Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקבל המלצה טובה מתוך ניסיון (אם אפשר) לשמן מנוע שמתאים לדייהטסו אפלאוז 97' אוט' 1600

עד כה הייתי משתמש בשמן חצי סינטטי Preston 10w40. ניצלתי את ההזדמנות שסיימתי את המיכל 4 ליטר

והתחלתי לשוטט פה באתר אודות השמן הנ"ל לפני שאני קונה מיכל נוסף שלו (אני חדש באתר לכן לא עשיתי את הבדיקה הזו קודם)

מחיפוש בכמה תגובות שעלו פה מצאתי את הקישור הבא https://www.google.com/url?q=http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-116355.html&sa=U&ei=HmiEUO3yPITJtAbGw4GQBA&ved=0CAcQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFd07ZYHLTzAybMF7FeMOhTL5tlyw

שהדעות בו חלוקות באשר לשמן הנ"ל, פחות מעניין אותי לדעת אם השמן הזה טוב או לא, יותר מעניין אותי לקבל המלצה לשמן מנוע שנחשב טוב והכי חשוב שמתאים לרכב שלי.

נ.ב. הרכב עומד על 115,000 ק"מ

תודה מראש לכל העוזרים/מגיבים !!

פורסם

שלום.

יש הטוענים לאחר חיפוש מדוקדק באתר החברה כי פרסטון מייצרת נוזל קרור בלבד.

אם כך מה זה השמן? מותג מדבקה לא מוכר.

בכל מקרה קיימים בארץ "אריות השמן" או החברות המובילות ליצור שמן.

במה נבדל שמן טוב מרע? ע"פ כמות התוספים המצויים בתוכו למניעת שחיקה.

ועכשיו לסוגים שאני משתמש(ראה בחתימה יש לי קצת נסיון עם מותג דייהטסו)

1.MOBIL2000 -10W40 שמן מעולה של חברת יצור שמנים הגדולה בעולם.

2.AGIP 10W40 חברה איטלקית שמייצרת אפילו שמן שעומד בתקן פרארי.

3.ליקווי מולי 10W40 MOS2 זהו שמן למניעת שחיקה במנועים עייפים-צבעו שחור בגלל תוסף הMOS2

קיימים עוד מותגי שמן כמו רויאל פרפל ,ROWE,REHINOL יורול ,כולם 10W40 וכולם טובים.

העיקר כאן שתחליף שמן כולל מסנן מקורי של דייהטסו ולא מסנן סיני.

מסנן כזה ניתן לרכוש ברחוב המסגר בת"א או בכל חנות חלפים(אם יש להם)ולהקפיד שוב רק מקורי.

כך המנוע יחיה הרבה ואתה תהיה מרוצה.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

קודם כל תבדוק בספר מהי המלצת היצרן לגבי השמן שהוא מבקש עבור המנוע שלך. היום ישנה "נטיה" של מוסכניקים או מוכרים בחנויות אבזירי רכב לשים 10W-40. בפי העם כזה שמו נקרא "חצי סינטטי". לפי השם אתה תחשוב שמדובר בשמן שיש בו 50 אחוזים תוספים סינטטים. האמת היא שזו טעות. במקום לומר "חצי סינטטי" יש לומר "על בסיס סינטטי" וזאת למה? מבחינת החוק היצרן יכול לשים אפילו 5 אחוז של תוספים סינטטים על מנת לכנות את השמן "על בסיס סינטטי". לפיכך יש שוני בין אחוזי התוספים של חברה א' לחברה ב' וכאן השוני.

המלצה שלי היא לך על סינטטי מלא. המחירים של השמנים הסינטטים הפך ליותר נגיש לכלל הציבור והפך לנחלת הכלל. הרכב שלך רק יפיק תועלת מזה. אם משום מה לא תצליח לגלות מי דרישות היצרן לגבי השמן שלך אז במקום לשים כמו היום 10W-40 חצי סינטטי מוטב לך לשים 5W-40 סינטטי מלא. אבל אני מאוד מתקשה להאמין שלא תצליח לגלות מה היצרן רוצה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה אכן יכול להסתפק בValvoline DuraBlend 10W40 מיכל 5 ליטר בכ110 שקל ולישון בלב שקט,

כמובן אתה יכול ללכת גם על אגיפ,קסטרול,LM,מוביל,וכו' - מה שלא תיבר יהיה עדיף מהשמן שהשתמשת עד היום.

ובסנוף אכן יש אפשרות למעבר ל5W40 סינטטי מלא ולא אמורה ליהיות בעיה- אני בטוח שהמבינים בעניין יפרסמו פה תגובות רלוונטיות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אתה אכן יכול להסתפק בValvoline DuraBlend 10W40 מיכל 5 ליטר בכ110 שקל ולישון בלב שקט,

כמובן אתה יכול ללכת גם על אגיפ,קסטרול,LM,מוביל,וכו' - מה שלא תיבר יהיה עדיף מהשמן שהשתמשת עד היום.

ובסנוף אכן יש אפשרות למעבר ל5W40 סינטטי מלא ולא אמורה ליהיות בעיה- אני בטוח שהמבינים בעניין יפרסמו פה תגובות רלוונטיות.

גם אנחנו משתמשים בvalvoline לכל המכוניות , ואני משוכנע מנסיון שזהו שמן משובח ביותר, לדייהטסו שלך 10W40 יעשה את העבודה

• תוכן חדש...