Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל-על במיטבה

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שטס באל על, ברוב המקרים (למעט מזרח רחוק, נגיד) הוא פראייר. טסתי לאירופה (הלוך) באל על וחזור באיר סוויס. הבדל של שמיים וארץ בכל פרמטר. בשני המקרים טסתי במחלקת תיירים, אבל בעוד באל על אנחנו מדברים על חוויה שמזכירה אוטובוס מלא חיילים ביום ראשון, באייר סוויס - במחיר נמוך יותר לכרטיס - היו מושבים יותר נוחים והמון (המון) מרווח לרגלים וכד'.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חרדים- יש חרדים. יש להם הטבות, אולי על חשבוננו. אני חושש מעוצמתם, אך לא שונא אותם אישית כך שאכניס אותם לכל שרשור.

אל לנו להלין על החרדים, אלא רק על עצמינו.

אם כלל האוכלוסיה המדוברת הייתה מגובשת מבחינה אלקטורלית כמותם, והייתה מפעילה מנגנונים משלה בכדי "לתפוס את הקואליציה בביצ*ם" - כלל האוכלוסיה הייתה נהנית מאותן הטבות. באחדות נמצא הכוח, וזה מה שעדיין לא הבינו כאן. במגזר החרדי לא מאיימים לצאת בחרם צרכני נגד חברות שפועלות למורת רוחם. באמת עושים זאת. וזה רק כדוגמה, את הכח הזה הם יודעים לנצל לטובתם בכל תחום. לא משנה שאנו לא מסכימים עם הסיבות והמניעים, אנו בכל זאת צריכים להעריך את יכולת קידום האינטרסים האישיים שיש למגזר הזה. באופן כללי אין כ"כ מה לעשות נגד זה, היות והמגזר החרדי מגובש אלקטורלית הם שותף קואליציוני בטוח בהרבה ממפלגת מרכז \ שמאל שמורכבת מהרבה ח"כים המייצגים הרבה דיעות שונות ואינם מפוקסי מטרה באותה המידה. אם הממשלה הייתה עושה "דיל" עם מרצ לדוגמה והולכת איתה כשותפה לבחירות (בהנחה שזה היה מתיישב עם האידיאולוגיה שלה) היא לא הייתה נהנית מאותו הבטחון ששותפות קואליציונית עם החרדים מקנה לה.

לכן, אם היינו יוצאים לבחור כשיש בחירות, ולשם שינוי היינו בוחרים נציגי ציבור עם שיניים, המצב היה שונה. מכיוון שהציבור החרדי יודע "לעמוד על שלו" בצורה טובה בהרבה, וכך גם הנציגים שלו בכנסת. ככה זה פוליטיקה, החזק והמקומבן יותר מקבל יותר. בדמוקרטיה הרוב קובע, אבל השיטה הדמוקרטית בישראל לא בדיוק מתוקנת לחלוטין בכל מה שקשור למערך בית המחוקקים (אישית, הייתי שמח לראות שם מידי פעם הון אנושי איכותי יותר, אך כאמור לא הרבה מאלו פונים לפוליטיקה). אין לזה קשר לדיון על אלעל אלא סתם לנקודה שדיברת עליה ולדיונים שהתפתחו כאן לאחרונה בפורום על הטון התוקפני (ולא תמיד בצדק כאמור) כלפי המגזר החרדי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

היי בר, עניתי לך קודם באריכות. אוסיף כאן רק מסקנות, ברשותך.

אם משרד ממשלתי או גוף מונופולי פועל שלא כיאות. זה ראוי לגנאי כי אין לנו אלטרנטיבה.

אם חברה נתנה לך שרות רע, ספר לנו. שנתרחק.

לעומת זאת:

אם חברה היא גרועה או יקרה- בחר חברה אחרת.

אם אדם בחר לחיות בחו"ל זו זכותו. אם הוא ירצה לספר על עיסוקו- זכותו.לשאול את בנצי מה הוא עושה בסלון וממה מתפרנס זה קצת חטטני.[אני מתנצל].

לפנות בפומבי לבעל פורשה כך וכך ולפרסם מיספרו רק כי אינו עונה לנורמות המוסריות שלך- קצת חטטני[ סליחה, לא הייתי שותף למקהלה שיצאה נגדך בכנויי גנאי מופרזים, לטעמי]

לבקש מאדם שרכש אלפא ישנה- פרוט הוצאות טיפולים ואם אפשר קבלות, זו זכותך. לבקש שוב, כשלא ענה לך- פחות.

