Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר התחבטויות בשרשור הזה לגבי רכישת רכב, אני וחבר הלכנו לראות היום בבוקר טויוטה קורולה 2004 GLI בשבילו.

ביצעתי בדיקה של הרכב מבחינת הנוזלים והמצב הכללי שלו.

לרכב היתה הסטוריית טיפולים מקיפה (!) כולל חשבוניות מכל תקופת הבעלות עליו (הוא יד שלישית אצל הבעלים שמוכר אותו), כולם בוצעו במוסך מורשה יבואן. הטיפול האחרון בוצע ביולי השנה. הרכב עם קילומטרז' סביר (126 אלף ק"מ). לרכב הוחלף מצבר לפני שנה, ואלטרנטור לפני כשנתיים. אפילו הצמיגים היו בני שנה וחצי וסה"כ נמצאים חצי שנה על הרכב. אין תיקוני צבע כי הבעלים לא רצה שיחשבו שהרכב עבר תאונה. בכל טיפול שנתי הרכב עבר פלאשינג למנוע באופן מסודר.

לאחר מכן הרכב נלקח לבדיקה במעבדה לרכב בחולון. אין לי כאן את התוצאות, אך לא היו ריג'קטים משמעותיים-אין שלדה/קצה שלדה, והומלץ לבצע כיוון פרונט (סטייה של 9 אחוז כשהתקן המותר הוא עד 8 ), החלפת נוזל קירור והיתה המלצה להחלפת שמן גיר עקב הצבע הכהה וגם תושבת מנוע שמומלץ להחליפה תוך שנה-שנתיים. הבוחן הסביר לנו שעקב בעיית בוצה בשנתונים הללו, צריך לעקוב אחרי צריכת השמן ולבצע פלאשינג למנוע. בעל הרכב היה מחליף מצבר כל 3 שנים כתחזוקה מונעת. על פניו, הרכב טופל בצורה קפדנית והוא שמור מבחינה מכנית יחסית לשנתון שלו. לרכב יש את מכות החנייה הסטנדרטיות, שריטה פה שריטה שם, ואכן הורדנו קצת מהמחירון.

בקיצור-נחתם זכרון דברים, העברת בעלות בשבוע הבא :-D

אנו רוצים לבצע יישור קו, והדבר הראשון שאנו רוצים להחליף הוא נוזל הקירור. למיטב ידיעתי, נוזל הקירור בשנתונים הללו הוא LLC בצבע אדום, האם אני טועה?

בנוסף, האם כדאי לבצע החלפה של שמן הגיר בקילומטרז' הזה? (לא נראה לי ששמן הגיר הוחלף בעבר) ואם כן, מהו סוג השמן שמומלץ לשים בתיבה האוטומטית של הקורולה? יש שניים לבחירה.

toyota-atf.JPG$T2eC16F,!y8E9s2fjE+QBQQpcN1B(g~~60_35.JPG.

כל כמה זמן מומלץ לבצע פלאשינג למנוע הרכב? האם פעם בשנה או שמומלץ אפילו פעם בחצי שנה על מנת למנוע התפתחות בוצה?

כמו כן, מהי צמיגות שמן המנוע שצריך לשים ברכב, והאם בקילומטרז' הזה אפשר לשים סינטטי מלא? יש לי אפשרות לרכוש שמן מנוע מקורי טויוטה 10W30 במחיר טוב, ואני מתלבט האם להשתמש בו או שכדאי לקנות את השמן הסינטטי היותר יקר של RP למרות הפרש מחירים די גדול ושישתמשו בו מעתה והלאה?

תודה,

מתן.

פורסם

אני כמעט בטוח שאין הוראה להחלפה של השמן תה"ל באופן יזום, בקשר לפלאשינג עדיף להמנע מזה ופשוט להשתמש בשמן סינטטי איכותי 5w30 או 10w30 מיצרן מוכר ממש לא חייב לשלם כ"כ הרבה לRP.

פורסם

לפי דעתי כדאי לשים נוזל קירור מקורי בלבד,נוזל תיבה אוטו

אך ורק מקורי ואל תידאג זה לא יכול לגרום לשום נזק,שמן מנוע גם עדיף מקורי

או תואם את הוראות היצרן.

לפי דעתי לא כדאי לעשות פלשינג בתדירות כזו גבוהה מה שכן תקפיד על

כמות שמן תקנית,מסנן שמן מקורי ואם בא לך תקדים (כל 9,000 ק״מ)

את הטיפול.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לא היתה הערה לגבי המנוע בבדיקה ?

בשנתון הזה הוחלפו לא מעט מנועים וממירים קטליטייים -הדגם הזה שיוצר בטורקיה לא ממש מוצלח.

