Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אענה לך מהסוף להתחלה.

לגבי המפרט הטכני של השמן והתקן - אתה צודק. כנראה שהיצרן יודע מה הכי טוב לרכב. אני כן רואה בעייה עם שמנים שאין להם אישור מגוף רשמי (וספציפית מה API שהוא התקן הנדרש כמעט ע"י כל יצרן רכב שאינו אירופאי) ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחברה ישראלית שיודעת שאף אחד לא יחפש אותה מתחת הפנס ואפשר לחפף פה ושם. אני לא אומר שזה המצב, אני רק אומר שזה בהחלט עלול לקרות. אחרי הכל "בתוך עמי אני חי".

לגבי הוצאת סכומי עתק - קודם כל אני לא רואה בזה סכום עתק. שמן מנוע ממותג נחשב ומסדרה גבוהה יעלה 100-200 שקלים יותר בכל טיפול, וגם זה במקרה קיצוני ביותר. בהרבה פעמים יש הפרשים מינוריים בין שמן תוצרת חוץ לתוצרת הארץ וכש 110 שקלים מסוגלים לרכוש שמן סינטטי מלא גרמני באוטו-דיפו אני לא רואה בכלל איפה הדילמה וההפרש הזעום במחירים בין שמני חו"ל לתוצרת הארץ מריח לי כמו תנובה והגבינה הצהובה.

יש הבדל בין שמני מנוע שונים שבא לידי ביטוי גם בטמפ' השמן. יש שמני "40" שקצת יותר דלילים בטמפ' העבודה ויש כאלה שיותר, שמן "40" אחד יכול להיות צמיגי יותר ב 4 יחידות סנטיסטוקס (שמהוות 25% מיחידות הצמיגות) משמן "40" אחר, דבר שיבוא לידי ביטוי בכל הפרמטרים שציינתי לעיל. אם יורדים בצמיגות מ "40" ל "30" ההבדלים יהיו מוחשיים אף יותר.

מי שמשקיע בשמן איכותי ויקר לא עושה את זה בשביל להוריד 0.5 מעלה בטמפ' השמן, הוא עושה את זה כדי לקבל את השמן הטוב ביותר לרכבו שיספק את ההגנה הגבוהה ביותר ושבאמת עומד במפרט שכתוב עליו עם גב של חברה גדולה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...