Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי שאלה מעניינת בנושא.

אבא של חברה שלי תמיד ממלא מים ברדיאטור.

יש להם מיצובישי שנת 98 - מים רגילים והכל עובד

אימפרזה 2007- מים רגילים והכל עובד.

ג'פ יונדאי טראקן 2008 מים רגילים והכל עובד.

מיצובישי לנסר 96 - מים רגילים והכל עובד.

לאף רכב לא נעשה ראש מנוע ואין בעיות מיוחדות שיכולות להגרם באופן ישיר משימוש במי ברז.

אז איפה זה בא לידיי ביטוי ?

גם בנאדם מעשן כבד מגיע לגיל 70 והכל טוב ויפה, השאלה מה אחריי.

אותו דבר אצלך, חלודה לא נוצרת ביום אחד, לאט לאט הוא עושה נזק בילתי הפיף במנוע!

זה לא תגובה של מים בדלק.

זה מים שאוכלים ואוכלים לך את הראש מנוע, וגם ממלאים לך את כל המעברים\צינורות באבנית וחרא. (וכשתיקנתי את התמי4 שלי בבית, הבנתי כמה חרא יש במים שאתה שותה. אבל הגוף שלנו חזק ויכול לספוג אותם 120 שנה בשקט.)

יום אחד ראיתי יונדאי אלנטרה 2004 אם אני לא טועה שנתקעה, בא גרר, הוציא לו את הצינור שהולך מהרדיאטור למנוע, כולו חול!

בקיצור, בשביל 50 שקל ל3 ומשהו ליטר (או יותר), אין טעם לחסוך. במיוחד שמוסיפים מים פעם בכמה אלפי\עשרות אלפי ק"מ)

פורסם
יש לי שאלה מעניינת בנושא.

אבא של חברה שלי תמיד ממלא מים ברדיאטור.

יש להם מיצובישי שנת 98 - מים רגילים והכל עובד

אימפרזה 2007- מים רגילים והכל עובד.

ג'פ יונדאי טראקן 2008 מים רגילים והכל עובד.

מיצובישי לנסר 96 - מים רגילים והכל עובד.

לאף רכב לא נעשה ראש מנוע ואין בעיות מיוחדות שיכולות להגרם באופן ישיר משימוש במי ברז.

אז איפה זה בא לידיי ביטוי ?

זה שהרכבים נוסעים לא אומר כלום! מים במערכת הקירור גורמים לנזקים, לא מיידי אבל גורם. ראש המנוע עשוי מאלומיניום או יותר נכון סגסוגת, והמים תוקפים את החומר הזה. שלא נדבר על מעברים בבלוק אלומיניום. ועוד נזקים למשאבה לטרמוסטט. אולי תפתח במיצובישי את מכסה הרדיאטור ותראה מה יש שם. אני בתוך שתמצא חלודה ובוץ בתוך הרדיאטור. לשים מי ברז למערכת הקירור זה קמצנות וחוסר ידע! במידה ורכב נתקע לשים ליום יומיים לא נורא. אבל לשים קבוע זה גרוע ביותר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

לא צריך להיכנס לפאניקה - הוספה חד פעמית של חצי ליטר מים במקום נוזל קירור לא תגרום נזק. הנושא כבר נדון בפורום.

מי שלא רגוע, יכול לשאוב את הנוזל ממיכל הפיצוי ולהשלים נוזל קירור מתאים לרכב. זה ישפר את הריכוז של הנוזל. לא חייבים לבצע החלפה מלאה ומיידית של נוזל הקירור אך צריך לעקוב אחרי קצב איבוד הנוזל כי ברכב תקין המערכת סגורה ולא צריכה לאבד מים בצורה מופרזת (יש מכוניות בהם יש איבוד קל ומתוכנן של נוזל דרך המיסב של משאבת המים).

שימוש קבוע במים במקום נוזל קירור הוא הרסני.

• תוכן חדש...