Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה אותנטי.

ציפיתי דווקא בהעה לעשן שחור ובק פיירים.

מה שלא הגיוני בסרט, הוא לא בדק הימצאות שמן ומים לפני התנעה.

רענן

פורסם

חרטה.

אין מצב שדלק יחזיק יותר משנתיים ואחרי זה עוד יהיה אפשר להניע איתו.

(דלק בנזין שששכב לי במחסן פח מאחוריי הבית, שכב איזה שנה בערך, שפכתי קצת על משטח בטון, והוא בקושי הצליח להדלק עם מצית.)

חוץ מזה שבטוח שהרכב עבר טיפול כלשהו.

מה שכן מעיד שהרכב עמד הרבה זמן, זה הכורי עכביש.

מה שמפליל את זה שיתכן שמידי פעם הניעו את הרכב, זה מאפרה מלאה בדלים, כנראה עישנו ברכב סיגריה בזמן התנעה תקופתית כדי לשמור עליו.

פורסם

לנו היה רכב שעמד בערך 10 שנים

זו הייתה סיטרואן c15 שנת 85 נדמה לי בכל אופן

הרכב לא הניע איזה 7 שנים כי אבד המפתח כשהחלטנו להיפטר מהרכב גררתי אותו

עם טנדר אל מחוץ לשכונה כדי שהגרר יקח אותו ולא שמנו לב שהרכב בהילוך ואז במהלך

הגרירה הרכב ניסה להניע

התחיל ״להשתעל״ ולהוציא עשן מהאגזוז לא מאמין שהוא היה מניע עם דלק שעמד עשור

( מהתקופה שבנזין עלה איזה 1 ומשהו)שמן שהפך לזפת וכו׳

אני מאמין שגם אם הוא היה נותן איזה שהיא הנעה קטנה המנוע היה מתפוצץ

פורסם

הדלק לא מתקלקל עם הזמן. בשביל מירוצי דראג אפילו בכוונה שמים דלק שיעמוד הרבה זמן על מנת שכל המשקעים ישבו ולוקחים רק את מה שלמעלה ללא משקעים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לנו היה רכב שעמד בערך 10 שנים

זו הייתה סיטרואן c15 שנת 85 נדמה לי בכל אופן

הרכב לא הניע איזה 7 שנים כי אבד המפתח כשהחלטנו להיפטר מהרכב גררתי אותו

עם טנדר אל מחוץ לשכונה כדי שהגרר יקח אותו ולא שמנו לב שהרכב בהילוך ואז במהלך

הגרירה הרכב ניסה להניע

התחיל ״להשתעל״ ולהוציא עשן מהאגזוז לא מאמין שהוא היה מניע עם דלק שעמד עשור

( מהתקופה שבנזין עלה איזה 1 ומשהו)שמן שהפך לזפת וכו׳

אני מאמין שגם אם הוא היה נותן איזה שהיא הנעה קטנה המנוע היה מתפוצץ

זרקתם רכב לפח בגלל מפתח?

למה לי אין מזל כזה?

במיוחד רכב משנת 85', קל לפרוץ ולהניע אותה בצורה פיראטית. (כאילו לגנוב אותה).

פורסם
הדלק לא מתקלקל עם הזמן. בשביל מירוצי דראג אפילו בכוונה שמים דלק שיעמוד הרבה זמן על מנת שכל המשקעים ישבו ולוקחים רק את מה שלמעלה ללא משקעים.

יכול גם יכול

לפתוח פלגים לטפטף קצת שמן לבוכנות

להחליף פלגים ומצבר

לקוות שהאוטו זה סובארו(מנוע בוקסר)

ברור שידלק!

פורסם

בעבודות דרכים ויערות בארצות עם עונת גשמי מונסון ולחות גבוהה באויר, אפילו בלילה שלא ירד גשם, הקפדנו למלא את המיכלים בסוף כל יום עבודה כדי כדי שלא יישאר חצי מיכל ריק, כי אחרת היתה נוצרת התעבות במיכל ולא הניע והיה צריך לשפוך ולהחליף הרבה דלק,לנקז מפרידי מים ולנקות - סיפור של חצי יום. מלילה אחד .אז כאן אמנם יותר יבש, אבל 13 שנה ?

פורסם

חיימי, אין קשר למימד הזמן.

