Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל-על במיטבה

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדיילת (האוסטרית) לא הסכימה שמטען של 35 ק"ג לשני אנשים יתחלק ל-25+10 ודרשה לחלק ל-20+15 ק"ג. לא בעיה גדולה, אבל לא נעים לסדר את המזוודות מחדש באמצע השדה.

זה קטע אירופאי.

היא רצתה לחנך אותך על זה שלא חשבת על זה לבד.

תכלס בצדק, מה היה קשה לחלק חצי חצי? :lol:

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזוודה גדולה ומזוודה קטנה - כדי שאני אסחוב את עיקר החפצים ולקטנה יהיה יותר קל.

בנסיעה הבאה פשוט לקחתי שתי מזוודות גדולות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה קטע אירופאי.

היא רצתה לחנך אותך על זה שלא חשבת על זה לבד.

תכלס בצדק, מה היה קשה לחלק חצי חצי? :lol:

פשוט לסבלים אסור להרים יותר מ32 ק"ג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חזרתי לעניין שבו נפתח השרשור - עלות מזוודה שניה בטיסות טרנסאטלנטית.

בדקתי באתרי החברות האמריקאיות - יונייטס (קטנטיננטל) ו-USAirways גובות $100 למזודה שניה, דלתא $60-75.

בדקתי גם באתר לופטהנזה כמייצגת חברות אירופיות, וכיון שיש לה מליצי יושר בשרשור - חברה זו גובה לא פחות מ-$200 על פריט נוסף.

כמובן שבדקתי לגבי מחלקת תיירים, מי שמוכן לשלם פי כמה תמורת מחלקות משופרות לפחות נהנה מהנחה בעלות מטען נוסף.

בקיצור - תמשיכו לקטר על אל-על. היא לא פחות ולא יותר טובה מחברות אחרות.

אבל מלכתחילה הן זולות בכמה מאות דולרים... תעשה לבד את החשבון. בטיסתי האחרונה, שוב, אל-על רצו 2600$ על כרטיס ב"תיירים פלוס", או 2300$ על תיירים רגיל. אתה לא טועה. אלפיים ושלוש מאות דולר לתיירים. הוספתי עוד כמה מאות, וב- 3000$ טסתי ביזנס עם אליטליה, במחלקה שבאל-על לא תהיה גם עוד 5 שנים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אתה האדם היחיד (אתה מוזמן לבדוק בכל אתרי הדירוג) שטוען כי אליטליה טובה יותר מאל-על.

יש סיבה לכך, שטיסות ביזנס באליטליה לארהב מישראל יעלו 2000 דולר, כשזה המחיר של תיירים בכל שאר החברות.

אל-איטליה היא אחת מחברות התעופה (יחד עם איביריה) מהגרועות בעולם (וזה לא אני אמרתי, תעשה רנקינג בגוגל לאליטליה). אל על תמיד תוביל עליה. באליטליה אין VOD, אין POD ואין שום דבר מעבר. זה בית שימוש עם כנפיים.

.

אליטליה זה באמת מקום ראשון (מהסוף).

איבודי המזוודות, האיחורים, המטוסים המעפנים, הצוות הקטן והחמוץ, אפילו האוכל דרעק.

אתם שניכם חיים במאה שעברה.

באליטליה לא רק שיש VOD, במסך בערך פי ארבע (!) מזה של אל-על, אפילו בתיירים - שם באל על לפעמים זה עוד טלוויזיה שיורדת מהתקרה (?!), אלא שיש גם חיבור USB - תביא מוסיקה מהבית אם אתה רוצה.

ביזנס לא טוב? אוכל לא טוב? MY GOD - תתעוררו ותריחו את הקפה. תפריט יינות מאלף, ואוכל שזהכ לפרס המטבח הטוב ביותר בין חברות התעופה (לא רק בביזנס).

הנה קישור לדוגמא: http://www.alitalia.com/IL_EN/your_travel/class_services/magnifica_business/index.aspx

תודיע לי כשתראה מיטה כזו בביזנס של אל-על, שעולה 50% יותר. ואגב, גם תיירים מרווח יותר ועם מסכים נאותים.

איחורים? מזוודות? אולי. אבל בשני הקונקשנים שביצעתי עימם, אפילו שהיו די "צפופים", הכל הגיע טפו טפו טפו.

ואגב, הגימיק המגניב שלהם (נכון, לא עושה את הטיסה אבל מגניב), של מצלמה מהגלגל, כך שאתה יכול לראות את ההמראה, הטיסה והנחיתה על המסך, ממבט הגלגל הקדמי, הוא לא רע בכלל.

פורסם

באליטליה לא רק שיש VOD, במסך בערך פי ארבע (!) מזה של אל-על, אפילו בתיירים - שם באל על לפעמים זה עוד טלוויזיה שיורדת מהתקרה (?!), אלא שיש גם חיבור USB - תביא מוסיקה מהבית אם אתה רוצה.

ביזנס לא טוב? אוכל לא טוב? MY GOD - תתעוררו ותריחו את הקפה. תפריט יינות מאלף, ואוכל שזהכ לפרס המטבח הטוב ביותר בין חברות התעופה (לא רק בביזנס).

