Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל-על במיטבה

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי, אני לא חייב לך דין או חשבון. הבהרתי לך היטב, לא מעוניין להמשיך ויכוח עקר איתך הרי אתה לא אובייקטיבי.

בנוסף, לשם הבהרה - לא אמרתי שאתה בור או פולט שטויות. אמרתי מפורשות שיש מבינים גדולים ממני וציינתי שכנוסע אני לעולם לא אטוס עם אלעל ראשית מהסיבה כי השירות בה לקוי לטעמי.

ואת הניסיון שלי עם רכבים אתה לא יודע, אתה גם לא יודע מה המקורות שלי בנושא והאם עסקתי או לא בתחום, אז רק אומר לך שעבדתי ובאתי מתחום המוטוריקה ולמרות שאיני עובד יותר במגזין - חיבתי ואהבתי הגדולה היא קודם המוטוריקה, אח"כ הצילום ולבסוף התעופה.

וכן, ללא ספק אמשיך ואטוס עם כל חברה אחרת מבלבד אלעל. זה בדיוק מה שאני וחבריי עושים הלילה - טסים בלופטהנזה כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספארי. הטייס פדהצור הוא גם בוגר חיל האויר, אך לא רק. הוא טייס מסחרי מזה זמן רב, רחוק מאוד מלהיות צעיר חסר נסיון.(או צעיר באופן כללי)

בלי קשר הוא גם איש אקדמייה מוכשר.

פורסם
ספארי. הטייס פדהצור הוא גם בוגר חיל האויר, אך לא רק. הוא טייס מסחרי מזה זמן רב, רחוק מאוד מלהיות צעיר חסר נסיון.(או צעיר באופן כללי)

בלי קשר הוא גם איש אקדמייה מוכשר.

לא יכלתם להביא דוגמא טובה יותר לעדיפות טייס ישראלי על זר מד"ר (כבר פרופ' ?) ראובן פדהצור אותו הכרתי כשהיינו בקורס 59. כאלה תמצאו בקטאיי ? i rest my case.

פורסם

נו באמת!

מי שמתלונן על אל-על, רואים שהוא לא בילה בטיסה מהארץ לדרום אמריקה עם איבריה.

22 שעות של גיהינום ספרדי במטוס שמגישים בו פירות ים ועוד כל מני סוגים של גועל נפש.

כל פעם מחדש אני נשבע לעצמי שאני לא אחזור על זה וכל פעם הם היחידים שעושים את הטיסה בתאריך שאני רוצה :cry:

פורסם

גיל המטוס, בקיצור רב לאלה שחושבים שהם מומחויים מזה שמכרו אונו/סקודה פבוריט וחושבים ש"בטח הכללים זהים" , נקבע פחות לפי שנת ייצור, ויותר , בנפרד, לפי שעות הגוף מאז הביקורת הגדולה האחרונה (SMOH) והשעות שנותרו לו עד הביקורת הגדולה הבאה , כל מנוע בנפרד , ההידראוליקה בנפרד,ביקורת וטיפולי קורוזיה ומטלורגיה (חוזק מבני),המערכות (דיחוס,אוויוניקה,קשר,פנים,...). אפשר לראות /DC8/707 1969 למטען כמו שיש בח"א מוצע למכירה בארה"ב ביותר ממטוס 30 שנה יותר צעיר עם פחות ייתרת שעות עד מייג'ור אוברהול.לכן - כדי לא ליפול ללשונות ההדיוטות, חברות התעופה שומרות בסוד את גיל המטוס שאתה עולה עליו. אלה שמתפארות בממוצע גיל נמוך הן הרבה פעמים לא אלה שהייתי שמח לעלות עליהם.

it's the maintenance, stupid.

פורסם
שי, אני לא חייב לך דין או חשבון. הבהרתי לך היטב, לא מעוניין להמשיך ויכוח עקר איתך הרי אתה לא אובייקטיבי.