התופעה שאתה מתאר היא: מיכל דלק חצי מלא שבמשך היום נכנס אליו אוויר במקום הדלק שנשרף, האוויר מכיל בתוכו לחות ובלילה כשהמיכל מתקרר הלחות הופכת למים שמשביתים מנוע דיזל.

הפתרון - מילוי המיכל בסוף יום העבודה.

מאידך, אם לא תמלא את המיכל, זה לא ישנה את כמות המים/אדים שבתוכו כיוון שמדובר במערכת סגורה שהנשם שבה מאפשר חדירת אוויר לתוכה לצורך איזון לחצים.

לכן, לילה אחד או שנה שלימה לא משנים דבר, משנה כמה לח האוויר שנכנס למיכל במקום הדלק שנשרף - ומה כמותו.

פורסם
חיימי, אין קשר למימד הזמן.

התופעה שאתה מתאר היא: מיכל דלק חצי מלא שבמשך היום נכנס אליו אוויר במקום הדלק שנשרף, האוויר מכיל בתוכו לחות ובלילה כשהמיכל מתקרר הלחות הופכת למים שמשביתים מנוע דיזל.

הפתרון - מילוי המיכל בסוף יום העבודה.

מאידך, אם לא תמלא את המיכל, זה לא ישנה את כמות המים/אדים שבתוכו כיוון שמדובר במערכת סגורה שהנשם שבה מאפשר חדירת אוויר לתוכה לצורך איזון לחצים.

לכן, לילה אחד או שנה שלימה לא משנים דבר, משנה כמה לח האוויר שנכנס למיכל במקום הדלק שנשרף - ומה כמותו.

ועוד איך משנה מימד הזמן. פיסיקה של כיתה ב' אני עוד זוכר. המורים שלנו היו מורים- עמדנו כשנכנסו לכתה ואחרי עשרות שנים אני רואה כמה צדק היה בכבוד שנתנו למי שלא הביאנו למקום 192 בהבנת הנקרא.

מי התעבות שוקעים במיכל מתחת לדלק הקל ויישארו שם,לא ייתאדו בחזרה בחום היום שאחרי, זאת הסיבה שלא מניע בבוקר שאם היו צפים/מתערבבים היה פחות חמור - (תודה שאתה מסכים שלא מניע),כך כל לילה, תגדל שכבת מי ההתעבות בקרקעית המיכל. אחרי 13 שנה ולמעשה הרבה לפני - רוב המיכל יהיה מי התעבות ומעליו - אם לא התאדה לגמרי - שכבת דלק הולכת וקטנה.

פורסם

כך כל לילה, תגדל שכבת מי ההתעבות בקרקעית המיכל. אחרי 13 שנה ולמעשה הרבה לפני - רוב המיכל יהיה מי התעבות ומעליו - אם לא התאדה לגמרי - שכבת דלק הולכת וקטנה.

מאיפה יגיעו המים האלה? את חוק שימור החומר אני בטוח שאתה מכיר.

מדגיש שוב - כתבתי על רכב דומם שאיננו מותנע ולפיכך כמות האוויר/דלק/מים שבמיכל שלו היא נתון סופי וקבוע.

אם המנוע מותנע שוב, כמובן שניכנס אוויר חדש עם לחות נוספת.

פורסם
חרטה.

אין מצב שדלק יחזיק יותר משנתיים ואחרי זה עוד יהיה אפשר להניע איתו.

(דלק בנזין שששכב לי במחסן פח מאחוריי הבית, שכב איזה שנה בערך, שפכתי קצת על משטח בטון, והוא בקושי הצליח להדלק עם מצית.)

חוץ מזה שבטוח שהרכב עבר טיפול כלשהו.

מה שכן מעיד שהרכב עמד הרבה זמן, זה הכורי עכביש.

מה שמפליל את זה שיתכן שמידי פעם הניעו את הרכב, זה מאפרה מלאה בדלים, כנראה עישנו ברכב סיגריה בזמן התנעה תקופתית כדי לשמור עליו.

לא חארטה ולא בארטה.

אני באופן אישי הנעתי חיפושית שעבדה 11 שנה בחניון ברעננה אחרי 6 דקות.

קרטעה, עישנה, השתעלה, גימגמה והתחילה לנסוע :lol:

• תוכן חדש...