הנה קישור לדוגמא: http://www.alitalia.com/IL_EN/your_travel/class_services/magnifica_business/index.aspx

תודיע לי כשתראה מיטה כזו בביזנס של אל-על, שעולה 50% יותר. ואגב, גם תיירים מרווח יותר ועם מסכים נאותים.

איחורים? מזוודות? אולי. אבל בשני הקונקשנים שביצעתי עימם, אפילו שהיו די "צפופים", הכל הגיע טפו טפו טפו.

ואגב, הגימיק המגניב שלהם (נכון, לא עושה את הטיסה אבל מגניב), של מצלמה מהגלגל, כך שאתה יכול לראות את ההמראה, הטיסה והנחיתה על המסך, ממבט הגלגל הקדמי, הוא לא רע בכלל.

בכנות, לא טסתי באליטליה בביזנס.

טסתי הרבה בקונקשנים דרך רומא ומילאנו ולא היתה פעם אחת שהכל היה בסדר.

או שאיחרו, או שהמטוס זה איזה איירבאס מעפן בלי בידור בכלל (לפחות לא בטיסות בתוך אירופה ולארץ), האוכל אני לא יודע איך הוא זכה בפרס, לפעמים זה פשוט לא אכיל , ספגטי שבמנה חמה יש יותר טעים.

איבודי המזוודות זה משהו נורא, ביטלו לאשתי טיסת המשך לדבלין בלי בכלל להודיע ברמקולים או בלוחות.. וכמובן בלי שום פיצוי, שבי תחכי 8 שעות לטיסה הבאה.

אני משתדל להמנע כמה שאפשר מלטוס איתם ובפרט בקונקשן, ישירות לאיטליה זה עוד ניחא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה שאתה מתאר נראה לי הגיוני בטיסות בתוך אירופה (לפחות כאן אנחנו נחשבים אירופה :-) ). שם זה קצת כמו אוטובוס.

פורסם
שי, אני לא חייב לך דין או חשבון. הבהרתי לך היטב, לא מעוניין להמשיך ויכוח עקר איתך הרי אתה לא אובייקטיבי.

בנוסף, לשם הבהרה - לא אמרתי שאתה בור או פולט שטויות. אמרתי מפורשות שיש מבינים גדולים ממני וציינתי שכנוסע אני לעולם לא אטוס עם אלעל ראשית מהסיבה כי השירות בה לקוי לטעמי.

ואת הניסיון שלי עם רכבים אתה לא יודע, אתה גם לא יודע מה המקורות שלי בנושא והאם עסקתי או לא בתחום, אז רק אומר לך שעבדתי ובאתי מתחום המוטוריקה ולמרות שאיני עובד יותר במגזין - חיבתי ואהבתי הגדולה היא קודם המוטוריקה, אח"כ הצילום ולבסוף התעופה.

וכן, ללא ספק אמשיך ואטוס עם כל חברה אחרת מבלבד אלעל. זה בדיוק מה שאני וחבריי עושים הלילה - טסים בלופטהנזה כמובן.

קיבלת אומץ? לאן נעלמת?

התחלת בשרשור הקודם כמומחה לענייני תעופה שנותן סקירות על החברות המתפעלות בנתבג ומפזר השמצות וסילופים. לא הצלחת להוכיח אפילו עובדה אחת ונעלמת כמו פחדן ועכשיו אתה רק נוסע המתעניין בשירות :roll:

אבא סידר לך עבודה. אבא קנה לך אוטו. אבל את האפס הוא לא הוציא ממך.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

מועדון הנוסע המתמיד של אל-על היה פעם אחד הטובים ביותר - כיום אחד הבינונים ניתן להגיד שאפילו מהחלשים שקיימים.

החברה כרסמה וכרסמה וכרסמה בתנאים כל שנה מחדש והתבססה על הקונספט שאנו "לקוחות שבויים".

בעיני זה אקט מכוער שמתנקם וימשיך להתנקם בה בעתיד.

פורסם

ב-25 השנים שאני חי עברתי רק 3 טיסות לחו"ל, בגיל 11 עם בריטיש איירוויז לארה"ב, בגיל 16 עם אל-על לפולין ולפני שנתיים עם אל-על לתאילנד, ככה שרקורד הטיסות הוא לא כל כך עשיר.

בזמנו חשבתי על האופציה של טיסה דרך ירדן/טורקיה, אבל ויתרתי משני סיבות.

1) הטיסה היתה חודשיים אחרי הסיפור של המאבי-מרמרה ככה שהעדפתי להמנע מלהכנס למדינות של שכנינו.

2) השגתי שבוע וחצי לפני דיל של 1050$ (ואם הייתי סוגר יומיים לפני זה היה 1000$) בעוד שהצעה הכי נמוכה שקיבלתי מרויאל ג'ורדניאן/טורקיש איירלנס עמדה של 960$ העדפתי להוסיף את ה-90$ ולקחת טיסה ישירה.

על ה-VOD לא היה תלונות, על המוזיקה גם לא, הדיילות נתנו שירות כמצופה, דבר אחד הפריע וזה המרווח.

