אחר שלב. את הפילטרים הזמנתי מיונדאי שופ (אחלה שירות) והחלפתי בעצמי (10 דקות עבודה).

ככה שיצא רק עלות הפילטרים (לא זוכר מחיר מדוייק בין 70 ל-90 ש"ח עבור 2 פילטרים), חיסכון נקי...

פורסם

70-90₪ לשני הפילטרים זה יקר.

קניתי בחנות חלפים בבאר שבע ב40₪ בלבד (את שני הפילטרים), והחלפתי אותם בעזרת אבי, ביצענו את ההחלפה תוך 5 דקות, לא מדובר במשהו מסובך. אם יש לך ידיים טובות תסתדר. זה גם רשום בספר הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה רבה חברים על התגובות. כנראה שבאמת אלך לבצע את הטיפול במוסך המורשה.

אבקש רק חידוד בנושא הטיימינג. ראיתי בשרשור כלשהו שנאמר שטיימינג בגטס יש לבצי כל 75 אלף ק"מ או 5 שנים, ובשרשור אחר כל 90 אלף או 5 שנים. מה הנתון המדויק מבין שני אלה?

פורסם

מניסיון עם הגטס שלי,

ובירור גם מול ספר הטיפולים, גם מול המוסך וגם כאן בפורום - 5 שנים או 90 אלף ק"מ. (המוקדם מביניהם כמובן).

• תוכן חדש...