ומה לגבי האובייקטיביות שלך? למיטב זכרוני אתה מועסק בחברה מתחרה, לא?

בנוסף, לשם הבהרה - לא אמרתי שאתה בור או פולט שטויות. אמרתי מפורשות שיש מבינים גדולים ממני וציינתי שכנוסע אני לעולם לא אטוס עם אלעל ראשית מהסיבה כי השירות בה לקוי לטעמי.

אם לעולם לא תטוס באל על ונדמה לי שבעבר גם כתבת שמימיך לא טסת באל על, מה אתה יודע על רמת השירות של החברה?

ואת הניסיון שלי עם רכבים אתה לא יודע, אתה גם לא יודע מה המקורות שלי בנושא והאם עסקתי או לא בתחום, אז רק אומר לך שעבדתי ובאתי מתחום המוטוריקה ולמרות שאיני עובד יותר במגזין - חיבתי ואהבתי הגדולה היא קודם המוטוריקה, אח"כ הצילום ולבסוף התעופה.

וכן, ללא ספק אמשיך ואטוס עם כל חברה אחרת מבלבד אלעל. זה בדיוק מה שאני וחבריי עושים הלילה - טסים בלופטהנזה כמובן.

טסתי באל על, טסתי גם בלופטהנזה. בשתי החברות הטיסה והשירות היו לשביעות רצוני המלאה. אבל מה אני, אחד העם, מבין? איזו זכות דיבור יש לי כשאינני נמנה על חוג הסילון היוקרתי והנחשק שבו אתה חבר?

לגבי דוסים בטיסות: מי שרוצה להימנע מהם, במיוחד בקו לניו-יורק, עצתי לו היא להימנע מטיסה בימי חול ו/או בדלתא איירליינס. הטיסה האחרונה שלי לארה"ב היתה מסוייטת בזכות האנשים התרבותיים האלה. ההיילייט היחיד שבה היה כאשר המטוס נקלע לכיסי אויר רציניים ובזמן שכל הנוסעים הנורמליים נשמעו להוראות הקברניט וחגרו חגורות, הבהמות האלה המשיכו לשים זין על הצוות ולהתהלך במעברים. בחיי, לראות דוס עף באויר זאת חתיכת חוויה שלא שוכחים עד המוות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
גיל המטוס, בקיצור רב לאלה שחושבים שהם מומחויים מזה שמכרו אונו/סקודה פבוריט וחושבים ש"בטח הכללים זהים" , נקבע פחות לפי שנת ייצור, ויותר , בנפרד, לפי שעות הגוף מאז הביקורת הגדולה האחרונה (SMOH) והשעות שנותרו לו עד הביקורת הגדולה הבאה , כל מנוע בנפרד , ההידראוליקה בנפרד,ביקורת וטיפולי קורוזיה ומטלורגיה (חוזק מבני),המערכות (דיחוס,אוויוניקה,קשר,פנים,...). אפשר לראות /DC8/707 1969 למטען כמו שיש בח"א מוצע למכירה בארה"ב ביותר ממטוס 30 שנה יותר צעיר עם פחות ייתרת שעות עד מייג'ור אוברהול.לכן - כדי לא ליפול ללשונות ההדיוטות, חברות התעופה שומרות בסוד את גיל המטוס שאתה עולה עליו. אלה שמתפארות בממוצע גיל נמוך הן הרבה פעמים לא אלה שהייתי שמח לעלות עליהם.

it's the maintenance, stupid.

כשאני מדבר על גיל המטוס אני מתייחס למה שהנוסעים רואים ומעריכים- פנים המטוס ומערכת הבידור.

אחרי אבא שעבד 25 שנה בתעשייה האווירית מבינים שלגיל המטוס (שנת הייצור של הגוף) אין משמעות אמיתית וכל עוד הוא מתוחזק כראוי אין כל בעיה.