לגבי פלאשינג-תלוי במצב הבוצה במנוע כיום.אם תרכוש את הרכב,בקש במוסך,שיפרקו אגן שמן יעשו פלאשינג ואז יגידו אם יש צורך בכך בכל טיפול (לדעתי מיותר,אלאאם מצב המנוע באמת לא משהו ואז אולי לא כדאי לקנות או לחתוך חזק במחיר).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובות.

הרכב היה עד עכשיו עם שמן המנוע של מוסכי יבואן טויוטה-אני מניח שזה היה "דלק" 10W30 או 5W30.

אני בהחלט שוקל להמליץ לו לרכוש שמן מנוע מקורי טויוטה ולא להשתמש בשמנים של המוסך-המחיר של השמן יוצא בערך 40 ש"ח לליטר-וזה שמן מקורי. אני רכשתי לא ממזמן שמן טויוטה מקורי ליאריס 10W30.

לא היתה הערה לגבי המנוע בבדיקה, לא היו נזילות כלשהן, הבוחן רק אמר שמכיוון שיש בדגמים הללו בעיות של בוצה, מומלץ לבצע פלאשינג למנוע בכל טיפול. אני מצידי גם המלצתי לחבר לבצע החלפת שמן כל חצי שנה על מנת שיהיה במנוע שמן טרי במצב טוב בכל מקרה. כשפתחתי את פקק מילוי השמן לא היתה טחינה/בוצה, ועל מדיד השמן היה שמן בצבע עכור-מה שאומר שהשמן עושה את העבודה ואין בעיות בוצה נראות לעין.

לגבי נוזל תיבת ההילוכים-הבאתי כאן תמונות של 2 סוגי נוזלים שונים שמתאימים לתיבה האוטומטית, השאלה היא מה מומלץ לרכב הנ"ל, במיוחד בתיבה שעשתה 126 אלף ק"מ ולא הוחלף בה שמן. האם מומלץ להחליף שמן מנוע בכל מקרה?

כבר נכתב זכרון דברים-עקב כך שלא היו ריג'קטים משמעותיים בבדיקה (שלדה,נזילות וכאלה) הרכב יועבר לבעלות החבר במהלך השבוע הבא כך שלא ניתן להתחרט על הקנייה, מה גם שהתרשמתי שהרכב מתוחזק באופן טוב (מי מחליף מצבר באופן יזום כל שלוש שנים? :roll: ).

פורסם

אכן משתמשים בטויוטה בנוזל LLC אדום

במוסכים המורשים מוכרים נוזל זול של סונול, אני ממליץ לך לקנות זיירקס (לרכבי אסיה) מיכל בצבע שחור ונוזל ורוד

למה לעשות פלאשינג אם אין בוצה? תקפיד על טיפולים עם חלקים מקוריים ושמנים איכותיים ולפחות כל 10K ק"מ והכל יהיה בסדר

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

שלום רב

כמו שקודמי רשם לך .אני ממליץ בחום לפרק קרטר ( עוקת שמן ) וכמובן להחליף את מסנן מבוא השמן עם אטם חדש .

במנוע המדובר ישנה הווצרות בוצה אשר גורמת לסגירת המסנן אשר מקצר משמעותית את חיי המנוע . אין אפשרות לנקות את המסנן בצורה יסודית עקב צורתו .

אני מציע לך להיות נוכח בהחלפה .אתה לא תאמין איך המנוע עבד עם מסנן סתום

שורות אלו נכתבו עקב פירוק עשרות קרטרים במנוע המדובר ובכולם היתה בוצה

פורסם

תודה לכולם על התשובות, כשנגיע למוסך אפנה את תשומת ליבו של החבר לכך שיתעקש שיפרקו לו את הקרטר ויחליפו את המסנן הנ"ל.

מה לגבי שמן הגיר? מבין השניים שהראיתי כאן, מה מתאים לתיבה של הקורולה?

פורסם

לי יש בדיוק את הרכב המדובר. קורולה שנת 2004 אשר עד כה גמאה 165,000 ק"מ.

לא נתקלתי בבעיית הבוצה עד כה ברכב שלי אך בעקבות קריאת כל הסיפורים על הבעייה הנ"ל כאן באתר החלטתי לבקש מהמוסך (לפני כשלוש שנים) לפרק את הקרטר לצורך ניקוי (שבדיעבד הקרטר היה נקי לחלוטין) ומאותו הרגע התחלתי להשתמש בשמן סינטטי מלא (5W40) שיכול לעבוד בטמפרטורות גבוהות מהשמן המקורי ולא מתחמצן בטמפרטורות הנ"ל.

מה שנקרא תחזוקה מונעת. :-)

ודרך אגב, גם אשתי היא מעסה רפואית וכמובן שגם אצלנו המיטה נכנסת בקלות.

• תוכן חדש...