Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיישנתי - מרצדס 230E שנת 81

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גילעד תתחדש! מרצדס בין החברות הבודדות שרכב שהיא מוציאה לשימוש בתור מונית יוצא ככה מהמפעל.

הרכב יצא את המפעל כמונית, ישנו מקום מיוחד למונה, וכפתור עליו רשום TAXI.

לפי צריכת הדלק זו לא צריכה של דיזל, כל מרצדס מונית מקורית מהמפעל דיזל. הרכב שלך היה מונית והוחלף מנוע לבנזין בעיקבות תקנות "חכמות" של אותם השנים?

ממליץ להשתמש בחלפים מקוריים כי אין תחליף לאיכויות ייצור של מרצדס או הספקים הרשמיים שלהם.

למרצדס יש מגוון רחב של חלפים תחליפיים איכותיים תוצרת גרמניה מאותם יצרנים כמו החלפים המקוריים. אני מניח שיש גם עבור הדגם הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב יצא את המפעל כמונית, ישנו מקום מיוחד למונה, וכפתור עליו רשום TAXI. לידו נמצא כפתור נוסף, עם ציור של מנורה, שאינני יודע מה תפקידו ולא זיהיתי השפעה כלשהי שלו (אולי היה קשור למונה בדרך כלשהי). יש מזגן וגם ABS, וכמה שאני מבין מע' הנעילה הוחלפה מואקום למנועים חשמליים.

כמה פרטים על המרצדס הזו:

230E שנמכרה לסוכן מרצדס בעיר קרלסרוהה שבגרמניה. צבע לבן קלאסי, ריפוד סיינה (בז'-חום, נניח), עץ דובדבן בפנים, חישוקי אלומיניום עשרה חורים, רדיו בקר אירופה דגם 594 ורמקולים מאחור, הכנה לנגרר, תיה"ל אוטומטית ו...כן - ABS, שהוצע לראשונה ב- W123 באותה שנת דגם. לא ראיתי אזכור כלשהו למונית במקור.

מספר המנוע המקורי הסתיים ב- 020743.

תתחדש ובהצלחה!

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם
ממליץ להשתמש בחלפים מקוריים כי אין תחליף לאיכויות ייצור של מרצדס או הספקים הרשמיים שלהם.

למרצדס יש מגוון רחב של חלפים תחליפיים איכותיים תוצרת גרמניה מאותם יצרנים כמו החלפים המקוריים. אני מניח שיש גם עבור הדגם הזה.

הכוונה היתה להשתמש בחלפים OEM - כלומר של ספקים שעומדים בסטנדרט האיכות של מרצדס. ישנם חלקים שיוצרו כמקוריים ע"י יותר מספק אחד בו זמנית, לדוגמא חלקי מע' הצתה של Beru ו bosch או פנסים של Hella ו Bosch ושניהם היו OEM עבור הדגם, ולא למשל פנסים תחליפיים של Depo. לפני שמתחיל פולמוס - זה האני מאמין שלי. בוא נסכים: על החלפים רצוי שיהיה כתוב Made in Germany :lol:

וואו, אורן, רכב יפהפה!
תודה!
פורסם

עוד טיפ!

רק מייד אין גרמני!!! יש המון חלקים תוצרת ספרד עושים ברדק שלם למנוע ... מניסיון האמינות תתקבל רק עם רכיבים מקוריים או תואמים גרמניים.

תהנו!

אגב חלקים ניתן למצוא אצל עמוס גואטה באזור התעשיה הישן בנתניה הוא עצמו חובב של הרכב הזה ויש לו אחת צהובה ממש מקורית ויפה ! שווה לבקר אצלו אם יש לכם תקלה במרצדס. יש לו חלפים לרכב הזה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

רכב שמזכיר את השירות הצבאי שלי.

בתקופה ששירתי בצבא עדין היה אפשר לראות את המרצדס הזאת משמשת כמונית (בגרסת לימוזינה) ברש"פ לצד אוקטביות ומרצדס חדשות.

השתחררתי בסוף 2008 וגם אז היה ניתן לראות עדין מוניות כאלה.

זכור לי גם כאלה של ערבים-ישראלים מירושלים שהיו עוברים אצלי במחסום, בעיקר זכורה לי לימוזינה כזאת משנת 83 שמאוד מעניין אותי מה עלה בגורלה, מי שגר בירושלים יכול לראות אותם בעיקר באיזור של העיר העתיקה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה לכולם על הברכות, ועל העצות הרבות.

