Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי ב15,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזכות העצות בפורום וחוות דעת של קרוב משפחה, הבנתי שממש לא כדאי לי לקנות רנו סניק, בגלל שהוא דורש הרבה טיפולים והם מאוד יקרים. זה קצת איכזב אותי כי זה רכב שבתקציב שלי ובגלל שהציעו לי רכב רנו סניק, 2002, 140,000 ק"מ ב10,900 ש"ח.

בכל מקרה,

אשמח לקבל המלצה לאיזה רכב כן כדאי לי לקנות.

תקציב: 15,000 ש"ח

נוסעים: משפחה, 2 הורים ו2 ילדים קטנים.

מרחקים: ארוכים, גרים בפריפריה הרחוקה וכמעט כל נסיעה מגיעה ל100 ק"מ.

מה חשוב?: בטיחות, צריכת דלק נמוכה, אפשרות לנטרל את הכרית אויר במושב ליד הנהג כי שם שמים מושב בטיחות של ילדים.

מה לחפש? איזה רכב יכול לענות על המאפיינים הנ"ל? ואלי רנו סניק כן מתאים לי....

תודה,

איילת

פורסם

איילת שלום,

בגלל שיש לך תקציב נמוך יחסית - כדאי לך ללכת על רכב נפוץ יחסית שמחירי הטיפולים והחלפים שלו זולים:

יונדאי אלנטרה או אקסנט.

מאזדה לנטיס 323

סובארו אימפרזה

מיצובישי לנסר

ניסן אלמרה.

בתקציב שלך תוכלי למצוא מכוניות מהדגמים הנ"ל עד שנת 2003 בערך (בהנחה שהרכבים נמכרים קצת מתחת למחירון)

בהצלחה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסניק לא כזה יקר לתחזוקה, די ממוצע.

בכל מקרה - האם יש על מה לדבר בנושא של גיר ידני, או שחייב אוטומט?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

את האקסנט הייתי פוסל על הסף בשל

. כנ"ל אלמרה משנים 01 ומוקדם יותר (השתפרה לאחר מכן).

המאזדה והסובארו משנים אלו לא היו בתוכנית EuroNCAP

כל המכונית האלו סובלות מצריכת דלק לא מבריקה בגרסתן האוטומטית.

אופציה יפנומטית נוספת היא טויוטה קורולה, נעימה ובנויה טוב יותר מהמאזדה, מהסובארו ובוודאי מהיונדאי (את הניסאן אני לא מכיר מספיק על מנת להשוות), יחסית זריזה, אמינה מאוד, אבל צפופה למדי.

רנו מגאן 02-03 (עדיין הצורה הישנה) בטוחה מכולן ואם בוחרים בגרסה הידנית - גם חסכונית משמעותית. היא גם הנעימה ביותר לנסיעה ולנהיגה.

מצד שני, למרות שלא חסרים חלפים או מוסכים שיודעים לטפל ברכב, הוא משמעותית פחות אמין.

אני לא חושב שבאף אחת ממכוניות אלו יש אופציה פשוטה לניטרול כרית הנוסע הקדמי. אני גם לא חושב שצריך לשים ילדים במושב הקדמי (וכך גם כל ארגוני הבטיחות ויצרני הרכב).

פורסם
הסניק לא כזה יקר לתחזוקה, די ממוצע.

בכל מקרה - האם יש על מה לדבר בנושא של גיר ידני, או שחייב אוטומט?

על מה אתה מבסס את דבריך? היה לך כזה? לי היו שניים חדשים מהניילון, ועלות התחזוקה היתה יקרה מאד (אפילו ביחס לוולוו S70 הזקנה בהרבה)

את האקסנט הייתי פוסל על הסף בשל
. כנ"ל אלמרה משנים 01 ומוקדם יותר (השתפרה לאחר מכן)

כל המכונית האלו סובלות מצריכת דלק לא מבריקה בגרסתן האוטומטית

בתקציב מצומצם של 15000 ש"ח אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - צריך להתפשר על משהו. אגב הדגם של שנת 2000 ומעלה הוא בעל בטיחות סבירה בהחלט.

אופציה יפנומטית נוספת היא טויוטה קורולה, נעימה ובנויה טוב יותר מהמאזדה, מהסובארו ובוודאי מהיונדאי (את הניסאן אני לא מכיר מספיק על מנת להשוות), יחסית זריזה, אמינה מאוד, אבל צפופה למדי

בתקציב שלה תכנס (אולי) טויוטה קורולה שחוטה משנת 98, למרות שיהיה מי שיחלוק עלי - נראה שמאזדה/סובארו או יונדאי צעירות ב-3-4 שנים עדיפות על הקורולה.

רנו מגאן 02-03 (עדיין הצורה הישנה) בטוחה מכולן ואם בוחרים בגרסה הידנית - גם חסכונית משמעותית. היא גם הנעימה ביותר לנסיעה ולנהיגה.

