Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי גטס 2008, מילאתי אתמול בערך חצי מיכל של מים רגילים ולא נוזל קירור ייעודי.

האם כדאי לי ללכת למוסך שינקז לי את המים וישים נוזל קירור? אני מניח שזה יעלה כ 250 ש"ח.

או ששימוש חד פעמי במים רגילים לא יעשה נזק?

תודה

פורסם

מה הכוונה שימוש חד פעמי? הנוזל קירור זה לא דלק שממלאים כל שבוע, זה אמור להישאר ברכב עד שאתה מחליף את הנוזל. - מה שיכול בנתיים לגרום לבעיות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

הכוונה לפעם אחת ששמתי מים ולא על בסיס קבוע.

האם רצוי ללכת למוסך על מנת להחליף אותם, או פשוט לדאוג לא לעשות זאת יותר?

פורסם

לרוקן ומייד.

אם אתה יכול תעשה את זה לבד (בתחתי הרדיאטור יש בורג ריקון רק שלפעמים הגישה אליו קשה), אם לא גש למוסך.

בפעם האחרונה שהיו חסרים אצלי מים ברכב, אבא של אשתי מילא מים רגילים. עוד באותו היום דאגתי לרוקן הכל ולמלא מחדש בנוזל מתאים. ממליץ גם לך לעשות ככה.

פורסם

שכחת לציין מה גודל המיכל שאתה מדבר עליו. אם זה חצי ליטר, תוסיף בפעם הבאה נוזל קירור יותר מרוכז מהרגיל. אם זה שני ליטר, תרוקן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

האים המילוי נעשה ברדיאטור עצמו או במיכל נפרד, אני לא יודע איך זה ברכב אצלך.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

לא מומלץ, יונדאי רגישים בנושא הזה,

ממליץ לך מאוד לגשת למוסך שינקו לך את מערכת הקירור ויחליפו את הנוזל לנוזל המקורי של יונדאי, אחרת תיווצר לך התגיישות במערכת הקירור. לא מי יודע מה סימפטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חוצמזה שחובה להחליף את מי הקירור, כדאי לבדוק למה היה חסר מים מלכתחילה - חוסר במים מעיד על בעיה שחובה חובה לטפל בה!

פורסם

יש לי שאלה מעניינת בנושא.

אבא של חברה שלי תמיד ממלא מים ברדיאטור.

יש להם מיצובישי שנת 98 - מים רגילים והכל עובד

אימפרזה 2007- מים רגילים והכל עובד.

ג'פ יונדאי טראקן 2008 מים רגילים והכל עובד.

מיצובישי לנסר 96 - מים רגילים והכל עובד.

לאף רכב לא נעשה ראש מנוע ואין בעיות מיוחדות שיכולות להגרם באופן ישיר משימוש במי ברז.

אז איפה זה בא לידיי ביטוי ?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מניסיון אישי שלי:

1. פיז'ו 206 -חור בבלוק מנוע ואיבוד אדיר של מים עקב חלודה מבפנים בעקבות שימוש במי ברז הנזק - 6000 ש" מנוע חדש.

2. מאזדה 323 - תו"כ נסיעה נסתם אחד מהמעברי מים מחלודה בעקבות שימוש במי ברז ובלי שהטמפ' של השעון עלתה המנוע רתח

נזק - אוברול למנוע ביותר מ7000 ש"ח.

פורסם

מעבר לנזקים של קורוזיה, כאשר יש כשל במערכת הקירור והטמפרטורה של הנוזל מגיעה למעל 100 מעלות, מי ברז יגיעו לרתיחה - יהיו בועות אויר. לעומת זאת נוזל קירור ייעודי לא יירתח ואם הנהג ישים לב ויעצור בזמן, בדרך כלל לא יווצר נזק לראש המנוע. נוזל הקירור נותן לך יותר שולי ביטחון. יתרה מזאת, חלק מהמנועים מתוכננים לטמפרטורת עבודה של מעל 100 מעלות ופעולתם אינה אפשרית עם מי ברז.

כנ"ל לגבי טמפרטורות מתחת לאפס, מי ברז יקפאו וישמידו את המנוע, לעומת נוזל קירור שנקודת הקפיאה שלו יותר נמוכה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לאף רכב לא נעשה ראש מנוע ואין בעיות מיוחדות שיכולות להגרם באופן ישיר משימוש במי ברז.

הנזק יופיע עם הזמן וכשהוא בטוח יגיע תגלה נזקים יקרים מאוד לתיקון עד כדי נזק בילתי הפיך לראש המנוע ו/בלוק ונזקים נוספים כמו רדיאטור סתום ומשאבת מים אכולה וכד׳

פורסם

זה כמו שתגיד שאדם בן 60 עם סרטן הוא עדיין חי, אז בגלל שהוא חי הכל בסדר.

חפש בפורום תמונות של אנשים שפתחו משאבת מים והשתמשו במים במקום נוזל קירור, תראה את הריקבון שיש שם.

היצרן שתכנן את הרכב קבע ספציפית נוזל קירור יעודי, למה אתם חושבים שאתם יותר חכמים ?

• תוכן חדש...