Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד שלי עושה טיפול לאוטו וחשב לקנות את השמן הנל, האם הוא יתאים לרכב הזה? 1600 אוטומטית, עבר 90 אלף בשמן חצי סינתטי. תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

RP זה כללי מידי, תהיה ספציפי לגבי השמן, איזה צמיגות?

לפי דעתי השמנים של RP יקרים מאוד ביחס לשמנים אחרים איכותיים מספיק, הייתי במקומו משקיע בשמן סינטטי מלא מיצרן איכותי העונה על דרישות יצרן הרכב, ולא זורק את הכסף על שמן יקר מידי, אך זה לשיקולו של בעל הרכב.

פורסם

מצטער, בד"כ ראיתי שהקיצור RP שווה ערך לרויאל פרפל, וכן הכוונה היא לרויאל פרפל, בעקרון אחרי מחשבה רבה לשהקיע עוד 100 ש"ח על שמן מנוע בטיפול שנתי של 10000, זה השקעה זניחה, דוד שלי מוכן לקבל את ה"תוספת" במחיר לשמן הנ"ל, אני בשימוש איתו בסופר לנסר שלי כבר 2 טיפולים ומרוצה, לאחר שהראתי לו איך הרכב עובד לאחר המעבר לשמן (הוא היה בעל הסופר לנסר ששיכת לי כרגע).

בעקרון הרכב האו 1600 אוטומטית המשפחתית הגדולה (עם התא מטען הגדול), עד כה השתמשו ברכב בשמן רגיל לא יודע בדיוק מה, במוסכים לא מורשים.

אני לא יודע ומכיר איזה סוג שמן נכנס במנוע הנ"ל לכן שאלתי האם השמנים של רויאל פרפל יתאימו? אני בד"כ לא חורג מהמלצות יצרן, אצלי למשל 10/40 אני משתמש.

תודה לכם על התשובות חברים. חג שמח.

Opel Adam S 2017

פורסם
כל עוד השמן עומד בתקן שהיצרן קבע והצמיגות אין שום בעיה.

אם מותר לשאול איזה שינוי אתה מרגיש עם המעבר לשמן הזה?

סל"ד קצת יותר נמוך במהירויות גבוהות יותר, מנוע עובד חלק יותר ויותר שקט. אין אכילה של שמן כמו מקודם.

לא יודע אם זה קשור, אבל הרכב אוכל הרבה פחות דלק מאז המעבר לשמן הנ"ל בטיפול 10K האחרון (טיפול כבר רביעי ורק בפעמיים האחרונות מאז המעבר לשמן הנ"ל הוא שותה פחות דלק), והכוונה לפחות דלק היא שהגעתי לשיא של כמעט 600 ק"מ על המיכל של הסופר לנסר (40 ליטר) - הרוב נסיעות בין ערוניות. כשאני יותר בעיר אני מגיע לכ- 400 ק"מ משולב.

Opel Adam S 2017

פורסם
סל"ד קצת יותר נמוך במהירויות גבוהות יותר

.

אין שום קשר לשמן, והסל"ד לא יכול להיות נמוך יותר מהסל"ד המקורי במצב תקין בשיוט.

לגבי צריכת הדלק, באופן משמעותי כזה אין שום סיכוי שזה בגלל השמן.

פורסם
סל"ד קצת יותר נמוך במהירויות גבוהות יותר, מנוע עובד חלק יותר ויותר שקט. אין אכילה של שמן כמו מקודם.

לא יודע אם זה קשור, אבל הרכב אוכל הרבה פחות דלק מאז המעבר לשמן הנ"ל בטיפול 10K האחרון (טיפול כבר רביעי ורק בפעמיים האחרונות מאז המעבר לשמן הנ"ל הוא שותה פחות דלק), והכוונה לפחות דלק היא שהגעתי לשיא של כמעט 600 ק"מ על המיכל של הסופר לנסר (40 ליטר) - הרוב נסיעות בין ערוניות. כשאני יותר בעיר אני מגיע לכ- 400 ק"מ משולב.

