Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמרכים בארץ מספר דגמי קטנועים עם מבנה כזה, רק עם מפשק גלגלים קטן יותר מקדימה.

פורסם

זה לא הגדם היחיד שנמכר בארץ.

בארץ קיימות מספר גירסאות של קטנוע תלת גלגלי של פיאג'יו, בכמה נפחי מנוע. ולזה התכוונתי, כשכתבתי "כמה דגמים".

יש/היו גם כמה דגמי קטנועים קטנים עם מבנה תלת אחורי, כמו הונדה ג'ירו למשל.

1.jpg

פורסם
זה נראה כמו אופנוע ים לכביש. :-)

can-am זו חטיבה של בומברדייה. הם מייצרים טרקטורונים, והם מייצרים אופנועי ים, רק טבעי שהם ייצרו את הדבר המשונה הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לפני שעה בערך יצאתי לקניון וראיתי את הרכב הזה בחניה.

רציתי לדעת אם יש איזשהו יבואן לדברים האלו בארץ והאם מישהו בכלל יכול לאשר רכב בסגנון הזה.

מדהים!!! איפה ראית את זה? אני יודע שאפשר רק לעשות ייבוא אישי לכלי האלה.. ואבניר עדיין לא מוכרים אותם בארץ..

המחיר אם אני לא טועה בסביבות ה 130.000!!!

פורסם

סוג זה של כלי רכב נקרא reverse-trike, והמטרה העיקרית שלו היא לעשות דריפטים בכייף..

הבעיה העיקרית של הספיידר של Can-Am היא שהמתלה הקדמי שלו קשיח ולא נוטה לתוך הפנייה כמו אופנוע

Can-Am_Spyder_nose_action.jpg

חברות אחרות מפתחות leaning reverse-trike שפועל בצורה טובה הרבה יותר

brudeli_leanster_450.jpg

נ.ב. הארלי הוציאו פטנט על מערכת כזו בשנת 2008, הם מבשלים כבר כמה שנים תוכנית להוציא משפחת דגמים חדשה בתצורת reverse-trike אבל המצב הכלכלי קצת מעכב אותם

harley-davidson-lean_600x0w.jpg

021111-brp-tilting-spyder-patents-1.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

לקרוא לקאן-אם ספיידר אופנוע זו טעות של ממש. זו מכונית עם שלושה גלגלים.

אומנם יושבים על זה כמו על אופנוע, אך רוחבו כרוחב מכונית קטנה והתנהגות הכביש היא ללוטין של מכונית.

מי שיודע לנהוג טוב על מכונית ינהג טוב על הספיידר, הספיידר אינו נוטה לתוך הפניה האופנוע, אלא נזרק החוצה ממנה כמו המכונית תוך שהוא נלחם באחיזת הגומי אל האספלט. למעשה הספיידר הוא סוג של רודסטאר שרד אמור לספק "תחושת אופנוע" בגלל שסביב הכל פתוח.

PyKgNuThKUQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מהצד השני הוזכר פה פטנט ה-MP3 של פיאג'ו (ולא משנה פיאג'ו או ג'ילרה, הפטנט והחלקים זהים). זה כבר קטנוע אמיתי אם התנהגות כשל דו-גלגלי כפי שהיא צריכה להיות על פי הספר. כלומר הוא נוטה לתוך הפניה וכל פעולת הניהוג היא כשל דו גלגלי. למעשה נהג מכונית של יודע איך רוכבים על אופניים נניח, בפניה הראשונה ייפול ממנו כשינסה להפנות את הכידון כמו הגה (כמו בספיידר) ולא יטה את הכלי לתוך הפניה.

J8Rbnr88OPQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לאחרונה הגיע ארצה תלת גלגלי נוסף מטיוואן, quadro 350D שכיוון שהפטנט של פיאג'ו עדיין לא יצא לשאר השוק הם פיתחו פטנט משלהם על בסיס זרועות A עם מהלך גדול שיאפשר הטיה בפניה.

9mUYA6F8xWk דרך יוטיוב

אופנוען

פורסם

מד"א נוסעים על אופנועים כאלה:

46dc08dd21155f9c.jpg

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הרעיון של תלת-אופן הפוך נוטה לא חדש, אבל עד הפיאג'ו לא יושם באופן מודרני בייצור המוני.

ה-Life-Jet היה אבטיפוס של מרצדס מאמצע שנות ה-90 שמבוסס על עקרונות דומים. ההנעה אחורית עם מנוע 100 כ"ס שדחף את התלת-אופן מ-0 ל-100 בפחות מ-8 שניות.

Mercedes-Benz-F_300_Concept_1997_1280x960_wallpaper_03.jpg

פורסם

עופר אבניר הם היבואנים של החברה לארץ והם לא אוהבים להביא רכבים שלא ימכרו בכמויות.

מחיר בארה"ה מתחיל ב $16,699 שזה בתרגום לעברית לפחות 140000

והם צריכים לקבל אישור מיוחד ממשרד התחבורה בשביל הדבר המוזר הזה עם 3 גלגלים

http://www.spyder.brp.com

אייל

פורסם

האופנוע הזה מופיע כבר כמה חודשים ביד 2, ראה קישור -

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicMotorcycle.php?CatID=1&SubCatID=4&CarID=3d09600e21a33d8b8c259e8a05e91f75f34&Code=33799ba617bc4c018120dc762668acb8

למיטב ידיעתי, דווקא החלוצים בתחום קטנוע 3 הגלגלים היו הונדה, עם דגם הג'יירו, בתחילת שנות ה-90.

מצ"ב דוגמא אקראית שמצאתי לך ביד 2.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicMotorScooter.php?CatID=1&SubCatID=5&CarID=271955&Code=33799ba617bc4c018120dc762668acb8

והנה הסבר טכני/מדעי על אופן פעולת הג'יירו-

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4

*אין לי קשר למודעות, ו/או למפרסמים ו/או למוכרים.

• תוכן חדש...