אגב, אני עניתי שם ונתתי לך הערכות סבירות. זה יכול לשרת אותך אם תרכוש אלפא. זה כמובן לא עוזר אם אתה מעונין בפרטים דווקא על אלפא ספציפית. או אדם ספציפי.

אם לחברה יש שקולים לא לרוחך. זה לא הופך אותה לפחדנית.

אם אשתך רוצה לטוס באל על, זכותה.

למעט הנושא האחרון, איני רואה מדוע ברצונך להשליט דעתך על אחרים. הרי העולם הוא פלורליסטי, מלא גוונים.

אתה כנראה איש מוכשר והצלחת יפה. האם לא די בכך?

לא די? לגיטימי. יש כל כך הרבה עוולות. צא כנגדן. לא נגד שקולים פנימיים של חברות או אנשים.

בברכה.

נ.ב מקווה שלא פגעתי בך. אין זו כוונתי.

אני סבור שעל אנשים להתנהל כהבנתם כל עוד זה לא פוגע באחר.

יש אנשים, רעיונות ,חברות אליהם נתחבר. על אחרים אפשר לדלג כל עוד הם לא כופים עצמם עלינו.

[רק ביננו, גם אני לעיתים לא פועל לפי עצתי, קורה. אל תספר לאף אחד]

פורסם

פנדוב, לרגע שקלתי לענות באריכות, אבל אז נזכרתי בדיונים הבלתי נלאים שמתנהלים עימך בסגנון זה בפוסטים אחרים.

רק דבר אחד אציין: בחרת להתייחס להכל חוץ מלטענתי בדבר הדימיון בין אלעל לתנובה. זכותך.

ולגבי נושאי הפוסטים שלי - זכותי. מחלקם אני למד (למשל בנושא הקבצנים) ובחלקם אתה מגיב ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, עקיצה יפה, אך מיותרת. אם לא יכולת להתאפק, אני מבין.

סברתי שהשבתי לך עניינית קודם.

לגבי העמות המכוער עם רועי, אל דאגה, אינני בנוי לכך, זה ממש לא עשה לי טוב, ומבחינתי, ברגע שפיצפוצים פנה אליי, סגרתי קצוות ועזבתי למען טובת השרשור.

עניינית, פיספסתי את האנאלוגייה לתנובה, הסבר.

אם זה קשור לשרשור אחר על תנובה, תן קשור בבקשה.

פורסם

אני אפילו לא טורח לבדוק מחיר כרטיס באלעל

בלי קשר למחיר, בגלל האוכלוסיה שטסה, פשוט בילתי נסבל ריחנית, רוחנית וזעקות הילדים

נראה לי שייט לחודש ברפסודה עדיף כדי להגיע מנקודה לנקודה מאשר לטוס אלעל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

פירטתי פעם באיזה שרשור דומה חויות שהיו לי באי אילו חברות תעופה, לא מתחשק לי להתחיל לפרט מחדש או לחפש את השרשור. מה שברור לי שלכל חברת תעופה אפשר למצוא קופת שרצים די כבדה. אבל אולי זה כיון שאני טס בעיקר טיסות קצרות וה-IFE , גם בטיסות ארוכות ובחברות "מכובדות"משעמם אותי.

רק רצתי לשאול את פותח השרשור: האם בדקת כמה גובות חברות אחרות הפועלות בקו תמורת הטסת מטען נוסף? אם לא - בבקשה, בדוק ועדכן אותנו. כיון שכרגע איני מתכנן טיסה ארוכה איני מתכוון להשקיע בכך מאמץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להלן סיפור של מישהו אחר, על החוויה המפוקפקת שזכיתי בה:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/277/298.html

ה4X-ELH, איזה 747 שהם קנו בזול, במצב זוועתי. במטוס יש את מיטב הציוד המודרני:

מושבים עם משענות ראש שבורות.

מערכת בידור מדהימה שעובדת רק בערך ב1/3 מטוס.

שקעי אוזניות שעושים טובה שעובדים.

תנורי חימום לאוכל מבואינג 747-200.

תאורה שבחלקה איננה עובדת.

פשוט מדהים, כמה אפשר לקנות זבל וגרוטאות ועדיין לדרוש מחירים מופקעים, כאילו מינימום היה מדובר באמירטס איירליינס במחלקה ראשונה.