כיוון שאני מתנשא לגובה של 1.97 מטר נסיעות וטיסות הם ממש לא כיף חיים, היה זכור לי בטיסה לפולין (גם אז הייתי 1.92) שבאתי בין הראשונים לצ'ק אין וביקשתי כסא מרווח ליד היציאת חירום, בשני הכיוונים זכיתי לכסא המיוחל.

כאשר הגעתי לצ'ק אין של אל-על בבקשה למקום המיוחל, נאמר לי שעל מנת לשבת במקום המיוחל עליי לשלם תוספת של 60 דולר, כיוון שלא רציתי לבזבז כסף על ההתחלה ויתרתי על התענוג וחשבתי שלא יהיה כל כך נורא, מה שהסתבר כטעות איומה, בעוד הפרטנר שלי לטיול הצליח לישון כמו תינוק, במשך כל ה-11 שעות טיסה לא הצלחתי להרדם בכלל וזה עוד אחרי שיצאתי מהבית שלי לשדה תעופה ב-2 לפנות בוקר (למזלי ה-VOD במטוס עבד), שהגעתי לבנגקוק ב-11 בלילה (מזל שדאגתי למלון עוד מהארץ) עברתי ישר למיטה.

בחזור היתה לי טיסה שיצאה מבנגקוק ב-12 בלילה, כיוון שהייתי עייף העדפתי לא לעבור את הסבל הזה שוב נאלצתי לשלם את התוספת המבוקשת והצלחתי להרדם כמעט כל הטיסה.

טסתי בתוך תאילנד בחברת בנגקוק איירוויס בכל טיסה זכיתי אני (וגם הפרטנר לטיול) במושבים מרווחים ללא שום תוספת תשלום, אח שלי הגדול (שגם הוא לא קצר) טס לפני שנה בלופטנזה למיאמי (כולל טיסות פנים ביונייטד) ובפסח האחרון עם טורקיש איירליינס לניו-יורק, בכל טיסה הוא זכה למקום מרווח ללא שום תוספת תשלום.

עצוב לדעת שזה השירות שמקבלים באל-על, לא ביקשתי שדרוג לביזנס או אוכל גורמה, סך הכל ביקשתי מקום מרווח יותר לרגלים.

לגבי אוכל, גם אם אני אטוס מהארץ בחברות זרות אני עדין אאלץ לאכול אוכל שזהה לארוחות של אל-על עקב סיבות של כשרות (כל הטיסות מנתב"ג מקבלות אוכל כשר מחברת תמ"מ)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני אדחוף לדיון את השני גרוש שלי, מזוית הראיה שלי, כל עוד אל על מטיסה את הקופים של חוות מזור שמיועדים למעבדות ניסויים, מצידי שמחר יסגרו אותם כי כף רגלי לא תדרוך על מטוס שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, למיטב ידיעתי ההסכם להטסת הקופים נחתם עוד כשאל-על הייתה חברה ממשלתית, ואילו היום היא מנסה להתנער ממנו, אך פסיקת בית משפט מחייבת אותה להמשיך בהטסה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא יודע באיזו אליטליה אתה טס, אבל זו לא האליטליה שאני טסתי בה לפני מספר שבועות לפיזה (דרך רומא): A320 בלי בידור בכלל (כן, אפילו לא כזה ש"יורד מהתקרה"), מושבים מצ'וקמקים עם מקום לא קיים לרגליים (ואני 175, לא ענק מדי), מיעוט דיילים, שירות איטלקי במשמעותו הרעה ביותר, ואפילו הביזנס (שלא טסתי בו) היה בפורמט של מושבי אקונומי רגילים שבאמצע לא ישב אף אחד.

אני טס הרבה, אפילו הרבה מאוד, ואחרי שירדתי מטיסת אליטליה התקשרתי למתאמת הנסיעות שלנו ואמרתי לה שגם אם זה זול בכמה מאות דולרים, אני אשיג את האישורים לזה, אבל שלא תעז להטיס אותי שוב איתם.

פורסם
אני לא יודע באיזו אליטליה אתה טס, אבל זו לא האליטליה שאני טסתי בה לפני מספר שבועות לפיזה (דרך רומא): A320 בלי בידור בכלל (כן, אפילו לא כזה ש"יורד מהתקרה"), מושבים מצ'וקמקים עם מקום לא קיים לרגליים (ואני 175, לא ענק מדי), מיעוט דיילים, שירות איטלקי במשמעותו הרעה ביותר, ואפילו הביזנס (שלא טסתי בו) היה בפורמט של מושבי אקונומי רגילים שבאמצע לא ישב אף אחד.

אני טס הרבה, אפילו הרבה מאוד, ואחרי שירדתי מטיסת אליטליה התקשרתי למתאמת הנסיעות שלנו ואמרתי לה שגם אם זה זול בכמה מאות דולרים, אני אשיג את האישורים לזה, אבל שלא תעז להטיס אותי שוב איתם.

נשמע הגיוני, כאמור כפי שכתבתי לעיל, הטיסות ה"קצרות" הן באמת לא משהו לכתוב עליו הביתה...

• תוכן חדש...