עדכון יומי: פורק הסטרטר שעשה צרות בהתנעה. כשהחשמלאי פתח את הסטרטר, עיניי חשכו - התושבת שמחזיקה את הפחמים התעוותה, וחלקים ממנה התפרקו וטחנו את הציר - בקיצור, פרידה מעוד כמה זוזים תמורת סטרטר חדש.

עדיין יש בעיות בהתנעה כאשר המנוע חם.

לפי מספר השלדה שלה, היא 230E אורגינלית.

המפתח היחיד שקיבלתי גסס, פניתי לחברה בגרמניה עם מס' השלדה, והמפתח שיוצר בהתאם לקוד שקיבלתי מהם התאים. הנתון שהיא התחילה את דרכה בכבישי גרמניה, יכול להסביר מדוע נרשמה בארץ בשנת 2001, ואין מידע ברשיון על שימוש קודם כמונית.

יוחאי, מניין המידע לגבי האוטו? ואם לא נמכר כמונית במקור, מה ההסבר למקום למונה בדשבורד (ראה תמונה), וכפתור עליו רשום TAXI?

אורן, סחטיין על האוטו, ותודה על העצות. נראה שהן שוות זהב, וחלקן גם עולות כך :wink:

אבי, זכרונך אינו מטעה אותך, אכן הגשמתי חלום (לפחות שליש ממנו, חסרים דגמי הקופה והסטיישן). עם השנים, הארנק הקל בהרבה על הרכישה. הסיכוי להגעה למפגשים בימי שישי דיי קטן, אלו השעות שמוקדשות לתחביב האחר, אבל מדי פעם אפציע לביקור.

מקס - מצטער, 34 שנים אני בארץ וטרם למדתי את שפת המקום, אז רוסית מחוץ לתחום :)

תודה גם לרז שייעץ ועזר בפרטי.

את המצתים וחוטי ההצתה אחליף בחדרה, מקווה שיסייעו לצריכת (צריחת?) הדלק.

טיפול יותר מעמיק למע' ההצתה/הזרקה ידחה לשבוע הבא ככל הנראה, עד אז אחליט בין איילון לרם, שהבנתי שהם המומלצים ביותר.

הג'אנטים אולי נראים בסדר בתמונה, אבל מבט חטוף במציאות מלמד על מפגש עם מדרכות וכו'. כמו כן, שני ג'אנטים עושים קצת שמיניות, כפי שהראה לי הבחור שעשה להם איזון (הבעלים הקודם החליף צמיגים, אך לא איזן את הגלגלים)

אמשיך לעדכן...

IMG_0124.jpg

בברכה,

גלעד

פורסם

יוחאי, מניין המידע לגבי האוטו? ואם לא נמכר כמונית במקור, מה ההסבר למקום למונה בדשבורד (ראה תמונה), וכפתור עליו רשום TAXI?

תוכנה רלוונטית של היצרן. שלח לי אי-מייל לפרטים נוספים.

לגבי המונית: הסבר אפשרי הוא שהמכונית הוסבה מתישהו במהלך עשרים השנים שחלפו בין יצורה להגעתה לישראל.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

ממליץ על מוסך רם ברחוב בית אלפא ת"א, לא רחוק משונצינו.

אני נוסע ברכב דומה יום יום ומרוצה מאוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עדכון:

1. מצתים נוכחיים היו תקינים אך לא במידה הנכונה, והוחלפו בחדשים. נראה כיצד ישפיע על תצרוכת הדלק.

2. שלוש הרצועות של האלטרנטור/מזגן/הגה היו גמורות והוחלפו.

3. הרכב עבר היום טסט ללא כל בעיה.

בברכה,

גלעד

פורסם

לעניין ההיסטוריה של הרכב - ובכן זוהי אומנם הערכה, אבל ייתכן ומקור הרכב בלבנון. עם החזרת כוחותינו מלבנון עברו את הגבול גם מאות מאנשי צדל על משפחותיהם ורכביהם. רכבים אלו קיבלו רישוי ישראלי.

רבים מרכבים אלו היו מרצדסים, מרביתם מדגם זה. במקור,ללבנון הגיעו רוב המכוניות הנ"ל כמשומשות. סוחרי רכב אספו אותן, לרוב בגרמניה, ושלחו אותן ללבנון שם היו מאד מבוקשות.

מקווה שעזרתי במשהו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...