וואלה, אילו THAI הייתה מבצעת טיסות לבנגקוק, הכול היה נראה כל כך שונה. המטוסים שלהם מדהימים ומתוחזקים בצורה טובה, ולמרות שבאותה תקופה לחלק מהמטוסים לא הייתה מערכת PTV, עדיין לטוס במטוס שיש בו שירות טוב, אוכל שמוגש בזמן, דיילות יעילות, רמת ניקיון גבוהה, אוכל טעים, ומרווח טוב ברגליים, שווה את העובדה שאין לי PTV. במילא אם ארצה לראות משהו אעשה זאת בעזרת טאבלט או נטבוק, שיספקו לי את מה שאני אוהב לראות (זה לא פורנו, לא לדאוג).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איני רוצה להשוויץ, אבל עוד במאה הקודמת (כלומר לפני שנת 2000) הפסקתי לטוס באל על בגלל סיבות שאחרים כבר כתבו.

התמורה לא שווה את הכסף שלי או של מי ששילם.

כל השיטות של לחלוב עוד כסף, להכניס עוד כמה שורות במטוס, לבכות על גורלם "המר" של העובדים - מאוסות עלי.

מי שלא מכיר - ארקיע היא מזמן חברה ענקית ונדמה לי שעם כל חברות הבת שלה, עברה את אל על בהיקף הצי. לא כולו פועל בישראל.

לאל על יהיה תמיד קהל גדול: עובדי מדינה, צבא וכאלו הקשורים אליהם לוריד ומקבלים מהם הנחיות, דתיים, דוברי עברית וערבית שלא רוצים חברה אחרת וכאלו שלוקחים את מה שהסוכן מציע.

אגב, מסוכני הנסיעות אני שומע טענות רבות על אל על וארקיע, וסוכן לא מרוצה מהטבות לא ממהר להמליץ על החברה.

לי לא איכפת להתעמת עם קב"ט בגלל נתיב טיסה למזרח, שלרוב לא עובר מעל מדינה ערבית אבל יש את איראן והחרבונות האלו באזור טיבט.

לדעתי אל על לא משלמת שוחד לאף חברה שהוזכרה. יש מה שנקרא Code sharing - כלומר אותה טיסה רשומה על שתי חברות עם מספר טיסה שונה. תבדקו בלוח בשדה התעופה. אני מניח שיש התחשבנות בין החברות וחסכון גדול בעלות ההפעלה.

אולי סוכן הנסיעות שיש בפורום או RS יוכלו להרחיב בנושא.

אם מדובר בצ'רטר לאירופה - אעדיף חברה אנונימית עבורי אבל סבירה בחיפוש ממצאים קל אודותיה - כי גרוע יותר קשה להאמין שיהיה וממילא המחיר הזול לרוב הוא הקובע.

אם מדובר בצד מזרח - אישית חביבה עלי קוונטאס, וכל חברה משם מצויינת (כמו סינגפור אירליינס, קטאיי וטאי). גם אם הטיסה דרך אירופה (לאירופה ובחזרה עם ... אל על) - לא מדובר בהארכת זמן משמעותית, כן מדובר בנוחות עדיפה משמעותית ולפעמים חוויית טיסה נעימה.

לצד מערב עדיפה אייר קנדה, ונסיונות עם החברות האמריקאיות. כאמור, ההנחה שלי שגרוע יותר לא יהיה. חוץ מאייר פרנס - תמיד היה טוב יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
איני רוצה להשוויץ, אבל עוד במאה הקודמת (כלומר לפני שנת 2000) הפסקתי לטוס באל על בגלל סיבות שאחרים כבר כתבו.

התמורה לא שווה את הכסף שלי או של מי ששילם.

כל השיטות של לחלוב עוד כסף, להכניס עוד כמה שורות במטוס, לבכות על גורלם "המר" של העובדים - מאוסות עלי.

מי שלא מכיר - ארקיע היא מזמן חברה ענקית ונדמה לי שעם כל חברות הבת שלה, עברה את אל על בהיקף הצי. לא כולו פועל בישראל.

לאל על יהיה תמיד קהל גדול: עובדי מדינה, צבא וכאלו הקשורים אליהם לוריד ומקבלים מהם הנחיות, דתיים, דוברי עברית וערבית שלא רוצים חברה אחרת וכאלו שלוקחים את מה שהסוכן מציע.

אגב, מסוכני הנסיעות אני שומע טענות רבות על אל על וארקיע, וסוכן לא מרוצה מהטבות לא ממהר להמליץ על החברה.

לי לא איכפת להתעמת עם קב"ט בגלל נתיב טיסה למזרח, שלרוב לא עובר מעל מדינה ערבית אבל יש את איראן והחרבונות האלו באזור טיבט.

לדעתי אל על לא משלמת שוחד לאף חברה שהוזכרה. יש מה שנקרא Code sharing - כלומר אותה טיסה רשומה על שתי חברות עם מספר טיסה שונה. תבדקו בלוח בשדה התעופה. אני מניח שיש התחשבנות בין החברות וחסכון גדול בעלות ההפעלה.