המגאן זהה מכאנית לאחותה הרנו סניק ולכן יקרה לאחזקה באותה מידה - אני לא ממליץ למרות התכונות הטובות של בטיחות נוחות וחסכון

(שקיימות גם בסניק)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בתקציב מצומצם של 15000 ש"ח אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - צריך להתפשר על משהו.
בפריפריה ועם נסיעות ארוכות ו-4 נפשות ברכב, אני לא בטוח שמומלץ להתפשר על בטיחות.

האקסנט של שנים 2000-5 לא נבחנה על ידי ה-EuroNCAP, במבחנים אחרים היא השיגה ציונים בינוניים (בהקבלה לציוני NCAP זה היה יוצא משהו כמו 2.5 כוכבים - פחות מקורולה 98 לדוגמא).

המגאן בהחלט לא מכונית אמינה כמו המתחרות מהמזרח (כפי שאמרתי), אבל בחירה בגיר ידני מצמצם את הסיכון והעלויות. לא הייתי נוגע במגאן ישנה אוטומטית. אכן, המון בעיות חשמל מעצבנות, אבל את חלקן לא שווה לטרוח ולתקן, התרכזות במה שחשוב (חלקי הנע, אלמנטים בטיחותיים ומזגן) יצמצו הוצאות. היתרון של המגאן על פני הסניק הוא בצריכת דלק (שהוא מרכיב משמעותי בהוצאה).

טויוטה קורולה לא תהיה יקרה משמעותית מאימפרזה או ממאזדה. היא בהחלט תהיה יקרה יותר מאקסנט, אבל אני חושב שלא ניתן להשוות בין המכוניות. מדובר עדיין בתור הזהב של היצרן היפני, עם רמות אמינות פנטסטיות ואיכות הרכבה מדהימה.

בכל מקרה רוב המכוניות ב-15K יהיו קרועות. לפחות לקורולה יש את היתרון שהיא לרוב מכונית משעממת שרוב הבעלים שלהם הם "משעממים". האלמרה דומה לה מבחינה זאת, אבל גם היא לא זולה.

פורסם
על מה אתה מבסס את דבריך? היה לך כזה? לי היו שניים חדשים מהניילון, ועלות התחזוקה היתה יקרה מאד (אפילו ביחס לוולוו S70 הזקנה בהרבה)

לא היה לי כזה, אבל ראיתי את עלויות הטיפולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה ממש לא מספיק...

מי שלא הכניס את הרכב שלו לטיפול סטנדרטי ויצא עם 7700 ש"ח (ולא היה שם שום דבר מיוחד, אפילו לא טיימינג) לא יבין את זה.

ולא אין לזה שום קשר למחירון הסטנדרטי של קרסו...

מי שלא הרגיש את זה בכיס - לא יכול להבין - יש סיבה מאד טובה לעובדה רנו מגאן/סניק עד 2003 נמכרים לרוב מתחת ל-10000 ש"ח ולפני שאתה סותר דברים שאמרו לפניך - כדאי שתביא עובדות מוצקות.

כשהגברת תלך ותקנה מגאן כתוצאה מעצה שלך ותקבל חשבון אסטרונומי במוסך - סביר להניח שלא תהיה שם לשלם אותו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תשכחי מתוצרת צרפת באשר היא.

תתחילי לחפש מאזדה לנטיס 00-02, אלמרה 01, קורולה 99-01, אימפרזה 00-01 או אקסנט 02-03 (עם הסתייגות שמדובר בקטגוריה מתחת מבחינות רבות). משנים כאלו - רק מפרטי, עדיף כמה שפחות ידיים גם אם מדובר ביותר קילומטרז', היסטורית טיפולים מסודרת.

ד"א - אפשר ליפול עם כל מכונית, במיוחד ישנות. רכב זה הרבה הוצאות, גם רכב יפני. בקורולה הישנה שלי הבולמים היו גמורים לחלוטין, במורשה (שם היא טופלה כל הזמן) ביקשו על סט בולמים 4500 בלי להתבלבל (ובלי עבודה כמובן). יצאתי בנזק של 2000 במוסך רגיל. ועוד 2000 כמה חודשים לפני כן על טיפול גדול+טיימינג שנדחה על ידי מי שהחזיק את הרכב לפני. אה, ועוד כמעט אלפיה על צמיגים שגם הם לא ממש היו טריים. ושכחתי 400 על מצבר גמור. ובסך הכל בשנה אחת משהו כמו 6000 ש"ח על רכב שהוא אות ומופת לאמינות - סתם תחזוקה ו-"ישור קו".

המסקנה - להשאיר בצד תקציב נדיב לתחזוקה שוטפת ולבלת"מים.

• תוכן חדש...