Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה לגבי רכישת רכב) פעם ראשונה

asico33
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

וואלה מחקו לי תהודעה ללא שום סיבה שראיתי בכללי הפרום

אבל תקנתי את הפסיקים אני מקווה שבצורה נכונה כי אני לא להיט בלשון

אני קצת חדש בנושא של הרכבים, ואני רוצה לקנות רכב בקרוב אז אם אפשר בבקשה יעוץ ..

אני הישאל שאלות מצחיקות אומנם, אבל מה אני יעשה אני חלש בנושאים האלו .

1) מה זה בדיוק מחירון ??

2) אם יש רכב מסוים, שנרא לי ששווה לי לבדוק אותו, ובנאדם אומר שמע הכול בסדר האוטו בלי בעיות

אז בדרךך כלל אם הבנאדם אומר שהכול בסדר, ואנחנו מסכימים על הכול לוקחים את האוטו למכון בדיקה...

השאלה שלי מה נהוג לעשות האם אני צריך להחתים תבנאדם שהוא אמר שהאוטו

בסדר? ואם האוטו לא בסדר אז הוא מוריד לי מי העלות של האוטו לפי המחיר של התיקון?

או שבנאדם עצמו ישלם מעצמו תמחיר של הבדיקה ואם הכול תקין אז אני ישלם לו אחרי זה גם על האוטו וגם על הבדיקה,

כי אם למשל אני היראה אוטו שניראה לי שמתאים לי והבנאדם יגיד לי שמע הכול תקין ואז אני ישלם ת500 שקל

של הבדיקה, ובדדיקה תתגלה בעיה רצינית הבנאדם יוכל להתחיל לחפש סיפורים .... וסתם הלכו 500 שקל .

3)איך אני אמור לדעת אם האוטו שאני קונה הקילוטרז' שלו נורמאלי ?

4)ואיך אפשר לדעת במבט ראשון אם האוטו ככה ניראה במצב טוב ? עוד לפני בדיקה על מה צריך להסתכל ?

5)ואם אפשר טיפים כללים בבקשה!

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) מחירון- אמור להיות מדד לשווי הרכב, משוקלל על פי כמה אנשים מוכנים לשלם עבור הרכב, ובכמה באמת מוכרים אותו בסופו של דבר. אם מישהו נותן לך רכב יותר מדי מתחת למחירון, זה אומר שהוא מוכן להפסיד עליו הרבה כסף. זה מעיד על כך שהוא מנסה למכור הרבה זמן ולא מצליח- מבעיה כזו או אחרת שיש ברכב או במוכר עצמו. מחירון תמצא באתר yad2, תכניס נתונים של רכב ותראה כמה בערך הרכב שווה מבחינה כספית.

2) לא יודע פרטים מי משלם ואיך על הבדיקה, בד"כ הקונה משלם את עלות הבדיקה כי בסך הכל המוכר יכול למכור גם בלי בדיקה זה לא המחוייבות שלו, זה בשביל שאתה תהיה בטוח שהרכב בסדר. אם הרכב עבר תאונה או שיש בו בעיות רציניות אתה מוזמן לבקש הורדה במחיר, אבל אם גילית את הדבר רק בבדיקה והמוכר לא הסביר לך שיש בעיה לפני- תברח כמו מאש, (לרב) מדובר בנוכל שמנסה למכור לך רכב פגום. כמובן שאני לא מדבר על דברים מפגרים כמו צמיגים שחוקים, אלא דברים יותר חמורים כמו תאונה שהרכב עבר, גיר דפוק שכמעט אי אפשר לנסוע עליו וכיוצא בזה. אל תפחד לשאול בן אדם שמבין לגבי הטיפולים שנעשו ברכב, ואם הרכב עבר את כל הטיפולים שצריך.

בדיקת שיעבוד רכב- אחד הדברים החשובים ביותר, לא סתם הדגשתי. הולכים לדואר, משלמים 80 שקל, נותנים את לוחית הרישוי של הרכב ומוודאים שאין שיעבוד על הרכב- שיעבוד על הרכב אומר שביום מן הימים תבוא הממשלה ותעקל לך את הרכב בגלל חוב של אחד הבעלים הקודמים, שמכר את הרכב עם השיעבוד.

3) קילומטראז'- בספר טיפולים של הרכב. לכל רכב אמור להיות ספר טיפולים, שרשומים בו כל הטיפולים שנעשו (לרב לצד קבלות מהטיפולים), ובו בזמן גם מה היה הקילומטראז' (לא בטוח אם נרשם בטיפולים או רק בטסט שנתי, את זה תבדוק כי אני לא קניתי רכב מעולם). בעקרון אמור להיות תיעוד לאורך זמן של קילומטראז' הרכב בספר הטיפולים, ואם בטיפול האחרון נרשם שהרכב עבר 150 אלף קילומטר והמחוג מראה על 130 זה סיבה לחשוד שמישהו שיחק בקילומטראז'- כלומר, הזיז אותו אחורה. כמובן גם אם אתה שם לב שבעבר נרשם שלרכב יש 130 ושנה לאחר מכן רשום שלרכב נשאר ה130 או אפילו ירד, שים לב לזה. קילומטראז' נורמאלי נחשב אחד שעשה פחות מ15 אלף קילומטר בשנה- כלומר, רכב משנת 98' (רכב בן 14) שיש לו 210 אלף קילומטר- כלומר 15 אלף בשנה (210 אלף חלקי 14) , זה סביר בהחלט. אם תמצא כזה ב150 אלף, זה מעולה לגמרי. סתם נתתי דוגמא כמובן, לרכב משנת 2010 קילומטראז נורמלי יהיה בסביבות 25 אלף. את החישובים צריך לעשות לבד.