אולי סוכן הנסיעות שיש בפורום או RS יוכלו להרחיב בנושא.

אם מדובר בצ'רטר לאירופה - אעדיף חברה אנונימית עבורי אבל סבירה בחיפוש ממצאים קל אודותיה - כי גרוע יותר קשה להאמין שיהיה וממילא המחיר הזול לרוב הוא הקובע.

אם מדובר בצד מזרח - אישית חביבה עלי קוונטאס, וכל חברה משם מצויינת (כמו סינגפור אירליינס, קטאיי וטאי). גם אם הטיסה דרך אירופה (לאירופה ובחזרה עם ... אל על) - לא מדובר בהארכת זמן משמעותית, כן מדובר בנוחות עדיפה משמעותית ולפעמים חוויית טיסה נעימה.

לצד מערב עדיפה אייר קנדה, ונסיונות עם החברות האמריקאיות. כאמור, ההנחה שלי שגרוע יותר לא יהיה. חוץ מאייר פרנס - תמיד היה טוב יותר.

אכן בין אלעל לתאי למשל יש קוד שייר,

LY082 לבנגקוק נקראת גם TG4594.

אלעל מקצה לTHAI מספר מושבים כלשהו במטוס שסוכם ביניהם.

ארקיע מפעילה בארץ צי קטן למדי, שכולל 2 מטוסי 757-300 (אמנם לא ישנים, אך נראים מאוד ישנים בגלל שעובדים קשה, ומבצעים טיסות רבות, מה שגורם לבלאי גדול לקבינה), מטוס אמבראייר EMB-195 אחד ו5 מטוסי ATR72.

צי קטן ביחס לאלעל שיש לה מעל 10 מטוסי 737 (ויש עוד כמה בדרך), מטוס או שניים מסוג 757, שני 767-200, עוד 5-6 מטוסי 767-300, שישה מטוסי 747-400 + מטוס כזה למטענים ו6 מטוסי 777-200.

נכון, לארקיע יש בעולם גם 747, 727, 737 ועוד כל מיני מטוסים, אבל הם לא רלוונטים ממש לצי שלה בארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור - הצי של אל-על קצת יותר גדול ממה שאתה מתאר. לא בהרבה.

רוכב - אתה מבלבל בין חרבת התעופה ארקיע (שמפעילה 3 מטוסים בקוים הבין לאומיים ועוד כמה לאילת) לבין חברת ההחכרה של ארקיע שעוסקת ברכישת, החכרת ומכירת מטוסים, ואני לא יודע מה הצי שלהם היום, אבל מדובר במטוסים שגלגליהם מעולם לא נשקו לאדמת ארץ הקודש. וכמובן שבתחום הזה יש חברות בין לאומיות המגמדות אותה.

ד"א - גם בנושא הצפיפות במטוסים נראה לי שאתה מבלבל בין אלעל לארקיע - לפחות מחלקת התיירים ב-737 לא יותר צפופה מזו של 737 או 320 של כל חברה אירופית בה טסתי, בעצם יותר מרווחת מחלקן. לעומת זאת הצפיפות ב-753 של ארקיע אכן מוגזמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דור - הצי של אל-על קצת יותר גדול ממה שאתה מתאר. לא בהרבה.

רוכב - אתה מבלבל בין חרבת התעופה ארקיע (שמפעילה 3 מטוסים בקוים הבין לאומיים ועוד כמה לאילת) לבין חברת ההחכרה של ארקיע שעוסקת ברכישת, החכרת ומכירת מטוסים, ואני לא יודע מה הצי שלהם היום, אבל מדובר במטוסים שגלגליהם מעולם לא נשקו לאדמת ארץ הקודש. וכמובן שבתחום הזה יש חברות בין לאומיות המגמדות אותה.

ד"א - גם בנושא הצפיפות במטוסים נראה לי שאתה מבלבל בין אלעל לארקיע - לפחות מחלקת התיירים ב-737 לא יותר צפופה מזו של 737 או 320 של כל חברה אירופית בה טסתי, בעצם יותר מרווחת מחלקן. לעומת זאת הצפיפות ב-753 של ארקיע אכן מוגזמת.

איך יותר גדול?

מניח שבדקת בויקיפדיה או משהו בסגנון, שם הצי לא מעודכן במיוחד, כי חלק מה757 יצאו משירות למשל.

כך או כך, ביחס ללופטהנזה שמפעילה מאות מטוסים, הצי של אלעל מסכן ומלא בגרוטאות, המטוסים הנורמליים שעוד יש שם איכשהו זה ה777 וה4X-ELD.

• תוכן חדש...