עידן, איך אתה יודע שקתאיי פותחים קו לתל אביב ?

מקורות ״דיפלומטיים״.

זה לא אומר שזה יקרה מחר, אבל זה כבר בתהליך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן

מקווה בשבילך (וגם בשבילנו) שאתה צודק.

בזמני היו לא מעט שמועות שהנה, "אוטוטו" קתאיי מתחילים לטוס לתל אביב, מה שלא קרה מעולם...

טסתי איתם 3 שנים רצופות, 8 טיסות חודשיות וזו פשוט חברה מעולה.

אני לא חושב שהקו לתל אביב אטרקטיבי כלכך עבורם, אבל עדיין מקווה לראותם כאן.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אלעד היקר, אתה זוכר מה שנוח לך - כתבתי כי לאחרונה לא טסתי באלעל. בעבר טסתי עימם מספר פעמים.

אני מועסק בחברה הנותנת להם ולשאר החברות ה"כבדות" שירותי קרקע.

אבי היה עובד החברה (ב-CARGO) ודודי עובד החברה (לשעבר מנכ"ל ה-CARGO בארצנו, באוסטריה וכעת באיטליה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הריפוד היפה הוא שיציל אותך בחירום או הוידיאו החדש ?

בניגריה קמות כל הזמן חברות פרטיות חדשות . כסף לא חסר לעשירים והם קונים חדשים. אל תעלה על 777 2011 שמתמחה בטיסות חאג' מקאנו למכה. לא בגלל הסירחון , לא בגלל שאתה לא רואה החוצה מהחלון מרוב אבק. הפעם האחרונה שרחצו אותו היתה בסיאטל.וגם לא בכלל הריפודים המוכתמים. כך גם הוא מתוחזק שם באמצע המדבר, עם מכונאים הודים. בלי סיבה לא נותנים להם להגיע לאירופה/ארה"ב ?. (אל תתקנו אותי - אני בטוח שמיד מישהו יביא צילום של נייג'יריה איירוויז בהיתרו - אלה מטוסים חכורים עם צוותים זרים - כולם) בדוק אם יש מתאם בין גיל מטוסים לתאונות. - אין.ועל סוויס(אייר - היום טסה תחת רישום יאטה של LX - חברה קטנה מלוגנו) בואו לא נדבר. כמה מהתאונות המטופשות ביותר קרו לשוייצרים. באויר, ובבקרת קלוטן.להם חסר כסף למטוסים חדשים ?

לאל על יש שילוב של טייסים ותחזוקה הטוב בעולם. חלק מזה תודות לשכנים בנתב"ג - תע"א - שלהם יש רישויי תחזוקה ושינויי מבנה שלמעט חברות תחזוקה בעולם יש.לא שמעתי שמערך התחזוקה של LH מפתח ומייצר מטוסי קרב,הדרכה,מנהלים,ל.א,הסבות וכו.

אז הדיילות באמירייטס יותר אדיבות.

פורסם

שלילי לגבי השפם.

מייבאים אותם מבחוץ, יפיפיות אחת אחת.

דרך אגב, גם את הקברניטים מייבאים מבחוץ. אמריקאים, בריטים, אוסטרלים וגרמנים.

כסף הרי לא חסר להם.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
לא רואה בעיה בהיסטוריה של המטוס הזה. סינגפור איירליינס היא למיטב ידיעתי חברה עם תחזוקה מעולה שמוציאה את המטוסים שלה לפנסיה צעירים. שיפוץ קל של הקבינה וזה יכול להיות מטוס ראוי לחלוטין.

יונייטד לדוג', חברה לא קטנה בכלל, מטיסה 747 עתיקים בלי מסכים אישיים (!), על הקו בין שיקגו להונג קונג. לזכותם יאמר שגם המחירים בהתאם.