4) שים לב למצב הכללי של הרכב. תבדוק שאין יותר מדי מכות חנייה, תבקש "נסיעת מבחן" שאפילו המוכר יעשה כדי להרגיש שהרכב נוסע חלק בלי בעיות. תקשיב לרעשים שעושה הרכב אם אתה שומע משהו חריג, תשאל. מעל הכל, תקנה ממוכר שנראה לך בן אדם שאתה יכול לסמוך עליו ושלא יעשה לך בעיות. לא לקנות מסוחר רכבים, תתקשר ותשאל לגבי "הרכב", אם הוא ישאל אותך איזה רכב תנתק כי מדובר בסוחר.

5) לקנות רכב זה לא להחליט אם אתה רוצה לקנות במבה או ביסלי. תתחיל בלחפש רכב שמתאים לדרישותיך- זה יכול להיות צריכת דלק, זה יכול להיות רכב קטן שיתאים לרווק, זה יכול להיות כל דבר, רק שים לב- תוודא שהרכב נחשב אמין, אלא אם אתה רוצה לבלות איתו במוסך כל היום. הדבר האחרון שאתה צריך לחשוב עליו- זה המראה של הרכב- מתכון לבעיות. אל תקנה רכב רק כי אתה חושב שהוא יפה- זה יכול להיות רק בונוס. אל תשלול רכב מכוער- הוא יכול להיות בדיוק מה שמתאים לך. אתה מוזמן להתייעץ לגבי כדאיות רכב או להמלצות לדרישות שלך בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" כאן בקארזפורום.

תתאזר בסבלנות- קח בחשבון שייקח לך חודשים שלמים למצוא רכב טוב, אל תקנה רכב שיש לך איזשהו ספק לגביו רק כי אין לך כח לחכות עוד. סבלנות היא מילת המפתח. אם אתה רואה רכב שנראה לך פצצה, שמור מכל כיוון, אל תתלהב אתה עוד תתאכזב. חכה עד לאחר בדיקת הרכב, ותהיה בטוח שהכל בסדר איתו ושלא מנסים לדפוק אותך.

בסופו של דבר, אחרי חודשים של חיפושים (אפשר גם בימים, אבל אל תשלה את עצמך: למצוא רכב במצב טוב במחיר טוב זה משימה קשה מאד) כשתתניע את הרכב ותדע שהוא שלך, אין על ההרגשה הזאת. בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואלה אחי המון תודה על התשובה המפורטת !!

עכשיו אני יודע שיש איזה שתי בעיות שבגללם אסור בכלל אפילו לקנות תרכב שזה שילדה ועוד משהו שחכתי ..

נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקרא מחדש את התשובה- ערכתי את מספר 2 ומספר 3 והוספתי דברים חשובים.

בעקרון יש הרבה דברים שבגללם עדיף שלא לקנות את הרכב- אבל אם אתה מעדיף להשאר בחיים במקרה של תאונה, אל תיקח רכב שעבר תאונה שפגעה בשלדה (שאסי) של הרכב- רכב כזה נפגע בתאונה במבנה הבסיסי של הרכב (השלד שלו), שהולחם מחדש. הלחמה בחיים לא תהיה חזקה ובחיים לא תחזיר את השלדה למצב המקורי- וזה מביא לבטיחות לקויה, בתאונה אפילו בינונית הרכב יתפרק לגורמים, ביחד עם הנוסעים שלו. להעדיף לקנות רכב בטיחותי כמה שיותר- למצוא את המידע על הבטיחות של הרכב ניתן באתר "אוטו", ואם אתה רוצה להחמיר עם העניין ולראות אפילו מבחני ריסוק של הרכב- פנה לאתר euroNCAP שעורכים את מבחני הבטיחות.

שמחתי לעזור :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כדאי לקנות ממגרש סוחרים, כי הם מיד מזהים את מי שקונה רכב בפעם הראשונה, וכנראה ידחפו לך רכב עם בעיות כאלה או אחרות.

לא רשמת תקציב\סוג הרכב\בן כמה הרכב שאתה מעוניין בו.

רכבים בני 3 אפשר למצוא במגרשים של חברות ליסינג גדולות (אלדן, אלבר, הרץ, אוויס וכו.)

אני כן ממליץ לבדוק אצלם, לראות את הבדיקה שהם מציגים, לקחת לבדיקה נוספת משלך, לקבל תיקון ליקויים + אחריות.

