Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

החלטתי להעשיר את עצמי קצת ולפתוח אופקים חדשים, ועל הדרך להבין אם זה תחום שארצה להשקיע בו ברמה אקדמית.

קבלתי המלצות סותרות לגבי נקודת ההתחלה, חבר שמתעסק בתחום ממליץ להתחיל מ-C (הגדיר את זה כללמוד ללכת לפני שמתחילים לרוץ) ומנגד חבר של ההורים, פיגורה רצינית בתקשורת מחשבים, אומר שמי צריך ללמוד ללכת כשיש לך רכב בחניה? ושלח אותי ללמוד ג'אווה.

איך מתחילים? יש אתרים מומלצים?

ספסיבה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני לא איזה מומחה אבל הייתי מתחיל ב-C כי היא מכריחה אותך להבין אלמנטים בסיסיים כמו ניהול זיכרון, למשל. אבל לא הייתי ממליץ ללמוד לגמרי לבד. נסה לחפש מצגות של קורסים אוניברסיטאים, שהן לרוב מסודרות ומפורטות יחסית. וזכור שיש הרבה דברים מעבר לתיכנות עצמו שחשוב ללמוד - עבודה עם מבני נתונים, אלגוריתמים, מבנה המחשב וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בשביל למידה עצמית להרחבת אופקים, הייתי מתחילה דוקא מ #C.

להתחיל ללמוד לבד C שלא לצורך מטרה מובהקת שמצדיקה זאת, זה מתכון כמעט בטוח לבהלה ונטישת התחום עוד לפני שנגעת בו.

#C פשוטה יותר ללמידה מכל שפה אחרת, יש עליה המון חומר לימודי, סרטונים ומצגות שמסתובבים בחינם ברשת, והיא נותנת בסיס טוב מאוד להבנה של OOP

(תכנות מונחה עצמים = Object Oriented Programming)

מודל שמהווה היום חלק אינטגרלי מהרבה שפות תיכנות.

לדעתי- תתחיל מזה, תקבל טעימה נעימה למדיי מעולם התכנות, ואם יתעורר בך התיאבון- תגיע לC, מבני נתונים, אלגוריתמים ושאר צרות, כבר דרך המוסד האקדמי שבו תלמד.

ואגב, להבין ג'אווה אחרי שלמדת #C (ולהיפך) זה משחק ילדים. אלו שפות דומות מאוד.

(גילוי נאות: אני בעלת תואר ראשון במדעי המחשב, ובתחום פיתוח התוכנה מעל 6 שנים)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם C# אז ללמוד עם Xaml כמו בWin8 , ולא טכנולוגיות שמתחילות להתייישן היום מהר מאוד.

מבחינת חומור לימוד - אולי לC# יש יותר , אבל עזרה ברשת (Stackoverflow , github וכו) יש יותר לג'אווה לדעתי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

C עדיין חשובה מאוד בתור בסיס. היא גם לא שפה מורכבת במיוחד, יש בה הרבה פחות אלמנטים וספריות משפות מתקדמות יותר. מצד שני, היא כן שפה שמאוד מושפעת מהנסיון של המפתח, דווקא כי אין כלום וצריך לעשות דברים בצורה נכונה. ועד שלא תדע C, שפות מתקדמות יותר יהיו בגדר "תשובה לשאלה שאף אחד לא שאל".

עם C# יהיה לך קצת רעש מסביב (למשל הXAML שליביו מדבר עליו), מעבר לעקרונות תכנותיים בסיסיים. אבל יש עליה הרבה חומר וסביבת פיתוח מאוד מלוטשת (אולי הכי טובה שקיימת).

אם אתה מחפש שפה מאוד קלה, מאוד נוחה אבל סופר חזקה ופופולרית, תנסה Python.

מאחר ואתה רוצה לעשות את זה לכיף ועל חשבון הזמן הפנוי שלך, אולי באמת כדאי שתתחיל ממשהו שהוא לא C, אבל זו תחנה שכדאי מאוד לעבור בה בהמשך ויש רבים שימצאו אותה מעניינת בזכות עצמה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

את האמת שהוא צודק,

יותר קל להתחיל משפות פשוטות ומובנות כמו JAVA או C# (הSYNTAX של C# מועדף עליי, אבל הן שפות דומות מאוד),

אחר כך אפשר להתקדם הלאה.

אני למען האמת למדתי במקביל JAVA באוניברסיטה, C# בבית הספר, לפניי כן ידעתי VB (כן, הייתה שפה כזאת בשימוש פעם, היום לא ממש), אחר כך המשכתי הלאה לC++ ולאסמבלר, היה לי יותר קל להבין.