רוב הדברים שכתבת קשורים לפסיכולוגיה וקונספירציה של חברות השמנים 8).

יש אנשים שמחליפים מגבים ומרגישים מייד שיפור בהאצה ובהספק.

איזה כייף לי :)

פורסם

את השפעתו של שמן מנוע אכן קשה לכמת בדמות תיאורים גשמיים אבל בהחלט ניתן לחוש במנוע שקט \ רועש יותר ובשיפור \ הרעה קלים בביצועים וצריכת הדלק, ביחוד מי שמחובר לרכבו ומכיר טוב את התנהגותו.

בנוסף ניתן לראות שינויים בדמות חיישנים שונים כגון טמפ' שמן, לחץ שמן או EGT שיש להם קשר ישיר לסוג השמן השוכן במנוע.

לעניין השאלה המקורית של פותח השרשור, ל RP יש שמנים מצויינים ואילולא העלאת (הפקעת) המחירים הייתי ממשיך להשתמש בהם. צריך לבדוק מה התקן הרלוונטי לפוקוס והאם RP עומדים בו. במידה וכן מדובר בבחירה מעולה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רוב הדברים שכתבת קשורים לפסיכולוגיה וקונספירציה של חברות השמנים 8).

יש אנשים שמחליפים מגבים ומרגישים מייד שיפור בהאצה ובהספק.

האם מגבים של חברת אמריקן אייגל יוסיפו לי כמה סוסים? מה לגבי מדבקות של מונסטר אנרג'י?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
האם מגבים של חברת אמריקן אייגל יוסיפו לי כמה סוסים? מה לגבי מדבקות של מונסטר אנרג'י?

אני שמח שזה מצחיק אותך, אם בשביל זה הגעת - אתה מוזמן ללכת תודה.

אני מכיר את הרכב שלי מספיק טוב לדעת האם סוג השמן או חלפים שונים משפיעים עליו לטובה / לרעה.

סקפטים - נשארים קרחים, אני לעומת זאת קרח מרצון..

חג שמח.

Opel Adam S 2017

פורסם
תודה רבה על התשובה איתמר, אבדוק את סוג הצמיגות שמותר להשתמש ברכב.

לא רק צמיגות, גם התקן הנדרש ע"י היצרן שמופיע בספר הרכב (ACEA, API, FORD...).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
את השפעתו של שמן מנוע אכן קשה לכמת בדמות תיאורים גשמיים אבל בהחלט ניתן לחוש במנוע שקט \ רועש יותר ובשיפור \ הרעה קלים בביצועים וצריכת הדלק, ביחוד מי שמחובר לרכבו ומכיר טוב את התנהגותו.

בנוסף ניתן לראות שינויים בדמות חיישנים שונים כגון טמפ' שמן, לחץ שמן או EGT שיש להם קשר ישיר לסוג השמן השוכן במנוע.

לעניין השאלה המקורית של פותח השרשור, ל RP יש שמנים מצויינים ואילולא העלאת (הפקעת) המחירים הייתי ממשיך להשתמש בהם. צריך לבדוק מה התקן הרלוונטי לפוקוס והאם RP עומדים בו. במידה וכן מדובר בבחירה מעולה.

איתמר.

רק רגע...נניח שהרכב חדש שזה אתה עזב את שעריי המפעל.

ייצרן הרכב תכנן את מערכת השימון והקירור בהנחה שבטמפ' שמן מנוע של 90-100 מעלות צלזיוס נצילות המנוע וכמות פליטת המזהמים היא אופטימלית למנוע X לכן נשאלת השאלה למה להוריד את טמפ' שמן המנוע בעזרת שמנים שעולים פי 2 מכול שמן סינטטי תוצרת הארץ או של חברת MOBIL ?

לפי דעתי החיפוש האובססיבי :-) אחרי שמן אידיאלי מיותר ולא שווה להוציא סכומי עתק על שמנים כאשר התמורה היא מינורית או לא תורמת מאומה לפעולה תקינה של המנוע או לאורך החיים שלו.

כול שמן העומד במפרטי הייצרן נותנת את מכסימום תמורה/תועלת.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...