אני באופן כללי משתדל להימנע מלטוס אל על מכמה סיבות, לרבות העובדה שהיא לא חברה בברית תעופה (מה שמקשה על צבירת מיילים יעילה), רמת השירות הלא עקבית, זמני טיסות בעייתיים בגלל שמירה על חגים ושבתות ולעיתים גם המחיר. לא רוצה לפתח דיון על זה, אבל יש לפעמים בעיות התנהגות על המטוסים שלא רואים בחברות אחרות (דרישה שלא תשעין את המושב אחורה לדוג').

בטיסה האחרונה מהונג קונג לארץ, הדיילות התעקשו פעם אחר פעם לדבר עם אשתי הלא ישראלית שלא נראית ישראלית בעברית, ואילו בחזור היה בסדר. אין לי תלונות על היעדר הVOD, בעידן של מכשירי בידור אישיים למיניהם שמתחילים בi, אין צורך בזה.

אגב, אתר האינטרנט שלהם הוא זבל עופות. את חיפוש הטיסות אני עושה תמיד באתרים חיצוניים ומקבל מהם מחירים טובים בהרבה.

שיפוץ קל?

אתה בטוח?

לציין עבורך את כל התקלות:

מושבים עם משענות ראש שבורות

שולחנות אוכל שבורים

מערכת VOD תקולה ברובה

מערכת תאורה תקולה

מערכת מיזוג לא תקינה ב100%

מערכת חימום מזון מיושנת מבואינג 747-200 שלא מחממת אוכל כמו שצריך

בקיצור - תפרק את כל המטוס, בנה את כל האלקטרוניקה של הVOD, של התאורה והמיזוג מחדש ותחליף את כל המושבים.

הכול טוב ויפה, אבל העניין הוא שאלעל לא יעשו רבע ממה שכתבתי פה.

כמו שרשמו ברשת - 4X-ELH הוא מטוס שקנו בשביל הקו לתאילנד ומקצים אותו לשם, כי יודעים שאין תחרות!

לפריז שולחים מטוסים גדולים ותקינים, למרות שאייר פרנס בסך הכול שולחים איזה A320 מצ'וקמק ומסכן.

ללונדון אני מבין, יש תחרות, כי בריטיש שולחים 777 ו767-300, אז אני מבין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בקרוב מאוד BA יגיעו ארצה עם A321 בלבד, כאשר לחלקם מחלקת עסקים "רגילה" - לא אירופאית. מטוסים שהיו של BMI (שנרכשה ע"י BA מ-LH באפריל האחרון).

חיימי יקירי, LH-CARGO נעזרו לא פעם ולא פעמיים בעזרת של אנשי "בדק" בהסבות למטוסי מטען.

LH-TECHNIK מתחזקת לא רק את מטוסי LH / LX / OS (ושאר חברות הבת), אלא גם חברות גדולות נוספות הנעזרות בשירותיה.

לומר שהתחזוקה של מטוסי LH נחותה משל אלעל - בזכות "בדק" - לא נכונה לדעתי. "בדק" הם ללא ספק "שם" גדול ומוצלח בכל הקשור לתחזוקה וכנראה הטובים ביותר בכל הנוגע להסבות מטוסים, אבל אין זה אומר שהגרמנים אינם יודעים עבודתם או תחזוקת המטוסים שלהם נחותה.

תקלות טכניות יש בכל החברה, השאלה היכן מספר התקלות הוא הנמוך ביותר - זאת לצערי איני אוכל לומר לך על בסיס מספרים וחישובים כפי ששי דורש או מצפה לקבל, אבל אוכל לומר לך שמבין כל החברות שאנחנו מספקים להן שירותי קרקע - ומשיחות עם חברים שעובדים בחברת שירותי קרקע מתחרה - LH / LX הן החברות הסובלות מאחוז תקלות / איחורים נמוך מאוד ביחס לשאר (כאשר השיאניות הן AZ, AF וכמובן TK. אצלך החברה המתחרה - DL לוקחת את ההובלה, עם יותר מידי השבתות בשדה).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...