לדעתי JAVA או C# הן שפות טובות בתור בסיס והתחלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שכנעתם אותי. האמת, כשאני התחלתי לעבוד ב-C אחרי קצת C++, קיללתי את השפה הזאת די הרבה. אם אתה רוצה להתחיל ממשהו קליל ונוח יותר, אז ההמלצות שניתנו כאן טובות. C היא שפה שמתאימה לדברים מאוד ספציפיים שאולי בכלל לא תתחבר אליהם, אז למה לסבך אותך...

אגב, אם כבר הצעתם C#, אתם יכולים לתת לו לינקים לחומר לימודי ברשת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני דווקא כן הייתי מתחיל בC, והדרך הכי טובה להכנס לזה לדעתי היא פשוט לקחת קורס מבוא, ולקרוא את ההרצאות והתרגולים + לעשות את שיעורי הבית. (למשל, קורס 234114 בטכניון, מבוא למדעי המחשב מ')

אולי זה יראה לך כמו בזבוז זמן, ולהשקיע שבועים או 3 על שפה שלא תשתמש בה, אבל תלמד הרבה מושגים בסיסים ותכניס לראש יותר חשיבה תכנותית.

אחריי זה, יהיה לך הרבה יותר קל להתקדם למשהו אחר.

פורסם

נא להכיר, התנ"ך:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_C_Programming_Language

חוץ מהפרק של לינוקס ועוד כמה תוספות בסיום שאינן רלוונטיות לימינו,

שאר הפרקים הם חובה לכל מי שמתכוון להמשיך אחר כך ל-C++,

והתרגילים הם הבסיס הכי טוב שאני מכיר לעקרונות תכנות.

קורס מבוא של הטכניון וכיו"ב - אותו עיקרון, אין כמו בסיס טוב.

- - - -

אבל עדיין יותר קל להתחיל מג'אווה או C#. ל-C# יש נוכחות רבה בארץ בגלל דחיפה מסיבית

של מיקרוסופט בכל החזיתות (במיוחד הממשלתית), אבל לג'אווה יש יתרון של כמה שנים המתבטא בזמינות של כלים שונים,

מהוקצעים יותר. אי אפשר להגיד ששפה אחת טובה מהשניה - C# החלה כחיקוי,

אבל לאחרונה עברו בכלל אלמנטים מ-C# לג'אווה...

לא לגעת ב-WPF ובשאר שטויות שקשורות ל-XAML!

זה לא תכנות, זה אנטי תכנות. מיקרוסופט שברו ברוב חכמתם

כמה עקרונות בסיסיים של object-oriented (אי אפשר לרשת XAML, כאילו דה)

וזה רק יבלבל את המתכנת המתחיל או סתם יזרוק אותו לכיוונים לא טובים.

- - - -

python שפה כיפית ומשחררת אבל לא הייתי ניגש אליה בלי ניסיון קודם.

צריך לסבול קצת עם עודף-הגנות-מיותרות ועודף-תכנות-מונחה-עצמים-לא-נחוצים ב-C#

כדי ליהנות ממנה באמת. אגב, כל עוד לא מאלצים אותי לעבוד בשפה אחרת,

פייתון זה הכלי המועדף עליי (למשל, בשילוב עם qt).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני דווקא ממליץ להתחיל ממשהו פשוט יחסית אבל רציני שקל בעזרתו לקבל תוצאות מוחשיות יותר ואז להבין לאן הפנים מועדות.

C זה טוב מאוד, אבל בתור התחלה יהיה קשה לקבל איתה הרבה מעבר לHELLO WORLD.

אני ממליץ על C# או JAVA ואחרי זה אם יהיה צורך להשלים את C/C++ במידת הצורך עם ניהול זכרון וכד'.

אי אפשר להיות מתכנת טוב מומחה בהכל, צריך לדעת את הבסיס ולהתמקצע בנישה מסויימת. תתחיל בסריקה של מודעות דרושים ותיראה מה מחפשים. אולי בכלל תירצה להתעסק בפיתוח אתרים - יש בזה הרבה מאוד הזדמנויות עיסקיות גם בתור פרטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל הגדולים התחילו עם קומודור 64 !! כל מה שאתה צריך זה לחפש בEBAY קומודור במצב טוב.

אין דבר שיותר מכין אותך לחיים מאשר BASIC בלי שום פקודה גרפית וזכרון פנוי של 48K :-)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...