לכל יבואן יש מגרש טרייד אין :

לובינסקי טרייד (סיטרואן\פיג'ו)

קרסו טרייד אין (רנו ניסאן)

כלמוביל (מיצובישי\יונדאי)

יש עוד נוספים.

כן אפשר לקנות מהמגרשים האלה.

נ.ב - אני בן יחיד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שהוא מעוניין ברכבים משנתון ישן יותר, לכן אין לו כל כך מה לחפש בסוכנויות.

בנוגע לשאלותייך-

סוכנות רכב- סוחר רכבים שעובד תחת שם גדול יותר (אלדן אלבר הרץ אוויס וכל החולערות האלה)

טרייד- החלפה, אתה מביא להם רכב ששווה להם משהו, והם מביאים לך בתמורה רכב בהנחה לפי שווי הרכב שהבאת להם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב על פג'ו 206 אני בגיל 24 בקרוב אני מתחיל לימודים אז אני יהיה סטודנט אז חשוב לי משהו חסכוני .!

והמחיר שאני מחפש זה עד 20 לא כולל ביטוח ... רק המחיר של האוטו

וואלה עכשיו אני מסתכל על יד 2 וואלה אני מחפש.. וואלה השתגעתי קצתת .. יש איזה טיפ איך לבחור ביד 2 בצורה נכונה ? או שזה אך ורק ניחוש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשום פנים ואופן לא בוחרים רכב לפי ניחוש. בקטגורית 'רכב' ביד2, לחץ על כפתור ה'חיפוש מתקדם/מרובה'. הכנס את הפרמטרים המתאימים לך, כדי לוודא שלא תימצא לך מכונית עם קילומטראז' או יד גבוהה מדי ובכך תסנן רכבים עם נתונים לא טובים: מחיר גבוה מדי, קילומטראז' גבוה מדי, יד גבוהה מדי וכו'. כדאי לך לא להשתגע כבר מעכשיו, חיפוש רכב זוהי מלאכה לא קלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה סגור על פיג'ו? יש לך פיאט פונטו עם מנוע קטן וחסכוני יש את הסובארו אימפרזה גרנד לאונה 1600 יש לי אותה שנה כבר אחלה אוטו ויש עוד ים של רכבים עם מנועים קטנים וחסכוניים והרבה פה אני מאמין שימליצו לך על סובארו.

פיג'ו לאומתה היא מאוד בעייתית.

פיג'ו סיטרואן ורנו מי שחכם לא מתקרב אליהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאין כזה דבר אוטו "בעייתי"!

יש אוטו שלא טיפלו בו טוב , או קרעו לו ת'צורה .

לי הייתה פיג'ו 306 95 1.4 ידנית , שנה !

אוטו בובה !!

{שלא לדבר על זה , שכשקניתי את האוטו הוא שכב שנתיים קודם,

בלי שהניעו אותו אפילו!!!!!!}

ועוד יותר מזה , הקילומטראז' שלה עמד על 305,000 .

וכשמכרתי אותה היא עמדה על 334,000 !

זאת אומרת עשיתי 30K בשנה , שזה מטורף והאוטו היה בסדר .

הכל עניין של מזל ושל איכות .

{****מה שכן נכון הוא שצרפתיות הרבה יותר "רגישות" מיפניות .. חום מנוע,וכדו' ..אבל שוב, אם טיפלו ברכב בזמן והחלפים מקוריים לא חושב שיש סיבה ..}

ולפותח השרשור * שלא תחשוב שאם אמרו לך שיש יפניות טובות זה אומר שהאוטו טוב.. כל אוטו וההסטוריה שלו !

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה סגור על פיג'ו? יש לך פיאט פונטו עם מנוע קטן וחסכוני יש את הסובארו אימפרזה גרנד לאונה 1600 יש לי אותה שנה כבר אחלה אוטו ויש עוד ים של רכבים עם מנועים קטנים וחסכוניים והרבה פה אני מאמין שימליצו לך על סובארו.

פיג'ו לאומתה היא מאוד בעייתית.

פיג'ו סיטרואן ורנו מי שחכם לא מתקרב אליהם.

---

קודם תודה רבה לכולם !

אחי פיאט פונטו לא יודע לא כולכך אוהב איך שהם נראים

הפג'ו ממש יפים !

סובארו גרנד לאונה לא כולכך מכיר!

עכשיו התקשרתי למשהו רציתי לשאול לגבי אוטו מסוים פג'ו 206 שנת 201 יד שנייה קילומטרג' 117

שאלתי אותו אם הוא מתחייב בבדיקה הוא אמר שהוא מתחייב רק במנוע ובשילדה ועוד משהו .. ובשאר הדברים הוא לא מתחייב

זה הגיוני מה שהוא אמר ? אני מפחד לקנות תאוטו ופאיתום יהיו לו מלא בעיות...

לפי הדיבור שלו הוא חשוד.. אולי אין לו בעיה בשילדה או במנוע אבל במשהו אחר כןן ..

האם בדרך כלל אני צריך לבקש ממנו להתחייב על הכול ? אם לא .. אז על מה כן בדרך כלל מקובל שבצד השני התחייב .. ?

שילדה מנוע ומה עוד ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...